Reik tikėtis, kad per vasarą persilauš.... ir rudenėlį pasitiksit be sauskelnių

Manoji tai neturi laiko sedeti ant puoduko...
Po min. jau reikia begti...
Tiesa viena karta jau padareme i puoda, netycia
As ir pritariu nuomonei, kad ateina laikas ir vaikas pats pribresta puodukui- aisku tie kuriuos anksciau sodina ismoksta anksciau, bet procesas trunka ilgiau...
Siap man atrodo, kad matau jog puoduko laikas jau arteja.Kai mes su vyru einam i WC stovi prie duru ir sako siisii.
Kai pati kajoja sako kaku
Jauciu uoj susidraugausim su puodeliu...

Po min. jau reikia begti...

Tiesa viena karta jau padareme i puoda, netycia

As ir pritariu nuomonei, kad ateina laikas ir vaikas pats pribresta puodukui- aisku tie kuriuos anksciau sodina ismoksta anksciau, bet procesas trunka ilgiau...

Siap man atrodo, kad matau jog puoduko laikas jau arteja.Kai mes su vyru einam i WC stovi prie duru ir sako siisii.
Kai pati kajoja sako kaku
Jauciu uoj susidraugausim su puodeliu...

Del puoduko manau taip: kuo anksciau sodinti pradesime, tuo greiciau norimo rezultato sulauksime
Tik nereikia perlenkti lazdos: sodinkime vaika tik nuo tada, kai jis is tikro jau moka sedeti ir kitur.
Jei pradzioje spyriojasi, tai nors trumpam, uzkalbant. Po miegelio, po valgio, pries ir po lauko...
O vasara ateina. Esant galimybems, stengtis kuo reciau deti sauskelnes, tas labai paspartina atsisakymo procesa. Sekmes visoms ir man kartu, nes maniske sedasi noriai ant puoduko, bet su pamperiuku vis tiek visa laika dar buna. Salta, bliamba, namie

Tik nereikia perlenkti lazdos: sodinkime vaika tik nuo tada, kai jis is tikro jau moka sedeti ir kitur.
Jei pradzioje spyriojasi, tai nors trumpam, uzkalbant. Po miegelio, po valgio, pries ir po lauko...
O vasara ateina. Esant galimybems, stengtis kuo reciau deti sauskelnes, tas labai paspartina atsisakymo procesa. Sekmes visoms ir man kartu, nes maniske sedasi noriai ant puoduko, bet su pamperiuku vis tiek visa laika dar buna. Salta, bliamba, namie

va, radau linka.
http://www.supermama...?showtopic=2266
http://www.supermama...?showtopic=2266
Manaum kad iki metu tai padaryti labai sunku. Bet turbut imanoma kaip teigia visu musu mamos
Pati savo mazylius pradejau sodinti mazdaug nuo 8-9men.,(daugiau del mamos paskatinimu) po keleta kart i diena- iskart po miegelio ir po maitinimu. Ir ka rezultatai- puodas visada budavo pilnas. Didysis (kuriam uz 2men. trys metai) a-a, pradejo sakytis nuo 10men., kai noredavo didziojo reikalo, arba iskart padarius
Buvo periodas, mazdaug apie 12-ta men. kada jis man pradejo priestarauti sestis ant puodo,(mat skubedavo ka nors idomesnio veikti) tada truputi "atsokau", nesodindavau taip daznai, tik po miego, valgio, kaip pacioje pradzioje. Kai jis buvo 1metu 2men. vel pradejome dazniau naudotis, pastebejau kad ta pati sausa pampersa isnesiojam visa diena, tik stipriai sunesiojam, bet ne prislapinam
Taigi, nuemiau viena diena ir daugiau i pampersu karalyste nebegryzom (tik nakciai dar reikejo gana ilgokai). Aisku, avariju pasitaikydavo mazdaug po viena i diena, pirmaji men. Bet su laiku vis mazejo, po kokiu poros men. pasidare tikras profas, tik su kelnyciu uzmovimu pagalbos dar reikejo.
Jam dar 18men nebuvo kai gime mazasis, taigi galiu pasakyti man pasiseke- dvieju vaikiuku pampersu vienu metu keist nereikejo. Pamenu kai pasakiau vaiku daktarei, kad laukiuosi antro, tai ji pabreze, kad vyresnelio atsikratymas pampersais uzsites gerokai, sake gal abu kartu ismokinsi... Cha cha, as sakau jau viskas, ziurekit jis su triusikeliais(tada jam buvo 1metai 3men), ta net zaktelejo... Tada pasake "tai FENOMENAS, to dar nesu maciusi ir girdejusi, kaip tau taip pavyko..." Na, mes gyvename Amerikoje, o cia labai normalu iki 3,5 su pampersais lakstyti, ir is keturmecio su pampersais dar niekas nesistebi.
Mano mzajam dabar 1metukai ir beveik 5men., dar naudojame sauskelnes, bet pergale labai nebetoli, nes labai puikiai sedasi ant puodo. Tik man kazkaip maziau laiko lieka kai as dabar su jais dviem dar mazais, tai pati puodo reikalais su juo maziau uzsiimu. Bet labai didesnyji broliuka pamegdzioja ir vis sako a-a arba pu-pu(kakutis), irgi mazai man pampersu per diena sugadina.
Bet siaip mano patarimas, mamytes, turbut lengviausia vaikuti ismokyti vasara kai silta, kai gali pliku uzpakaliuku palakstyti, ir pamatyti kas darosi kai pamperso nera ir sisiukas bega, tada jie supranta. Amzius, ka as zinau nesu "ekspertas", turbut lengviausias apie 1,5. Nors mano vyresnysis metuku tik buvo. As duodavau jiems knygutes vartyti kol sededavo ant puodo, tai ne taip nuobodu ir ne taip knieti pabegti. Taip pat sededavau salia ju, paskaitydavom kartu. Ir dar kartu eidavom puoduko ispilti i tuoleta, nuleisti, ir pamuojuoti atia- atia(kazkodel sis procesas jiems labai patiktavo, mazasis dar dabar taip daro). Dar ir nuo vaikuciu priklauso, ju susidomejimo ar uzsispyrimo. Taip pat ir nuo mamyciu, pvz. as namie su jais man gal lengviau, nei mamytems kurios dirba.
Taigi, sekmes visoms mamytems ir leliukams besimokant sio "amato". Anksciau ar veliau visi pampersams pasakom by by

Pati savo mazylius pradejau sodinti mazdaug nuo 8-9men.,(daugiau del mamos paskatinimu) po keleta kart i diena- iskart po miegelio ir po maitinimu. Ir ka rezultatai- puodas visada budavo pilnas. Didysis (kuriam uz 2men. trys metai) a-a, pradejo sakytis nuo 10men., kai noredavo didziojo reikalo, arba iskart padarius

Jam dar 18men nebuvo kai gime mazasis, taigi galiu pasakyti man pasiseke- dvieju vaikiuku pampersu vienu metu keist nereikejo. Pamenu kai pasakiau vaiku daktarei, kad laukiuosi antro, tai ji pabreze, kad vyresnelio atsikratymas pampersais uzsites gerokai, sake gal abu kartu ismokinsi... Cha cha, as sakau jau viskas, ziurekit jis su triusikeliais(tada jam buvo 1metai 3men), ta net zaktelejo... Tada pasake "tai FENOMENAS, to dar nesu maciusi ir girdejusi, kaip tau taip pavyko..." Na, mes gyvename Amerikoje, o cia labai normalu iki 3,5 su pampersais lakstyti, ir is keturmecio su pampersais dar niekas nesistebi.

Mano mzajam dabar 1metukai ir beveik 5men., dar naudojame sauskelnes, bet pergale labai nebetoli, nes labai puikiai sedasi ant puodo. Tik man kazkaip maziau laiko lieka kai as dabar su jais dviem dar mazais, tai pati puodo reikalais su juo maziau uzsiimu. Bet labai didesnyji broliuka pamegdzioja ir vis sako a-a arba pu-pu(kakutis), irgi mazai man pampersu per diena sugadina.
Bet siaip mano patarimas, mamytes, turbut lengviausia vaikuti ismokyti vasara kai silta, kai gali pliku uzpakaliuku palakstyti, ir pamatyti kas darosi kai pamperso nera ir sisiukas bega, tada jie supranta. Amzius, ka as zinau nesu "ekspertas", turbut lengviausias apie 1,5. Nors mano vyresnysis metuku tik buvo. As duodavau jiems knygutes vartyti kol sededavo ant puodo, tai ne taip nuobodu ir ne taip knieti pabegti. Taip pat sededavau salia ju, paskaitydavom kartu. Ir dar kartu eidavom puoduko ispilti i tuoleta, nuleisti, ir pamuojuoti atia- atia(kazkodel sis procesas jiems labai patiktavo, mazasis dar dabar taip daro). Dar ir nuo vaikuciu priklauso, ju susidomejimo ar uzsispyrimo. Taip pat ir nuo mamyciu, pvz. as namie su jais man gal lengviau, nei mamytems kurios dirba.
Taigi, sekmes visoms mamytems ir leliukams besimokant sio "amato". Anksciau ar veliau visi pampersams pasakom by by

Kadangi jau turėjau patirties su vyresnėle, kai "pramiegojom" puodelio laiką - ji niekaip nenorėjo sėstis, o jei ir sėdėdavo, tai be rezultatų, tai nutariau su antruoju pradėti kiek anksčiau, kai išmoko tvirtai sėdėti, t.y. nuo 6 mėn., ir nuo to laiko viskas sekasi puikiai.
Vyresnis vaikas, kai jis jau moka vaikščioti, labiau prieštarauja, "neturi laiko", nori bėgti, žaisti.
Ką galėčiau patarti? Kadangi buvo žiema, naktipuodį visą laiką laikydavome atremtą į radiatorių, kad nuolat būtų šiltas, parengtas naudojimui. Sodinti vaiko ant puodo kas valandą aš irgi neturiu nei noro, nei laiko. Manau, kad tai nėra būtina, nes tikrai rezultatų nevisada sulauksime. Pritariu toms, kurios sodina po valgio, po miegelio. Ir mes taip pat darome. Didelis reikaliukas su labai retomis išimtimis atliekamas ant puodelio. Aišku, vaikas dar nemoka pasiprašyti. Juokauju, kad dabar aš turiu žinoti, kada jis nori, bet viskam savas laikas. Pasiprašys.
Dar vienas dalykas - pačioje pradžioje, kai tik pradėjome pratintis, aš puoduką pasidėdavau sau ant keliu, pasodindavau vaiką ir taip laikydavau jį apkabinusi. Matyt, jausdavosi saugus. Gal dėl to nebuvo puoduko baimės
ir viskas iki šiol puikiai sekasi. Vasarą po namus tikrai jau be pamperso bandysim išsiversti. Naudosimės juos tik miegui.
Vyresnis vaikas, kai jis jau moka vaikščioti, labiau prieštarauja, "neturi laiko", nori bėgti, žaisti.
Ką galėčiau patarti? Kadangi buvo žiema, naktipuodį visą laiką laikydavome atremtą į radiatorių, kad nuolat būtų šiltas, parengtas naudojimui. Sodinti vaiko ant puodo kas valandą aš irgi neturiu nei noro, nei laiko. Manau, kad tai nėra būtina, nes tikrai rezultatų nevisada sulauksime. Pritariu toms, kurios sodina po valgio, po miegelio. Ir mes taip pat darome. Didelis reikaliukas su labai retomis išimtimis atliekamas ant puodelio. Aišku, vaikas dar nemoka pasiprašyti. Juokauju, kad dabar aš turiu žinoti, kada jis nori, bet viskam savas laikas. Pasiprašys.
Dar vienas dalykas - pačioje pradžioje, kai tik pradėjome pratintis, aš puoduką pasidėdavau sau ant keliu, pasodindavau vaiką ir taip laikydavau jį apkabinusi. Matyt, jausdavosi saugus. Gal dėl to nebuvo puoduko baimės

Sūnaus taip ir nesugebėjau išmokinti. Darydavo jis man ant kilimų ir grindų nuo 2 metų, kai pradėjau be pampersų laikyti. Niekaip neįpratinau daryti ant puoduko. Budavo pasėdi, puodukas tuščias, o po 5 minučių bala. Jam buvo beveik trys metai, mano sesuo vasarą prižiūrėjo. Tai ji ir išmokino. Sakė, kad prisisiojus kelnes liepdavo sėdėti, kol puodelis bus pilnas. Tai sėdėdavo vargšas po valandą - iš kur ten prisisiosi, kai pūslė jau tuščia. Sesuo dar moralizuodavo, kad jei sisiotum ne į kelnes, o į puoduką, tai greitai būtų pilnas. Išmoko per savaitę - matyt jau suaugęs pakankamai buvo, tik aš nesugebėjau tinkamos motyvacijos rasti
O mažąją bandžiau anksčiau - pernai vasarą. Jai tada buvo metai su trupučiu. Nieko neišėjo, ir orui atšalus grįžom prie pampersų. Nuo balandžio mėnesio pradėjom kartoti mokymosi kursą. Atrodo pavyko
Nors čia daugiau brolis prisidėjo. Jis vis sesei pabaksnodavo, kad pampersai fui, negrazu, ir kad jos į darželį neims tokios apsisisiojusios. O ji į darželį tai kaip į kažkokį stebuklą veržiasi. Užteko poros mėnesių priprasti. Jau pati pasiprašo, kelnes pati nusimauna ir lauke padaro, jei prispiria. Ir pietų miego jau išmiega sausa. Tiesa, dukra puoduko etapą praėjo labai greitai - dabar reikalauja į tualetą vesti, kaip didelė.
Tai va - ne kokia ta mano patirtis. Du vaikai, o taip ir neišmokiau nei vieno kaip puoduku naudotis

Tai va - ne kokia ta mano patirtis. Du vaikai, o taip ir neišmokiau nei vieno kaip puoduku naudotis

As manau viskam ateina savas laikas
kas penkias minutes sodinant vaika ant puoduko stogas nuvaziuot gali

O mes galim pasigirti
- jau antra savaite, kaip daug ka
daro i puoduka! Atvaziavo mano mama pasisveciuoti, tai ir atliko visa juoda darba
. Ir pasakysiu, kad isivaizdavau daug sudetingiau, o istiesu nieko tokio - mazoji sedasi, aisku su knygutem, zaisliukais, kartais su TV pagalba, bet sedi kiek reikia
. Dabar sauskelnes uzdedu tik miegant ir lauke, taigi nuo 5-6vnt. per diena liko tik 2!

Va va ir mano prasesi, bet kai paaugo iki kokiu pusantru metu, tai baigesi visi prasymai. Dabar retai kada pataikau , vis i kelnes privares.

Mano pirmaja mergaite tai mama pasiemusi per savaite laiko ismokino ant puoduko sedeti(tuo metu jai buvo 2,3 matai)o aš kai 1,5metukų mokinau tai nieko nesigavo.Gal tikrai viskam savas laikas.o dabar mažiukas 1,2 metuko bet niekaip mes nepiprantam.Tai sakiau turbūt dar ne laikas......pabandysim po mėnesio
Na, tos musu Mamos
Kiek suprantu, tai mes visi anais laikais nuo metuku su triusikeliais jau lakstydavom