registruojuosi su Edna O'Brien "Vakaro šviesa"

Kol čia nerašiau, perskaičiau:
1. S. Beauman "Melagiai ir meilužiai". Daug pagyrų prisiklausius šiai knygai (o ypač dėl to, kad Meškute5 jos taip visur ieškojo), daug iš jos ir tikėjausi. Nesakau, kad nepatiko, bet tikėjausi daugiau. Siužetas puikus, intriga yra, meilės istorija yra, detektyvas yra, bet, mano galva, viskas per daug ištęsta. Vietoj 600 psl. viską buvo galima sudėti į kokius 300 psl. ir manau, kad knyga nuo to būtų tik patrauklesnė. Bet čia tik mano nuomonė, kitoms gal viskas su ta knyga buvo puiku ir tas ištęstumas nekliudė. Meškute, Luiziana kokie Jūsų įspūdžiai apie ją? (jei ir rašėt, tai per tokią temų gausybę galėjau netyčia ir praleisti)
2. Tess Geritsen "Chirurgas". Puikus detektyvas, nesinorėjo paleist iš rankų, netrukdė nei žiaurumai, nei visokie pjaustinėjimai. Labai liuks

3. Patricia Duncker "Haliucinuojantis Foucault". Pradžia pasirodė šiek tiek nuobodoka, bet kuo toliau, tuo labiau įsitraukiau į knygą. Knyga apie tai, kaip studentas, rašantis mokslinį darbą apie garsų prancūzų rašytoją, užsinori susipažinti su pačiu rašytoju, ištraukti jį iš beprotnamio, ir tai virsta jo gyvenimo drama. Verta skaityti toms, kurios mėgsta rimtesnes knygas.
Apie Agatą Kristi. Vienu metu buvau perskaičius labai daug jos detektyvų, skaitydavau visus, kuriuos pavykdavo rasti, gliaudydavau juos kaip saulėgrąžas. Dabar jau senokai esu jos ką nors skaičiusi, bet detektyvai geri, verti dėmesio, dažniausiai ir žudikas atsiskleisdavo tik knygos pabaigoje. Detektyvų mėgėjoms jos kūryba pasidomėti tikrai verta.