Cituoju is Vilniaus m. savivaldybes tarybos sprendimo (2010-03-31):
"10. mokestis už vaiko maitinimą nemokamas, jeigu:
10.3. vaikas nelanko įstaigos dėl:
10.3.1. ligos, pateikus gydytojo pažymą pirmą dieną atvedus vaiką į ugdymo įstaigą;
10.3.2. tėvų (globėjų) kasmetinių ar nemokamų atostogų, pateikus dokumentą iš darbovietės;
10.3.3. prastovų tėvų darbovietėje, pateikus tai patvirtinančius dokumentus;
10.3.4. tėvų darbo pagal kintantį darbo grafiką, pateikus iš darbovietės pažymą arba darbo grafikus iki kiekvieno mėnesio paskutinės dienos, kuriuose būtų nurodytas ne darbo dienų skaičius;
10.3.5. mokinių atostogų (jeigu ikimokyklinio ugdymo įstaigą lankantis vaikas turi brolių ar seserų, kurie mokosi bendrojo lavinimo mokykloje), pateikus prašymą ir pažymą iš mokyklos;
10.3.6. vasaros meto (birželiorugpjūčio mėn.);
10.3.7. nelaimių šeimoje (artimųjų mirtis ir pan.), ne ilgiau kaip 3 dienas;
10.3.8. oro temperatūros, jei yra žemesnė kaip minus 20o C."
Taigi, jokie tėvelių rašteliai "šeipsau" neturi galios, t.y. už maitinimą ir ugdymą visvien teks mokėti. Pasiimkit gyd. pažymą.
tai negalioja rasteliai?
juk nebuvo ji ir nevalge tu valgiu
o pazyma zinoma kad paimiau uz dvi savaites
o del tu dvieju dienu nu ka as zinau
reiks paklaust aukletojos
sveikutes
dabar as ir visiskai sutinku su Laura 007 ir verdaina,nepatinka man ir aukletoja viena pabiruciuose,na kuri siandien buvo
nekomentuosiu kodel,o tai jei poto skaitys ta aukletoja ir gali suprast kas raso,poto man maziukes dar nemegs
jai dirbti reikia nesutokiais mazuciais,o su vyresniais,kur ir gales parodyti savo grieztuma
daug vaikuciu siandien verke,nenorejo eiti i grupe
o vakarikste aukletoja tiesiog superine,labai gera
nemaciau nei vieno vaikucio verkiancio
mielai bendrauja aukletoja,papasakoja kaip kas buvo ir pan.
na ir apie naujoke negaliu nieko blogo pasakyt ir matosi,kad gera...matosi,kas stengiasi
bet va nezinau kaip ten su ta aukletojabus,gal dar pasikeis nuomone man
dabar as ir visiskai sutinku su Laura 007 ir verdaina,nepatinka man ir aukletoja viena pabiruciuose,na kuri siandien buvo
Aš manau reikia ne vien individualiai bet tiesiai ir kolektyviai šnekėt ir jei nebus pokyčių tai ir su vedėja šnekėt, nes vaiko jau darosi gaila.
Pvz. šiandien ateinam į darželį, jis pamato auklėtoją ir sako - aš nenoriu daržely sysių daryt.
Perrengiu vaiką, paleidžiu į grupę, ateina prie auklėtojos ir sako lyg atsiprašinėdamas - aš nenoriu sysių daryti. Tai iškart akivaizdu, kad vakar buvo kažkoks įvykis, kuris vaikui jau palieka atmintyje nekokią žymę ir jis bijot tos auklėtojos ima.
Pvz. šiandien ateinam į darželį, jis pamato auklėtoją ir sako - aš nenoriu daržely sysių daryt.
QUOTE(Laura 007 @ 2010 09 23, 18:25)
pala pala...juk vakar ta gera aukletoja ryte bent jau buvo
Nepamenu dėl vakar ryto, bet šiandien ryte tikrai dirbo Daiva, tik vakare pasiimant vaiką jau buvo Ritutė (super auklytė
mamytes,gal galite parasyti pabiruciu grupes numeri,buciau labai dekinga
QUOTE(Laura 007 @ 2010 09 24, 20:04)
oho, tikrai. daug žinučių dingo, kas čia pasidarbavo? tikriausiai moderatorė, nes niekas kitas negalėjo ištrinti žinučių....bet koks tikslas ištrinti? Juk visuose forumuose kalbama apie auklėtojas ir kt.
na tikrai įdomūs dalykai vyksta, kodėl kituose forumuose tada niekas neištrina atsiliepimų apie auklėtojas?