labas rytas, smagu kai diskusijos vyksta, tik nepykite kartais
QUOTE(Marzde @ 2010 09 24, 17:46)
Ir klausimas, kodėl žaliavalgiai nevartoja pieno? O medų vartoja?
medaus tikrieji zaliavalgiai nevartoja, kaip ir pieno, nes abu produktai: pienas - versiukui, medus - bitėms pritaikytas
QUOTE(faustluk @ 2010 09 24, 19:24)
As cia, Rasmos nelabai supratau...Kas cia ka platina?? Ar jau off topic ir mes nieko nesuuodem?
moderatorius mylim, gerbiam ir su jais nediskutuojam
QUOTE(Marzde @ 2010 09 25, 00:33)
"Tai yra maistas, kuris gaunamas nieko nemodifikuojant, taip pat maistas, kuriame lieka visos naudingos medžiagos (tipo, "nenužudytos"). Į šią savoką įeina ir maisto gavyba - nužudymas yra kaltė, todėl tie, kam rūpi,kad maistas būtų guil-free, mėsos nevartoja."[/i]
Jus taip visur skelbiat, kad kokie jus geri (kartu su vegetarais), neskriaudžiat gyvuliukų, o va tie visi kiti-žudikai.
Ar valgot kiaušinius(vištų, putpelių,stručių..)? Jei ne, kodėl? Kodėl ta filosofija neleidžia valgyti tokių dalykų? Na tarkim pieno nevirškina, tvarkoj, o kaip dėl kitų, kodėl neįeina į racioną?
P.S. nesakau, kad aš čia už mėsą labai plėšaus, bet galima retkarčiais paskanauti, skanios, gerai pagamintos mėsytės. Juk galima pagaminti be kepimų ar virimų ir valgyti, bet va ta nauja mada rėkti, jog mėsa tai baisingas blogis.
Dar.. juk sūdytas lašiakas grynas raw
skaitau ir nesuprantu kas cia del ko draskosi? kas ko nevalgo? arba valgo?

nera kategorisku nuomoniu, yra filosofija ir ja kas kaip nori tas taip priima

as ir vistai galva kirtus esu, ir lupusi pacios auginta triusi ir ji skaniai valgiusi, ne del to sumazinau savo recione mesos, zuvies iki minimumo, ne del etikos, o todel, kad tikiu ji man tai visiskai nereikalinga, kiausiniu, pieno kaip produkto isvis neliko mano mityboje, radus protingu zmoniu argumentus. Dėl mesos esu yprocio ir uosles verge, na ngaliu tie rukyti lasiaikai veza
QUOTE(faustluk @ 2010 09 25, 07:55)
a, o kaip shushi??? As zadu R2 komplekta vyro gimtadienio proga uzsakyt..
supi viskas

pientadienis, sesatdienis, sekmadienis pietums susiai
QUOTE(faustluk @ 2010 09 25, 12:21)
Cia Jus tamsta labai gera humora prilaikot net asaroju is juoko
dar venas medinis arba blondinas, su nepilnavertiskumo kompleksu
QUOTE(Rasma @ 2010 09 25, 12:35)
Yra žaliavalgystės receptų ir su šviežia žuvimi, mėsa, kiaušiniais, pati tikrai ne vieną skaičiau - tik tiek, kad maisto saugos atžvilgiu rekomenduojama kiaušinį prieš sudaužant 10 s., o šviežią žuvį 6 sekundėms panardinti į verdantį vandenį

Nežinau kodėl būtent tiek laiko, bet tokios rekomendacijos..O vartojant žalią mėsą rekomenduojama rinktis jautieną.
Bet kitas klausimas kiek raw šalininkų smagu tą žalią mėsą valgyti, tikrai ne visiems skanu...tad natūraliai rinkdamiesi atsisako to ko neskanu

Aš nesuprantu tų visų karpačio, sūdytų lašinių, sūdytų žuvų, ikrų..
turbūt apsivemčiau jei kas lieptų suvalgyt
, bet ne dėl to, kad neva valgau atimtą gyvybę, o dėl to, kad man elementariai šlykštu.
kiausini del salmoneliu, nes jos dazniausiai isoreje ant luksto buna, o zuvi

idomu nes kirmeles viduje buna pamirkius nepades
QUOTE(Marzde @ 2010 09 25, 12:46)
Va čia kitas reikalas, užkliuvo, kad daug kur skalambijama dėl to žudymo.
daug kur, bet ne pas mus
QUOTE(Marzde @ 2010 09 25, 21:16)
O kaip atsargas žiemai kaupiat? Šaldot? Na tarkim dabar pipirai savi iš daržo (ir pirkti pigiau) iki žiemos neišsilaikys, o jei aš užsimanysiu taco's žiemą, ar tiks panaudoti čipsų ir pan. dalykų gaminimui šaldyti pipirai, salierai ten visokie? O beje, kaip manot ar tinka petražolės šaknys, salieras, burokai taco ar tortilla gaminimui? Ar geriau atskirai juos kaip čipsus pasidžiovinti?
Ieškojau tortillų receptų, beveik visur su kukurūzais.. bet nelabai supratau ar tiks kukurūzų miltai ar reik kukurūzų iš burbuolės?
Papildyta:
Va taip ir galvojau, akd turbūt nesigaus suderinti cepelinų ir raw maisto teks arba prie cepelinų likti arba visiškai pereiti prie raw..
tortilas, tai jei pacius paplotelius tai is kukuruzu miltu kepami jie yra
nekaupiu nes neturiu kur, na neskaitant keli maisiukai saldytu uogu ir moliugu kurie siap kaime pas mociute istioves iki ankstyvo pavasario, visa kita turguje parduotuvese pirksiu
suderinti viskaq imanoma jei nori
QUOTE(Marzde @ 2010 09 26, 09:30)
Ar yra čia merginų, kurios raw valgo ilgesnį laiką.. sakykite o kaip pas jus su menstruacijom, kokie pokyčiai jaučias moteriškuose reikaluose valgant žalią maistą? Na gal kaip dauguma sirgot kokia pienlige, o perėjus prie raw, ji dingo..
jazau kaip jus giliai neriate
QUOTE(Silwer @ 2010 09 26, 09:54)
Tai va gal cia ir yra mano problema, kad praktiskai savaite valgiau tik vaisius.
Cia mano anksciau minetas cukinijos makaronu receptas.
http://www.youtube.c...os&feature=fvsr
Rasit ir daugiau sios mozaliavalges moters receptu, ji ir knygele yra isleidus.
seniai zinomos tiesos, nono miryba, bgegferai nesvarbu grupers ji ar produktu, jau nekarta buvome apkalbejusios, kad su vaisias atsargiau
na tiokiuosi maistas siandiena jau ivarus
Labai dziaugiuosi uz naujaji pirkinį

pati laukiu lauktuviu is Chufu mamos restoranelio