Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Raw food

Nematau kame čia save apgaudinėju. Jei eina suderinti,tada super.

Pasiūlykite receptų pradedančiajai(gal tiksliau susidomėjusiai). Poto surinktumėme ir sudėtumemė į pirmą puslapį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marzde: 25 rugsėjo 2010 - 21:33
QUOTE(-Sanpaulija- @ 2010 09 25, 23:02)
Aš jau žaidžiu su savo džiovintuvu  bigsmile.gif
Išbandžiau chufu receptą - bananai su aguonom - liuks! Tik aš dar linų sėmenų maltų įdėjau, kad tirštesnė masė butų, nes paraflexų dar neturiu, tai ant kepimo popieriaus darau.
Obuolius ir daržoves supjausčiau per plonai, kaip popierius gavosi, šiandien jau bandau storiau.

Džiovintuvas veikia pakankamai garsiai, tai aš jį nakčiai jungsiu, nes nesinori to ūžimo visą dieną klausytis. Neišsigąskit, neūžia kaip fenas, bet kai toks garsas sklinda ilgai, tai man jau per garsu atrodo. Gerai, kad yra laikmatis, galima išvažiuojant palikti, tegu džiovinasi, o kai reikia išsijungia.

Ir dar šiandien pasidarėm vaisių salotas kaip lygtai Ruta pasakojo - užpylėm kokteiliu - irgi labai skanu smile.gif

Žodžiu bandom viską ir gardžiuojamės  smile.gif

Geriau dziovintuvo neisjungti nakciai, o pastatyti ji kur nors, kur nesigirdetu tas uzimas - viena karta dariau saldesiukus is sublenderiuotu avieciu/bananu, tai per nakti isjungus dziovintuva ta mase surugo blink.gif Jei jau procesas pradetas, tai reikia ji uzbaigti iki galo, nors kartais aisku sunku valandas pasiskaiciuoti - nesinori gi nakti keltis ir ziureti, ar duoniukai jau isdziuvo biggrin.gif
Atsakyti
Sanpaulija!!! Sveikinu sunaujais skoniais ir potyriais!!!!
NAkciai elektra pigesne, tai ir dziovink mirksiukas.gif
Atsakyti
Ar yra čia merginų, kurios raw valgo ilgesnį laiką.. sakykite o kaip pas jus su menstruacijom, kokie pokyčiai jaučias moteriškuose reikaluose valgant žalią maistą? Na gal kaip dauguma sirgot kokia pienlige, o perėjus prie raw, ji dingo..
smile.gif
Atsakyti
Na mergytes labukas 4u.gif
Buvau issiusta i komandiruote, tad buvau dingus trumpam. Nemazai cia jus priraset ir recepteliais pasidalinot. Man dziovintuva sake atves mazdaug uz menesio, sake laukit paskambinsim. Tai tas menuo jauciu laaaabai ilgai eis.
Man kazkokie keisti silpnumai prasidejo, jauciu truksta kazkokiu maisto medziagu. Per diena praktiskai tik smocius geriau. Jie dazniausiai is vaisiu ir seklu. Reiks rimtai uzsiimti ir valgyti daugiau darzoviu, nes kaip sako V.KULVINSKAS pacituosiu
''Pavyzdžiui, gyventi maitinantis vien tik vaisiais, pasak V.Kulvinsko, nesveika: „Ir aš tai bandžiau. Dantys pradėjo tirpti, organizme padidėjo rūgštingumas, išsiplovė kalcio, fosforo, magnio atsargos. Vaisiai skanu, bet juose per daug cukraus, per daug rūgščių, o energijos – ne per daugiausia“
Tai va gal cia ir yra mano problema, kad praktiskai savaite valgiau tik vaisius.
Cia mano anksciau minetas cukinijos makaronu receptas.
http://www.youtube.c...os&feature=fvsr
Rasit ir daugiau sios mozaliavalges moters receptu, ji ir knygele yra isleidus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silwer: 26 rugsėjo 2010 - 09:55
labas rytas, smagu kai diskusijos vyksta, tik nepykite kartais doh.gif

QUOTE(Marzde @ 2010 09 24, 17:46)
Ir klausimas, kodėl žaliavalgiai nevartoja pieno? O medų vartoja?

medaus tikrieji zaliavalgiai nevartoja, kaip ir pieno, nes abu produktai: pienas - versiukui, medus - bitėms pritaikytas

QUOTE(faustluk @ 2010 09 24, 19:24)
As cia, Rasmos nelabai supratau...Kas cia ka platina?? Ar jau off topic ir mes nieko nesuuodem?

moderatorius mylim, gerbiam ir su jais nediskutuojam 4u.gif

QUOTE(Marzde @ 2010 09 25, 00:33)
"Tai yra maistas, kuris gaunamas nieko nemodifikuojant, taip pat maistas, kuriame lieka visos naudingos medžiagos (tipo, "nenužudytos"). Į šią savoką įeina ir maisto gavyba - nužudymas yra kaltė, todėl tie, kam rūpi,kad maistas būtų guil-free, mėsos nevartoja."[/i]
Jus taip visur skelbiat, kad kokie jus geri (kartu su vegetarais), neskriaudžiat gyvuliukų, o va tie visi kiti-žudikai.
Ar valgot kiaušinius(vištų, putpelių,stručių..)? Jei ne, kodėl? Kodėl ta filosofija neleidžia valgyti tokių dalykų? Na tarkim pieno nevirškina, tvarkoj, o kaip dėl kitų, kodėl neįeina į racioną?

P.S. nesakau, kad aš čia už mėsą labai plėšaus, bet galima retkarčiais paskanauti, skanios, gerai pagamintos mėsytės. Juk galima pagaminti be kepimų ar virimų ir valgyti, bet va ta nauja mada rėkti, jog mėsa tai baisingas blogis.
Dar.. juk sūdytas lašiakas grynas raw 

skaitau ir nesuprantu kas cia del ko draskosi? kas ko nevalgo? arba valgo? g.gif nera kategorisku nuomoniu, yra filosofija ir ja kas kaip nori tas taip priima doh.gif as ir vistai galva kirtus esu, ir lupusi pacios auginta triusi ir ji skaniai valgiusi, ne del to sumazinau savo recione mesos, zuvies iki minimumo, ne del etikos, o todel, kad tikiu ji man tai visiskai nereikalinga, kiausiniu, pieno kaip produkto isvis neliko mano mityboje, radus protingu zmoniu argumentus. Dėl mesos esu yprocio ir uosles verge, na ngaliu tie rukyti lasiaikai veza lotuliukas.gif

QUOTE(faustluk @ 2010 09 25, 07:55)
a, o kaip shushi??? As zadu R2 komplekta vyro gimtadienio proga uzsakyt..

supi viskas thumbup.gif pientadienis, sesatdienis, sekmadienis pietums susiai blush2.gif

QUOTE(faustluk @ 2010 09 25, 12:21)
Cia Jus tamsta labai gera humora prilaikot net asaroju is juoko

dar venas medinis arba blondinas, su nepilnavertiskumo kompleksu doh.gif

QUOTE(Rasma @ 2010 09 25, 12:35)
Yra žaliavalgystės receptų ir su šviežia žuvimi, mėsa, kiaušiniais, pati tikrai ne vieną skaičiau - tik tiek, kad maisto saugos atžvilgiu rekomenduojama kiaušinį prieš sudaužant 10 s.,  o šviežią žuvį 6 sekundėms panardinti į verdantį vandenį g.gif Nežinau kodėl būtent tiek laiko, bet tokios rekomendacijos..O vartojant žalią mėsą rekomenduojama rinktis jautieną.
Bet kitas klausimas kiek raw šalininkų smagu tą žalią mėsą valgyti, tikrai ne visiems skanu...tad natūraliai rinkdamiesi atsisako to ko neskanu mirksiukas.gif Aš nesuprantu tų visų karpačio, sūdytų lašinių, sūdytų žuvų, ikrų..turbūt apsivemčiau jei kas lieptų suvalgyt doh.gif , bet ne dėl to, kad neva valgau atimtą gyvybę, o dėl to, kad man elementariai šlykštu.

kiausini del salmoneliu, nes jos dazniausiai isoreje ant luksto buna, o zuvi g.gif idomu nes kirmeles viduje buna pamirkius nepades g.gif

QUOTE(Marzde @ 2010 09 25, 12:46)
Va čia kitas reikalas, užkliuvo, kad daug kur skalambijama dėl to žudymo.

daug kur, bet ne pas mus mirksiukas.gif

QUOTE(Marzde @ 2010 09 25, 21:16)
O kaip atsargas žiemai kaupiat? Šaldot? Na tarkim dabar pipirai savi iš daržo (ir pirkti pigiau) iki žiemos neišsilaikys, o jei aš užsimanysiu taco's žiemą, ar tiks panaudoti čipsų ir pan. dalykų gaminimui šaldyti pipirai, salierai ten visokie? O beje, kaip manot ar tinka petražolės šaknys, salieras, burokai taco ar tortilla gaminimui? Ar geriau atskirai juos kaip čipsus pasidžiovinti?
Ieškojau tortillų receptų, beveik visur su kukurūzais.. bet nelabai supratau ar tiks kukurūzų miltai ar reik kukurūzų iš burbuolės?
Papildyta:
Va taip ir galvojau, akd turbūt nesigaus suderinti cepelinų ir raw maisto teks arba prie cepelinų likti arba visiškai pereiti prie raw..

tortilas, tai jei pacius paplotelius tai is kukuruzu miltu kepami jie yra
nekaupiu nes neturiu kur, na neskaitant keli maisiukai saldytu uogu ir moliugu kurie siap kaime pas mociute istioves iki ankstyvo pavasario, visa kita turguje parduotuvese pirksiu 4u.gif

suderinti viskaq imanoma jei nori

QUOTE(Marzde @ 2010 09 26, 09:30)
Ar yra čia merginų, kurios raw valgo ilgesnį laiką.. sakykite o kaip pas jus su menstruacijom, kokie pokyčiai jaučias moteriškuose reikaluose valgant žalią maistą? Na gal kaip dauguma sirgot kokia pienlige, o perėjus prie raw, ji dingo..

jazau kaip jus giliai neriate lotuliukas.gif

QUOTE(Silwer @ 2010 09 26, 09:54)
Tai va gal cia ir yra mano problema, kad praktiskai savaite valgiau tik vaisius.
Cia mano anksciau minetas cukinijos makaronu receptas.
http://www.youtube.c...os&feature=fvsr
Rasit ir daugiau sios mozaliavalges moters receptu, ji ir knygele yra isleidus.

seniai zinomos tiesos, nono miryba, bgegferai nesvarbu grupers ji ar produktu, jau nekarta buvome apkalbejusios, kad su vaisias atsargiau 4u.gif
na tiokiuosi maistas siandiena jau ivarus

Labai dziaugiuosi uz naujaji pirkinį 4u.gif pati laukiu lauktuviu is Chufu mamos restoranelio ax.gif
Atsakyti
Kad mes siaip vasara labai daug vaisiu valgom ir niekada taip nebudavo. O komandiruotei buvau nusivezus savo sena Braun blenderi (toki kota) ir , kad greiciau butu susitrini misinuka ikali ir toliau begi.
Atsakyti
LAbas rytas!

gal jau rasiau, kad skrendu i Berlyna pas Natur Doktor del savo atopinio dermatito/paveldimos sausos odos ir kt. diagnoziu. Priesistore ta, kad pirmiau susitariau del termino- laukiau, kada man ji paskirs- pradejau row valgyt- gavau termina- dingo mano problemos- bilietai uzsakyti cool.gif As jai parasiau kas ir kaip, ir kad nuo row man viskas dingo- tai ji man ir atraso: stebek save toliasu, jei row maistas padejo, galim termino ir atsisakyt wub.gif

DArom isvadas! Uzsakytas tik reisas uz 77 lt...Arba skrendu ir nieko nesuzin au naujo, arba neskrendu ir dar pinigeliu sutaupau
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif faustluk primink kiek tu laiko raw esi, ir ar 100proc? nes as jau nebezinau ka daryti, mane pradejo berti, viskas kunas niesti, o valgau mazai, pagrinde pas mane tie smuciai, tai mastau gal man vaisiu negalima doh.gif nu suds kazkoks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2010 09 27, 07:57)
Labas rytas 4u.gif faustluk primink kiek tu laiko raw esi, ir ar 100proc?  nes as jau nebezinau ka daryti, mane pradejo berti, viskas kunas niesti, o valgau mazai, pagrinde pas mane tie smuciai, tai mastau gal man vaisiu negalima doh.gif nu suds kazkoks doh.gif

ax.gif kaip visada trigrasi ikisiu negalima vien vaisiu, palik pav. 1 dalis vaisiu - 4 dalys darzoviu, grudu - 1 galis riesutu
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2010 09 27, 08:57)
Labas rytas 4u.gif faustluk primink kiek tu laiko raw esi, ir ar 100proc?  nes as jau nebezinau ka daryti, mane pradejo berti, viskas kunas niesti, o valgau mazai, pagrinde pas mane tie smuciai, tai mastau gal man vaisiu negalima doh.gif nu suds kazkoks doh.gif

25d. buvo menuo suejes!!! Man kaip tik visi Tavo simptomai dingo, nes tai turejau pastoviai be row. O Tu pereik ant darzoviu. GAlima juk nerealiu skanumynu pasidaryt
Pas mane ryte- kokteilis su viskuo apie 11 val
apie 16 val ar kai vyras grzita salotu bliuduks su viskuo. I tarpus sultys, obuolys, slyva

* su viskuo, t.y. 1 v. s. zelmenu aliejaus, 1v.s. moliugu seklu aliejaus, 1v.s. moliugu maltu seklu, 1 v.s. riesutu maltu (dabar eina i trasa graikiniai), 1 v. s. sezamu maltu, 1 v.s. linu seklu maltu. As susimalu visa pakuote ir kelias savaites jau turiu sumaltu
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 09 27, 08:07)
As susimalu visa pakuote ir kelias savaites jau turiu sumaltu

o kur laikai tuos sumaltus miltus? kaskaip plasmasineje taroje nesinori nekvepuoja, popiertine dregsta g.gif
Atsakyti