Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Raw food

i 
Forumo taisyklė nenumato galimybės organizuoti masinius pirkimus temose, siūlyti prekes, reklamuotis.
Toms, kurios pamiršo taisykles, pacituosiu:
"8. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše, tiek siunčiami dalyviams asmeninėmis žinutėmis). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.
Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt

- draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos."

Tad daugelis šio temos žinučių bus pašalintos.
Moderatorė
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2010 09 24, 16:46)
Ir klausimas, kodėl žaliavalgiai nevartoja pieno? O medų vartoja?

kiek teko skaityti, tai ne visi zaliavalgiai naudoja medu.

na , o del pieno, man atrodo nevartoja todel, kad zmogaus organizmas tiesiog nera pritaikytas vartoti pieno produktus. t.y. neturi skrandis kazkokio cheminio elemento jam virskint ar panasiai.
Sekmes
Atsakyti
Ruta apie ta piena jau anoje temoje- senojoje- net su nuorodom kalbejo..Teks pasieiskot...

g.gif As cia, Rasmos nelabai supratau... g.gif Kas cia ka platina?? Ar jau off topic ir mes nieko nesuuodem?
Atsakyti
QUOTE(Me-Ula @ 2010 09 24, 19:04)
kiek teko skaityti, tai ne visi zaliavalgiai naudoja medu.

na , o del pieno, man atrodo nevartoja todel, kad zmogaus organizmas tiesiog nera pritaikytas vartoti pieno produktus. t.y. neturi skrandis kazkokio cheminio elemento jam virskint ar panasiai.
Sekmes

aaa. nu taip, tipo pieną tik jauni gyvuliukai vartoja,kaip kažkur perskaičiau, ar matėt, kad suaugę gyvūnai pieną iš karvės vogtų ir laktų.. biggrin.gif na nevagia, bet laka.
Atsakyti
Gavau atsakymą iš BioLine, kad deja, ES šalyse džiovintuvo neplatina verysad.gif . O aš taip tikėjaus pigiau susiveikt verysad.gif Labai lauksiu dabar atsiliepimų iš excaliburo naudotojų ir pinigėlius taupysiuos, ir į receptus gilinsiuos...

P.S. Tikiuos, neištrins šios žinutės blink.gif . Chm, eilinį kartą nesupratau moderatoriaus priekaištų blink.gif . Niekas čia, atrodo, masinių pirkimų neorganizavo, tik dalijosi informacija apie taip reikalingą RAW prietaisą - džiovintuvą.
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 09 24, 10:00)
Man jau greitai menuo laiko kaip as row (zaliavalge man kazkaip neskamba.. g.gif ), savaite laiko jutau zenklius pokycius, o dabar gal jau pripratau ir nieko nebejauciu cool.gif Tik va, nebesinori valgyt...Alkana nebunu, tustuma skrandyje jauciu, o KA noriu valgyt- pasakyt negaliu. Ka tuo metu susimaisau- ta ir suvalgau be didelio uzsidegimo. Obuoliai nevilioja visai, slyvos irgi, dziovinti vaisiai guli, mirkyt nieko nebemirkau...KApoju kopustus su visokiais cesnakais, moliugo seklom, smutciai- kas po ranka. Bet be ugneles ir pacepsejimo...Gal jau negerai???

Faustluk, o neįsipaišysi sau anoreksijos? blink.gif Tavo pojūčiai man kai ką primena... Va mano mama kažkada buvo "nusiedietinus" iki to, kad kartą pareiškė: "kaip būt gerai, kad nereiktų išvis valgyt, o būtų kokios tabletės, išgeri ir viskas" doh.gif , ir pačiai teko pora mėnesiukų vien kava ir keliom datulėm gyvent... valgyt tiesiog nebereikėjo... Na aš kažkaip išsikapsčiau be rimtesnių pasekmių, o mamai blogiau baigės - sunki anemija visam gyvenimui. Pasisaugokit, kad taip neatsitiktų 4u.gif
Atsakyti
Vis skaitinėju skaitinėju..
Nemažai receptų mane sudomino, bet visiškai patapti žaliavalge dar matyt nesubrendau,dalis jūsų filosofijos nelabai suprantama.
Vis skaitau kaip vegetarai nevalgo mėsos, nes nežudykai ir t.t ir t.t., (su raw atsotvais tas pats) ir iškart kyla klausimas. Va tas kur turi kojas ir juda, jus gailėdami nevalgot, o augalo jus neskaitot, kad nužudot. Juk jis irgi gyvas, auga, bręsta, o čia rėžt peiliuku.. rolleyes.gif taip pat tie daiginami augalai.. juk specialiai juos verčiat augti dėl savo poreikių, jis tik užgimsta, stiebias, auga, o jus į blenderį ir valgot čepsėdami.

"Tai yra maistas, kuris gaunamas nieko nemodifikuojant, taip pat maistas, kuriame lieka visos naudingos medžiagos (tipo, "nenužudytos"). Į šią savoką įeina ir maisto gavyba - nužudymas yra kaltė, todėl tie, kam rūpi,kad maistas būtų guil-free, mėsos nevartoja."

Jus taip visur skelbiat, kad kokie jus geri (kartu su vegetarais), neskriaudžiat gyvuliukų, o va tie visi kiti-žudikai.
Ar valgot kiaušinius(vištų, putpelių,stručių..)? Jei ne, kodėl? Kodėl ta filosofija neleidžia valgyti tokių dalykų? Na tarkim pieno nevirškina, tvarkoj, o kaip dėl kitų, kodėl neįeina į racioną?

P.S. nesakau, kad aš čia už mėsą labai plėšaus, bet galima retkarčiais paskanauti, skanios, gerai pagamintos mėsytės. Juk galima pagaminti be kepimų ar virimų ir valgyti, bet va ta nauja mada rėkti, jog mėsa tai baisingas blogis.
Dar.. juk sūdytas lašiakas grynas raw biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marzde: 25 rugsėjo 2010 - 00:38
QUOTE(Marzde @ 2010 09 25, 01:33)
Vis skaitinėju skaitinėju..
Nemažai receptų mane sudomino, bet visiškai patapti žaliavalge dar matyt nesubrendau,dalis jūsų filosofijos nelabai suprantama.
Vis skaitau kaip vegetarai nevalgo mėsos, nes nežudykai ir t.t ir t.t., (su raw atsotvais tas pats) ir iškart kyla klausimas. Va tas kur turi kojas ir juda, jus gailėdami nevalgot, o augalo jus neskaitot, kad nužudot. Juk jis irgi gyvas, auga, bręsta, o čia rėžt peiliuku..  rolleyes.gif  taip pat tie daiginami augalai.. juk specialiai juos verčiat augti dėl savo poreikių, jis tik užgimsta, stiebias, auga, o jus į blenderį ir valgot čepsėdami.

"Tai yra maistas, kuris gaunamas nieko nemodifikuojant, taip pat maistas, kuriame lieka visos naudingos medžiagos (tipo, "nenužudytos"). Į šią savoką įeina ir maisto gavyba - nužudymas yra kaltė, todėl tie, kam rūpi,kad maistas būtų guil-free, mėsos nevartoja."

Jus taip visur skelbiat, kad kokie jus geri (kartu su vegetarais), neskriaudžiat gyvuliukų, o va tie visi kiti-žudikai.
Ar valgot kiaušinius(vištų, putpelių,stručių..)? Jei ne, kodėl? Kodėl ta filosofija neleidžia valgyti tokių dalykų? Na tarkim pieno nevirškina, tvarkoj, o kaip dėl kitų, kodėl neįeina į racioną?

P.S. nesakau, kad aš čia už mėsą labai plėšaus, bet galima retkarčiais paskanauti, skanios, gerai pagamintos mėsytės. Juk galima pagaminti be kepimų ar virimų ir valgyti, bet va ta nauja mada rėkti, jog mėsa tai baisingas blogis.
Dar.. juk sūdytas lašiakas grynas raw  biggrin.gif

siaip as nesu linkus i diskusijas, bet sikart is savo tasko pasakyisu..Nei viena zaliavalge is cia esanciu nesiskelbia, kad ji sventa, nes negali zudyti gyvybes. Ir nera cia jokios filosofijos mandros. Tik: gyvas maistas ir nebegyvas. Man mesa jau kuris laikas nebuvo vertybe, o dabar- tuo labiau. As asmeniskai termiskai apdorotame maiste nebejauciu kokiu nors naudingu medziagu, nors ir skanu kai kas, bet nematau gyvybes, reikalingos energijai palaikyti. Nemanau, kad kuri nors nevalgo del to, kad row filosofija kazko valgyt neleidzia. Neskanu ir nevalgai. Ir as taip giliai nesiknisu: zudau augaliuka del savo poreikiu ar ne. Tada pavartykim Biblija. Jezus Kristus siule valgyti tai, ka duoda gamta. Citatos neimesiu, bet tokia fraze yra. O mesa buvo skirta aukojimui. Bet gal cia mes taip giliai nelyskim, ka?

sega, sega, sega.. Viskas gerai! Prasom nesirupinti. Jei tai butu paskelbta delfyje, jauciu kokiu komentaru sulaukciau.. Niekas specialiai cia saves nemarina badu. Energijos arkliska. Nemanau, kad turiu valgyt kas 2-3 val, nes knygos taip rekomenduoja. Vienas negali gyvent be mesos kasdienines, kitam pakanka 5 obuoliu per diena. Ir i mane pazvlegus- as nesu manekene. Tik tiek tu mano valgymo poreikiu. Viskas! Daugiau, ka ir kiek valgau- ne eteriui (bet as ir nestumo metu panaisiai maitinausi, tik saldumynu daug. Su viena +22 kg, su antra +16kg. Ismeciau nesveikus saldumynus ir valgymo kiekiai isliko kaip ir kokius paskutinius 10 metu tokie patys. Tik mesos nebera menuo laiko, o anksciau 1-2 x i men)

Grazaus savaitgalio!!!! Bobikiu vasara juk...
a, o kaip shushi??? As zadu R2 komplekta vyro gimtadienio proga uzsakyt..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo faustluk: 25 rugsėjo 2010 - 08:03
Laba diena, norėčiau paklaust. Kaip yra su obuoliais, keptais pečiuj, bet prikimštais į vištos pilvą. Jie skaitosi kepti, ar troškinti? Ar tokie obuoliai yra žalias maistas, ar nebe?
Su višta viskas aišku. Bulvėm taip pat.
Neramu dėl obuolių...
Atsakyti
viskas kas yra žalia, nekepta/nevirta yra raw. Na kažkodėl tik džiovinti vat galima, nors sakyčiau irgi termiškai apdorota. O jūsų kepta vošta su bulvėm ir obuoliais.. pasipurtytų žaliavalgiai..
Neaiškus klausimas dėl ko jums neramu.. nebėra skirtumo ar jie ten troškinti ar kepti, jie nebe raw.
valgykite į sveikatą.smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marzde: 25 rugsėjo 2010 - 10:34
QUOTE(Marzde @ 2010 09 25, 12:32)
nebėra skirtumo ar jie ten troškinti ar kepti, jie nebe raw. 
valgykite į sveikatą.smile.gif

Taip. Valgysiu, labai skanu.
Skirtumas yra, matote gal vištą įsukti į kokius šešis sluoksnius folijos? Bent obuoliukai liktų kaip jūs ten išsireiškėt ro....
Arba tiekant ant stalo, prikišti naujų, žalių, šviežiai papjaustytų? Ką? senieji atidavę savo sultis, višta paskrudusi. O obuoliukai žali. Kaip jums atrodo?
Atsakyti
O ko jus norite iš tų obuolių?
Raw-žaliavalgiai, valgo žalius obuolius arba džiovintus. Kiek folijos sluoksnių beįsuktumėte tą vištą ar obuolius, jie vistiek bus termiškai apdrojomai (kišami į karštį), tai reiškia, jog tai nebebus raw patiekalas, o tiesiog skanus patiekalas.Jei norite valgyti raw, tai valgykite obuolius žalius, džiovintus, trintus ir pan.,ir višta turėtu būt žaliat,bet nerekomenduoju tokią vartoti:)
Atsakyti