Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Raw food

QUOTE(Šerkšnas @ 2010 09 25, 12:45)
Taip. Valgysiu, labai skanu.
Skirtumas yra, matote gal vištą įsukti į kokius šešis sluoksnius folijos? Bent obuoliukai liktų kaip jūs ten išsireiškėt ro....
Arba tiekant ant stalo, prikišti naujų, žalių, šviežiai papjaustytų? Ką? senieji atidavę savo sultis, višta paskrudusi. O obuoliukai žali. Kaip jums atrodo?


lotuliukas.gif Cia Jus tamsta labai gera humora prilaikot lotuliukas.gif net asaroju is juoko thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
P.S. jei norite skanios vištos su obuoliais, tai enmaišykite žalių ir troškintų vištoje obuoliukų, pagal mane tai skirtingi skoniai, skirtingai juos skrandžiui reik virškinti.
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2010 09 25, 01:33)
Vis skaitau kaip vegetarai nevalgo mėsos, nes nežudykai ir t.t ir t.t., (su raw atsotvais tas pats) ir iškart kyla klausimas. Va tas kur turi kojas ir juda, jus gailėdami nevalgot, o augalo jus neskaitot, kad nužudot. Juk jis irgi gyvas, auga, bręsta, o čia rėžt peiliuku..  rolleyes.gif  taip pat tie daiginami augalai.. juk specialiai juos verčiat augti dėl savo poreikių, jis tik užgimsta, stiebias, auga, o jus į blenderį ir valgot čepsėdami.

"Tai yra maistas, kuris gaunamas nieko nemodifikuojant, taip pat maistas, kuriame lieka visos naudingos medžiagos (tipo, "nenužudytos"). Į šią savoką įeina ir maisto gavyba - nužudymas yra kaltė, todėl tie, kam rūpi,kad maistas būtų guil-free, mėsos nevartoja."

Jus taip visur skelbiat, kad kokie jus geri (kartu su vegetarais), neskriaudžiat gyvuliukų, o va tie visi kiti-žudikai.
Ar valgot kiaušinius(vištų, putpelių,stručių..)? Jei ne, kodėl? Kodėl ta filosofija neleidžia valgyti tokių dalykų? Na tarkim pieno nevirškina, tvarkoj, o kaip dėl kitų, kodėl neįeina į racioną?

P.S. nesakau, kad aš čia už mėsą labai plėšaus, bet galima retkarčiais paskanauti, skanios, gerai pagamintos mėsytės. Juk galima pagaminti be kepimų ar virimų ir valgyti, bet va ta nauja mada rėkti, jog mėsa tai baisingas blogis.
Dar.. juk sūdytas lašiakas grynas raw  biggrin.gif

Marzde, man atrodo, kad jūs žaliavalgystę suplakat su vegetarizmu ir veganizmu ax.gif

Kiek skaičiau ir domėjausi apie žaliavalgystę, tai joje nėra akcentuojamas principas 'neatimk gyvybės', bent ne ta prasme kuria jūs rašote schmoll.gif
(Nors kai kurie žaliavalgiai dar yra ir vegetarai arba veganai, juk šiuo atveju įmanoma derinti skirtingas mitybos sistemas. Manau, kad tokio žaliavalgio vegano mintį ir pacitavot savo žinutėje 4u.gif )

Žaliavalgystė siejama su paties maisto produkto str-ra, o dar tiksliau - fermentacijos procesais pačiame maiste ir valgančiojo org-me. Raw mitybos šalininkai siekia išvengti ne gyvūno/augalo žudymo, o fermentų pokyčių, kurie įvyksta maistą apdorojant karščiu (nes fermento pagrindas - baltymas, kuris aukštoje t-roje koaguliuoja, arba paprasta kalba sakant - suyra, dėl ko pats fermentas tampa nebeaktyviu. Nors turėčiau pastebėti ir tai jau rašiau, tai ne visai tikslu tikėti, kad visiems fermentams pavojinga t-ra aukštesnė nei 42 celsijaus laipsniai).

Yra žaliavalgystės receptų ir su šviežia žuvimi, mėsa, kiaušiniais, pati tikrai ne vieną skaičiau - tik tiek, kad maisto saugos atžvilgiu rekomenduojama kiaušinį prieš sudaužant 10 s., o šviežią žuvį 6 sekundėms panardinti į verdantį vandenį g.gif Nežinau kodėl būtent tiek laiko, bet tokios rekomendacijos..O vartojant žalią mėsą rekomenduojama rinktis jautieną.
Bet kitas klausimas kiek raw šalininkų smagu tą žalią mėsą valgyti, tikrai ne visiems skanu...tad natūraliai rinkdamiesi atsisako to ko neskanu mirksiukas.gif Aš nesuprantu tų visų karpačio, sūdytų lašinių, sūdytų žuvų, ikrų..turbūt apsivemčiau jei kas lieptų suvalgyt doh.gif , bet ne dėl to, kad neva valgau atimtą gyvybę, o dėl to, kad man elementariai šlykštu.

O vegetaras vegetarui irgi nelygu. Tikrai ne visi jais tampa dėl meilės gyvybei ir tikrai yra vegetarų neatsisakančių medaus, pieno produktų, kiaušinių, žuvies...
Veganai taip, jie žiūri griežtai, kad nebūtų jų mityboje ir aplinkoje (kosmetikos priemonėse, maisto papilduose ir t.t.) gyvūninės kilmės medžiagų, o dėl ko tampama veganu - turbūt irgi kiekvienas žmogus turi tam savų priežasčių. Bet čia to ir neišsiaiškinsime ar negaila veganams žirnius žudyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 25 rugsėjo 2010 - 12:41
Rasma dėkui už išsamų atsakymą.
Dar nedaug esu perskaičius apie žaliavalgius, bet šią ir praėjusią temą skaičiau. Pacitavau merginą iš forumo, vienos aktyvios žaliavalgės iš SM ir receptų neužmačiau su mėsa.. Taip, reiškias mažai dar perskaičiau ir truputį neteisingą įvaizdį susidariau apie žaliavalgius.
O kokia jūsų nuomonė apie tai, kad mes šiauriečiai, mums reikia valgyti mėsą. Juk kai būni šiltuose kraštuose savaime nesinori tos mėsos. O mes žinome kaip nuo seno energijos imdavo iš mėsos, nors aišku gyvenimo tempai kitokie ir etc.

[Rama]
"..bet ne dėl to, kad neva valgau atimtą gyvybę, o dėl to, kad man elementariai šlykštu."
Va čia kitas reikalas, užkliuvo, kad daug kur skalambijama dėl to žudymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marzde: 25 rugsėjo 2010 - 12:49
QUOTE(Marzde @ 2010 09 25, 14:20)
O ko jus norite iš tų obuolių?


Kad išsiskirtų sultys ir suminkštintų mėsą. Paskui galiu juos išmest. Jie nebūna skanūs.
Bet jei tai ro produktas patiekale, tai gal visgi jų nemest. Jie vistiek gi nėra nei kepti, nei virti.
Tai gal jie ro?
Atsakyti
Šerkšnas, aš jums trečia kartą kartoju, kad RAW (ne ro) yra termiškai neapdorotas maistas, išskyrus džiovinimą iki berods 47 laipsnių. Jūsų tie obuoliai vištoje sakyčiau troškinti yr, jei jums tokie nebeskanūs, nevalgykit, jie savo funkciją atliko, suteikė vištai sultingumo, kvapo,skonio.

Vikipedijos aprašymas:
http://lt.wikipedia....Gyvasis_maistas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marzde: 25 rugsėjo 2010 - 12:54
Man mėsos sunku atsisakyti, tai mėsa, kiaušiniai ir kava vartojami tradiciškai ant ugnies:) ir nesiparinu visai, man skanu ir aš noriu. Viską kitą valgau neapdorotą ir net neblenderuoju, nes megstu kramtyti ir graužti:)
Bus kada džiovintuvas, išbandysiu džiovintos mėsos, nes žalios šiuo metu nesugebėčiau praryti.
Užtat sūdyta lašiša - super. Tik reik užtaikyt ne fermose augintos, o laisvėje pagautos žuvies - ji gerokai raudonesnė, netyžta ir ne tokia riebi, kaip iš fermos, visai kitas reikalas.
Merginos, kurios pirksite tą džiovintuvą, pasiieškokite informacijos. Aš tiek daug perskaičiau internete visko, kad nebesurandu jums nuorodos. Gal čia ir pas pačius gamintojus buvo. Esme tame, kad džiovinant trumpiau bet aukštesnėje temperatūroje (vis dar tinkančioje žaliavalgiams) išsisaugo daugiau vitaminų ir visko kito, nei džiovinant ilgai, tačiau gerokai žemesnėje temperatūroje. Buvo ir lentelė įdėta su konkrečiais tyrimais bei įrodymais. Čia gal aktualu, kas stengiasi susidžiovinti paskutines lietuviškas daržoves ir vaisius. Gal kada užtiksiu, tai įmesiu čia.
Dabar to maisto tikrai labai įvairaus yra, kiekvienas renkasi, kas jam priimtiniau. Aš pastebėjau, kad atsisakius bulkų, sausainių, duonos ir kt. konditerijos gaminių nesveikais kiekiais pradėjau ryti medų - labai kokio deserto norisi:) Datulės per saldžios kažkaip, nebent jas su kuo maišyti reikia. Bet medus kol kas gelbėja nuo depresijos:)
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 09 24, 09:37)
Schoko-Konfekt-Torciukas

(skaniai sokoladinis- be pagrindo- greitai gaminamas- be gliuteno- be laktozes- be kiausiniu- nekeptas)



Išbandžiau šiandien šį torčiuką, jis labiau kaip pyragas, ir labai patiko, valgėm visi su vaikais. Tik šį kartą matyt jis gavosi ne visai raw, nes kaip pirmam pabandymui pirkau datules ir kitus produktus iš parduotuvės, dar man neaišku kaip su kakava - kažkaip abejoju, kad ji raw produktas. Ir kokoso drožlės iš parduotuvės matyt neką geriau. Kitą kartą pirksiu visą kokosą ir mėginsiu iš jo daryti. O ir datulių reiks mėginti užsisakyti geresnių.

Beje, medus mane irgi dažnai gelbėja kai norisi ko nors skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Sanpaulija-: 25 rugsėjo 2010 - 20:08
Aš jau žaidžiu su savo džiovintuvu bigsmile.gif
Išbandžiau chufu receptą - bananai su aguonom - liuks! Tik aš dar linų sėmenų maltų įdėjau, kad tirštesnė masė butų, nes paraflexų dar neturiu, tai ant kepimo popieriaus darau.
Obuolius ir daržoves supjausčiau per plonai, kaip popierius gavosi, šiandien jau bandau storiau.

Džiovintuvas veikia pakankamai garsiai, tai aš jį nakčiai jungsiu, nes nesinori to ūžimo visą dieną klausytis. Neišsigąskit, neūžia kaip fenas, bet kai toks garsas sklinda ilgai, tai man jau per garsu atrodo. Gerai, kad yra laikmatis, galima išvažiuojant palikti, tegu džiovinasi, o kai reikia išsijungia.

Ir dar šiandien pasidarėm vaisių salotas kaip lygtai Ruta pasakojo - užpylėm kokteiliu - irgi labai skanu smile.gif

Žodžiu bandom viską ir gardžiuojamės smile.gif
Atsakyti
o man nervas ima, nesuprantu kazkas organizmui negerai, ir jauciu reiks dar labiau raw uzsiimti, pradejo mane berti, niezeti galva, nu zodziu jauciuosi nekaip, reik kardinaliai keist maista doh.gif
Atsakyti
O kaip atsargas žiemai kaupiat? Šaldot? Na tarkim dabar pipirai savi iš daržo (ir pirkti pigiau) iki žiemos neišsilaikys, o jei aš užsimanysiu taco's žiemą, ar tiks panaudoti čipsų ir pan. dalykų gaminimui šaldyti pipirai, salierai ten visokie? O beje, kaip manot ar tinka petražolės šaknys, salieras, burokai taco ar tortilla gaminimui? Ar geriau atskirai juos kaip čipsus pasidžiovinti?
Ieškojau tortillų receptų, beveik visur su kukurūzais.. bet nelabai supratau ar tiks kukurūzų miltai ar reik kukurūzų iš burbuolės?
Papildyta:
QUOTE(sindirela @ 2010 09 25, 21:04)
o man nervas ima, nesuprantu kazkas organizmui negerai, ir jauciu reiks dar labiau raw uzsiimti, pradejo mane berti, niezeti galva, nu zodziu jauciuosi nekaip, reik kardinaliai keist maista doh.gif


Va taip ir galvojau, akd turbūt nesigaus suderinti cepelinų ir raw maisto biggrin.gif teks arba prie cepelinų likti arba visiškai pereiti prie raw.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2010 09 25, 23:04)
o man nervas ima, nesuprantu kazkas organizmui negerai, ir jauciu reiks dar labiau raw uzsiimti, pradejo mane berti, niezeti galva, nu zodziu jauciuosi nekaip, reik kardinaliai keist maista doh.gif



Be antibiotikų neišsiversit... Jau kai niežti, ypač.
Papildyta:
QUOTE(Marzde @ 2010 09 25, 23:16)

Va taip ir galvojau, akd turbūt nesigaus suderinti cepelinų ir raw maisto  biggrin.gif teks arba prie cepelinų likti arba visiškai pereiti prie raw.. g.gif



Na kodėl jūs taip griežtai... Aš va vištą derinu su ro... Ir pavyksta. Save apgauti lengviausia.
Atsakyti