Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Raw food

QUOTE(faustluk @ 2010 10 13, 07:45)
me-Ula, o Tu enai sitame zaliame kelyje?

Ir zinot, ka??? prisipazinsiu kaip kunigui kokiam: nugi sumazejo azartas man del row...Cia visa tokia uzsidegus buvau lygiai menesi laiko ir 100% row buvo. TAs nelemtas 4--metis... Nuo 29 rugsejo visa kazka imetu "ne to", tai surelis, tai kavos jau ne 1 puodas o 2-3, tai savaitgali ledus subaigiau...Ant saldumynu pasirasau. O kokios doros tos 4.5 savaites buvo TADA.. Ei, merginos, duokit velniu ar dar ko..Pamoralizuokit, sugedykit..Dekinga is anksto wub.gif

Laba,

apie raw maista suzinojau mazdaug pries 5 menesiukus. Ir nuo tada vis bandau pereit prie 100% raw.

Pradzioje buvo sunkoka, nes esu toks zmogutis, kuris visa diena uzsiemes ir gali nevalgyt, bet vakare, kai atsilaisvinu, tada ir isalkstu ir prisikemsu. Be to kiekviena diena uzsibaigdavo ledais.

Siuo metu darosi lengviau, nes randu vis daugiau informacijos. Skaitau knygas. Pagaliau pradejau susipazini su raw zmoguciais, o tai tikrai labai padeda.

Praejusi savaitgali dalyvavau viename raw renginyje, kuriame susirinko virs 600 zmoguciu. Buvo nerealu :-) Ten, viena mergina, kuri 'moko' raw gyvenimo, kai su ja plepejom pasake viena dalyka, kuris tiesiog atitiko mane. Ir kai kazkas is salies pasako tai, kas vyksta su tavimi, pasidaro lengviau tai pastebeti ir to atsikratyti.

Jos pasakymas buvo mazdaug toks, kad daug zmoniu bando iskart pereit prie 100% raw, ir kai nesusilaike suvalgo ko nors gaminto, nusprendzia, kad tai ne jiems ir vel grizta prie gaminto maisto.. Butent tai ir vykdavo su manimi. Bet pasak jos, nebutina but 100% raw jei neiseina, bet kuo daugiau raw, tuo geriau tavo kunui.

As kartais uzsimaniusi tarkim sumustinio, ji suvalgydavau. O tada jau sau sakydavau, kad vistiek jau siand nebuvau 100% raw, tai dar siandien pavalgysiu gaminto maisto ir jau Ryt bus 100%. Ir tai kartodavosi gana daznai. Jos pastebejimas padejo prieiti isvados, kad tarkim siandien suvalgiau sumustini, tai dar nereiskia, kad as 'bloga' ar panasiai ir likusia dienos dali galiu toliau testi raw ir tai yra zymiai geriau. T.y. saves neprievartaujant :-)

Nezinau, ar cia labai aiskiai arasiau, tad jei kas neaisku- klauskit ax.gif

Sekmes
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

QUOTE(Me-Ula @ 2010 10 14, 01:32)
Laba,
Jos pasakymas buvo mazdaug toks, kad daug zmoniu bando iskart pereit prie 100% raw, ir kai nesusilaike suvalgo ko nors gaminto, nusprendzia, kad tai ne jiems ir vel grizta prie gaminto maisto.. Butent tai ir vykdavo su manimi. Bet pasak jos, nebutina but 100% raw jei neiseina, bet kuo daugiau raw, tuo geriau tavo kunui.

as ta pati vis karttoju, nereikia nuo pirmos dienos 100proc. raw, ir svarbiausia nesijausti kaltam jei save pelepini, po truputi po truputi ir manau su svieziais vaisais ir darzpovemis visos jau busime 100 raw 4u.gif
Atsakyti
Tikriausiai nėra Lietuvoje žmogaus, bent kartą gyvenime nepirkusio keptų saulėgrąžų. Ir nors šis skanėstas neretai sukelia gastritą, skrandžio opaligę, netgi apendicitą, ir gadina dantis, saulėgrąžos mūsų organizmui teikia ir naudą.

Kuo saulėgrąžos naudingos mūsų organizmui
1. Šiame produkte gausu augalinių riebalų ir riebaluose tirpstančių vitaminų – A, D ir E. Polinesočiosios riebiosios rūgštys, esančios augaliniame aliejuje, padeda mažinti cholesterolio lygį kraujyje ir lėtina senėjimo procesus.

2. Yra begalė lieknėjimo dietų, kuriose numatytas saulėgrąžų valgymas. Saulėgrąžos sėklos gali prislopinti apetitą ir neleidžia žmogui dažnai vartoti riebų maistą.

3. Baltame sėklų branduolyje yra daugiau nei 25 proc. visaverčių maistinių baltymų, apie 35 proc. riebalų ir daug angliavandenių. Be to, saulėgrąžų sėklose gausu vitaminų, kurie yra naudingi odai ir gleivinėms, normalizuoja rūgščių ir šarmų balansą.

4. Mažos baltos sėklytės – puikus mikroelementų šaltinis: cinkas, fluoras, jodas, kalcis, geležis. Ir šie elementai išsaugomi visą žiemą, todėl saulėgrąžų sėklos dar kartais vadinamos „gamtos konservais“.

5. Saulėgrąžos yra aterosklerozės, miokardo infarkto ir kitų širdies bei kraujotakos sistemos problemų profilaktinė priemonė, kuri taip pat naudinga sergant kepenų ir tulžies išskyrimo ligomis. Saulėgrąžose yra apie 20 proc. baltymų, kurių sudėtyje yra nepakeičiamų aminorūgščių.

6. Saulėgrąžos su lukštais yra sveikesnės nei be jų. Gliaudytose saulėgrąžose riebalai oksiduojasi.

7. Saulėgrąžų sėklose esančios naudingos medžiagos yra panašios, kaip ir kitose sėklose, tačiau jose dar yra folio rūgšties ir vitamino B6.

8. Dėl šioms sėkloms specifinių vitaminų, jos stiprina plaukus ir nagus. Be to, jas imama vis dažniau naudoti kosmetologijoje. Jau sukurti kūno šveitikliai saulėgrąžų pagrindu padeda šalinti negyvas ląsteles ir atstatyti odos struktūrą sukuriant „atnaujinimo“ efektą.

9. Psichologai teigia, kad saulėgrąžos, o tiksliau jų gliaudymo procesas, labai naudingas nervams nuraminti: kai nervinamasi, kankinamasi dėl streso ir panašiai, reikia, kad rankos kuo nors užsiimtų, todėl saulėgrąžos padeda atsipalaiduoti ir nukreipti dėmesį.

10. 100 g saulėgrąžų yra 300 mg magnio – šešis kartus daugiau nei rupioje duonoje, kuri yra vadinama vienu iš pagrindinių šio mikroelemento šaltinių.

Saulėgrąžos žalingos, nes...
1. Saulėgrąžomis neturėtų žavėtis norintieji sulieknėti, mat 100 g saulėgrąžų sėklų yra net 520 kcal. O tai reiškia:

1/2 stiklinės saulėgrąžų = 2 porcijos virtų ryžių ar šokolado plytelė;

1 stiklinė = 1/2 kepalo duonos ar porcija kiaulienos šašlyko.

2. Kepinimo metu didelė dalis naudingų saulėgrąžų sėklose esančių medžiagų suardomos.

3. Ilgos saulėgrąžų šaknys iš dirvos sutraukia viską, kas reikalinga ir nereikalinga. Dažniausiai tarp nepageidaujamų priedų aptinkamas kadmis, kurio žalingas poveikis žmogaus organizmui jau seniai įrodytas. O saulėgrąžų auginimas ir pardavimas yra praktiškai nekontroliuojami, todėl niekas ir negarantuoja, kad įsigiję neaiškios kilmės saulėgrąžų per vakarą neprisotinsite organizmo solidžia doze kadmio.

Kadmis sukelia galvos skausmą, virškinamojo kanalo ir inkstų funkcijos veiklos sutrikimus, obstrukcines plaučių ligas, dantų emalio spalvos pakitimus, lemia kaulų trapumą. Net gali būti vėžinių susirgimų priežastis.

4. Ilgalaikis saulėgrąžų gliaudymas ardo dantų emalį, todėl ant jų susidaro akmenų, dantys gali imti trupėti.

5. Saulėgrąžos neigiamai veikia balso stygas. Jų negalima valgyti dainininkams, nes po jų valgymo gerklė tartum sutepama ir sunku būna išgauti aukštas natas. Apie tai neretai pasakojama ir muzikos mokyklose.

6. Ekspertai įspėja, kad reguliariai saulėgrąžas valgantiems žmonėms padidėja rizika susirgti inkstų ir nervų sistemos ligomis. Taip yra dėl to, kad organizmas iš saulėgrąžų įsisavina kenksmingą kadmį.

Atsakyti
labas rytas!

esu truputi susierzinus...nes jau kelinta nakti vel neizulys. Bambejau vyrui, kad jis cia kaltas cool.gif Kazkaip nenoriu sau pripazinti, kad cia nuo tu "nekaltu" siokiu tokiu saldumynu. Kai isemiau pieno produktus- buvo lux thumbup.gif menesi laiko. Ju ir dabar nevartoju, bet griesinu, kaip ir sakiau, siokiu tokiu saldumynu (ne kibirai, bet 3-4 triufeliai, nes tete pripirko cool.gif )
O mirkytos pupeles sublenderuotos su cesnaku- viais man netiko! Tik guledama loovj ir visa gurgdama prisiminiau, kad vokieskam raw psl. kazkas minejo, jog mirkytos-daigitos -zalios pupeles kazkuom nuodingos...Ar kas leset jas?
Tai is daigintu produktu ne kazin kas...
JAuciu reikia dienos begyje rast laiko ir susirasyt visus produktus raw variante..

laaaaabai slenka plaukai? Ka daryt??? Jus gi viska zinot cool.gif Nuo saldumynu- sezamas, nuo plauku slinkimo- kas?( ar cia man del to, kad nestumo/maitinimo metu nei vienas plaukelis neiskrito, tai dabar paskutinius 3-4 men atsigriebia galva, nors merginai 14 men. Ar sutapimas su raw?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo faustluk: 14 spalio 2010 - 08:52
Kailiukas keičiasi tongue.gif

Gal organizmas taip valosi?
Papildyta:
Tiesa nėštumo metu tikrai sumažėja plaukų kaita ir po gimdymo būna toks didelis slinkimo augimo etapas. Man tai apie 4-6 mėn. būdavo.
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 10 13, 16:54)
Labukas  4u.gif
Sezma as kertu saukstais.

Baltą sezamą?? Jei baltą, tai jis nėra gyvas , ne "Raw". Jis nesudygsta.. jis išlukštentas ir visos sėklos pažeistos.. po gimdymo labai jį mėgau, bet kai atsisakiau, pasijutau geriau.. Lynų sėmenys turi daug kalcio, taip pat ir aguonos. Beje, labai skanu išmirkyt aguonas per naktį, ir kitą dieną sumalti blenderyje į košelę, pagardinti medumi. Lynų sėmenys išmirkau kartu su saulėgrąžomis ir sumalu, plius medus. Kertam abu su vaiku. Lynai turi Omega3, tai vienintelis "rimtas" Omega3 šaltinis:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helenee: 15 spalio 2010 - 20:24
QUOTE(Helenee @ 2010 10 15, 21:14)
Baltą sezamą?? Jei baltą, tai jis nėra gyvas , ne "Raw". Jis nesudygsta.. jis išlukštentas ir visos sėklos pažeistos..  po gimdymo labai jį mėgau, bet kai atsisakiau, pasijutau geriau..  Lynų sėmenys turi daug kalcio, taip pat ir aguonos. Beje, labai skanu išmirkyt aguonas per naktį, ir kitą dieną sumalti blenderyje į košelę, pagardinti medumi. Lynų sėmenys išmirkau kartu su saulėgrąžomis ir sumalu, plius medus.  Kertam abu su vaiku. Lynai turi Omega3, tai vienintelis "rimtas" Omega3 šaltinis:)

Helenee, ilindau i Tavo blog'a pasiskaiciau ir supratau, kad man reikia ne siaip rinkti informacija, maitintis raw, bet dar ir bendrauti bendrautoi bendrauti. Milijonas klausimu. As 1.5 men keiciu savo mityba. Turiu nuo vaikystes dermatita, sausa oda su niezuliu rankose. Kai nusizengiu raw principams- naktimis kasausi. Kaip ir rasai, didelio dvasinio katarsio as nepajutau, nors drastiksai viena diena emiau ir sedau ant 100% raw. Nebuvau tradicien lietuc=viskos virtuves myletoja, bet esu buvusi fitneso sportininke, tad daug valgiau baltyminio maisto. Virkinimas pasitaise, svoris nekrito ir nekrenta, galva karts nuo karto dar paskauda (nors anksciau 1 x i sav), gyvenimo budas aktyvus, esu taip pat su organizacine patirtimi cool.gif Vaikai valgo mano zalius produktus taip pat. Na, mazoji 14 men labiau
Tik jauciu kazkodel, kad KAZKO truksta. Kuokstais slenka plaukai (o gal cia sutapimas, nes po gimdymo kokius 7-8 men nekrito nei vienas plaukas), energijos yra, bet nesijauciu ant sparnu, apetito nera...KAzkas cia ne taip..Ga; dar prisideda tai, kad neuzsikabinu prie grizimo i savo turizmo versliuka.
Nedink, ka is cia...
Atsakyti
Labas rytas, o gal diena jau...
Šiandien padariau "atradimą" - pasirodo žalias burokėlis yra saldus, skanus. O aš juos iki šiol tik virtus ragavusi... blush2.gif ax.gif Keista, ar ne? Kaime augusi, morkas žalias valgau, o burokėlio ne doh.gif
Atsakyti
Aš nuo rugsėjo pasiryžau žaliavalgiauti. Ir nors turiu labai rimtą motyvaciją- pasveikti nuo sunkios ligos- vistiek nuvažiuoju į šoną. Manau- tai rimtas darbas- perprasti įpročio, skonių prisiminimų mechanizmą- suprasti, kas šeimininkas- aš, ar mano įpročiai, ar žarnyne prisiveisę blogiukai, kurie reikalauja savo duoklės ir rėkia labai garsiai, nes jaučia, kad jau bus jiems galas doh.gif
Tu rašai, kad turi atopinį dermatitą- Yra Ročkiuose žaliavalgė Jolanta, kuri pasveiko nuo šios atseit nepagydomos ligos. Ji jau treti metai žaliavalgiauja. Gal tau būtų gerai su ja pakalbėti?
O aš manau, kad reikia pradedantiems ir vyresnių palaikymo patarimų, ir kartu pradėjusiems bendrauti,
Papildyta:
QUOTE(faustluk @ 2010 10 16, 10:08)
Helenee, ilindau i Tavo blog'a pasiskaiciau ir supratau, kad man reikia ne siaip rinkti informacija, maitintis raw, bet dar ir bendrauti bendrautoi bendrauti. Milijonas klausimu. As 1.5 men keiciu savo mityba. Turiu nuo vaikystes dermatita, sausa oda su niezuliu rankose. Kai nusizengiu raw principams- naktimis kasausi. Kaip ir rasai, didelio dvasinio katarsio as nepajutau, nors drastiksai viena diena emiau ir sedau ant 100% raw. Nebuvau tradicien lietuc=viskos virtuves myletoja, bet esu buvusi fitneso sportininke, tad daug valgiau baltyminio maisto. Virkinimas pasitaise, svoris nekrito ir nekrenta, galva karts nuo karto dar paskauda (nors anksciau 1 x i sav), gyvenimo budas aktyvus, esu taip pat su organizacine patirtimi  cool.gif Vaikai valgo mano zalius produktus taip pat. Na, mazoji 14 men labiau
Tik jauciu kazkodel, kad KAZKO truksta. Kuokstais slenka plaukai (o gal cia sutapimas, nes po gimdymo kokius 7-8 men nekrito nei vienas plaukas), energijos yra, bet nesijauciu ant sparnu, apetito nera...KAzkas cia ne taip..Ga; dar prisideda tai, kad neuzsikabinu prie grizimo i savo turizmo versliuka.
Nedink, ka is cia...

Atsakyti
QUOTE(nojura @ 2010 10 16, 13:53)
Labas rytas, o gal diena jau...
Šiandien padariau "atradimą" - pasirodo žalias burokėlis yra saldus, skanus. O aš juos iki šiol tik virtus ragavusi...  blush2.gif  ax.gif Keista, ar ne? Kaime augusi, morkas žalias valgau, o burokėlio ne  doh.gif

zinok be galo skanios zaliu burokeliu salotos su graikiskais riesutais .Tik burokiuka sutarkuoti reik mazais siaudeliais.
Atsakyti
QUOTE(Elija* @ 2010 10 16, 15:46)
zinok be galo skanios zaliu burokeliu salotos su graikiskais riesutais .Tik burokiuka sutarkuoti reik mazais siaudeliais.

o koks užpilas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 16 spalio 2010 - 14:57
QUOTE(Elija* @ 2010 10 16, 15:46)

Ačiū, išbandysiu.

Šįkart dariau tokį: burokėlis+cukinija sutarkuota burokine tarka ir užpyliau tokiu sublenderuotu: mirkyti lazdyno riešutai+anakardžiai+avokadas+prieskoniai+šiek tiek vandens. Skaniai susivalgė ir sočiai. thumbup.gif
Ir dar man rūpi išbandyt burokėlis+morka sutarkuoti+razinos+šiek tiek aliejaus. Kažkodėl manau, kad turėtų būti skanu. Morkas su razinom tai taip valgau g.gif, toks saldumynas gaunasi, nes saldainių ir šokoladų nenoriu, o kažko saldaus kartais reikia smile.gif

Man čia toks atradimų laukas atsivėrė, šitiek "naujų" produktų lotuliukas.gif
Dabar studijuoju, kur yra daug kalcio. Man daktarė liepė pieno produktus kuo daugiau valgyt, bet pastebėjau, kad nuo jų man rėmuo atsiranda, tai jau dabar net pažiūrėt į tą pusę nenoriu schmoll.gif

O kur jūs linų sėmenis perkate? Aš maximoj anksčiau matydavau, o dabar jau nematau. Norėčiau su jomis ką nors išbandyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nojura: 16 spalio 2010 - 17:03