Įkraunama...
Įkraunama...

Katė ir kūdikis

QUOTE(pantheriuke @ 2009 01 08, 18:33)
Mes turim 2 men mazyle ir laikom kate jau 4 metus. Musu kate kovine, na vyras isdresiravo, duksta ji labai, puola, kanda, ranka iskeli aukstai jau ziurek atskrenda
lotuliukas.gif
aisku buvo linksma iki tol, bet kai pradejom lauktis  nestuke.gif  vis galvojom kaip kate reaguos, ypac kai ji tokia arsi.. taciau viskas puikiai klostosi

Saunu thumbup.gif Tikiuosi pas mus bus taip pat kai vaikelis bus bigsmile.gif
Atsakyti
Aš užaugau su katinu - nuo pat pirmos dienos kaip sakant. Katinas mūsų buvo lietuviškas konteinerinis, puslaukinis - kartais tėvukui ir įkasdavo, o manęs niekada nebuvo net apdrąskęs, nors aš jį ir visur tampydavau, ir vysdydavau, aišku ir miegodavom kartu. doh.gif

Jokių alergijų neturiu, dėl katinų platinamų ligų irgi nesuku sau galvos - jeigu katinas į lauką neišeina, nešiariamas bile kuo ir pelių nepriėda, tai ir tų ligų nėra iš kur parsinešt. Tiesiog reikia rankas plauti, sode dirbti su pirštinėm (tas pats keičiant kačių tuliką), vengti žalios mėsos - toksiplozmozė tai tik viena iš zarazų kurias galima pasigauti nesilaikant higienos ir maisto ruošimo principų, plius ir nuo tinkamai laikomo katino tikimybė užsikrėst labai jau maža, gi neužpučia vėjas tos ligos.

Jeigu namie laikomas katinas pasigauna tokią ligą, vadinasi užkratas jau ir taip buvo namuose, be katino, ir greičiausiai tiek katinas, tiek žmogus užsikrėtė nuo to kito šaltinio.
Atsakyti
As ir uzaugau tarp katinu, pirmasis mano katinas buvo uz mane veyresnis. Paprastas didelis juodas kaimo katinas, kuris snausdavo po mano vezimeliu :-)
o man ugtelejus visur is paskos mane sekiodavo.

Mano pacios vaikas nuo gimimo su katemis, net minties nedaleidau, kad jis gali butu alergiskas, aciu dievui jokiu alergiju. Vaikui bunant 10 menesiu tai dar ir visa 5 kaciuku vada atsirado, tad apie jokia sterilia aplinka vaikui ne kalbos nebuvo. Kates vaiko lovoje aisku nemiegodavo, bet visada aplinkui trinasi, plauku net ir kasdiena siurbiant vistiek daug tiek ant minkstu baldu tiek ant grindu, taciau niekada nepastebejau, kad tai butu kele kokiu problemu.

Aisku kiekvieno inidviduali patirtis, bet mano atveju, panasu, kad ne vaikas nuo kaciu kencia, o kates labiau nuo jo biggrin.gif
Atsakyti
As irgi nuo gimimo su katemis. biggrin.gif Bet nelabai prisimenu, tik tevai pasakojo, kad dar iki man gimstant augino stora juoda gauruota katina vardu Mitkinas. Is jo teprisimenu, kad maciau, jog brolio vezymelyje gulejo, o tada mama pamate ir labai persigando, bet viskas buvo gerai.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
gal kas galėtų patarti, kaip elgtis... unsure.gif

Istorija yra tokia: tik susituokę įsigijome kačiuką, labai jį mylėjome, buvo mums kaip vaikas, tačiau man pastojus, jo elegesys su manimi labai pasikeitė, ėmė mane draskyti, kandžioti ir pan., net kartais bijodavau jo.. Matyt, jautė, kad tuoj šeima pasipildys..
Gimus vaikučiams, labai bijojau prileist prie jų katiną, labai jau jis įtariai i juos žiūrėjo, tad nusprendėm nerizikuoti ir nuvežėm savo katiną į kaimą pas vyro tėvus. Iš pradžių galvojom, kad tik laikinai,kol paaugs vaikučiai, bet kadangi katinui ten labai patiko, "paragavo laisvės", vaikščiodavo laisvai po kiemą, gainiodavo kitas kates ir pan.,o mes dar be to persikraustėm į kitą butą, tai nusprendėm, kad gal geriau jo daugiau netampyti, tegu gyvena kaime...
TAČIAU..
Dabar mūsų vaikučiams jau treji. Jie pradėjo prašyti kačiuko, o ir mes su vyru labai pasiilgom katino namie.. Vyras siūlo parsivežti iš kaimo tą mūsų Rainių, juk visgi mūsų katinas.. O aš bijau, nes nesu tikra, kaip jis elgsis su vaikais (vis prisimenu, kaip mane puldavo ir kandžiodavo, kai laukiausi), be to, jis jau tris metus kaime gyvena, laksto lauke.. Kaip jis dabar jausis uždarytas bute (jam dar nematytame), su nuolat triukšmaujančiais vaikais, nuo kurių kaime lekia kuo toliausiai slėptis, vos tik juos pamatęs.....
Aš manau, kad reikia įsigyti naują kačiuką, kuris užaugtų kartu su vaikais..., o vyras laikosi savo, kad reikia parsivežti RAinių...
Kaip jūs darytumėt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(conviva @ 2009 01 22, 13:48)
Sveiki 4u.gif

Aš manau, kad reikia įsigyti naują kačiuką, kuris užaugtų kartu su vaikais...,

Protingiausia taip ir butu.Katino is kaimo tikrai nebevezciau,jis jau kaip ir nebesavas,3 metai,labai didelis laiko tarpas.Nebeprisimins jis nei jusu namu,nei jusu paciu greiciausia.Katinui namai yra sventa,seimininkai antroj vietoj jau.Tegul sau gyvena laisvej,priprates vaikscioti kur nori,jis neapsikes pas jus.O maziuka kaciuka isauklesit kaip noresit,tik klausimas iskilo,ar neskriaus vaikiukai kaciuko?Dar maziukai,nors...visokiu vaikuciu buna smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 22 sausio 2009 - 13:12
QUOTE(conviva @ 2009 01 22, 12:48)
Aš manau, kad reikia įsigyti naują kačiuką, kuris užaugtų kartu su vaikais..., o vyras laikosi savo, kad reikia parsivežti RAinių...
Kaip jūs darytumėt? g.gif

Aš irgi Rainį palikčiau kaime.Įpratęs gyventi laisvai, parvežus tik staugs prie durų jums, kad į lauką leistumėte.

Nebūtina imti visai mažą kačiuką. Galite ir vyresnį, nuo kokių 6 mėn. Pas jus vaikai maži, kad nenuskriaustų netyčia mažo kačiuko.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2009 01 22, 14:03)
Protingiausia taip ir butu.Katino is kaimo tikrai nebevezciau,jis jau kaip ir nebesavas,3 metai,labai didelis laiko tarpas.Nebeprisimins jis nei jusu namu,nei jusu paciu greiciausia.Katinui namai yra sventa,seimininkai antroj vietoj jau.Tegul sau gyvena laisvej,priprates vaikscioti kur nori,jis neapsikes pas jus.O maziuka kaciuka isauklesit kaip noresit,tik klausimas iskilo,ar neskriaus vaikiukai kaciuko?Dar maziukai,nors...visokiu vaikuciu buna  smile.gif

QUOTE(fenddi @ 2009 01 22, 14:12)
Aš irgi Rainį palikčiau kaime.Įpratęs gyventi laisvai, parvežus tik staugs prie durų jums, kad į lauką leistumėte.

Nebūtina imti visai mažą kačiuką. Galite ir vyresnį, nuo kokių 6 mėn. Pas jus vaikai maži, kad nenuskriaustų netyčia mažo kačiuko.

Ačiū labai už nuomones, aš irgi taip manau, duosiu ir vyrui pasiskaityt.. smile.gif

O dėl kačiuko, gal iš tiesų reiks pasidairyti šiek tiek vyresnio, nors kita vertus, tikrai neleistume vaikams jo skriausti.. schmoll.gif
Atsakyti
Mes taip pat tikimės, kad nereiks kažkur išvežti kačiuko, kai lauksimės šeikynos. Mūsų Graciukas mums, kaip vaikutis biggrin.gif . Ir mes jam labai svarbūs. Kai iųvažiuojame į miestą-tai jis tuoj pat bėga antį palangės žiūrėti kur mes dingstame. Įkeliu jo nuotraukytę tongue.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(giedras dangus @ 2009 01 23, 22:52)
Mes taip pat tikimės, kad nereiks kažkur išvežti kačiuko, kai lauksimės šeikynos. Mūsų Graciukas mums, kaip vaikutis biggrin.gif . Ir mes jam labai svarbūs. Kai iųvažiuojame į miestą-tai jis tuoj pat bėga antį palangės žiūrėti kur mes dingstame. Įkeliu jo nuotraukytę

Tikekimes kartu tuomet biggrin.gif nes ir as to viliuosi, kad viskas bus gerai mano seimoje, kai susilauksiu kudikelio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(conviva @ 2009 01 22, 14:47)
Ačiū labai už nuomones, aš irgi taip manau, duosiu ir vyrui pasiskaityt.. smile.gif

O dėl kačiuko, gal iš tiesų reiks pasidairyti šiek tiek vyresnio, nors kita vertus, tikrai neleistume vaikams jo skriausti..  schmoll.gif

Jeigu vyras neprieštarauja dėl didesnio katino, tai gal geriausia išeitis būtų nuvažiuoti į prieglaudą ir išsirinkti jau suaugusią katę kartu su vyru ir vaikais? g.gif Tada iš karto bus matyt ar katė nebijo mažų vaikų (vienos bijo, kitos ne), nereikės bijot kad vaikai nuskriaus, plius dažniausiai ir gyvūnas jau būna sterilizuotas, nereikia dėl to galvos sukti.
Atsakyti
Pas mus kate senbuve, jau 8 metai kartu gyvenam. smile.gif Kol mazyles nebuvo, tai ji mums vaika atstodavo: zaisdavo kasdien, miegodavo lovoj, demesio didele doze gaudavo. Nestumo metu nieko itartino nepastebejau, nors is aplinkiniu teko girdeti ivairiu nuomoniu jos atzvilgiu. Gimus mazylei, kate isgyveno ilgalaike krize: miegoti buvo isnesta i virtuve (rekdavo kol uzkimdavo ir duris draskydavo doh.gif ) ir demesio, aisku, jai mazai teliko. Dar nuo vyro lupti gavo, kai aptiko i mazes lovyte isokusia. Nuo tada prie vaiko daiktu nebelenda, lanku apeina mirksiukas.gif . Karta buvo mazylei i kojyte ikandusi, kai as sia kutenau, o ji cypavo. Matyt, kate pamane, kad mane skriaudzia, ir atbego gelbeti (ji anksciau taip darydavo: kai vyras mane kutendavo, o as cypdavau, iskart prisistatydavo). Ir vel gavo i kaili... doh.gif Daugiau jokiu agresijos protrukiu is jos puses nebebuvo, mokomes gyventi draugiskai. Aisku, buvo minciu atiduoti kitiems, ypac kai per morciu kur pridarydavo. doh.gif Bet kol kas gyvenam kartu ir stengiames kuo maziau vieni kitus traumuoti. mirksiukas.gif
Sekmes bendraujant su savo augintiniais. 4u.gif
Atsakyti