Įkraunama...
Įkraunama...

8mėn.vaikučio meniu

O mano sunelis valgo labai daug,taciau storuliai tikrai nesam.Dabar jam 9 men., o sveria apie 9kg. Gal čia kaltas dažnas tuštinimasis (3-4 kartai per dieną.)5 kartus per dieną valgo kietą maistą, t.y. įvairias košeles.Dar 3-4 kartus duodu savo pienelio.(įskaitant ir naktį).Tik bėda-niekaip neįsiūlau atsigert arbatėles arba vandens.Mamytės, kiek Jūsų vaikučiai per dieną išgeria vandens arba arbatos???
Atsakyti
QUOTE(jumase @ 2006 06 12, 18:54)
O mano sunelis valgo labai daug,taciau storuliai tikrai nesam.Dabar jam 9 men., o sveria apie 9kg. Gal čia kaltas dažnas tuštinimasis (3-4 kartai per dieną.)5 kartus per dieną valgo kietą maistą, t.y. įvairias košeles.Dar 3-4 kartus duodu savo pienelio.(įskaitant ir naktį).Tik bėda-niekaip neįsiūlau atsigert arbatėles arba vandens.Mamytės, kiek Jūsų vaikučiai per dieną išgeria vandens arba arbatos???

Mano mazule per para isgeria apie 900 ml skysciu (arbata, vanduo, rugpienis). Na nezinau cia daug ar mazai bet dziaugiuosi kad isvis geria ka nors, nes misinuko atsisake nuo 5 menesio. Ui kiek as tada vargau bandydama duot gert misini doh.gif
Atsakyti
Pas mus pirmi du dantukai tik savaitgalį pasirodė... O su jais vis viena nieko nesukramtysi, tik atkąsti galima. Aš nuo 7 mėnesių duodu barankų pagraužti - nesvarbu, kad dantų neturėjo, su dantenom čiaumodavo. Ir maisto nebetrinu taip smulkiai, kaip anksčiau - palieku mažyčių gabaliukų, dukrytė juos labai stropiai "kramto" (tik pirmą kartą buvo nustebusi, kas čia burnon pakliuvo biggrin.gif ). Jeigu nelabai įsivaizduoji, kokiu smulkumu maistą pertrinti, nusipirk gatavą tyrelę su mėsa (Hipp, Nestle ar dar kokią), kuri būtų skirta vaikams nuo 8 mėn, ir pasižiūrėk. O obuolį gali sutarkuoti su plastmasine tarka, bus kaip tik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2006 03 21, 11:12)
tai va,draugės dukrai uždraudė valgyti moliūgus ir morkas...tipo geltonuoja...tai gal mamytės galėtų pasiūlyti kaip maitinti mažylę.kuri košės (grūdines) spauja iį visas keturias puses, tas užpiltines valgo,kai jau labai labai išalksta, bulvių nepripažįsta....tik val jogurtuko ir vananų neatsisako,bet tokiais maistas gyves nebūsi...gal turit kokių skanesnių receptukų pasiūlyt? dekui smile.gif bigsmile.gif

O mėsą jau valgo??? Kokio amžiaus kleckas?

maniškės daržovienės nevalgė, kol mėsos nepasiūliau.

Padės tik ilgi ir atkaklūs eksperimentai ir greičiausiai tik namuose virtos košės (kai atitaikys tam tikras super tikslias proporcijas) mirksiukas.gif

Į kruopines košes iš tiesų galima įdėti mėgstamo vaisiaus - iš pradžių labai daug, o kitą dieną mažinti proporcijas ir dauginti kruopų ir t.t. galgi pamėgs taip.

O daržovienes galima paskaninti krapais, petražolėm; maniškėm tada eidavo 'tik daina'.

Jei patiks - galima kruopas virti su cukinija, irgi skanu.

Bet kiekvienas vaikiukas valgo tai, kas jam patinka. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jumase @ 2006 06 12, 18:54)

Mano mažė irgi negeria nei vandens, nei arbatos rolleyes.gif . Bet aš jai duodu vandenį atskiestą su sultimis - du trečdalius vandenuko ir 1 trečdalį sulčių. Arba kartais skiedžiu lygiom dalim vanduo ir sultys. O ką darysi, jei kitaip negeria? Taip išgeria apie 70-100g per dieną mirksiukas.gif .
Valgom 5 kartus per dieną, neskaitant užkandžių - po 80g vaisių tyrelės (bet dar prie kai kurių vaisių nepripratom blush2.gif).
Kietą maistą valgydavom du kartus per dieną. Vieną kartą daržovės su mėsa. Daržovės: moliūgas, brokolis, agurotis, žirneliai, šparaginės pupelės, kalafioras, bulvės, morkos - visi ekologiški. Tiesa, ekologiškų bulvių ir morkų negavau, tai įdedu HIPPo tyrelės pusę stiklainiuko. Tada skaniau valgo ax.gif . Mėsa: veršiena arba jautiena, triušiena.
Noriu įvesti kalakutieną, bet nežinau ka pirkti: krūtinėlę, šlaunelę ar ką ten dar? Mamytės, patarkit.
Dabar noriu įvesti trečią košę vakarienei (apie 20val.). Tik iškilo klausimas, ar geriau du kartus valgyti grūdines košes, ar daržoves? Taip logiškai mąstant, atrodo geriau daržovės, bet beveik visos maitina grūdinėm košėm. Gal kas žinot, kaip būtų geriau?
Tiesa valgom kiekvieną kartą maždaug po 180-200g. Pagal visus gydytojų nurodymus per parą tokiems mažiams reikia suvalgyti 1000 - 1200g. Mamytės nemaitinkit per daug, pagalvokit apie vaikučių svorį ateityje.
O geriam pusė valandos prieš valgį arba valandą po valgio. Žodžiu, laikomės visų sveiko maitinimosi taisyklių (pagal gydytojus) mirksiukas.gif . Taip mums liepė gastroenterologė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2006 06 11, 22:54)
Klausimelis :unsure:kiek cia paskaitinejau darzoves su mesa dauguma verda pacios,mes iki siol valgome pirktinius Hippo arba Milupos pietucius  essen.gif ir neblogai sekasi  tongue.gif Ar yra dar kas maitina taip pat?

Mes irgi iki kokių 7 mėn. valgėm tik HIPPo tyreles ax.gif . Paskui kažkaip susimasčiau ir pradėjau virti savo daržoves ir mėsyte. Bet, aišku, mažoji nevalgė schmoll.gif . Tai aš pradėjau į savo virtą maistą įmaišyti HIPPo tyreles, tai mažoji valgė apsilaižydama smile.gif . Per mėnesį pasiekėm tiek, kad jau beveik valgom tik mano virtas košeles. Dar kaip sakiau, neturiu ekologiškų morkų ir bulvių, tai pas mane košių pagrindas moliūgas (mamos augintas).
Manau, kad vis tiek verta pradėti virti savo košytes smile.gif . Tikiuosi, kad tai sveikiau ir tikrai pigiau mirksiukas.gif . Nors ekologiški produktai nepigiai kainuoja rolleyes.gif .
Atsakyti
Dar vienas argumentas už namie virtas košytes - jų skonis artimesnis įprastam mūsų maistui, todėl metukų sulaukęs vaikutis prie bendro stalo patiekalų pripranta lengviau ir greičiau, nei iki tol maitintas pirktinėmis tyrelėmis.

O mano 8,5mėn. sūnelio meniu:
8val. MP
apie 10val. lengvas užkandis - vaisinė tyrelė, obuolys, obuolio-morkos ar obuolio-sausainio tyrė ir pan.
12val. daržovienė su mėsa. Stengiuosi sudėtį parinkti pagal šeimynos mėgstamus patiekalus (ruošiu pratinimuisi prie bendro stalo): balandėliai, plovas, guliašas, mėgstamos sudėties troškiniai ir pan.
16val. MP
apie 18val. lengvas užkandis - sausainiai, duoniukai, kukurūzai ir pan.
19.30 kruopų košytė
21val. MP ir lovytėn.
Naktį sūnelis jau nebesikelia. Atsigerti tarpuose tarp maitinimų ar po sausesnių užkandžių gauna vandens, arbatos, išgeria iki 150ml per dieną. Sulčių (nei skiestų, nei neskiestų) negeria.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 14 birželio 2006 - 07:55
[quote=Baltike,2006 06 14, 08:44]
Dar vienas argumentas už namie virtas košytes - jų skonis artimesnis įprastam mūsų maistui, todėl metukų sulaukęs vaikutis prie bendro stalo patiekalų pripranta lengviau ir greičiau, nei iki tol maitintas pirktinėmis tyrelėmis.

Va, kas tiesa, tas tiesa drinks_cheers.gif
Jau dabar kai mano pupai 9 menesiai, pastebiu kad ji vis dazniau nori paragauti to ka mes valgom. Tikiuosi kai sukaks metukai gales pilnai valgyti suaugusiuju maista smile.gif
Atsakyti
labukas lotuliukas.gif

varla, lukute dar neturejo dantuku daviau baranku, ji ju neatkando bet suciulpia, gerai desnukem ax.gif

p.s. nemaciau nauju foto g.gif kur man jas paziureti??? blink.gif
Atsakyti
maniškis ir 11 mėn neturėjo. tada nuėjau į homeopatinę vaistinę kur rotušės aikštėje, nupirkau kalcio kompleksą, ir po savaitės išlindo pirmas thumbup.gif nuo tada dygsta, normaliai viskas (kol tą kalcį geriam g.gif ). aš ir bedančiui duodavau duoniukus, baronkas, obuolį - čiulpdavo jis, ir su dantenom kažkaip pagromuliuodavo ax.gif bet tikrai nepatogu ta bedantė burnytė, ypač didesniam - jau norisi visko, bet deja doh.gif darydavau minkštus mėsos kukuliukus, ir su jais virdavau sultinį su tarkuotom morkytėm ir tokiais mažučiais kaip siūliukai makaronais - jis suvalgydavo. morkytes tai tarkuodavau smulkute tokia tarka kur ploniukais šiaudeliais. suvirdavo tiek kad jis rydavo ir tiko ax.gif
sėkmės, vistiek jų sulauksit 4u.gif
Atsakyti
Maniškei irgi jau tuoj 8 mėnesiai, o dantų nėr ax.gif Šiandien vyras kad "nudžiugino": dantukas yra! Puolėm žiūrėt, ale neradom schmoll.gif Toliau lauksim...
Matėm Jovvitos Medutės du kapliukus, labai gražiai atrodo wub.gif Papavydėjom truputį (baltai baltai) ir toliau sau kantriai daiginam smile.gif
Mano mama sakė, kad man pirmas dantukas išdygo 10 mėnesių, o metukų jau turėjau visus kiek reikia rolleyes.gif
O valgom košes...Su blenderiu sumalu, ir vargo nėr ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taigi: 15 birželio 2006 - 19:44
Mergaites, nesijaudinkit tai del dantuku, juk priekiniai dantukai skirti atkasti, o kruminiai kramto, o sitie vis tiek veliausiai isdygsta, vaikai puikiai kramto dantenomis, dabar nepamenu is kurios operos tai istraukiau, bet tai tiesa, nes Manajai dantys pirmi isdygo tik 1 m. 3 men. o nuo kazkur 7 men mes jau valgydavome gabaliukais paruosta maista, nes kosiu nemegom, tad virdama darzoves, mesyte jas supjaustydavau gabaleliais, mergickai labai patiko rankom juos gaudyt smile.gif Uztat pamatysit, kad velyvi dantukai turi daug privalumu, mums jau greit 7 o visi dantukai idealiai sveiki thumbup.gif O be to ir ju dygimas kai vaikui jau metai tikrai nesukelia tiek nepageidaujamu reiskiniu kaip patiems maziesiems.
Atsakyti