Įkraunama...
Įkraunama...

8mėn.vaikučio meniu

sveikos mamytes!

pasiskaitineju kartas nuo karto kaip kitos mamos maitina savo bimbalius, ir man truputi kyla klausimu ar as tik per daug "neskriaudziu" savojo, kuriam vakar suejo 8 men.
Mathias valgo tik 4 kartus per diena:

7:45-8:00 - pusryciai 210ml pienuko
pies pietus apie 11 val pasiulau sulciu
12:00 pietus su 200g darzoviu ir mesyte /zuvies misinuku (tipo nestle, bledina, hipp) + naturalus jogurtas su sauksteliu vaikiskos vaisu tyreles
16 val. 180-210ml pienuko su induku vaisu tyreles
19:30 vakariene su 210 pienuko ir100g darzoviu koses

siaip jis ir nereikalauja, nors sveria 10650g, ugis 74cm. 6dantys

ka jus apie tai manot?
Atsakyti
dar kartą prisiduodu, nuo 9 mėn. maitinames taip ax.gif

10 val. - 200 ml. mišinio
12 val. indelis vaikiško jogurto arba trintas vaisius (obuolys, bananas, melionas)
14 val. - pietūs 200 gr. mėsytės su daržovėmis
16 val. trintas vaisius arba jogurtas (priklauso nuo to ką gavo 12 val)
18 val. - vakarienė 200 gr. grūdų (pūkio-puikio košės) su trintu vaisiumi
20 val. sausainis duoniukas
22 val. - 200 ml. mišinio

tai va kiek dabar maitinimų gaunasi. būna, kad kurį nors iš užkandžių pramiega, tada būna mažiau biggrin.gif
Atsakyti
As manau jei vaikas valgo noriai, tai kam tos maitinimus mazinti, o tarp ju duoti duoniuku ar baranku, tai ir maistas g.gif Tai kiek supratau tie kur valgo per para 4 kartus dar uzkandziauja, o tie kur per para valgo 6 kartus uzkandziu negauna. Sulyginus tuos maitinimus, tai dienos maisto normos panasios gaunasi g.gif
Atsakyti
Aš kai pati pagaminu, bandau dėti, bet ji mano gaminto maisto nelebai valgo. Kiek suprantu, sviestukas paskanina maistą ir dauguma nuo 8 mėn. jį deda.
Atsakyti
Aš dar maitinu pati, tai valgom taip
10.30 pusryčiai - kruopinė košė su tyrele - daug ( niekada nematavau, dedu tiek šaukštų, kiek parašyta ant pokelio, užpilu perpus mišinuku ir vandeniu)
15val. pietūs - mėsa su daržovėmis ( mėsą ir daržoves verdu įvairias) - daug ( dar daugiau suvalgo, nei kruopinės)
21val. vakarienė - tas pats kaip ryte, tik pakeičiu košę arba Hipp tyrelė Labos nakties.
Naktį, ryte, vakare, dieną - pienas ( kiekvieną dieną skiriasi maitinimų skaičius), kartais apie 19val. valgom jogurtą su vaisiais ar vaisinę tyrelę, jau kokį mėn. nebevalgo nei duoniukų, nei sausainiukų, nieko negeria, kartais truputį vandens ar sulčių ( 20- 30ml per dieną) blink.gif
Jei yra čia mamyčių maitinančių MP, atsiliepkit 4u.gif
Svoris 9kg, ūgis 70cm, dantų nėra, sėdi, ropoja, stovi, tik dar nevaikšto - čia mano merginos pasiekimai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(agnilina @ 2006 02 03, 09:41)
Jei yra čia mamyčių maitinančių MP, atsiliepkit  4u.gif
Svoris 9kg, ūgis 70cm, dantų nėra, sėdi, ropoja, stovi, tik dar nevaikšto - čia mano merginos pasiekimai  ax.gif

as maitinu pati drinks_cheers.gif
manoji koses mazai valgo unsure.gif dabar su zuvim bandau isiulint doh.gif ,o jei duodu ka as valgau labai noriai valgo doh.gif taip ir kariaunam
ir dar visai negeria nei vandens jei sulciu nei arbatos g.gif nzn ar gerai bet neisiulinu, nebent lasiuka doh.gif
ugis 70cm, o sveria 9,22kg 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taute: 03 vasario 2006 - 15:09
mes dabar valgom taip:

tik pabudusios tarp 9-10h misinukas 200ml
11-12h pusryciams pieniska kose ( ryziu, aviziniu dribsniu, Pukio, Puikio kai skubam valgom BEBI bet stengiames ju vengti ) kosytes kai tuiru skiedziu paprastu pieneliu kai jo neturiu skiedziu misinuku.mes valgom similaca, o similacas labai skaniai vanile kvepia bigsmile.gif ir visada idedu sauksta vaisines tyreles
14-15h valgom darzoves su mesyte.verdu pati.mesyte pastoviai keiciu.labai megsta versiena ir vistienos file.nebrokija ir zuvytes
tada ziuiru pagal situacija jei kazka kramto tai nieko eduodu o jei nekramto tada suvalgo vaisines tyreles, jogurtuko arba varshkytes
19h dar karta pieniska kose su vaisine tyrele

paskui jau vel ziuriu pagal situacija.kartais dar geria misinuka 200ml o kartais jei per diena nemiega pietu tada uzmiega anksciau ir msiinuko nebesulaukia g.gif

tarp valgiu kramto duoniukius bananu skonio kukuruzus be jokio glajaus sausainius "Gaigelis" arba speialius vaikiskus. labai megsta ir dziovinta rugine duona
Atsakyti
QUOTE(taute @ 2006 02 03, 16:08)
as maitinu pati drinks_cheers.gif
manoji koses mazai valgo unsure.gif dabar su zuvim bandau isiulint doh.gif ,o jei duodu ka as valgau labai noriai valgo doh.gif taip ir kariaunam
ir dar visai negeria nei vandens jei sulciu nei arbatos g.gif nzn ar gerai bet neisiulinu, nebent lasiuka doh.gif
ugis 70cm, o sveria 9,22kg 4u.gif

Tai gal joms užtenka MP, kad nieko nenori gerti? Aš irgi per prievartą nesiūlau, kartais truputį atsigeria, bet labai mažai g.gif Žuvies dar nebandžiau duoti, bet gal jau reiktų g.gif
Atsakyti
QUOTE(agnilina @ 2006 02 05, 13:22)
Tai gal joms užtenka MP, kad nieko nenori gerti? Aš irgi per prievartą nesiūlau, kartais truputį atsigeria, bet labai mažai  g.gif  Žuvies dar nebandžiau duoti, bet gal jau reiktų  g.gif

mes 7,5 menesiu pirmakarta paragavom menkes file be odos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2006 02 06, 17:34)
mes 7,5 menesiu pirmakarta paragavom menkes file be odos  thumbup.gif

Bet juk zuvi rekomenduoja tik nuo 1 metu.As tai savajai,dar nedaviau,maniau kad negalim.O kaip tu ta zuvi paruosei-ar dejai kokiu prieskoniu?
Atsakyti
Aš irgi dar maitinu pati.
O maniškė dažniausiai valgo taip:
9 val. tik atsikėlusi atsigeria pienuko
11 val. vaisių tyrelė arba Hipp vaisiai su grūdais, po pusvalandžio pienukas
14 val. daržovienė su mėsyte (veršiena arba kalakutiena, kartais triušiena) - apie 150 g, po pusvalandžio atsigeria pienuko
17 val. pienukas
19 val. grūdų košė su keliais šaukšteliais vaisių tyrelės (100-130 g), po pusvalandžio - pienukas
22 val. pienukas
Visą naktį geria pienuką (šiuo metu 4-8 kartus per naktį).
Negeria jokių arbatėlių, sulčių ar vandens. Nieko neįsiūlau. Tikriausiai užtenka pienuko. Kartais bandau neduoti pienuka ir pasiūlau ko nors kito atsigerti, bet schmoll.gif
Bandžiau 11 val. įvesti kitą grūdų košę, bet tada daržovienės labai nedaug suvalgo.
Kartais mėgsta pagriaužti džiūvėsėlių. O duoniukai nepatiko: prisiklijuoja prie gomurio, tada ji išpučia akis, išsižioja ir žiaukčioja, kiša pirštukus, krapšto...
Pupytė 8 mėn. svėrė 8,200 g, ūgis - 71 cm

Atsakyti
QUOTE(jolia25 @ 2006 02 06, 23:07)
Aš irgi dar maitinu pati.
O maniškė dažniausiai valgo taip:
9 val. tik atsikėlusi atsigeria pienuko
11 val. vaisių tyrelė arba Hipp vaisiai su grūdais, po pusvalandžio pienukas
14 val. daržovienė su mėsyte (veršiena arba kalakutiena, kartais triušiena) - apie 150 g, po pusvalandžio atsigeria pienuko
17 val. pienukas
19 val. grūdų košė su keliais šaukšteliais vaisių tyrelės (100-130 g), po pusvalandžio - pienukas
22 val. pienukas
Visą naktį geria pienuką (šiuo metu 4-8 kartus per naktį).
Negeria jokių arbatėlių, sulčių ar vandens. Nieko neįsiūlau. Tikriausiai užtenka pienuko. Kartais bandau neduoti pienuka ir pasiūlau ko nors kito atsigerti, bet  schmoll.gif
Bandžiau 11 val. įvesti kitą grūdų košę, bet tada daržovienės labai nedaug suvalgo.
Kartais mėgsta pagriaužti džiūvėsėlių. O duoniukai nepatiko: prisiklijuoja prie gomurio, tada ji išpučia akis, išsižioja ir žiaukčioja, kiša pirštukus, krapšto...
Pupytė 8 mėn. svėrė 8,200 g, ūgis - 71 cm

O maniškė, tai pati atsisakė ryte pieno, taip pradėjom valgyt košę g.gif
Atsakyti