Tai vat dar viena i juoda sarasha:
Jurate Vircinskaite, 30 metu. Turi keturis(!!!) savo vaikus...
Ne todel kad blogai priziuretu vaika. Dideliu priekaistu del to neturejau.
Bet pasirode melage ir vagile.
Padavem i ieskini ir siandien buvo teismas pripazines ja kalta pagal visus ieshkinio punktus bei priteises atlyginti zhala ir atidejes laisves atemimo bausmes vykdyma metams.
Melavo net ir teismo posedzio metu, bet dekui Dievui issisukti nepavyko ://
Gaila jos vaikuciu (net ir apie juos melavo - sake kad 2 jauniausi yra pas ja viesincios drauges o ne jos...) Bet matyt, kad ne pirma karta vagia, tik pirma kart ikliuvo...
QUOTE (Gudra @ 2004 09 30, 12:40) |
Padavem i ieskini ir siandien buvo teismas pripazines ja kalta pagal visus ieshkinio punktus bei priteises atlyginti zhala ir atidejes laisves atemimo bausmes vykdyma metams. Melavo net ir teismo posedzio metu, bet dekui Dievui issisukti nepavyko :// |
o jus ja samdet per agentura? ty man idomu ar is gatves paimta aukle galima i teisma paduoti? tokiu atveju man rodos, paciai grestu teismas uz nelegalu idarbinima?
vėjav Paskelbta: 2004 07 15, 12:33
Sveikos, MAMOS! Labai prašau parašykit, ką manot apie tokį auklės elgesį:
į lauką eina penkioms valandoms t.y. būna iki tada, kol mes grįšim - įtariame, kad jai sunku užnešti vaiką į ketvirtą aukštą, laukia kol grįšim ir patys užnešim. (auklei 69 metai). Mano draugės, kurios ją su vaiku matė lauke, sakė, vaikas būna apsiverkęs, ir nuolat sėdi vežime, niekada neiškelia pavaikščioti. Ir patys pastebėjom, kad iki šiol puikiai vaikščiojusi mergaitė staiga pradėjo nuolat griuvinėti - aišku, jei penkias valandas vežime prasėdi, taip ir visai vaikščioti gali pamiršti.
Ir šiaip dukrytė su ja kažkokia apatiška būna - vakar mačiau kaip ji paguldyta vežime tiosiog guli ir abejingai žiūri į auklę. Mane pamačiusi iš karto pradėjo sėstis, verkti ir prašytis ant rankų. po to, kai auklė išeina dukrytė dar kokią valandą tokia bejausmė būna, po to lyg atgyja vaikas - pradeda šypsotis, juoktis.
Su vaiku buvo tris pilnas dienas, dar pratinosi porą kartu su manim, bet atrodo, kad vaikas taip ir nepriprato - bent jau rėkia kai ji ją ant rankų paima.
Kaip manot - ar tai pakankamos priežastys atsisakyti tos auklės?
... atrodė tokia gera moteris, taip mylėjo ankstesnę mergaitę, kurią prižiūrėjo. sakau gal čia ir yra problema - vis eina ir eina su mano vaiku prie tų namų, kur ta mergaitė gyvena - tikisi ją susitikti. Nešasi visokių saldainių ir pan.
Čia aš taip rašiau prieš keletą mėnesių
((. Tą auklę atleidom po trijų dienų darbo.Dabar noriu įtraukti ją į juodąjį sąrašą. Prieš porą dienų sutikau draugę, ir ji man papasakojo, kad visoms auklėms Jeruzalėje (Vilniuje) ji pasakoja kaip neištvėrė ir pati po trijų dienų išėjo iš mūsų. Tipo aš labai nervinga, isterikė, todėl ir su vaiku susikalbėti neįmanoma. Ir dar kažko prikalbėjo apie mūsų šeimą, bet draugė jau net nebepasakojo, matyt, kad jau visai negražu...
Tai va, merginos, gal kas nors įdarbinot tokią Onutę iš Baltupių? Būtų labai įdomu pasišnekėti su jos dabartine šeimininke:))) Onutei 69-70metų, pražilusiais truputį garbanotais plaukais, apie 170 cm ūgio, stamboka.

į lauką eina penkioms valandoms t.y. būna iki tada, kol mes grįšim - įtariame, kad jai sunku užnešti vaiką į ketvirtą aukštą, laukia kol grįšim ir patys užnešim. (auklei 69 metai). Mano draugės, kurios ją su vaiku matė lauke, sakė, vaikas būna apsiverkęs, ir nuolat sėdi vežime, niekada neiškelia pavaikščioti. Ir patys pastebėjom, kad iki šiol puikiai vaikščiojusi mergaitė staiga pradėjo nuolat griuvinėti - aišku, jei penkias valandas vežime prasėdi, taip ir visai vaikščioti gali pamiršti.
Ir šiaip dukrytė su ja kažkokia apatiška būna - vakar mačiau kaip ji paguldyta vežime tiosiog guli ir abejingai žiūri į auklę. Mane pamačiusi iš karto pradėjo sėstis, verkti ir prašytis ant rankų. po to, kai auklė išeina dukrytė dar kokią valandą tokia bejausmė būna, po to lyg atgyja vaikas - pradeda šypsotis, juoktis.
Su vaiku buvo tris pilnas dienas, dar pratinosi porą kartu su manim, bet atrodo, kad vaikas taip ir nepriprato - bent jau rėkia kai ji ją ant rankų paima.
Kaip manot - ar tai pakankamos priežastys atsisakyti tos auklės?
... atrodė tokia gera moteris, taip mylėjo ankstesnę mergaitę, kurią prižiūrėjo. sakau gal čia ir yra problema - vis eina ir eina su mano vaiku prie tų namų, kur ta mergaitė gyvena - tikisi ją susitikti. Nešasi visokių saldainių ir pan.
Čia aš taip rašiau prieš keletą mėnesių

Tai va, merginos, gal kas nors įdarbinot tokią Onutę iš Baltupių? Būtų labai įdomu pasišnekėti su jos dabartine šeimininke:))) Onutei 69-70metų, pražilusiais truputį garbanotais plaukais, apie 170 cm ūgio, stamboka.
Girdėjau apie tą Onutę iš savo auklės, nes mes irgi iš Jeruzalės.Tai ji lyg ir grįžo dirbti į šeimą, kur kažkada prižiūrėjo vyresnį vaiką, nes toj šeimoj gimė antras mažylis, ir jo mama jau pradėjo dirbti.Girdėjau tą istoriją apie išėjimą po trijų dienų, bet konkrečiai komentarų jokių nebuvo

QUOTE (mamulia @ 2004 09 30, 11:34) |
o jus ja samdet per agentura? ty man idomu ar is gatves paimta aukle galima i teisma paduoti? tokiu atveju man rodos, paciai grestu teismas uz nelegalu idarbinima? |
Galima puikiausiai (sis teismo procesas ir yra akivaizdus to irodymas)
Idarbinti tikriausiai ash negaliu - neesu juridinis asmuo

Tik tiek, kad retai kas sugeba pagauti tokius aferistus (taip mums tiesiai ir atvirai po teismo pasake advokatas). Sakykim mums pavyko ja pagauti ir irodyti jos kalte, bet tuo, kad butu surinkti visi imanomi irodymai teko rupintis man paciai - tam tarpe ir skambinti budintiems prokurorams ir rupintis kad atsiustu kriminalistus pirstu antspaudams paimti ivykio vietoje ir atsivesti neapklausta liudytoja i teisma.
Galbut daugiau ji nebedrys taip elgtis...
QUOTE (Gudra @ 2004 09 30, 16:05) |
Idarbinti tikriausiai ash negaliu - neesu juridinis asmuo ![]() |
Šiek tiek neteisingai. Pagal naują DK darbdaviu gali būti ir fizinis asmuo:
16 straipsnis. Darbdavys
1. Darbdavys gali būti įmonė, įstaiga, organizacija ar kita
organizacinė struktūra, nepaisant nuosavybės formos, teisinės
formos, rūšies bei veiklos pobūdžio, pagal šio Kodekso 14
straipsnį turinčios darbinį teisnumą ir veiksnumą.
2. Darbdavys taip pat gali būti kiekvienas fizinis asmuo.
Darbdavio (fizinio asmens) teisnumą ir veiksnumą reglamentuoja
Civilinis kodeksas.
Dėl individualios veiklos dabar irgi nebūtinas leidimas ar liudijimas. Kaip tik, situacija tokia (bent VMI tokios nuomones), kad jei neįsiregistravo kaip mokesčio mokėtojas fizinis asmuo, teikiantis paslaugas, reiškias, mokesčius už jį turi mokėti jį samdantis asmuo. Šiaip čia yra tam tikros painiavos, bet tokia auklė, norėdama, jums pakenkt, gali tai padaryt. Tik vargu ar kuri blogoji auklė tam labai ryžtųsi, nes tam reikia žinių arba lėšų.
Bet tai nereiškia, kad jūs negalite išsireikalauti jos neteisėtais veiksmais jum padarytos žalos, ar pasiekti, kad ji būtų nuteista, jei nusikaltimą tikrai padarė.
O mes vel be aukles Visa savaite tvarkingai atidirbusi aukle pasirode besanti... alkoholike Radom pirmadieni visa girta, namie bardakas, visa diena telefona buvo isjungusi... As ir nustebau, kad primadieni tik atlekus ji greiciau puole rengti Augusta ir i kiema verzesi... nors lietus lijo... Sake uzdes uzdanga nuo lietaus... bet ryskiai nebuvo uzdeta... as tik tikiuosi, kad ji mano kleckuti aprenge striukyte (nes nepastebejau kad striuke butu buvus isimta is komodos... nei kepure... nei batukai - vezimas tai dregnas buvo... lietukas ryte smagiai linojo) - aciu dievui, jis nesusirgo... Nubego nupirko jam sose 8.30 val (8.10 mes is namu isvaziavom) nes savo pametem pries kelias dienas ir pamatem, kad galim ir be jos apseit... Matyt verke zuikutis... Grizom namo 18 val... Vos duris atrakino... vaikas miegojo su siltais rubeliais, su kuriais ir i kiema buvo isejes, jos striuke uzklotas, ant musu lovos krasto... Visas isprakaitaves... net slapias... Po kosytes nenupraustas - visas purvinas veidukas ir megstukas... Sapaliojo kazka, koks jis princas, koks geras leliukas... Namie visur alkoholio kvapas... Akys stiklines... Isejo puse savo daiktu pamirsusi... Klausiau, kada pampersas keistas... 3 val sake... Kai nuemiau issigandau - nekeistas nuo 7.30 iki 18 val isvis! Net paplyses, zele gabaliukai aplipe kuneli... Siukslinej tikrai ne vieno pamperso... Tai kokia laime, kad Augustas nekakojo!!! Baisu pagalvot, kas butu buve, nes siaip kakoja 3 kartus per diena... Tada vakare kelis kartus padare... Nu ir dabar sirdis dauzosi prisiminus... Vis negaliu pamirst apie kiema - kaip ji isvede... ka dare su juo visa diena... Gal mano zuikutis praverke visa diena... Nu blyn tuoj pati apsizliumbsiu vel viska prisiminus... jautienos kosei buvom atpjove gabaliuka ir padeje saldytuve, paciam prieky,ant lekstutes... Ji nerado!!! Uztai surado vistienos file, atpjove apie 100 g ir isvire... sako jis gi vyras, jam daug mesos reikia...Nu blyn negaliu, visa vakara sirdis dauzesi... ir dabar vel dauzosi... Vakar net neatejo atlyginimo ir slepeciu savo ir cukraus pasiimt ...gal geda... o gal tiesiog "zapojus " prasidejo...
Vakar mano mama su reikalais i Vilniu atvaziavo, tai pabuvo su Augustu kol as darbe tvarkiausi puse dienos... Sia savaite kaip tik iseigines turi... Bet kad Varenoj gyvena... Siandien vyro tevas liko su Augustu (!).. ir as begsiu is darbo po pusdienio turbut... Kaip vakar viena forumiete sake, geriau jau nepatyres, bet savas zmogus... zinai kad nenuskriaus...
Nu liudnai as cia, bet jau negaliu, taip baisu dabar... Vel reikia aukles ieskot...
Beje, rekomendacijas tikrinau... Vienos moters dave telefona, bet ji issitare, kad asmeniskai pazistama su sia aukle.
Taigi, Kristina, gyvena Seskinej, Laisves pr. 65 berods. Tel. 8604 38268. jei negertu, butu sauni moteriske.. Bet cia jau liga... Gerti nuo pat ryto...
Vakar mano mama su reikalais i Vilniu atvaziavo, tai pabuvo su Augustu kol as darbe tvarkiausi puse dienos... Sia savaite kaip tik iseigines turi... Bet kad Varenoj gyvena... Siandien vyro tevas liko su Augustu (!).. ir as begsiu is darbo po pusdienio turbut... Kaip vakar viena forumiete sake, geriau jau nepatyres, bet savas zmogus... zinai kad nenuskriaus...
Nu liudnai as cia, bet jau negaliu, taip baisu dabar... Vel reikia aukles ieskot...
Beje, rekomendacijas tikrinau... Vienos moters dave telefona, bet ji issitare, kad asmeniskai pazistama su sia aukle.
Taigi, Kristina, gyvena Seskinej, Laisves pr. 65 berods. Tel. 8604 38268. jei negertu, butu sauni moteriske.. Bet cia jau liga... Gerti nuo pat ryto...
uzjauciu saulute...
as i si sarasa noreciau itraukti mergyna, berods 23 metu is Kauno, trumpais tamsiais plaukais, vardas Vaida. Gyvena Taikos pr.
Mes ja buvom pasisamde vienai dienai paziuret kaip jai seksis kelias valandas pabuti su vaiku. Taj aisku akivaizdu buvo, kad su vaikais nedirbusi, nes nezinojo net ka su vaiku daryt. Kai jai pasakiau, kad paziuresiu ir parasysiu sms apie savo apsisprendima ir kai parasiau po savaites, kad mums jos paslaugu nereik, taj patikekite kokia zinute gavau... Buvau ir p***a, ir s**a, ir panasiai. Tai ka ji darytu su vaiku, kai susinervintu? Mamos, bukite demesingos, nes ji is keliu pokalbiu pasirode kaip super rami asmenybe...

as i si sarasa noreciau itraukti mergyna, berods 23 metu is Kauno, trumpais tamsiais plaukais, vardas Vaida. Gyvena Taikos pr.
Mes ja buvom pasisamde vienai dienai paziuret kaip jai seksis kelias valandas pabuti su vaiku. Taj aisku akivaizdu buvo, kad su vaikais nedirbusi, nes nezinojo net ka su vaiku daryt. Kai jai pasakiau, kad paziuresiu ir parasysiu sms apie savo apsisprendima ir kai parasiau po savaites, kad mums jos paslaugu nereik, taj patikekite kokia zinute gavau... Buvau ir p***a, ir s**a, ir panasiai. Tai ka ji darytu su vaiku, kai susinervintu? Mamos, bukite demesingos, nes ji is keliu pokalbiu pasirode kaip super rami asmenybe...

Sveikos mamos, beieškančios auklių. Norėčiau papildyti šį juodą sąrąšą. Turėjom auklę beveik 5 mėnesius vardu Angelė Gavėnienė, gyvenanti Taikos 63-7 Vilniuje, telefonas 2410318. Visą dirbtą laiką buvo moteriškė be priekaištų, mylėjo dukrytę ir vaikas ją mylėjo, bet šią savaitę nuo pirmadienio neišėjo į darbą, o paskambinusi kažką melavo apie blogą sveikatą, bent 3 ligas, nors iš balso ir kalbos supratau, kad ji visai girta
Antrą dieną vėl melavo, o trečią visai dingo su mano buto vienos spynos raktais ir mobiliu telefonu. Neatsiliepia nė vienu iš trijų telefonų, buvau nuvažiavus namo, bet nieks neatidarė. Dabar esu visiškoj nevilty, nes negaliu atgaut savo daiktų
Manau, kad išsiblaiviusi supras, ką padarė ir ieškos kito darbo. taigi neapsigaukit, nes šiaip moteris nebloga, paprasta, net neatrodė, kad galėtų taip pasielgt, bet matyt kažkada turėjusi panašių broblemų, nes šiaip žmogus nepradeda gert 3 dienas iš eilės, neišeinant į darbą?!

Manau, kad išsiblaiviusi supras, ką padarė ir ieškos kito darbo. taigi neapsigaukit, nes šiaip moteris nebloga, paprasta, net neatrodė, kad galėtų taip pasielgt, bet matyt kažkada turėjusi panašių broblemų, nes šiaip žmogus nepradeda gert 3 dienas iš eilės, neišeinant į darbą?!
Nu bet kiek daug atveju su girtom auklem, turejom ir mes tokia aukle Kaune, tik dabar net neatsimenu kaip vardas, gyveno prie girstupio, tokia pagyvenusi lietuviu kalbos mokytoja. Atrode super moteris, po savaites isaiskejo kad ji megsta isgerti.
Mes vaziavom i Vilniu ir ji paprase kad nuveztume pas sunu ir dar avanso paprase 50 lt kad anukams dovaneliu galetu nupirkt, bet sutarem kad savaitgali vilniuj ji priziures dukra. Ir ka jus galvojat, paskambinu jai sestadieni is ryto, o ji liezuvio negali apversti, is pradziu nesupratom kas jai yra, tai vyras nuleke pas jos sunu, tai pamate tokia dustyne kad ojojoj. Kambariai prirukyti, aplinkui lakste jos anukai, o ji girta,pusnuoge nuluzus, nu vienu zodziu vaizdelis nekoks. Tai ta 50lt. siaip ne taip atsikovojom per savaite. Tai gerai kad laiku pamatem kas ji per zmogus, visai nenuspejama moteriske, o atrode tokia inteligentiska.
Mes vaziavom i Vilniu ir ji paprase kad nuveztume pas sunu ir dar avanso paprase 50 lt kad anukams dovaneliu galetu nupirkt, bet sutarem kad savaitgali vilniuj ji priziures dukra. Ir ka jus galvojat, paskambinu jai sestadieni is ryto, o ji liezuvio negali apversti, is pradziu nesupratom kas jai yra, tai vyras nuleke pas jos sunu, tai pamate tokia dustyne kad ojojoj. Kambariai prirukyti, aplinkui lakste jos anukai, o ji girta,pusnuoge nuluzus, nu vienu zodziu vaizdelis nekoks. Tai ta 50lt. siaip ne taip atsikovojom per savaite. Tai gerai kad laiku pamatem kas ji per zmogus, visai nenuspejama moteriske, o atrode tokia inteligentiska.
QUOTE (vėjav @ 2004 09 30, 11:46) |
[SIZE=1][color=red]vėjav Paskelbta: 2004 07 15, 12:33 ![]() ![]() į lauką eina penkioms valandoms t.y. būna iki tada, kol mes grįšim - įtariame, kad jai sunku užnešti vaiką į ketvirtą aukštą, laukia kol grįšim ir patys užnešim. (auklei 69 metai). Mano draugės, kurios ją su vaiku matė lauke, sakė, vaikas būna apsiverkęs, ir nuolat sėdi vežime, niekada neiškelia pavaikščioti. Ir patys pastebėjom, kad iki šiol puikiai vaikščiojusi mergaitė staiga pradėjo nuolat griuvinėti - aišku, jei penkias valandas vežime prasėdi, taip ir visai vaikščioti gali pamiršti. |
As irgi turejau tokia aukle, kuri isimeta 1,5 metu vaika ir varo i miskeli 5 valandoms, kad jos vaiksciotu tai gal ir gerai, bet visa laika vezime prasededavo mano mazoji, kai svelniai pasakiau, kad reiktu tik miego metu vezime laikyti, o kai nemiega tai tegu vaiksti, jinaiatsake, kad tipo jinai visur eina, viska ima i burna ir t.t. (zinoma, reikia ziureti toki vaika, bet paprasciau isodinti i vezima ir cigariuka traukti sau). Kai pasakem, kad nereikia tiek laiko vaikscioti, tai jinai pasake, jog jai geriau zinoti kas MANO vaikui patinka, nes jinai su ja visa diena ir jei mums netinka, tai ieskokites kitos. Tai mes ir pasakem aciu ir susiradom kita.
Nesitikėjau, kad ir man teks čia parašyti
Dirbo pas mus aukle tokia REGINA ARMANAVIČIENĖ. Gyvena ji Kaune, Taikos pr.
Jai 55 m, jau pensininkė (dėl darbo kenksmingomis sąlygomis).
Dirbo neilgai - apie 10 dienų. Per jas pastebėjom štai ką -
žiūri TV dieną (nors mes prašėm to nedaryt);
l.nešvariai plauna indus (tikriausiai tas pats su valgio darymu);
sauskelnių nekeičia - vieną dieną iššuto beveik iki žaizdų;
kai pabuvo su aukle, nustojo vaikščioti mergytė(nors auklė sakė, kad nebuvo nugriuvusi );
ir svarbiausia-
per tas dienas vaikas pradėjo jos bijoti - tik įžengia auklė pro duris, mūsų mergička tuoj į ašaras. Užtenka, kad pamato... Nežinau, ką jai darė( ar nedarė)... bet vaikas, išvydęs auklę klykti visa gerkle neturėtų. Juo labiau, kad iš pradžių taip nebuvo. Ir dukrytė mūsų bendraujanti, nebijanti svetimų žmonių.
Jau nekalbu apie visokias smulkmenas, pvz. kad padavė mažajai valgyti sūrelį su šokoladu, kad per mažai davė valgyti, kad paliko vonią, visą apdrabstytą š. ir pan.
Žodžiu moteriškė neturi pakankamai patirties su vaikais, bet ir nesistengia jos įgyti.
Tai mes ir baigėm su ta aukle. Nepatarčiau ir kitiems su ja turėti reikalų.

Dirbo pas mus aukle tokia REGINA ARMANAVIČIENĖ. Gyvena ji Kaune, Taikos pr.
Jai 55 m, jau pensininkė (dėl darbo kenksmingomis sąlygomis).
Dirbo neilgai - apie 10 dienų. Per jas pastebėjom štai ką -
žiūri TV dieną (nors mes prašėm to nedaryt);
l.nešvariai plauna indus (tikriausiai tas pats su valgio darymu);
sauskelnių nekeičia - vieną dieną iššuto beveik iki žaizdų;
kai pabuvo su aukle, nustojo vaikščioti mergytė(nors auklė sakė, kad nebuvo nugriuvusi );
ir svarbiausia-
per tas dienas vaikas pradėjo jos bijoti - tik įžengia auklė pro duris, mūsų mergička tuoj į ašaras. Užtenka, kad pamato... Nežinau, ką jai darė( ar nedarė)... bet vaikas, išvydęs auklę klykti visa gerkle neturėtų. Juo labiau, kad iš pradžių taip nebuvo. Ir dukrytė mūsų bendraujanti, nebijanti svetimų žmonių.
Jau nekalbu apie visokias smulkmenas, pvz. kad padavė mažajai valgyti sūrelį su šokoladu, kad per mažai davė valgyti, kad paliko vonią, visą apdrabstytą š. ir pan.
Žodžiu moteriškė neturi pakankamai patirties su vaikais, bet ir nesistengia jos įgyti.

Tai mes ir baigėm su ta aukle. Nepatarčiau ir kitiems su ja turėti reikalų.