Įkraunama...
Įkraunama...

auklių JUODASIS sąrašas

Sveikos smile.gif

Jau apie viena aprasiau, tai apie kita reikia perspeti zmones. Tingiu rasyti ir daug darbo nepykite ax.gif
Bet duodu nukirst savo galva, kad sis zmogus negeras, ir kazkas su galva negerai, cia be pasisaipymu, o tikraja to zodzio prasme.

JADVYGA IS SESKINES g. 61-72, 13 AUKSTAS TEL. 246 46 75.

Jeigu kam labai reiks., tai pasakysiu minusus...

aciu dievui senai auklytei sveikata pagerejo ir grizo pas mus, o rudeni i lopseli warysime, ir parisim su tom auklem.
Patarimas auginkit pacios, ir paskui i darza as tai tik taip kita kart darysiu.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Noriu visus perspėti dar dėl vienos auklės. Tai Lina GinevičienėLazdynų. Su vaikais ji elgesi normaliai, bet ji - KLEPTOMANĖ. Jai apie 40 metų, normalaus kūno sudejimo, labai mandagi. Vagia ji bet ką: suvenyrus, vaikų žaislus, apatinį trikotažą. Vogtus daiktus vėliau kam nors atiduoda veltui. Žmonėms, pas kuriuos dirba irgi nuolat kažką nereikalngo dovanoja.
Pirmąkart aš su ja susidūriau prieš 8 metus. Gal ir nerašyčiau apie L.G. į forumą, bet ji ir dabar ieško tai auklės, tai senukų slaugės darbo.
Atsakyti
Auklė blogietė AUŠRINĖ SELSKIENĖ 862277462, gyvena Justiniškėse, Taikos gatvėje. Amžius - virš 50. Šiuo metu intensyviai ieško auklės darbo, giriasi, jog turi 8 metu darbo patirtį ir yra labai patikima. Darbinės patirties patikrinti neįmanona, nes dirbusi Amerikoje (itin tuo didžiuojasi). Kol dirbo Amerikoje, lietuvoje liko jos nepilnamete dukra (viena, nes su vyru senokai išsiskyrusi). Ką galima pasakyti apie motiną, kuri palieka savo paaugį vaiką vieną??? Tiek jau to. Matyt taip susiklostė aplinkybės. Del darbo patirties toliau - taip, dirbo ji pas mus aukle- namų šeimininke 5 mėnesius. Iš pradžių lyg ir viskas tvarkoj, tikrai stengėsi ir namai tvarkingi buvo ir vaikas prižiūrėtas. ir tingumo jokio nesimatė - kasdien ir šviežias sultis spausdavo vaikui ir futolą kartu su vaiku žaidė, atrodo - super. Tačiau keletas nemalonių bruožų - takto - nei per nago juodymą (pvz. eidavo į mūsų miegamąjį kol dar mes nepakilę iš lovos ir labai "bendraudavo"; pvz. nr.2 nori persisrengti - ši stovi ir žiūri . Ką aš žinau, gal tai normalu?Nejausdavo laiko ir vietos - pvz. pas mus ateina svečių - ji vis trinasi, nors senokai galėjo eiti namo). Paskui tvarka namuose ėmė "nykti", vis atmestiniau ir atmestiniau tvarkydavosi. Pvz. sakai - neliekit gėlių, ima pūti - ne, vistiek, lieja tol, kol puse gelių tenka išmesti. Sakai, nevirkit valgyti mums (tėvam), nes mes tokių maisto derinių nevalgom, ne - vistiek, o man tenka viska iskratyti - pinigų gaila.. Kai samdėm - aiškiai sutarėm jos pareigas, nieko naujo netaisrado - tik tada viskas buvo gerai, o vėliau ėmė jaustis "pelene". Na, pritariu - išties darbo būdavo daug, bet normos ribose. Rasdavo ji laiko ir laikraščius, knygas paskaityti. tiesa, nefilmavom - nežinau kaip elgdavosi kai mūsų nėra. Paskui vis pagaudavau "ant žodžių, meluojant". Per Kalėdas skambino į mobilų visiškai girta - tipo pasveikinti. Žodžiai tokie kiesti - kalba apie save - 'rujoju rujoju"; pvz. "dergiasi". Tokių sakyčiau, gašlumo priepuolių.
baigėsi viskas tuo, kad vieną vakarą grįžusi ankstėliau radau "žiauriai nusiaubtus namus"; toks įspūdis, kad vaikas buvo paliktas vienas - sienos apipaišytos, žaisų primėtyta visose įmanomose ir neįmanomose vietose (pvz. balkone), rūbų taip pat, indų kalnas paliktas (mano, aišku, paliktas - bet nuo 7,00 ryto - iki 18,00 val. nerasti laiko jų išplauti - kai vaikas miega 3 valandas???), paveikslas numestas, stiklas sudaužytas - šukės paliktos mėtytis). Na, viršūnė. Namie 3 metų neturintis vaikas (kalba mažokai, papasakoti menkai ką gali, tačiau vis mini kažkokį dėdę, kuris saldainių duoda). Ėme vaikas rodyti špygas, spjaudytis, muštis. keistoka, sakyčiau. Tą vakarą grįžusi aš jai nieko nesakiau - ji pati paklausė - ar kas nepatinka - taip, sakau - nepatinka tas ir tas. Tai pakėlė balsą ant manęs - vos ne rėkdama - tai aš vaiką žiūriu, mano sąžinė rami, aš sakau, matau, kaip žiūrit. Sako, jūs geriau savo vyrui pasakykit kad vaiką žiūrėtų, o ne laikraščius skaitytų. (pas mus tokia situacija, kad aš su aukle beveik nesusitinku - ji ateina manęs jau nebūna, ji išeina, manęs dar nebūna. Tipo, visi apipaišymai ant sienų, stalo, gridų - tada, kai vaikas būna su vyru. Bet aš savo vyru labiau pasitikiu nei svetima boba. Tai va, sakau jūs čia manęs nemoralizuokit, o eikit namo. tai išėjo trenkdama durimis. Paskui dar savaitę dirbo - lyg ir ramu viskas, susitvarkė. Penkadienį padariau pavedimą į jos sąskaitą - algą pervedžiau, tai ką Jūs manot? Ne ne, pirmadienį į darbą atėjo, išleido vyrą. Tik po pusvalandžio skambina man į mobilų itin skubiu reikalu, o aš tokį darbą diorbu, kad ne visada galiu atsiliepti - sėdžių vadovų susirinkime, sakau perskambinsiu - ji man itin skubu, sakau,jhei tai nesusiję su vaiko sveikata - skambink vyrui. Paskambino. sako, pereikit vaiką pasižiūrėt. Tai išgasdino baisiausiai, galvojom kad susižeidė stipriai. ne, sako, aš išeinu iš darbo. DABAR (mat pavedimą gavo). Tai va, o prisistato kaip labai patikima. Praėjus porai savaičių skambino tiek man tiek vyrui į mobilų, Klausėm ar turi kažką konkretaus - sako, ne. Labai mus visus mylėjusi aš jai kaip dukra, mano vaikas jai kaip anūkas ir t.t. mandagiai paaiškinom, kad nebenorime bendrauti su ja po jos "patikimumo" paaiškėjimo. Ji NESUPRATO. Skambinėjo tol, kol teko išjungti telefoną. Kitą dieną skambino iš svetimo telefono, tipo atsiliepė į mūsų skelbimą auklei - tačiau aš ją iš karto pažinau. Pastebėjau, kad turi moteriškė rimtų psichologinių problemų, depresuoja, isterikuoja. Aš savęs į vata taip pat nevynioju - esu reikli, tačiau nepriekabi. Galiu pakartoti tris kartus, bet ne penkiolika. Jei susidursit, reiks daugiau detalių - visada prašom, nor ir taip daug čia prirašiau. sakau, o pirmas įspūdis buvo geras - tvarkinga, pasidažiusi, darbšti, vaikas greitai priprato, nes sumanumo jai pakako, tik noro nevisada.
Atsakyti
Sveikos ir aš pasiskųsiu:
Dvi savaites pas mus dirbo Gina Valiukaitė (20m. ne studijuoja), tik bėda ta, kad trečią savaitę nebepasirodė sad.gif Iš vakaro susitarėm ,kad pirmadienį septintą ryte ateis. Ryte laukiu iki pusę aštuonių - nėr. Telefono nekelia, jokios žinutės. Nieko. Dingo.
O rodės tokia maloni, gera. Jei kas sutiksit - perduokit linkėjimus... Labai nemalonu, nes vaiko nėra kur palikti, darbe ir taip situacija įtempta.
Žodžiu panelė, be jokio atsakomybės jausmo.
Atsakyti
Noriu pratęsti pasakojimą apie savo pabėgusią auklę:
Negana to, kad pažadėjo ateiti ryte į darbą, po pietų parašė man tris žinutes: kad ji susirado naują darbą cituoju "auklės, o ne namų tvarkytojos, virėjos, lygintojos" (Pas mus darbas buvo toks: gaminti reikėjo tik vaikui - pusryčius ir kartais pietus bei pavakarius, nes dažnai palikdavau išvirtą puodą sriubos, kartą paprašiau, kad išvirtų daugiau, kad galėčiau paragauti; vieną kartą išlygino Gabijos kelis rūbelius ir kartą, kelias mano maikes, ir kartą išsiurbė salioną), taip pat priekaištavo kad dažnai skambindavau ir taip ją tikrindavau (gerai, kad nežinojo, kad tikrinau tai aš ją su mikrofonu, o skambindavau tik kad bučiau tikra kad vaikas yra saugus.)

Jei jai nepatiko galėjo ir pasakyti būtume derinę visus tuos klausimus - o dabar pabėgo.

Kai grįždavau, namie visada būdavo netvarka, vaiko lova nepaklota.

Jei būčiau mokėjusi jai 1-2lt už valandą gal ir nepykčiau, nu bet dabar dirbant už tris lt per valandą.

Žodžiu nerekomenduoju, nes tyliai pabėgs.
Atsakyti
Skelbiu dar viena bloga aukle - VANDA is Fabijoniskiu, berods Zadeikos g.. Apie 50 m., smulkute, neauksta, trumpu tamsiu plauku. Vyras - buves Lietuvos sporto cempionas (nepamenu kokios sporto sakos). Is pradziu - man labai patiko: daug uzsiimdavo su dukryte, gamino jai valgyti, priziurejo. Labai verzdavosi i lauka ir as tuo dziaugiausi - man patiko, kad nesedi nuo ryto iki vakaro namuose teliko isijungusi. Taciau mazdaug po menesio nutarem vel ja su kamera patikrinti. Atleidom per viena diena.
As jau nekalbu apie tai, jog kiekviena savaite Gaire sudauzydavo vis ka nors: kavos puodyne, ant lango kabancia stikline zuvi, galu gale - termometra. Ir visa tai ji pasiimdavo pati is spintutes, tai ka aukle veike tuo metu ? Dar blogiau - ji viska nuo musu nuslepe, o yla is maiso vis gi islindo, nes susiurbe viska plaunamu siurbliu, nes nezinojo, kad jis plaunamas ir mes pamatem sukes. Beje - jai nieko nereikejo daryti: nei namu tvarkyti, nei siurbti, nei skalbti, nei lyginti, net indu plauti, nes yra indaplove. Sakiau jai geranoriskai - Gaire miega - ir jus pamiegokit, knyga paskaitykit, kojas uzkelusi telika paziurekit. Va ir pradejo zmogus piknaudziauti l. l. greitai.
Pirmiausia ka pamaciau filmuotoje medziagoje - kad ji pas mus pusryciauja. Man naujiena, nes prasydavom, kad ateitu 7:30 - ateidavo 7:45 - jai, matote, nesigauna kitaip, nors gyvena kitam kieme - 5 min maximum nuo musu namu. Taigi, ji geria sau kava ir eda viena sumustini po kito, o Gaire ziuri i ja priejusi, rankytes tiesia - nori, o ji net sausainio nepasiulo. Sako - eik zaisk (vaikui 13-ka menesiu).
Visa diena telikas buvo ijungtas ir ji ji ziurejo be perstojo (blogas oras, todel niekur nejo). Bet blogiausia, kad ji sodindavo priesais TV ant zemes Gaire - ir ta ziuredavo kartu. Baisu. Jai - patogu, o Gairei ....... Kai dukrytei nusibosdavo - nubegdavo i kita kambari - ta tuoj is paskos, nes tingi su ja kitam kambary buti - ir tuoj vel sodina ja i ta pacia vieta priesais telika. Ir taip kovojo visa diena. Kai ja uzknisdavo - per prievarta ivyniodavo Gaire i kaldra, kad ji net nepajudetu - ir puse valandos migdydavo .... nors ji visai nenori miegelio dar ...
Paskui visa supakuota paguldydavo i lovyte, nors namuose silta - o po geros valandos parsinesdavo visa susilusia - kedendavo slapius slapius plaukucius (matosi l. gerai, nes suslape plaukuciai susigarbiniuoja mums ).
Kitas dalykas - isejusi is tualeto net ranku nenusiplauna - tuoj tiesiai maitinti Gaires, ar maista jai ruosti. Gaire iki metu nesirgo, o nuo to laiko kai pasamdyta aukle (1.5 menesio) - 2 kartus baisiai baisiai viduriavo ir abu kartus - apsinuodijimas maistu. Dabar as nesistebiu, nes ji turbut Gairei nenuplaudavo rankyciu net grizusi is lauko, po pasikapstymo smelyje. Ir pati taip pat ju nesiplaudavo.
Be viso to - ji baisiai issiblaskiusi. Viska surasiau ant lapo, pakabinau ant saldytuvo, o ji - daro savo ir viskas. Ka pasakau - pamirsta. Pasakiau - isvirti sriubyte is kopusteliu, kurie kameroje buvo net susmulkinti, tai ji isvire is raugintu kopustu. Liepiau grieztai Gairei neduoti karves pieno - o griztu - ji verda makaronus karves piene.
O dar kaimynes kiek papasakodavo - iseina su Gaire i lauka, o uz rusio duru mes rakinam vezima - mes ir kaimynai. Ji atidare rusio duris, isstume kaimynu vezima, isstume musu vezima, pasigulde Gaire ir uzdare rusio duris. Ir keliauja sau. Kaimyne sako - ponia - ivarykit atgal kaimynu vezima. O ji sako - koki vezima, neisstumiau as jokio vezimo, cia gi ne musu.
Nesuprantu - kazkokie proto uztemimai gal ....
Paskui turbut prisimine, kad tikrai isstume, tada vidury kiemo paliko Gaire vezime (o ji jau gali laisvai is to vezimo isgriuti), neprisegta - ir nuejo ivaryti kaimynu vezimo.
Man baisu pasidare nuo tokio pasakojimo ....
Prasau netepti kremuku Gaires uzpakalio, o geriau priziureti, kad neissustu - tai ji vis tiek tepa, paslepiu krema - suranda ir vis tiek tepa.
Zodziu - galeciau pasakoti be galo, bet dar vienas dalykas - iseidama ji pasisake - galiu iseiti nors ir dabar - as dar viena vaika priziuriu. blink.gif
Pasirodo, ji turi panasaus amziaus berniuka, kuri tetis atveza jai i namus, nes salia dirba. Ji priima ji - o vakare atiduoda teciui, o vargsas tetis net nezino, kad ne ji ta mazyli priziuri, o jos vyras. Stai kodel ji visada pas mane veluodavo, nes norejo nuslepti nuo to tecio, kad ne ji priziuri vaikuti, todel pati priimti ji turedavo.
Taigi.

Zodziu - tik dabar suvokiu , kad iki nelaimes kiekviena diena buvo tik zingsnis. Taigi ...
Atsakyti
Kadangi aš jau ilgokai tiriu auklių rinką, tai pastebėjau, kad didžioji dauguma moterų, kurios ieškosi tokio darbo yra tingios ir keistos.
Ir visų, kurios ateina, klausiu kodėl nori būti auklėmis, tai tokių atsakymų esu išgirdusi. Pvz. daugiau nieko nemoku smile.gif
Atsakyti
As siandien lauke vaizdeli maciau. Nukrito aukles priziurimas vaikas ant galvos nuo ~1.5 m. aukscio ciuozyklos. Aukle per daug nesiparindama nueme vaikui kepure puciant didziausiam vejui ir skaiciuoja guzus, ar cia jau buvo, ar cia naujas... Kaip manot, ar papasakot vaiko mamai ka maciau ar...?
Atsakyti
Dar klausi doh.gif blink.gif
Apalpčiau po tokios žinios, bet išgirst vis vien norėčiau..man net negera pasidarė skaitant..gerai, kad atėjo blaiva mintis, jog šiandien mano vaikas ne su aukle..Nors rodos turiu tokią, kuria esu patenkinta, bet juk visko gali būti ir po tų 2 metų kol ji prižiūri mano vaiką doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mala @ 2005 05 11, 07:51)
Kadangi aš jau ilgokai tiriu auklių rinką, tai pastebėjau, kad didžioji dauguma moterų, kurios ieškosi tokio darbo yra tingios ir keistos.
Ir visų, kurios ateina, klausiu kodėl nori būti auklėmis, tai tokių atsakymų esu išgirdusi. Pvz. daugiau nieko nemoku smile.gif

+ ir tos ,kurios studijuoja. As irgi ėmiausi šio darbo, kadangi studijuodama turėjau daug laisvo laiko. Ir nesu nei kokia neišprusėlė, nei keistuolė, nei tingi, nei bjauri. Pasirašiau dirbti aukle, dėl lankstaus grafiko, ko tikrai negalėtum padaryti privačiam sektoriuj. Tik vat baigiamąjį tenka daryti ir atsisakiau dirbti. Gaila verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lota @ 2005 05 11, 16:45)
As siandien lauke vaizdeli maciau. Nukrito aukles priziurimas vaikas ant galvos nuo ~1.5 m. aukscio ciuozyklos. Aukle per daug nesiparindama nueme vaikui kepure puciant didziausiam vejui ir skaiciuoja guzus, ar cia jau buvo, ar cia naujas... Kaip manot, ar papasakot vaiko mamai ka maciau ar...?

o jeigu aukle butu parinusis tai viskas tada butu thumbup.gif thumbup.gif . Kodel tu tikra kad pati aukle nepasakys mamai...? .... ir del kepures nuemimo, vis tik geguzes menuo, na nebent tas vaikas metu laiko, bet vargiai toki butu leide is viso ant ciuozyklos lipti... g.gif g.gif .....
Atsakyti
Manu būtų geriau ne auklę apskūst, kad nepriežiūroje vaikas nukrito, o tiesiog mamos pasiteirauti, kaip laikosi tas vaikiukas po tokios tarumos. Tada ir išaiškės ar ta auklė pasisakė ar ne mirksiukas.gif
Atsakyti