Žiūriu jūs visos tiek sapnuojat,o aš labai retai. Nei vaikučių, nei nieko kito susijusio su nėštumu. Nežinau ar tai gerai ar ne, kad gyvenu taip be sapnų,nes jei ką ir susapnuoju tai kartą į kokį pusmetį. Kai laukiausi sapnavau baisų košmarą ir nežinau kodėl,bet pabudus supratau, kad netekau savo kruopiuko, nors sapnas nieko bendra su vaikais neturėjo. Kažkodėl šito sapno nesugebu net po tiek metų pamiršti...
mano nuomone sapnai yra musu pasamones dalis, tai kas slypi gyliai mumyse, neissakytos mintys, jausmai, o kai uzmiegame pasamone atsipalaiduoja ir pasireiskia ryskiausi sapnai, galbut tai irgi neissipildziusios svajones ir troskimai, nezinau, taciau kuo toliau tuo labiau norisi juos man issianalizuoti.ir nemanau kad visi sapnai pranasiski, pildosi, nors norisi tiketi kartais, nes pvz: kai pradejom as ir MB planuoti lialiu pradejau daznai sapnuoti kad esu nescia, labai gyvai matydavau savo didejanti pilvuka, jausdavau lialiu viduje, liesdavau ji, laimes kelnes buvo pilnos sapne, taip pat buvo sapnu kad gimdau, matau vaizda kai pagimdziau, matau savo kudyki, lieciu, glostau, glaudziu prie saves ir tas jausmas toks realus, net nesinori pabusti, o pabudus visa dienos nuotaika budavo pakileta, nuostabi, atsirasdavo vel viltis ir tikejimas kad viena diena sapnas virs realybe, taciau deja....
taip pat neseniai praradau mama,skausmas raize is vydaus,plyso sirdis, zaizda liko visam gyvenimui, bijodavau sapnu, kartais net naktimis pabusdavau, nes bijodavau pasinerti i juos, kazkodel bijodavau juose pamatyti ja,kad ir karstai ja myliu, taciau laikui begant (gal palengva pripratau prie tos minties kad jau jos nera) pradejau ja matyti juose, ji buvo tokia tikra juose, tokia reali, lieciau ja, buciavau, apkabinau, ir buvau tokia laiminga. manau kad vel tai mano pasamone - nes juk ilgesys ir meile jai, viskas kartu gyliai vyduje, sirdyje ziauriai jos ilgiuosi, gal todel sapnuojant atsiveria mano pasamone ir viskas lyg butu tikra, taciau kartu ir ne. ir yra toks noras tiketi kad jos siela aplanke mane sapnuose, taciau ir vel...tikriausiai tai tik mano pasamone
o paskutinis sapnas apie ja buvo, kad ji man sako :"tu esi nescia! jau dabar tu esi nescia! patikek!" pabudau visa isprakaitavusi ir nesuprasdama kas vyksta, pasimetusi, bet kartu laiminga kad ir vel ja isvydau, kad ir sapne, taciau vaiksciojau visa diena ir galvojau ka tai galetui reiksti? kodel ji taip primigtinai man sake kad esu nescia?! o gal vis del to esu? 
Papildyta:
labai teisingi zodziai! pritariu tavo nuomonei! kodel nevaisingumas skiriasi nuo visu kitu ligu? paprasciausiai metams begant, keiciasi ir zmoniu poziuris ir vis daugiau poru prabyla apie nevaisinguma - juk tai normalu, neturetu buti gedinga, taciau mes vis dar susikauste kalbeti apie tai, diskutuoti,stengiames nuslepti nuo draugu ir giminiu, paliekam tai dievo valiai. o neturetumem... aisku sneketi man dabar yra lengva, taciau kasdienybeje pati susiduriu su tomis problemomis
taip pat neseniai praradau mama,skausmas raize is vydaus,plyso sirdis, zaizda liko visam gyvenimui, bijodavau sapnu, kartais net naktimis pabusdavau, nes bijodavau pasinerti i juos, kazkodel bijodavau juose pamatyti ja,kad ir karstai ja myliu, taciau laikui begant (gal palengva pripratau prie tos minties kad jau jos nera) pradejau ja matyti juose, ji buvo tokia tikra juose, tokia reali, lieciau ja, buciavau, apkabinau, ir buvau tokia laiminga. manau kad vel tai mano pasamone - nes juk ilgesys ir meile jai, viskas kartu gyliai vyduje, sirdyje ziauriai jos ilgiuosi, gal todel sapnuojant atsiveria mano pasamone ir viskas lyg butu tikra, taciau kartu ir ne. ir yra toks noras tiketi kad jos siela aplanke mane sapnuose, taciau ir vel...tikriausiai tai tik mano pasamone

Papildyta:
QUOTE(Pelargonija @ 2010 10 13, 14:48)
Kaip giliai mumyse sėdi tas religinis-katalikiškas auklėjimas... Gripą gydyti galima, plaučių uždegimą galim ir t.t. ir t.t. O vat nevaisingumo negalima, reik kad būtų kaip dievulis liepė...
labai teisingi zodziai! pritariu tavo nuomonei! kodel nevaisingumas skiriasi nuo visu kitu ligu? paprasciausiai metams begant, keiciasi ir zmoniu poziuris ir vis daugiau poru prabyla apie nevaisinguma - juk tai normalu, neturetu buti gedinga, taciau mes vis dar susikauste kalbeti apie tai, diskutuoti,stengiames nuslepti nuo draugu ir giminiu, paliekam tai dievo valiai. o neturetumem... aisku sneketi man dabar yra lengva, taciau kasdienybeje pati susiduriu su tomis problemomis

Linutas, kokių turite minčių, fantazijų, baimių dėl vaikų, atsiradusių su "pagalba"?
Kad ir kaip banaliai tai nuskambės, gedului reikia laiko.
Kada turėsit tam tinkamą nuotaiką, kada norėsit ir jau galėsit atsisveikinti, prisilankstykit su vyru popierinių laivelių tiek, kiek turėjot nesėkmių, išvažiuokit kur nors į Jums mielą vietą ir paleiskit po vieną pasroviui. Dar jei galėtumėt pilnu balsu išrėkti "Ate" ar kažką panašaus pasroviui, būtų šaunu. Ritualai, apeigos palengvina atsisveikinimą. Kaip ir kalbėjimas.
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 10 13, 15:18)
Tarpais absoliuciai nieko dziuginancio nematau.Tikrai sunku suvokt,o dar sunkiau suprast kaip viska pakeist
Kad ir kaip banaliai tai nuskambės, gedului reikia laiko.
Kada turėsit tam tinkamą nuotaiką, kada norėsit ir jau galėsit atsisveikinti, prisilankstykit su vyru popierinių laivelių tiek, kiek turėjot nesėkmių, išvažiuokit kur nors į Jums mielą vietą ir paleiskit po vieną pasroviui. Dar jei galėtumėt pilnu balsu išrėkti "Ate" ar kažką panašaus pasroviui, būtų šaunu. Ritualai, apeigos palengvina atsisveikinimą. Kaip ir kalbėjimas.
jovitukas
Koks idomus sapnas! Linkiu ir tikiui, kad jis issipildys!
Linutas, kokių turite minčių, fantazijų, baimių dėl vaikų, atsiradusių su "pagalba"?
1. bijau apsigimimu! taip bijau, kad nenoriu apie juos galvoti!
Jau geriau be vaiku nei vaikas invalidas.
2 turputeli egzotiskesne prizastis
- cia kaip kazkas rase, kad taip Dievo duota. Tuo sventai tikiu! Ne veltui kazkas musu gyvime vyksta arba neivyksta. tikiu karminiais dalykais. Daug zmoniu su ezoterine sensorika sako, kad taip pradetu vaiku gyvenimas bus kazkoks ne toks, kad reiktu panagrineti ju horoskopa kad gal but tokiu vaiku gyvenime (ar ju vaiku vaiku) laukia kazkokios dides bedos, nelaimes
Gal but matau, kad zmogus paprasciausiai sugyvuleja, nes tik su gyvuliukais (kurie neturi sielos) eksperimentuojama. O dabar tai jau daroma ir su zmonemis! Juk jei pasidometumem IVF istorija tai viskas prtasidejo nuo karviu! Lygiai kaip ir IUI procedura, nes jau nerasim nei vienos gimusios telycios/versio, kuris butu gimes poravimosi budu! Visi galvijai pradeti apseklinimo budu! O ka kalbeti, kai karves bandoma gydyti, kad pradetu rujoti!Taigi mes jau niekuo nesiskiriam nuo gyvuliuku? tik kad turim prota?
Sitam aspekte isijungia mano etikos lygio supratimas, galbut prisideda ir veterinarijos specialybes zinios (nors esu ir zmoniu medike)
Kaip kazkas man pasake, kad per daug galvoju. tikra tiesa, bet kaip man isjungti visas mintis?

1. bijau apsigimimu! taip bijau, kad nenoriu apie juos galvoti!

2 turputeli egzotiskesne prizastis

Sitam aspekte isijungia mano etikos lygio supratimas, galbut prisideda ir veterinarijos specialybes zinios (nors esu ir zmoniu medike)

Kaip kazkas man pasake, kad per daug galvoju. tikra tiesa, bet kaip man isjungti visas mintis?

QUOTE(Linutas @ 2010 10 15, 09:55)
Lygiai kaip ir IUI procedura
o kuo IUI procedura is esmes skiriasi nuo lytinio akto?

o jei jau susergam tai jau viskas "D. isake" mirti ir nedrisk vaistu vartot, operuotis ir t.t.?

dar yra kita teorija, kad D. uzdare duris bet paliko atidaryta langa. Cia tavo apsisprendimas ar pasinaudoti tuo langu ar ne...
QUOTE(Linutas @ 2010 10 15, 09:55)
jovituk Gal but matau, kad zmogus paprasciausiai sugyvuleja, nes tik su gyvuliukais (kurie neturi sielos) eksperimentuojama. O dabar tai jau daroma ir su zmonemis! Juk jei pasidometumem IVF istorija tai viskas prtasidejo nuo karviu!
Kad ir dauguma vaistų bei gydymas, apskritai ne IVF srityje, taip pat išbandyti pirmiausia ant gyvūnų, tik bandymų ir eksperimentų būdu sukuriami nauji medikamentai. O su žmonėmis ... na nesijaučiu eksperimentuojama.

Ir kas tai per karma ? Kodėl ji prisimenama tik nevaisingumo atveju, kažkodėl susirgus vėžiu ar kokiu eiliniu plaučių uždegimu niekas neteigia jog taip lemta, negalima priešintis gamtai, tada niekas nekiša minties jog gydytis negalima, nes jei viskas Dievo valioje jis tave išgydys. Žmogus mąstanti būtybė, galinti pati tvarkyti savo gyvenimą ir jokios blogos karmos ir lemtis manęs neįtikina.
Daug zmoniu su ezoterine sensorika sako, kad taip pradetu vaiku gyvenimas bus kazkoks ne toks,
nezinau ar iseis pacituoti,bet noris pakomentoti būtent šį sakinį.aš irgi net neabejoju,kad tai bus visai kitokie žmonės.net dabar kartais matydama būrį vaikų kaikuriuos įtariu pradėtus būtent ivf.tie vaikai toookie išsvajoti ir išlaukti,jie tiesiog kruvinom ašarom išmelsti ir išplėšti iš likimo.jie jau beprotiškai laukiami dešimtmetį prieš pastojajt ir nuo pirmos akimirkos pilve gauna toookia dozę gerų emocijų.jie paprastai laukiami ne tik tevų,draugų ,giminių,bet ir kaimynai su bendradarbiais jų laukia
jiems gimus verčiasi likimai ištisų giminių,jų mamos nesiparina kai reikia keltis naktimis ir nedejuoja,kad per juos priaugo svorio.tie vaikai bučiuojami bučiuojami ir bučiuojami.taip jie kitokie.net kai neklauso,rėkia,daužo daiktus jie barami ir tą pačią akimirką širdyje dėkojama likimui už galimybę rinkti sudaužytus jų žaislus.tie vaikai tiesiog spinduliuoja šiluma.jie kitokie,nes dar negimę girdėjo žodį myliu daugiau,nei visi kiti per visą gyvenimėlį.
nezinau ar iseis pacituoti,bet noris pakomentoti būtent šį sakinį.aš irgi net neabejoju,kad tai bus visai kitokie žmonės.net dabar kartais matydama būrį vaikų kaikuriuos įtariu pradėtus būtent ivf.tie vaikai toookie išsvajoti ir išlaukti,jie tiesiog kruvinom ašarom išmelsti ir išplėšti iš likimo.jie jau beprotiškai laukiami dešimtmetį prieš pastojajt ir nuo pirmos akimirkos pilve gauna toookia dozę gerų emocijų.jie paprastai laukiami ne tik tevų,draugų ,giminių,bet ir kaimynai su bendradarbiais jų laukia

QUOTE(etera @ 2010 10 15, 13:02)
Daug zmoniu su ezoterine sensorika sako, kad taip pradetu vaiku gyvenimas bus kazkoks ne toks,
jiems gimus verčiasi likimai ištisų giminių,jų mamos nesiparina kai reikia keltis naktimis ir nedejuoja,kad per juos priaugo svorio.tie vaikai bučiuojami bučiuojami ir bučiuojami.taip jie kitokie.net kai neklauso,rėkia,daužo daiktus jie barami ir tą pačią akimirką širdyje dėkojama likimui už galimybę rinkti sudaužytus jų žaislus.tie vaikai tiesiog spinduliuoja šiluma.jie kitokie,nes dar negimę girdėjo žodį myliu daugiau,nei visi kiti per visą gyvenimėlį. 

Visiškai su tavimi sutinku

Wow Etera,va cia tai parasei

QUOTE(etera @ 2010 10 15, 12:02)
taip gražiai aprašei...

QUOTE(etera @ 2010 10 15, 12:02)

taip sutinku ir as, ir labai graziai parasiai, as visad graudinuosi tokius zodzius skaitydama

bet juk ir tos mamos, kurios pastojo lengvai ne maziau myli savo vaikus (nekalbu apie asocialius, kuriem tie vikai tai saltinis gauti iis valstybes pinigu

Singerita, jeigu pasidometumet ap[ie karma tai tie veziai ir visokie plauciu uzdegimai ir kitokios ligos neleimes butent tuo ir grindziamos. Dirbu medicinoj, matau kaip kai kurie zmones sveiksta, o kai kurie nessipiriai nei is vietos. Giliau panagrinejus dalis is ju jau blogai nusiteike, kad nieko gro nebus, kita dalis nesveikstanciu zmoniu yra kazka padare gyvenimui negero. nesakau, kad visi sventi, bet ir uz savo nuodemes (o pagal karma, deja ir uz proteviu nuodemes, netgi ir uz praitus gyvenimus

O ir kaip rase etera yra imanoma ismlesti ir kruvinom asarom isprasyti to D ar kaip kitaip vadinamo egregoro sao svajones - vaikelio

Gal ir nuklydau i lankas, bet butent tikejimas ne tik kunisku gyvenimu kartais stabdo mane nuo daugelio poelgiu, o gal tai tiesiog mano nenormali sazine??

QUOTE(etera @ 2010 10 15, 13:02)

Labai gražiai parašei

QUOTE(Linutas @ 2010 10 15, 13:21)
O ir kaip rase etera yra imanoma ismlesti ir kruvinom asarom isprasyti to D ar kaip kitaip vadinamo egregoro sao svajones - vaikelio
. Bet ir tuos vaikus gaunam i saskaiita tu praverktu asaru arba i ateiti skolon, uz kuriuos vienaip ar kitaip reikes ,,susimoketi".
Gal ir nuklydau i lankas, bet butent tikejimas ne tik kunisku gyvenimu kartais stabdo mane nuo daugelio poelgiu, o gal tai tiesiog mano nenormali sazine??

Absoliučiai nesutinku, kad kovodamos su nevaisingumu, liedamos ašaras, sunkiai dirbdamos tam, kad galėtume daryti IUI, IVF ir pasiekti tikslo, mes pasiekiame jį - tikslą - ir gauname avansu, už ką dar reikės susimokėti. Gyvenimas yra ČIA ir DABAR ir jei egzistuoja praeiti gyvenimai, kuriuose mes neva kažko prisidirbom ir visokios karmos, tai tokiu atveju mes keliaudamos šiuo sunkiu keliu išperkam savo "nuodėmes"