Grūdų maltinukai 
Reikia:
300 g kviečių grūdų,
3-4 šaukštai miltų,
2-3 šaukštai vandens,
1 vnt. svogūno,
druska,
prieskoniai, šviežių petražolių lapelių.
Gaminimas:
Kviečiai mirkomi visą parą ir sumalami su svogūnu ir petražolės šakele blenderiu. Tada į masę įdedama keletas šaukštų miltų, įpilama truputį vandens, kad gautųsi kieta tešla, pasūdoma, suberiami pasirinkti prieskoniai ir gerai išmaišoma. Iš tešlos šlapiomis rankomis (nes labai limpa), formuojami rutuliukai, kurie suplojami ir dedami į įkaitintą aliejų keptuvėje. Kepama kol gražiai apskrus. Skanaus
p.s. aš kepiau keptuvėje be aliejaus, todėl jie tokie sausoki išėjo.
Mėsos-grybų kotletukai 
Reikia:
0,5 kg kalakutienos faršo,
0,5 kg maltų apvirtų grybų,
1 kiaušinio,
3 riekelių apdžiūvusio batono, išmirkyto vandenyje ar piene,
druskos ir kitų prieskonių.
Gaminimas:
Sumaišom visus produktus ir paliekam bent pusvalandžiui pasimarinuoti. Tada šlapiomis rankomis formuojame nedidelius kotletukus ir kepame ant keptuvės aliejuje po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Formuoti patartina ne itin didelius kotletukus, nes masė pakankamai skysta ir vartant gali plyšti.
Vėliau į troškinti tinkamą puodą sutarkavau kelias morkas, supjausčiau kelis svogūnus, maždaug stiklinę apvirtų ir smukiau supjaustytų šparaginių pupelių, pora pomidorų. Ant jų dėjau apkeptus kotletukus ir patroškinau pusvalanduką. Prieš pabaigą dar įdėjau ant viršaus 3 šaukštus grietinės.
Patiekiau su apvirtomis perlinėmis kruopomis. Skanaus
Rupių miltų tarta su grybais
receptastik mano pakeitimai buvo tokie, jog per žioplumą nusipirkau, tai todėl teko naudot rupius RUGINIUS miltus. Į vidų dėjau kiek daugiau grybų, taip pat svogūnų, nenaudojau muškato ir namie nebuvo nė lašo česnako, tai įdėjau daugiau įv. prieskonių. Dar jogurto turėjau tik 125 g, tai įdėjau kelis šaukštus grietinės. Ant viršaus naudojau ne fermentinį sūrį, o kažkokį ten su vynu kur būna toks alia ružavos kiek spalvos (derbis gal

).
Tiek tų nuklydimų.

Ai, namiškiams kažkodėl šis pyragas ne labai patiko

Bet kas bandysit, skanaus