Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš vaikystės

Sveikutės, vis prisimenu patiekalus iš darželio smile.gif Tada kai kurie tokie neskanūs būdavo, o dabar viską atiduočiau, kad gaučiau jų pavalgyti ax.gif Gal atsiras virėjų iš darželių ar mokyklų kurios gali receptais pasidalinti smile.gif
Man labiausiai įsiminę patiekalai yra tefteliai, makaronai apsivėlę saldžia varške (vakarienei duodavo), "raganų piršteliai" lygtais iš bulvinės tešlos padarytos "lazdelės" ir išvirtos (tada net žiūrėt į šį patiekalą negalėjau, o dabar...), varškės apkepas, arbata-manau kad ji kmynų būdavo, varškės virtinukai su saldžiu grietinės ir sviesto padažu, kotletai su kmynų skoniu... biggrin.gif Jau visko ir neprisimenu, bet karts nuo karto iškyla koks skonis iš vaikystės rolleyes.gif
Jums taip nebūna? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 23 rugsėjo 2010 - 15:17
Na is darzelio tai man skaniausia buvo zirniu kose smile.gif Bet manau ji paprasta buvo, tik tiek kad zirniai patiko.

O vat is mokyklos, pradinese klasese, sestadieniais duodavo varske su tokia saldzia ale greitine, tai ir labai patiko, bet nezinau kaip pasidaryti smile.gif
Atsakyti
Varskes apkepas... sunkus... visai neiskiles... kietokas... mmm kaip noriu, o dabar tik pustas kazkoks gaunasi ir minkstutis unsure.gif
Atsakyti
Kiek žinu, tai tie visi patiekalai būdavo tokie ekonomiški... lotuliukas.gif Bulvių košė su vandeniu, o ne pienu ir pan., bet užtat kaip skanu buvo smile.gif Nors gal čia mūsų skoniai jau išlepo, anksčiau nei tų kavinių nei skanėstų tokių nebūdavo, o dabar esam persisotinę visko smile.gif

Būtų smagu, kad kas parašytų keleta receptūkų, gal kurios mama virėja ar ir kuri forumietė 4u.gif
Atsakyti
O man labiausiai istriges bulviu plokstainis is mokyklos. Bet kiek bandziau, niekaip neisrandu recepto verysad.gif
Atsakyti
Mano atmintyje yra išlikęs plokštainio padažas{kai mes studentavome Kaune dažnai eidavome valgyti į "lietuviškus patiekalus" }
Padažas nereliai buvo skanus,ypač svogūniukai spirgiukai grietinė ir berots sviestas.
Atsakyti
Mane tai domintų "zacirka" - sriuba tokia, su miltų kleckiukais blush2.gif Gali būt ir ne visai "tarybinė", aš iš viso nelabai nutuokiu kaip ją pasigamint g.gif Gal kas apšviestų ar nuorodą kokią biggrin.gif

Beje, man kartais atrodo, kad ne tie patiekalai kažkuo ypatingi ar skanūs būdavo, o tai, kad tuo metu juk nelbai būdavo pasirinkimo skanėstams... ir be to, mes buvome vaikai, o vaikystės prisiminimai patys "skaniausi" biggrin.gif pvz., koks bananas man atrodydavo pasakiškai skanus, tarsi stebuklas, keletą valandų tekdavo išstovėt, kad porą kartų per metus paragaut, o dabar lūžta parduotuvės, tik kažko nebesinori blush2.gif Arba kokį sausą kisielių grauždavom, kaip didžiausią skanumyną, dabar parodyčiau sūnui, tai jaučiu, reakcija būtų blink.gif ph34r.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raudoni bateliai: 23 rugsėjo 2010 - 23:30
QUOTE(raudoni bateliai @ 2010 09 24, 01:24)
Mane tai domintų "zacirka" - sriuba tokia, su miltų kleckiukais  blush2.gif Gali būt ir ne visai "tarybinė", aš iš viso nelabai nutuokiu kaip ją pasigamint  g.gif Gal kas apšviestų ar nuorodą kokią  biggrin.gif

tai kad ten paprasta visai , pasidaryk is miltu ir vandens ir druskytes kietoka tesla, tada i puoda verdancio vandens mesk jos gabaliukus, kai isvirs ( nu manau virs panasiai kaip makaronai ), galima irparagauti, nupilk vandeni ir ipilk pieno, kai uzvirs pagardink druska ir viskas smile.gif mums mociute kaime virdavo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2010 09 24, 00:32)
tai kad ten paprasta visai , pasidaryk is miltu ir vandens  ir druskytes kietoka tesla, tada i puoda verdancio vandens mesk jos gabaliukus, kai isvirs ( nu manau virs panasiai kaip makaronai ), galima irparagauti, nupilk vandeni ir ipilk pieno, kai uzvirs pagardink druska ir viskas  smile.gif mums mociute kaime virdavo  thumbup.gif

Anava kaip visai paprastai bigsmile.gif blush2.gif labai ačiū! 4u.gif
Atsakyti
As net tu zuvies kotletu is mokklos labai noreciau dabar tongue.gif dauguma ju tada nevalgydavo unsure.gif nu ir varskes apkepo neatsisakyciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(raudoni bateliai @ 2010 09 23, 23:24)
Mane tai domintų "zacirka" - sriuba tokia, su miltų kleckiukais  blush2.gif Gali būt ir ne visai "tarybinė", aš iš viso nelabai nutuokiu kaip ją pasigamint  g.gif Gal kas apšviestų ar nuorodą kokią  biggrin.gif

As kartais verdu tokia: paimu kiausini, miltu, vandens ir druskos. Uzmaisau tokia blynine tesla. Tada reikia tarkos (sorry uz zodi, bet jis atitinka geriausiai), ji turi buti vien burokine, t.y. ne keturkampe schmoll.gif Tikiuos suprasi ka noriu pasakyt biggrin.gif Tada ta tarka apvertus (t.y. asmenys i puoda) laikai virs verdancio puodo (vanduo, vanduo+pienas, pienas, kaip jau kas nori) ir su sauktu pili tesla ir reikia vis pamaisyt, kad nesusoktu viskas i gabala. Gaunas tokie mazi ala kleckiukai. mirksiukas.gif

P.S. tokia tarka kazkada pirkau vien del sios sriubos biggrin.gif
Atsakyti
smale, labai ačiū bigsmile.gif viską kuo puikiausiai supratau, nes panašiu būdu gaminu dar močiutės išmokytus ežiukus - t.y. paprasčiausi virtinukai-tinginukai perbraukti per "atbulą" tarką (tik ne burokinę, o tą smulkesnę) įgauna spygliukus biggrin.gif
Būtinai išbandysiu 4u.gif
Atsakyti