Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš vaikystės

QUOTE(Liusii @ 2010 09 24, 00:32)
tai kad ten paprasta visai , pasidaryk is miltu ir vandens  ir druskytes kietoka tesla, tada i puoda verdancio vandens mesk jos gabaliukus, kai isvirs ( nu manau virs panasiai kaip makaronai ), galima irparagauti, nupilk vandeni ir ipilk pieno, kai uzvirs pagardink druska ir viskas  smile.gif mums mociute kaime virdavo  thumbup.gif

Mes darom taip pat tik dar bulviu kubeliais pjaustytu dedam biggrin.gif .
O is vaikystes labiausiai istrige darzelio skryliai.Namie tokiu negamindavo ir pati neismokau tokiu pagamint.
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2010 09 24, 00:32)
tai kad ten paprasta visai , pasidaryk is miltu ir vandens  ir druskytes kietoka tesla, tada i puoda verdancio vandens mesk jos gabaliukus, kai isvirs ( nu manau virs panasiai kaip makaronai ), galima irparagauti, nupilk vandeni ir ipilk pieno, kai uzvirs pagardink druska ir viskas  smile.gif mums mociute kaime virdavo  thumbup.gif


thumbup.gif isvisriu ju vakarienei savo angeleliams,tikrai paprast ir koks pigumelis lotuliukas.gif
beje man tai prisiminimas vis dar islikes siltas pienas is mokyklos laiku,o dabar ji ir pati mielai geriu su meduciu,kai gripas uzpuola
Atsakyti
QUOTE(raudoni bateliai @ 2010 09 23, 23:24)
Mane tai domintų "zacirka" - sriuba tokia, su miltų kleckiukais  blush2.gif Gali būt ir ne visai "tarybinė", aš iš viso nelabai nutuokiu kaip ją pasigamint  g.gif Gal kas apšviestų ar nuorodą kokią  biggrin.gif

Beje, man kartais atrodo, kad ne tie patiekalai kažkuo ypatingi ar skanūs būdavo, o tai, kad tuo metu juk nelbai būdavo pasirinkimo skanėstams... ir be to, mes buvome vaikai, o vaikystės prisiminimai patys "skaniausi" biggrin.gif pvz., koks bananas man atrodydavo pasakiškai skanus, tarsi stebuklas, keletą valandų tekdavo išstovėt, kad porą kartų per metus paragaut, o dabar lūžta parduotuvės, tik kažko nebesinori  blush2.gif Arba kokį sausą kisielių grauždavom, kaip didžiausią skanumyną, dabar parodyčiau sūnui, tai jaučiu, reakcija būtų  blink.gif ph34r.gif  lotuliukas.gif



bet, kad ir tie bananai tikrai kitokio skonio budavo...neprinoke, kietoki ir tikro kazkokio skonio...
Atsakyti
QUOTE(raudoni bateliai @ 2010 09 24, 13:19)
smale, labai ačiū  bigsmile.gif viską kuo puikiausiai supratau, nes panašiu būdu gaminu dar močiutės išmokytus ežiukus - t.y. paprasčiausi virtinukai-tinginukai perbraukti per "atbulą" tarką (tik ne burokinę, o tą smulkesnę) įgauna spygliukus  biggrin.gif
Būtinai išbandysiu  4u.gif

Nu kaip tik apie juos ir galvojau, skaitydama temą thumbup.gif Man juos mama darydavo. Mėgdavau ir su grietine, cukrumi, ir su džiovintų baravykų padažu. Pati kažkaip nedarau, o ir tarkos neturiu... blush2.gif
Atsakyti
Lazankės, ežiukai, virtinukai iš mūsų namų kažkaip niekada nebuvo išėję smile.gif Bet vaikystėj skanesni buvo nors tu ką biggrin.gif Įtariu kodėl smile.gif mamai reikdavo kokį mėnesį zysti, kad lazankių išvirtų, tam laiko nebūdavo ir fsio, tada niekas prie televizoriaus nesėdėdavo, o vis ką nors dirbdavo, ne taip kaip dabar smile.gif
O gal kas žinote kaip verdama arbata darželiuose ir mokyklose? Man panašu, kad ji iš kmynų.
Atsakyti
o as jauciu nostalgija mokyklos zemaitiskiems blynams...jie tokie minksti ir sviesus budavo, vos vos pakepe,kiek bandziau nesigauna. galvoju gal orkaitej kepa ar patusina kokiam puode. atrodo imciau ir nueiciau paklaust, bet bijau, tokios piktos jos budavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 09 27, 08:02)
Lazankės, ežiukai, virtinukai iš mūsų namų kažkaip niekada nebuvo išėję  smile.gif Bet vaikystėj skanesni buvo nors tu ką  biggrin.gif  Įtariu kodėl  smile.gif  mamai reikdavo kokį mėnesį zysti, kad lazankių išvirtų, tam laiko nebūdavo ir fsio, tada niekas prie televizoriaus nesėdėdavo, o vis ką nors dirbdavo, ne taip kaip dabar  smile.gif
O gal kas žinote kaip verdama arbata darželiuose ir mokyklose? Man panašu, kad ji iš kmynų.

Vat ta arbata ir man mistika kazkokia. biggrin.gif Labai idomu butu suzinot. Man rodos, kad ne knymu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 09 27, 09:02)
O gal kas žinote kaip verdama arbata darželiuose ir mokyklose? Man panašu, kad ji iš kmynų.


Kmynu ta arbata, o verdama labai paprastai: kmynai uzpilami verdanciu vandeniu ir palaikoma 5 min, belieka pasaldinti ir megautis wub.gif (klausiau virejos sanatorijos valgykloje hihihi.gif )

O man irgi labai patikdavo skryliai ir spurgos, tokios dideles ir minkstutes wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyte83 @ 2010 09 27, 18:59)
Kmynu ta arbata, o verdama labai paprastai: kmynai uzpilami verdanciu vandeniu ir palaikoma 5 min, belieka pasaldinti ir megautis  wub.gif (klausiau virejos sanatorijos valgykloje hihihi.gif )

O man irgi labai patikdavo skryliai ir spurgos, tokios dideles ir minkstutes  wub.gif

Gal dar kelių receptų galėtum tos virėjos paklausti? Aišku gaila, jei tai nėra tavo pažystama blush2.gif
Atsakyti
Iš mokyklos laikų man išlikę virtų bulvių cepelinai, plokštainis su padažiuku ir žemaitiški blynai wub.gif

O iš vaikystės toks patiekaliukas, kurį gamina mama iki šiol biggrin.gif

Supjausto baltą varškės sūrį, primuša kiaušinių, įpila pieno, įdeda miltų, druskos ir kepa tokiam dideliam špižiniam puode orkaitėj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 09 27, 21:31)
Gal dar kelių receptų galėtum tos virėjos paklausti? Aišku gaila, jei tai nėra tavo pažystama  blush2.gif


Deja, su ja pasikalbejau tik kai buvau sanatorijoje.
Atsakyti
QUOTE(*Dita* @ 2010 09 27, 08:56)
o as jauciu nostalgija mokyklos zemaitiskiems blynams...jie tokie minksti ir sviesus budavo, vos vos pakepe,kiek bandziau nesigauna. galvoju gal orkaitej kepa ar patusina kokiam puode. atrodo imciau ir nueiciau paklaust, bet bijau, tokios piktos jos budavo biggrin.gif


Va situ ir as noreciau ismokti pasidaryti blush2.gif jie ne tik minksti, bet ir tokie tasus budavo blush2.gif kazi, kaip ta tasuma isgauti? man tokie kaip guminiai tai nesigauna doh.gif
Atsakyti