Isviriau bulves su lupena, kai visiskai atsalo nulupau ir sumaliau per mesmale. Gavosi kazkur 750 g maltu bulviu mases. I ja iberiau kokiu 120 g (pradzioj pasveriau 100 g, po to dar is akies kazkiek iberiau) bulviu krakmolo, apie sauksteli rupios druskos ir isminkiau. Idarui sumaliau virta vistienos krutinele (uzteko puses), idejau kubeliais supjaustyta ir keptuveje pakepinta svoguna ir ipyliau sultinio (to paties kuriame krutinele vire), kad idaras nebutu sausas ir dar imeciau truputi druskytes ir pipiriuku (cia jau reikia ragauti). Manau, kad idarui tiktu bet kokia virta mesa. Tada is bulviu mases ir idaro suformavau blynus (gavosi 10 dideliu blynu), apvoliojau juos krakmole ir iskepiau aliejuje keptuveje. Tada mikrobangineje islydziau siek tiek sviesto, i ji idejau grietines ir truputi druskos ir ismaisiau. Paemiau stiklini inda ir susluoksniavau blynus ir padaziuka, virsutinis sluoksnis turi buti padazo. Idejau inda i 190 C orkaite 15 min ir vualia blynai paruosti
Na va pabandziau pasidaryti zemaiciu blynus, tai gavosi laaabai panasus i mokyklinius
Pagalvojau, kad ten turbut darydavo labai ekonomiskai, tai stengiausi daryti kuo paprasciau, su mazai ingridientu
Isviriau bulves su lupena, kai visiskai atsalo nulupau ir sumaliau per mesmale. Gavosi kazkur 750 g maltu bulviu mases. I ja iberiau kokiu 120 g (pradzioj pasveriau 100 g, po to dar is akies kazkiek iberiau) bulviu krakmolo, apie sauksteli rupios druskos ir isminkiau. Idarui sumaliau virta vistienos krutinele (uzteko puses), idejau kubeliais supjaustyta ir keptuveje pakepinta svoguna ir ipyliau sultinio (to paties kuriame krutinele vire), kad idaras nebutu sausas ir dar imeciau truputi druskytes ir pipiriuku (cia jau reikia ragauti). Manau, kad idarui tiktu bet kokia virta mesa. Tada is bulviu mases ir idaro suformavau blynus (gavosi 10 dideliu blynu), apvoliojau juos krakmole ir iskepiau aliejuje keptuveje. Tada mikrobangineje islydziau siek tiek sviesto, i ji idejau grietines ir truputi druskos ir ismaisiau. Paemiau stiklini inda ir susluoksniavau blynus ir padaziuka, virsutinis sluoksnis turi buti padazo. Idejau inda i 190 C orkaite 15 min ir vualia blynai paruosti
gavosi nerealiai skanus
Matyt vis delto tas palaikymas orkaiteje kazka duoda, nes anksciau niekada nelaikydavau ir taip gerai nesigaudavo
Isviriau bulves su lupena, kai visiskai atsalo nulupau ir sumaliau per mesmale. Gavosi kazkur 750 g maltu bulviu mases. I ja iberiau kokiu 120 g (pradzioj pasveriau 100 g, po to dar is akies kazkiek iberiau) bulviu krakmolo, apie sauksteli rupios druskos ir isminkiau. Idarui sumaliau virta vistienos krutinele (uzteko puses), idejau kubeliais supjaustyta ir keptuveje pakepinta svoguna ir ipyliau sultinio (to paties kuriame krutinele vire), kad idaras nebutu sausas ir dar imeciau truputi druskytes ir pipiriuku (cia jau reikia ragauti). Manau, kad idarui tiktu bet kokia virta mesa. Tada is bulviu mases ir idaro suformavau blynus (gavosi 10 dideliu blynu), apvoliojau juos krakmole ir iskepiau aliejuje keptuveje. Tada mikrobangineje islydziau siek tiek sviesto, i ji idejau grietines ir truputi druskos ir ismaisiau. Paemiau stiklini inda ir susluoksniavau blynus ir padaziuka, virsutinis sluoksnis turi buti padazo. Idejau inda i 190 C orkaite 15 min ir vualia blynai paruosti
reikes pabandyt
o musu mokykloj būdavo labai skanios sezamo bandelės
gaila, kad virėjos pasikeitė, tai nėra ir ko paklausti
o man riestainiai,minkstos, slapios,be idaro bandeles istrigo,vis dar ieskau bandeliu recepto.riestainiu recepta radau cia sm
nukopinau recepta,turiu pas save receptu saugykloi.
RIESTAINIAI SU CINAMONU
2 st. miltų (gali reikėti daugiau, priklauso nuo grietinės ir medaus),
½ st. cukraus
50 g sviesto,
4 v. š. grietinės (tirštos),
1 kiaušinis,
¼ a. š. druskos,
¼ a. š. sodos,
1 a. š. medaus (aš dėjau desertinį šaukštą),
½ st. cukraus ir ¼ a. š. cinamono apibarstymui.
Miltai sumaišomi su soda ir persijojami. Grietinė, cukrus, kiaušiniai ir druska maišomi, kol ištirps druska ir cukrus. Prieš tai minkštas sviestas arba margarinas plakamas inde medine lopetėle 58 min. (aš plakiau mikseriu), palaipsniui sudedamas grietinės-kiaušinių mišinys, sudedamas medus, po to miltai ir greitai per 2030 sek. užminkoma tešla. Rūgštis grietinėje susilietusi su soda, sudaro anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruoja, dėl ko kepiniai gaunasi tangūs, nepurūs. Vietoje grietinės galima dėti rūgpienį, kefyrą arba kitą rūgštų pienišką produktą.
Iš tešlos suformuoti smulkius, po 20 g riestainius, apibarstyti juos cukrumi su cinamonu. Kepti 1015 min. 220° C.
is tiek iseina viena skarda,miltu dedasi daugiau.
nukopinau recepta,turiu pas save receptu saugykloi.
RIESTAINIAI SU CINAMONU
2 st. miltų (gali reikėti daugiau, priklauso nuo grietinės ir medaus),
½ st. cukraus
50 g sviesto,
4 v. š. grietinės (tirštos),
1 kiaušinis,
¼ a. š. druskos,
¼ a. š. sodos,
1 a. š. medaus (aš dėjau desertinį šaukštą),
½ st. cukraus ir ¼ a. š. cinamono apibarstymui.
Miltai sumaišomi su soda ir persijojami. Grietinė, cukrus, kiaušiniai ir druska maišomi, kol ištirps druska ir cukrus. Prieš tai minkštas sviestas arba margarinas plakamas inde medine lopetėle 58 min. (aš plakiau mikseriu), palaipsniui sudedamas grietinės-kiaušinių mišinys, sudedamas medus, po to miltai ir greitai per 2030 sek. užminkoma tešla. Rūgštis grietinėje susilietusi su soda, sudaro anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruoja, dėl ko kepiniai gaunasi tangūs, nepurūs. Vietoje grietinės galima dėti rūgpienį, kefyrą arba kitą rūgštų pienišką produktą.
Iš tešlos suformuoti smulkius, po 20 g riestainius, apibarstyti juos cukrumi su cinamonu. Kepti 1015 min. 220° C.
is tiek iseina viena skarda,miltu dedasi daugiau.
QUOTE(lile @ 2010 09 23, 15:37)
O vat is mokyklos, pradinese klasese, sestadieniais duodavo varske su tokia saldzia ale greitine, tai ir labai patiko, bet nezinau kaip pasidaryti 
tai paprasta grietine su cukrum
Prisimenu mokykloje mielinius blynus (o gal jie nemieliniai ten būdavo
) tokie guminiai, stori, bet man kažkodėl labai patiko jų tas "gumiškumas"
gal kas panašius kepate?
- Miežinių arba kvietinių kruopų košė su sviestu. Arba įpylus pieno gaunasi sriuba. Oi kaip norėčiau dabar
- Būdavo mama prikepa daug lietinių ir susuka į tūteles. Išverda bulves, sugrūda, užpila natūraliu mėsos sultiniu. Košė tokia skystoka turėtų būti. Galima į tokią bulvių košę įpjaustyti ir mėsos (mama sakydavo, kaip viščiukams ). Tada "dažai" blyną į tą košę ir valgai. Labai skanu, reiks pasidaryt kada.
- Svieste apkeptos pieno ir kiaušinio plakiny pamirkytos batono riekelės, apibarstytos cinamonu ir cukrum.
Papildyta:
Oi pamenu, ta sriubą, tai turbūt vienintelis dalykas, kurio nemėgau (negalėdavau praryti, per saldu, per slidu
)
. Pas mus namuose nevirdavo, bet tekdavo valgyti pas tetą kaime,
net dabar prisiminus
- Būdavo mama prikepa daug lietinių ir susuka į tūteles. Išverda bulves, sugrūda, užpila natūraliu mėsos sultiniu. Košė tokia skystoka turėtų būti. Galima į tokią bulvių košę įpjaustyti ir mėsos (mama sakydavo, kaip viščiukams ). Tada "dažai" blyną į tą košę ir valgai. Labai skanu, reiks pasidaryt kada.
- Svieste apkeptos pieno ir kiaušinio plakiny pamirkytos batono riekelės, apibarstytos cinamonu ir cukrum.
Papildyta:
QUOTE(raudoni bateliai @ 2010 09 24, 00:24)
Mane tai domintų "zacirka" - sriuba tokia, su miltų kleckiukais
Gali būt ir ne visai "tarybinė", aš iš viso nelabai nutuokiu kaip ją pasigamint
Gal kas apšviestų ar nuorodą kokią 
Oi pamenu, ta sriubą, tai turbūt vienintelis dalykas, kurio nemėgau (negalėdavau praryti, per saldu, per slidu
QUOTE(editiana @ 2011 04 08, 09:56)
Prisimenu mokykloje mielinius blynus (o gal jie nemieliniai ten būdavo
) tokie guminiai, stori, bet man kažkodėl labai patiko jų tas "gumiškumas"
gal kas panašius kepate?

mieliniai blynai ten
žemaičių blynams tai verda bulves be lupenų,mala mėsmale,i masę deda kiaušinius,krakmolo,druskos.mėsą išverda sumala,apkepina keptuvėj,įdeda prieskonių,pakepinto svogūno,suformuotus blynus volioja džiūvėsėliuose ir kepa.padažas paprastai būna grietinė ir sviestas,tik grietinę reikia pašildyti vos kad nesušoktų gabaliukais
radau tuos guminius blynus
miltai,kiaušiniai,pienas,razinos,cukrus,mielės.Padaro tešlą,ir įdeda mielių,palieka išrūgti ir tada kepa.tešla įprasta,todėl proporcijų nežinau,tik tokį receptą buvau užsirašiusi pas vieną mokyklos virėją
miltai,kiaušiniai,pienas,razinos,cukrus,mielės.Padaro tešlą,ir įdeda mielių,palieka išrūgti ir tada kepa.tešla įprasta,todėl proporcijų nežinau,tik tokį receptą buvau užsirašiusi pas vieną mokyklos virėją
QUOTE(mmergyte @ 2011 05 09, 01:53)
radau tuos guminius blynus
miltai,kiaušiniai,pienas,razinos,cukrus,mielės.Padaro tešlą,ir įdeda mielių,palieka išrūgti ir tada kepa.tešla įprasta,todėl proporcijų nežinau,tik tokį receptą buvau užsirašiusi pas vieną mokyklos virėją

miltai,kiaušiniai,pienas,razinos,cukrus,mielės.Padaro tešlą,ir įdeda mielių,palieka išrūgti ir tada kepa.tešla įprasta,todėl proporcijų nežinau,tik tokį receptą buvau užsirašiusi pas vieną mokyklos virėją
ačiū labai
QUOTE(due drops @ 2010 09 24, 14:51)
O is vaikystes labiausiai istrige darzelio skryliai.Namie tokiu negamindavo ir pati neismokau tokiu pagamint.
skrylius men namie darom
miltus dedu į dubenį, šiek tiek druskos ir pilu karštą vandenį
QUOTE(Sypsaliukas @ 2011 05 13, 13:22)
miltus dedu į dubenį, šiek tiek druskos ir pilu karštą vandenį
minkau, jei reikia pridedu dar miltų- tešla turi būti tinkama kočiojimui
tada kočioju( geriausiai kočiojasi kol šilta) ir pjaustau ar stikline išspaudžiu rutuliukus
kitąsyk kad būtų įdomiau juos išspaudžiu su sausainių formelėm
verdu pasūdytame vandenyje. Valgos su sviesto grietines padažu, baltu padažiuku su spirgiukais arba tiesiog grietine
vyras kartais net ir su uogiene 
O kiausiniu i juos nereikia?







