Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš vaikystės

Na va pabandziau pasidaryti zemaiciu blynus, tai gavosi laaabai panasus i mokyklinius wub.gif Pagalvojau, kad ten turbut darydavo labai ekonomiskai, tai stengiausi daryti kuo paprasciau, su mazai ingridientu mirksiukas.gif
Isviriau bulves su lupena, kai visiskai atsalo nulupau ir sumaliau per mesmale. Gavosi kazkur 750 g maltu bulviu mases. I ja iberiau kokiu 120 g (pradzioj pasveriau 100 g, po to dar is akies kazkiek iberiau) bulviu krakmolo, apie sauksteli rupios druskos ir isminkiau. Idarui sumaliau virta vistienos krutinele (uzteko puses), idejau kubeliais supjaustyta ir keptuveje pakepinta svoguna ir ipyliau sultinio (to paties kuriame krutinele vire), kad idaras nebutu sausas ir dar imeciau truputi druskytes ir pipiriuku (cia jau reikia ragauti). Manau, kad idarui tiktu bet kokia virta mesa. Tada is bulviu mases ir idaro suformavau blynus (gavosi 10 dideliu blynu), apvoliojau juos krakmole ir iskepiau aliejuje keptuveje. Tada mikrobangineje islydziau siek tiek sviesto, i ji idejau grietines ir truputi druskos ir ismaisiau. Paemiau stiklini inda ir susluoksniavau blynus ir padaziuka, virsutinis sluoksnis turi buti padazo. Idejau inda i 190 C orkaite 15 min ir vualia blynai paruosti thumbup.gif gavosi nerealiai skanus wub.gif Matyt vis delto tas palaikymas orkaiteje kazka duoda, nes anksciau niekada nelaikydavau ir taip gerai nesigaudavo 4u.gif
Atsakyti
reikes pabandyt bigsmile.gif
Atsakyti
o musu mokykloj būdavo labai skanios sezamo bandelės wub.gif gaila, kad virėjos pasikeitė, tai nėra ir ko paklausti verysad.gif
Atsakyti
o man riestainiai,minkstos, slapios,be idaro bandeles istrigo,vis dar ieskau bandeliu recepto.riestainiu recepta radau cia sm bigsmile.gif
nukopinau recepta,turiu pas save receptu saugykloi. biggrin.gif

RIESTAINIAI SU CINAMONU

2 st. miltų (gali reikėti daugiau, priklauso nuo grietinės ir medaus),
½ st. cukraus
50 g sviesto,
4 v. š. grietinės (tirštos),
1 kiaušinis,
¼ a. š. druskos,
¼ a. š. sodos,
1 a. š. medaus (aš dėjau desertinį šaukštą),
½ st. cukraus ir ¼ a. š. cinamono apibarstymui.

Miltai sumaišomi su soda ir persijojami. Grietinė, cukrus, kiaušiniai ir druska maišomi, kol ištirps druska ir cukrus. Prieš tai minkštas sviestas arba margarinas plakamas inde medine lopetėle 5–8 min. (aš plakiau mikseriu), palaipsniui sudedamas grietinės-kiaušinių mišinys, sudedamas medus, po to miltai ir greitai per 20–30 sek. užminkoma tešla. Rūgštis grietinėje susilietusi su soda, sudaro anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruoja, dėl ko kepiniai gaunasi tangūs, nepurūs. Vietoje grietinės galima dėti rūgpienį, kefyrą arba kitą rūgštų pienišką produktą.
Iš tešlos suformuoti smulkius, po 20 g riestainius, apibarstyti juos cukrumi su cinamonu. Kepti 10–15 min. 220° C.

is tiek iseina viena skarda,miltu dedasi daugiau.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kettim: 02 spalio 2010 - 11:52
QUOTE(lile @ 2010 09 23, 15:37)
O vat is mokyklos, pradinese klasese, sestadieniais duodavo varske su tokia saldzia ale greitine, tai ir labai patiko, bet nezinau kaip pasidaryti smile.gif

tai paprasta grietine su cukrum smile.gif
Atsakyti
Prisimenu mokykloje mielinius blynus (o gal jie nemieliniai ten būdavo blush2.gif ) tokie guminiai, stori, bet man kažkodėl labai patiko jų tas "gumiškumas" smile.gif gal kas panašius kepate?

ax.gif
Atsakyti
- Miežinių arba kvietinių kruopų košė su sviestu. Arba įpylus pieno gaunasi sriuba. Oi kaip norėčiau dabar rolleyes.gif

- Būdavo mama prikepa daug lietinių ir susuka į tūteles. Išverda bulves, sugrūda, užpila natūraliu mėsos sultiniu. Košė tokia skystoka turėtų būti. Galima į tokią bulvių košę įpjaustyti ir mėsos (mama sakydavo, kaip viščiukams ). Tada "dažai" blyną į tą košę ir valgai. Labai skanu, reiks pasidaryt kada.

- Svieste apkeptos pieno ir kiaušinio plakiny pamirkytos batono riekelės, apibarstytos cinamonu ir cukrum.

Papildyta:
QUOTE(raudoni bateliai @ 2010 09 24, 00:24)
Mane tai domintų "zacirka" - sriuba tokia, su miltų kleckiukais  blush2.gif Gali būt ir ne visai "tarybinė", aš iš viso nelabai nutuokiu kaip ją pasigamint  g.gif Gal kas apšviestų ar nuorodą kokią  biggrin.gif

Oi pamenu, ta sriubą, tai turbūt vienintelis dalykas, kurio nemėgau (negalėdavau praryti, per saldu, per slidu blink.gif ) doh.gif . Pas mus namuose nevirdavo, bet tekdavo valgyti pas tetą kaime, blink.gif net dabar prisiminus doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bolike: 08 gegužės 2011 - 22:31
QUOTE(editiana @ 2011 04 08, 09:56)
Prisimenu mokykloje mielinius blynus (o gal jie nemieliniai ten būdavo  blush2.gif  ) tokie guminiai, stori, bet man kažkodėl labai patiko jų tas "gumiškumas" smile.gif gal kas panašius kepate?

ax.gif

mieliniai blynai ten ax.gif surasiu receptą vėliau,tikrai turiu biggrin.gif

žemaičių blynams tai verda bulves be lupenų,mala mėsmale,i masę deda kiaušinius,krakmolo,druskos.mėsą išverda sumala,apkepina keptuvėj,įdeda prieskonių,pakepinto svogūno,suformuotus blynus volioja džiūvėsėliuose ir kepa.padažas paprastai būna grietinė ir sviestas,tik grietinę reikia pašildyti vos kad nesušoktų gabaliukais 4u.gif
Atsakyti
radau tuos guminius blynus biggrin.gif

miltai,kiaušiniai,pienas,razinos,cukrus,mielės.Padaro tešlą,ir įdeda mielių,palieka išrūgti ir tada kepa.tešla įprasta,todėl proporcijų nežinau,tik tokį receptą buvau užsirašiusi pas vieną mokyklos virėją biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2011 05 09, 01:53)
radau tuos guminius blynus  biggrin.gif

miltai,kiaušiniai,pienas,razinos,cukrus,mielės.Padaro tešlą,ir įdeda mielių,palieka išrūgti ir tada kepa.tešla įprasta,todėl proporcijų nežinau,tik tokį receptą buvau užsirašiusi pas vieną mokyklos virėją biggrin.gif  4u.gif

ačiū labai smile.gif reiks išmėgint savaitgalį smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2010 09 24, 14:51)

O is vaikystes labiausiai istrige darzelio skryliai.Namie tokiu negamindavo ir pati neismokau tokiu pagamint.

skrylius men namie darom smile.gif labai paprasta smile.gif

miltus dedu į dubenį, šiek tiek druskos ir pilu karštą vandenį smile.gif minkau, jei reikia pridedu dar miltų- tešla turi būti tinkama kočiojimui smile.gif tada kočioju( geriausiai kočiojasi kol šilta) ir pjaustau ar stikline išspaudžiu rutuliukus smile.gif kitąsyk kad būtų įdomiau juos išspaudžiu su sausainių formelėm smile.gif verdu pasūdytame vandenyje. Valgos su sviesto grietines padažu, baltu padažiuku su spirgiukais arba tiesiog grietine smile.gif vyras kartais net ir su uogiene biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsaliukas @ 2011 05 13, 13:22)
miltus dedu į dubenį, šiek tiek druskos ir pilu karštą vandenį smile.gif minkau, jei reikia pridedu dar miltų- tešla turi būti tinkama kočiojimui smile.gif tada kočioju( geriausiai kočiojasi kol šilta) ir pjaustau ar stikline išspaudžiu rutuliukus smile.gif kitąsyk kad būtų įdomiau juos išspaudžiu su sausainių formelėm smile.gif verdu pasūdytame vandenyje. Valgos su sviesto grietines padažu, baltu padažiuku su spirgiukais arba tiesiog grietine smile.gif vyras kartais net ir su uogiene biggrin.gif

O kiausiniu i juos nereikia? mirksiukas.gif
Atsakyti