Kazkuri uzsimine apie makaronu kose su varske tai as ja kartais gaminu vakarienei labai paprasta ir labai skanu
Ant vieno pakelio makaronu reikia dvieju pakeliu varskes, pakelio sviesto ir cukraus pagal skoni
Isverdame makaronus sudedame varske ir sveista, ismaisome, idedame cukraus kiekvienas pagal savo skoni mes megstames saldziai tai pilu apie puse stiklines viska dar karteli gerai ismaisome.Skanaus!
Skanu su stikline pieno mmmm....
QUOTE(Sypsaliukas @ 2011 05 13, 13:22)
skrylius men namie darom
labai paprasta
miltus dedu į dubenį, šiek tiek druskos ir pilu karštą vandenį
minkau, jei reikia pridedu dar miltų- tešla turi būti tinkama kočiojimui
tada kočioju( geriausiai kočiojasi kol šilta) ir pjaustau ar stikline išspaudžiu rutuliukus
kitąsyk kad būtų įdomiau juos išspaudžiu su sausainių formelėm
verdu pasūdytame vandenyje. Valgos su sviesto grietines padažu, baltu padažiuku su spirgiukais arba tiesiog grietine
vyras kartais net ir su uogiene 
miltus dedu į dubenį, šiek tiek druskos ir pilu karštą vandenį
tešla skryliams turėtų būti tikrai kietoka,tačiau ją reikia palikti užvožta dubeniu,kokiam pusvalandukui ar dvidešimt minučių,kad išbringtų miltai,tada tešla gaunasi it aksominė,lengvai kočiojasi,o išvirę skryliai būna minkšti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 09 23, 20:41)
Kiek žinu, tai tie visi patiekalai būdavo tokie ekonomiški...
Bulvių košė su vandeniu, o ne pienu ir pan., bet užtat kaip skanu buvo
Nors gal čia mūsų skoniai jau išlepo, anksčiau nei tų kavinių nei skanėstų tokių nebūdavo, o dabar esam persisotinę visko 
Tai jau taip. Niekad nepamiršiu, kaip vaikystėje svajodavau, kad kada nors gyvenime, ka nusileis "rojus ant žemės", nusipirksiu dėžę apelsinų ir valgysiu, valgysiu
O kiti mano prisiminimų patiekalai jau atrodo išvardinti.
gal kuri zino kaip issikepti blynus,turbut daznoj mokykloj valgykloj budavo-net nezinau,vadindavo sklindziais,bet kiek suprantu nera tie tikrieji sklindziai,zinau,kad ploni budavo,kaip storesni lietiniai,tik sitie ne sausi,pateikdavo su grietine ir ogiene,labai sito skonio pasiilgau,nors blynu siaip nemegstu
va atrode kazkas panasaus
va atrode kazkas panasaus
QUOTE(Pašėlusi kiaunė @ 2011 05 15, 08:38)
Prisimenu patiekalą iš darželio - auklėtojos jį vadindavo ''Stiklinukais''.Mano nuomone,į sudėtį įeidavo kiaušinis,varškė,daug krakmolo...Valgydavom su sviesto - grietinės padažu.Gal kuri tiksliau žinot?Ačiū.
varškė,cukrus,šiek tiek druskos,daug krakmolo arba miltų kitur deda
QUOTE(pokahonta @ 2011 05 15, 16:17)
gal kuri zino kaip issikepti blynus,turbut daznoj mokykloj valgykloj budavo-net nezinau,vadindavo sklindziais,bet kiek suprantu nera tie tikrieji sklindziai,zinau,kad ploni budavo,kaip storesni lietiniai,tik sitie ne sausi,pateikdavo su grietine ir ogiene,labai sito skonio pasiilgau,nors blynu siaip nemegstu
va atrode kazkas panasaus
va atrode kazkas panasaus
sklindžiai tikrai nėra ploni blynai,jie yra ganėtinai stori blynai,būna su obuoliais,su cukinijom,su varške..į paprastą blynų tešlą tiesiog dedama priedų ir kepam keptuvėj,būna ir mieliniai sklindžiai,tada dedama dar mielių,galima į tešlą dėti grietinės,ar kokio kefyro dar.
QUOTE(vietine1986 @ 2011 05 13, 15:36)
Ačiū,vaikui nelabai,užtai motinai apsirijimas
Papildyta:
QUOTE(mmergyte @ 2011 05 15, 18:28)
varškė,cukrus,šiek tiek druskos,daug krakmolo arba miltų kitur deda
viską išminkius verdam ir valgom su grietinės-sviesto padažu
Ir jums ačiū,pavyko labai panašiai kaip darželyje
tiesa kai kur tuos stiklinukus vadina varškės su bulvėm masę
Sveikos,
man iš vaikystės, darželio laikų, įsiminė pieniška daržovių sriuba, morkų blyneliai (nors tuo metu nelabai mėgau) ir bulviniai "pirštukai" . Vat šitie tai patys skaniausi buvo
Tik gaila, kad jų nedaug įdėdavo, tik kokius 5-6 ir nebūdavo pakartojimo
Kiek bandžiau pati daryti tuos bulvinius pirštelius, nesigauna tas skonis, nors tu ką. Vis viliuosi, kad pavyks padaryti tokius skanius.
Ir morkų blynų norėčiau vėl paragauti - gal kas turi jų receptą?
man iš vaikystės, darželio laikų, įsiminė pieniška daržovių sriuba, morkų blyneliai (nors tuo metu nelabai mėgau) ir bulviniai "pirštukai" . Vat šitie tai patys skaniausi buvo
Kiek bandžiau pati daryti tuos bulvinius pirštelius, nesigauna tas skonis, nors tu ką. Vis viliuosi, kad pavyks padaryti tokius skanius.
Ir morkų blynų norėčiau vėl paragauti - gal kas turi jų receptą?
QUOTE(Kirkė @ 2011 05 17, 00:04)
Sveikos,
man iš vaikystės, darželio laikų, įsiminė pieniška daržovių sriuba, morkų blyneliai (nors tuo metu nelabai mėgau) ir bulviniai "pirštukai" . Vat šitie tai patys skaniausi buvo
Tik gaila, kad jų nedaug įdėdavo, tik kokius 5-6 ir nebūdavo pakartojimo
Kiek bandžiau pati daryti tuos bulvinius pirštelius, nesigauna tas skonis, nors tu ką. Vis viliuosi, kad pavyks padaryti tokius skanius.
Ir morkų blynų norėčiau vėl paragauti - gal kas turi jų receptą?
man iš vaikystės, darželio laikų, įsiminė pieniška daržovių sriuba, morkų blyneliai (nors tuo metu nelabai mėgau) ir bulviniai "pirštukai" . Vat šitie tai patys skaniausi buvo
Kiek bandžiau pati daryti tuos bulvinius pirštelius, nesigauna tas skonis, nors tu ką. Vis viliuosi, kad pavyks padaryti tokius skanius.
Ir morkų blynų norėčiau vėl paragauti - gal kas turi jų receptą?
o morkų blyneliai būdavo vien iš morkų ar su tešla dar?
bulvių piršteliai
QUOTE(mmergyte @ 2011 05 16, 23:38)
o morkų blyneliai būdavo vien iš morkų ar su tešla dar?
bulvių piršteliai
dažnai kepu savo mažyliui.. 
bulvių piršteliai
Pas mus virti būdavo tie piršteliai, taip dabar jų norėčiau
QUOTE(AkvileZ @ 2011 05 17, 09:08)
tai va,kad turbūt skirtinguose darželiuose ir tą patį patiekalą gali kitaip vadinti









