Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos * 29 namučiai

Nieko dar neskaitau 4u.gif laikausi, kad siandien nieko nepaimt, nes prizadejau sau si vakara pailset. Rytoj ryte imsiu Geisa, bet kokie balti lapai doh.gif kaip vadovelio, reikia pirstines pasiimt. tongue.gif
Daviau draugei paskaityt MERGAITE, tai liudi dbr visa vakara unsure.gif sake labai gera knyga, bet labai liudna.
Atsakyti
Labas vakaras,

Aš šiandien laiką leidžiu su "Metai Provanse". rolleyes.gif Ir dar vakare snaudžiau, tai kada eisiu meigot - nežinau.

Fatimaalla
, turiu klausimą dėl Cortazar'o ir Eco: kurį pirma verčiau imti ir kokią knygą? Dar nei vienos šių autorių knygos nesu skaičiusi. Iš anksto ačiū. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daite: 26 rugsėjo 2010 - 20:38
QUOTE(daite @ 2010 09 26, 21:34)

Fatimaalla
, turiu klausimą dėl Cortazar'o ir Eco: kurį pirma verčiau imti ir kokią knygą? Dar nei vienos šių autorių knygos nesu skaičiusi.  Iš anksto ačiū.  4u.gif

Aš galiu atsakyti. Iš U. Eco patarčiau imti "Rožės vardas" arba "Fuko švytuoklė" . Jeigu kuri viena nors patiktų, gali jau bandyti ir kitas jo knygas.
Cortazaro lietuviškai yra išleistos tik trys knygos. Žymiausia "Žaidžiame klases", paskui "62 pasidaryk pats" ir naujausia pagal leidimą "Kronopų ir garsenybių istorijos", šitos knygos ištraukų gali paklausyti čia

Kai prisijuokiau, paklausykit bibliotekininkų dainos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kažin, ar pas mus išdrįstų taip lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daite @ 2010 09 26, 21:34)

Fatimaalla
, turiu klausimą dėl Cortazar'o ir Eco: kurį pirma verčiau imti ir kokią knygą? Dar nei vienos šių autorių knygos nesu skaičiusi.  Iš anksto ačiū.  4u.gif

Aš irgi pasisakysiu. ax.gif Cortazaro tik vieną skaičiusi ( "Žaidžiame klases", bet ji man nebuvo labai sunki), o Eco penkias, tai man lengviausia- "Paslaptingoji karalienės Loanos liepsna" ( be jokių sudėtingų aprašymų ir filosofavimų), nors labiausiai patiko "Rožės vardas". Antroj vietoj būtų "Fuko švytuoklė", trečioj "Baudolinas". O "Vakarykštės dienos sala" visai nepatiko.
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2010 09 26, 21:05)
Gal parduodi?  blush2.gif

Tai kad ne mano - bibliotekoj radau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2010 09 26, 20:25)
Bet Kleopatros labai smulkus sriftas doh.gif  unsure.gif

Ką padarysi verysad.gif Kai knygos turinys labai domina, ir smulkų šriftą galiu atleisti...

QUOTE(Meskute5 @ 2010 09 26, 20:29)
Daviau draugei paskaityt MERGAITE, tai liudi dbr visa vakara  unsure.gif sake labai gera knyga, bet labai liudna.

Man "Prarastos nekaltybės kelias" visgi liūdnesnė ir tamsesnė knyga. O knygoje "Mergaitė" labai žavėjausi viena iš pagr. veikėjų - mergaitės mokytoja. Vistik pavadinčiau šią knygą viltinga knyga. Knyga, kuri parodo, kad ir giliausioje tamsumoje galima rasti šviesos spindulėlį.
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 09 26, 21:51)
Kai prisijuokiau, paklausykit bibliotekininkų dainos  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Kažin, ar pas mus išdrįstų taip  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(sphinx @ 2010 09 26, 21:59)
Tai kad ne mano - bibliotekoj radau blush2.gif

Ech... Taip ir nujaučiau rolleyes.gif
Atsakyti
"Juodosios našlės" jau link pabaigos. Visgi mane kankinas klausimas: kažin kiek objektyviai parašyta ta knyga? Yra viena priežastis, dėl ko aš negaliu galutinai pasmerkti čečėnų (turiu omeny, kad, mano nuomone, kiekviena tauta turi teisę į laisvę). Aišku, gal reiktų pirmiausia atskirti paprastus eilinius čečėnus ir tuos "kovotojus", kurie dėl pinigų net pardavinėja savo giminės moteris doh.gif Žodžiu, sukėlė man ši knyga sumaištį ir paliko neatsakytų klausimų. Turiu įtarimą, kad gal net neatsakys į tuos klausimus ir pabaigus ją skaityti.
Šiaip mano pozicija - aš esu pacifistė, nusistačiusi prieš bet kokius karus. Na bet kai puola, reikia kažką daryti matyt, gintis g.gif
Atsakyti
Dar viena daina lotuliukas.gif Bibliotekininkai perdainuoja Lady Gaga dainą biggrin.gif You can use my catalog lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 09 26, 22:07)
"Juodosios našlės" jau link pabaigos. Visgi mane kankinas klausimas: kažin kiek objektyviai parašyta ta knyga?
Šiaip mano pozicija - aš esu pacifistė, nusistačiusi prieš bet kokius karus. Na bet kai puola, reikia kažką daryti matyt, gintis g.gif

O as nekaltinu tu moteru.. ju vietoj as taip pat elgciaus.. tuo labiau, kad butent tas ivykis teatre neturejo but iki galo uzbaigtas.. tai turejo atkreipt demesi kaip supratau, kad Rusija isvestu armija..
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2010 09 26, 21:13)
O as nekaltinu tu moteru.. ju vietoj as taip pat elgciaus.. tuo labiau, kad butent tas ivykis teatre neturejo but iki galo uzbaigtas.. tai turejo atkreipt demesi kaip supratau, kad Rusija isvestu armija..

Moterų tai ir aš nekaltinu. Jos juk buvo psichologiškai paveiktos.
Bet prieštaringus jausmus kelia pats čečėnų karas, jo priežastys. Man gėda, bet aš mat politika tuo laiku, kai jis buvo ant bangos, nesidomėjau blush2.gif Ir nelabai žinau tiesos, ir kuri pusė iš tiesų teisi. Aišku, jau iš knygos supratau, kad žarijų į ugnį įbarstė ir čečėnų karo vadų bei Osama Bin Ladin ryšiai, noras sukurti religiniu fanatizmu pagrįstą valstybę.
Žodžiu, aš prieš terorą ir smurtą. Bet vienos tiesos dar neradau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 26 rugsėjo 2010 - 21:25
QUOTE(Ingėnas @ 2010 09 26, 22:07)
"Juodosios našlės" jau link pabaigos. Visgi mane kankinas klausimas: kažin kiek objektyviai parašyta ta knyga? Yra viena priežastis, dėl ko aš negaliu galutinai pasmerkti čečėnų (turiu omeny, kad, mano nuomone, kiekviena tauta turi teisę į laisvę). Aišku, gal reiktų pirmiausia atskirti paprastus eilinius čečėnus ir tuos "kovotojus", kurie dėl pinigų net pardavinėja savo giminės moteris doh.gif  Žodžiu, sukėlė man ši knyga sumaištį ir paliko neatsakytų klausimų. Turiu įtarimą, kad gal net neatsakys į tuos klausimus ir pabaigus ją skaityti.

Na aš, manau, kad autorė ir norėjo papasakoti kitos pusės įvykių versiją. Galbūt viena vertus galima pateisinti čečėnus, kita vertus galima ir smerkti. Bet kokiu atveju pasaulis dažniau girdi rusų pateikiamą versiją - čečėnai yra teroristai. Žinoma, patys čečėnai irgi nepersistengia gerindami savo įvaizdį. Kita vertus, kodėl jie turėtų sėdėti namie, kol žudomi jų gentainiai... Žinoma, jei tai daroma dėl pinigų, tai jau kita kalba.
Apskritai karas yra toks beprasmiškas dalykas, kad pasigilinus į jo priežastis ir pasekmes darosi baisu, baugu, pikta.
Svarbiausia ne kas kaltas, o kas ne. Svarbiausi tai išgyvenantys žmonės, vaikai.
O juk žmonės ten gyvena...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sphinx: 26 rugsėjo 2010 - 21:32