QUOTE(Ingėnas @ 2010 09 26, 22:07)
"Juodosios našlės" jau link pabaigos. Visgi mane kankinas klausimas: kažin kiek objektyviai parašyta ta knyga? Yra viena priežastis, dėl ko aš negaliu galutinai pasmerkti čečėnų (turiu omeny, kad, mano nuomone, kiekviena tauta turi teisę į laisvę). Aišku, gal reiktų pirmiausia atskirti paprastus eilinius čečėnus ir tuos "kovotojus", kurie dėl pinigų net pardavinėja savo giminės moteris

Žodžiu, sukėlė man ši knyga sumaištį ir paliko neatsakytų klausimų. Turiu įtarimą, kad gal net neatsakys į tuos klausimus ir pabaigus ją skaityti.
Šiaip mano pozicija - aš esu pacifistė, nusistačiusi prieš bet kokius karus. Na bet kai puola, reikia kažką daryti matyt, gintis

Na aš, manau, kad autorė ir norėjo papasakoti kitos pusės įvykių versiją. Galbūt viena vertus galima pateisinti čečėnus, kita vertus galima ir smerkti. Bet kokiu atveju pasaulis dažniau girdi rusų pateikiamą versiją - čečėnai yra teroristai. Žinoma, patys čečėnai irgi nepersistengia gerindami savo įvaizdį. Kita vertus, kodėl jie turėtų sėdėti namie, kol žudomi jų gentainiai... Žinoma, jei tai daroma dėl pinigų, tai jau kita kalba.
Apskritai karas yra toks beprasmiškas dalykas, kad pasigilinus į jo priežastis ir pasekmes darosi baisu, baugu, pikta.
Svarbiausia ne kas kaltas, o kas ne. Svarbiausi tai išgyvenantys žmonės, vaikai.
O juk žmonės ten gyvena...