Įkraunama...
Įkraunama...

MRU moksliukių klubas (tęsinys)

QUOTE(fernelle @ 2010 09 27, 12:02)
na negaleciau isskirti konkrecios vietos. tiesiog pastabose buvo parasyta, kad nepakankamai analizuotas EZTK institutas, TPPTP nediskriminavimo nuostatos, nepaaiskintas privataus gyvenimo ribojimo testas. kaip man paciai atrodo, tai paminejau visus, tik neisivaizduoju "ant kiek" cia reikejo issiplesti. remiausi ir teismu praktika ir kitom konvencijom, ir nesuprantu.
pati darbe remiausi pagrinde viena byla burgahrts v Sveicarija. Maniau to uzteks, bet kaip matome, neuzteko. O ka tu analizavai, koks galutinis tavo atsakymas buvo? beje kokia apimtis pas tave?  ax.gif  4u.gif

Aš apskritai nesirėmiau bylomis. Parašiau 6,5 lapo (jokių išnašų, atskirų literatūros sąrašų nebuvo). Spėju, kad bloga dėstytojos nuotaika buvo, kad tau neįskaitė. Rašiau tikrai siaurai, aiškiai ir konkrečiai. Pastebėjau, kad taisančiai darbus dėstytojai nepatinka, kai remiamasi bylomis. Ji nori konkrečių teisės aktų normų (konvencijų ar pan.).
Universalūs tarptautiniai dokumentai:
1. 1948 gruodžio 10 d. priimta Visuotinė žmogaus teisių deklaracija,
2. 1966-12-19 Tarptautinis pilietinių ir politinių teisių paktas;
3. 1966-12-19 Tarptautinio pilietinių ir politinių teisių pakto fakultatyvus protokolas
Regioniniai tarptautiniai dokumentai:
1. 1950 m. buvo priimta Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija

Straipsnių neminėsiu. Čia atsakymas į pirmąjį klausimą.

Yra akivaizdus diskriminavimas dėl lyties. Bet kokio pobūdžio diskriminaciją draudžia visi tiek universalūs, tiek regioniniai teisės aktai. Be to, daugelio valstybių konstitucijose taip pat įtvirtinta nuostata, kad visi žmonės yra lygūs ir negali būti diskriminuojami jokiu pagrindu. Tada išvardinau minėtų teisės aktų viršuje nuostatas, kurios draudžia diskriminaciją.

Dar aprašiau kiekvieną instituciją, į kurią gali kreiptis sutuoktiniai. Daug nerašiau, bet bendrus bruožus nurodžiau.

Sutuoktinių argumentas pagrįstas tarptautinės teisės normomis, nes būtinumo taikyti vyrui teisių ribojimą pasirinkti pavardės modelį tikrai nėra ir negali būti, kadangi, kaip jau minėjome anksčiau, tiek universalūs, tiek regioniniai teisės aktai draudžia bet kokio pobūdžio diskriminaciją. Čia vėl paminėjau, kurie straipsniai pažeisti.
Atsakyti
Mergaitės, o iš ko planuojat ruoštis Europos Sąjungos institucinei teisei? ax.gif
Noriu ketvirtadienį eiti laikyti, bet šiandien pakalbėjau su dėstytoja ir išsigandau.. unsure.gif sako iš www.europa.eu blink.gif tik anglų k. blink.gif o ką man daryt, jei aš neskaitau laisvai anglų k.? blink.gif Žodžiu, gal kokių minčių turit? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydros akys @ 2010 09 27, 20:56)
Mergaitės, o iš ko planuojat ruoštis Europos Sąjungos institucinei teisei? ax.gif
Noriu ketvirtadienį eiti laikyti, bet šiandien pakalbėjau su dėstytoja ir išsigandau..  unsure.gif sako iš www.europa.eu blink.gif tik anglų k. blink.gif o ką man daryt, jei aš neskaitau laisvai anglų k.? blink.gif Žodžiu, gal kokių minčių turit? 4u.gif

yra ir lietuvių k. mirksiukas.gif ten duoda kalbą pasirinkt, pažiūrėkit dar kartą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydros akys @ 2010 09 27, 21:56)
Noriu ketvirtadienį eiti laikyti, bet šiandien pakalbėjau su dėstytoja ir išsigandau..  unsure.gif sako iš www.europa.eu blink.gif tik anglų k. blink.gif o ką man daryt, jei aš neskaitau laisvai anglų k.? blink.gif Žodžiu, gal kokių minčių turit? 4u.gif

turi ten lietuviskai buti biggrin.gif

mertginos, kazkuri cia buvo idejusi nuoroda, kur galima TT bylas ieskoti ir sake, kad lietuviskai irgi kaikurios yra. Gal ta mergina (nepamenu niko doh.gif ) pasakytu kokia butent byla rado, nes man, ka beivesciau, rodo, kad nieko nerado. Tai matyt kazkaip ne taip ieskau doh.gif doh.gif

Atsakyti
QUOTE(sandrute22 @ 2010 09 27, 20:48)
Aš apskritai nesirėmiau bylomis. Parašiau 6,5 lapo (jokių išnašų, atskirų literatūros sąrašų nebuvo). Spėju, kad bloga dėstytojos nuotaika buvo, kad tau neįskaitė. Rašiau tikrai siaurai, aiškiai ir konkrečiai. Pastebėjau, kad taisančiai darbus dėstytojai nepatinka, kai remiamasi bylomis. Ji nori konkrečių teisės aktų normų (konvencijų ar pan.).
Universalūs tarptautiniai dokumentai:
1.    1948 gruodžio 10 d. priimta Visuotinė žmogaus teisių deklaracija,
2. 1966-12-19 Tarptautinis pilietinių ir politinių teisių paktas;
3. 1966-12-19 Tarptautinio pilietinių ir politinių teisių pakto fakultatyvus protokolas
Regioniniai tarptautiniai dokumentai:
1. 1950 m. buvo priimta Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija

Straipsnių neminėsiu. Čia atsakymas į pirmąjį klausimą.

Yra akivaizdus diskriminavimas dėl lyties. Bet kokio pobūdžio diskriminaciją draudžia visi tiek universalūs, tiek regioniniai teisės aktai. Be to, daugelio valstybių konstitucijose taip pat įtvirtinta nuostata, kad visi žmonės yra lygūs ir negali būti diskriminuojami jokiu pagrindu. Tada išvardinau minėtų teisės aktų viršuje nuostatas, kurios draudžia diskriminaciją.

Dar aprašiau kiekvieną instituciją, į kurią gali kreiptis sutuoktiniai. Daug nerašiau, bet bendrus bruožus nurodžiau.

Sutuoktinių argumentas pagrįstas tarptautinės teisės normomis, nes būtinumo taikyti vyrui teisių ribojimą pasirinkti pavardės modelį tikrai nėra ir negali būti, kadangi, kaip jau minėjome anksčiau, tiek universalūs, tiek regioniniai teisės aktai draudžia bet kokio pobūdžio diskriminaciją. Čia vėl paminėjau, kurie straipsniai pažeisti.

Labai panasiai grupioke irgi parase, tai dbr ir supratau kur daug maz buvo mano nedarasyta, o kur buvo per daug smile.gif ir pas mane vyriokas tikrino bent jau pagal pavarde.
Is tikruju nuo pat pradziu norejau analizuoti ir gilintis apie diskriminavima, bet galvojau, kad gal cia suktai kaip nors dar kazkas paslepta. nu zodziu is to galvojimo po to taip ir gaunas...
Aciu Tau labai. Dbr eisiu ruostis ES egzui, o penktadieni sesiu taisyti savo darba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fernelle @ 2010 09 27, 22:32)
Labai panasiai grupioke irgi parase, tai dbr ir supratau kur daug maz buvo mano nedarasyta, o kur buvo per daug smile.gif ir pas mane vyriokas tikrino bent jau pagal pavarde.
Is tikruju nuo pat pradziu norejau analizuoti ir gilintis apie diskriminavima, bet galvojau, kad gal cia suktai kaip nors dar kazkas paslepta. nu zodziu is to galvojimo po to taip ir gaunas...
Aciu Tau labai. Dbr eisiu ruostis ES egzui, o penktadieni sesiu taisyti savo darba smile.gif

O iš ko ruošies? blush2.gif

Mergaitės, ten duoda pasirinkti kalbą, bet nėra tiesės aktų lietuviškai unsure.gif man kaip pav. reikia Europos bendrijos steigimo sutarties rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydros akys @ 2010 09 27, 22:56)

Vat man irgi klausimas iskilo - is ko ruostis?????Nebuvau izanginese,tai zalia esu verysad.gif
ES materialines konspektai tai yra(aciu mergaitems, kurios pasidalino thumbup.gif ), o dabar permeciau visus savo turimus konspektus ir ziuriu,kad neturiu nieko ES institucinei blink.gif
Ar turit kokius konspektukus?Labai prasau pasidalinti surrender.gif
s.kuzminiene@yahoo.com
Atsakyti
Sveikos,

Esu naujoke Jusu diskusijoj. Trumpai apie mane, Esu is aplinkos politikos katedros, studijuoju darnausvystymo vadyba bei administravimas, siuo metu kaip tik baigiau visas sesijas, ruosiusois rasyti magistrini.

Tai mielosios jei reikia kazkam kokiu konspektu ar patarimu apie destytojus, kreipkites ir nuo siol bandysiu jums kazkuom padeti.

Maciau kad kazkam reikia strateginio valdymo konspekto, ar dar reikia, jei ka tai i az smile.gif
Atsakyti
Klausimas: ar kas buvote susidūrusios su I.Montvydiene (dėsto CPT)? Girdėjau tikrai skirtingų atsiliepimų, daugelis sako, kad ji labai sudėtingus klausimus duoda egzamino metu, daug skolų prirašo. Nors CT ir CPT visgi man artimiausios sritys, bet baisu... Gal kas žinote, kokias temas ji labiau mėgsta duoti egzaminų metu ir pan.? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydros akys @ 2010 09 27, 22:46)
O iš ko ruošies? blush2.gif

Mergaitės, ten duoda pasirinkti kalbą, bet nėra tiesės aktų lietuviškai unsure.gif man kaip pav. reikia Europos bendrijos steigimo sutarties rolleyes.gif

tokius dalykus galima ir lrs.lt rasti. per "es teisės aktų paieška"
QUOTE(sandrute22 @ 2010 09 27, 23:45)
Klausimas: ar kas buvote susidūrusios su I.Montvydiene (dėsto CPT)? Girdėjau tikrai skirtingų atsiliepimų, daugelis sako, kad ji labai sudėtingus klausimus duoda egzamino metu, daug skolų prirašo. Nors CT ir CPT visgi man artimiausios sritys, bet baisu... Gal kas žinote, kokias temas ji labiau mėgsta duoti egzaminų metu ir pan.? g.gif

kieta ji. mokytis teks, ką dėsto per paskaitas ir kodeksą reikia mokytis vos ne mintinai, savais žodžiais per daug neatsakysi. mėgstamiausių sričių nelabai turi. na, durnių voliodamas nepraslysi, bet pasimokius išlaikoma, klausimai būna tikslūs ir daugiausiai iš kodekso, svarbu jame gerai gaudytis. gaudo nusirašinėjančius labai.
Atsakyti
QUOTE(sandrute22 @ 2010 09 27, 22:45)

As pas Montvydiene CPT laikiau. Mano akim ji kaip tik viena is tu, kur lengviau pralyst.
Atsakyti
Kas girdejo apie G.Šapoka? g.gif Cia teises istorijos katedroj.As turiu kaip skirtumini dalyka eit pas ji uzsienio teises istorija laikyt ax.gif Ar piktas? biggrin.gif
Atsakyti