Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Šalta, gali bandyti abu variantus, jeigu kartais nepasisektų su viršūne....Man buvo ir sėkmių, ir nesėkmių, nors ne tiek daug aš tų viršūnių ir pjovus g.gif
Tiesiog su viršūne greitesnis rezultatas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2011 01 30, 12:37)
Šalta, gali bandyti abu variantus, jeigu kartais nepasisektų su viršūne....Man buvo ir sėkmių, ir nesėkmių, nors ne tiek daug aš tų viršūnių ir pjovus g.gif
Tiesiog su viršūne greitesnis rezultatas biggrin.gif

o nupjautą viršūne kišti iš kart į žemę? ar geriau vandenyje?
Sanpaulijos nera senos, pernai vasara pirktos per karščius, ir man jos užskurdo, naujai išleisti lapeliai toki neišsivystę buvo. O dabar nuo rudens pradėjo leisti grazius lapelius , tai tuos senuosius nuskyniau, na ir nežinau nesižiuri man kai kurios gelytes. Tikiuosi suprantamai parašiau visa problemą. O gal palikti kaip yra, ta prasme neatnaujinti gelytes.
Atsakyti
Dažniausiai merkiama.Aš bandžiau apsukus drėgnais kiminais iškart kišt į žemę - pavyko.
Žiūrėkit, pavasariop turėtų pradėt augt, negražius lapus nuskinkit, augant dažnai skrotelė gražiai atsistato.
Atsakyti
ačiū dzūke, dar mastau, ar galėjo augaliukai taip sureguoti i karštą vasaros orą ar as gautus vaikus per velai persodinau? cia i ateiy klausiu. Nes pavyzdziui laikau gelytes ant rytinio lango ir pvz "le demo" vasara buvo žali lapai o dabar kaip saules mažiau jie jau toki kaip ir turetu buti su baltu raštu.
Atsakyti
Sweiki, norejau paklausti ar galima sanpaulijas sodinti i permatomus vazonus? nenudegins saknu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Wilmaw @ 2011 02 01, 12:15)
Sweiki, norejau paklausti ar galima sanpaulijas sodinti i permatomus vazonus? nenudegins saknu? ax.gif

maniškės plastmasiniuose spalvotuose, permatomuose kai kurios jau kelis metus auga, žydi.
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2011 01 09, 16:55)
Viduržiemio žydėjimas, bevardė
user posted image

user posted image

Kokia nuostabi!! wub.gif
Atsakyti
Sveikos Sanpauliju myletojos ir augontojos smile.gif
pati neseniai nusipirkau savo pirmaja sanpaulija- visai paprastute, ne veisline. Bet na niekaip nesuprantu, kiek jai vandens reikia. Bijau pilt daug, kad nebutu pastoviai dregna ir nepradetu put, sake laistyt tada, kai zeme nuo vazonelio atsoks, na kai pradzius. Atrodo, taip ir darau, bet ziedukai pradejo dziut. Ir nebezinau, kiek cia to vandenuko reikia.
Kiek jus laistot ziema? Pas mane namie apie 18 laipsniu silumos
Atsakyti
Labai sunku atsakyti konkrečiai. Nes priklauso ne tik nuo temperatūros, bet ir nuo stovėjimo vietos, nuo vazonėlio dydžio, žemės mišinio, kuriame auga. Pvz jei auga ant palangės, po kuria radiatorius, daug dažniau reikės laistyti. Ypač kai atšala oras ir pradeda stipriau šildyti, yra pavojus perdžiovinti.

Bendra taisyklė - žiūri ar žemės paviršius sausa, dar pakilnoji vazonėlį, tai padeda pajusti, ar išdžiuvę žemės, ar ne.
Jei pačio augalo lapai pradeda minkštėti, tai ženklas, kad jau tikrai trūksta drėgmės. Nereikėtų šito sulaukti. Jei taip nutinka, kad stipriai minkšti lapai, reikia neperlaistyti, palaistyti saikingai, galima net į maišelį dienai kitai įkišti, kad atsigautų.
Atsakyti
Sveiki
truputeli pavasario
user posted image

user posted image

ositos spalvos wub.gif
user posted image
Atsakyti
Grazus geliukai,ir grazios foto thumbup.gif
Atsakyti
Sanpaulės......... Moteriškės iš kur jūs gaunate margalapių ir kitų įdomesnių spalvų? Kiek dairausi po Vilnių niekur nemačiau.
Atsakyti