Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Aciu mergaites blush2.gif bet pas jus tai tikrai neprasciau, nes atsigavo gelites po karsciu,jei neatsals,dar bus zieduku, pas mane net kuklute Red Summit kuria prazistavo vos keliais ziedukais, si karto nustebino, laukiu nesulaukiu kada pilnai prazys
user posted image

hi zadetos foto tau, va cia ligtai viskas gerai
user posted image

o va ir "bjaurusis anciukas" smile.gif
user posted image

dzūkė fotoreportazas SUPER thumbup.gif
Pernai Ausmos Chantaspring man pasirode grazesnis, o gal klistu g.gif pernai maciau gyvai o siamet tik foto...Del graziausios,jauciu reikia i "norus" irasiti,nes vakar ziurejau foto is vienos parodos Rusijoje, tai ta pati veisle,tapo graziausia parodoje thumbup.gif o geliciu man atrodo buvo daugiau nei pernai,jei taip tai labai smagu kad atsiranda vis daugiau auginanciu sanpaulijas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alio-nka: 30 rugsėjo 2010 - 23:31
alionka oho kokia kolekcija aš apakus bigsmile.gif

O tai skirtingas žydėjimas čia yra būdinga sanpaulijom aš turiu ne veislinė

pirma karta žydėjo taip :
user posted image

o dabar pražydo va taip :
user posted image

Ir aš parodoje buvau , gaila nepažistu jūsų gyvai blush2.gif Labai įspūdingi žiedai ir ne tik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alio-nka @ 2010 10 01, 00:29)
o va ir "bjaurusis anciukas" smile.gif

Aha, va tokių ir pas mane yra. Dėkui.
Apie kolekciją iš pavydo nesakysiu nieko beee.gif

biggrin.gif

O šiaip tai pamąstau kaip gi seksis žiemą su gėlytėm. Pirma žiema kai jų namuose daugiau (na su kai kurių jūsų kiekiais nelyginu, tik su savo pernai).

QUOTE(Lavrynka @ 2010 10 01, 10:54)
O tai skirtingas žydėjimas čia yra būdinga sanpaulijom aš turiu ne veislinė

Jeigu viskas tvarkingai, tai man rods neturėtų būti būdinga. Gali kažkiek pakist nuo oro sąlygų ar dar ko, o ne tai, kad išvis kitokia patapt. Tiesiog kai kurios nelegaliai "išsidirbinėja", iš mano asmeninės patirties kartais kiek mažiau išraiškingas būna pirmas žydėjimas (ne tai, kad kitoks, bet trapesnis).
Jaučiu daugiau nusimanančiom šypseną kelia tokie "pamąstymai"...biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 01 spalio 2010 - 11:30
Dėl žiedų spalvos kitimo...

Mano bevardė pabuvusi parodoje, kur buvo žymiai vėsiau nei namuose, sugryžusi skleidžia tokius žiedus
user posted image
Baltus žiedus skleidžia ir Aca's Eloise.
Atsakyti
Sveikos, turiu klausimą dėl tręšimo, iki kada sanpaulijas tręšiate? Rudenį tręšti turbūt reikia, bet rečiau?
Ir kada geriau patartumėt parsisiųsti lapelių dauginimui, norėčiau dabar, bet gal pavasarį geriau prigyja ar jokio skirtumo?
Būsiu be galo dėkinga už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2010 10 01, 14:02)
Mano bevardė pabuvusi parodoje, kur buvo žymiai vėsiau nei namuose, sugryžusi skleidžia tokius žiedus

Tai taip išeina, kad spalvotas pigmentas ar kas ten šalčio privengia...
Bet vienodom sąlygom vis tiek turėtų žydėt įprastai, čia tik tokie nukrypimai dėl sąlygų, o ne tai, kad kažkuriai veislei įprasta pes skirtingus žydėjimus radikaliai keist žiedų išvaizdą.
Gražiai tas baltas melsvais kraščiukais atrodo. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 01 spalio 2010 - 13:37
QUOTE(Demokratija @ 2010 10 01, 14:03)
Sveikos, turiu klausimą dėl tręšimo, iki kada sanpaulijas tręšiate? Rudenį tręšti turbūt reikia, bet rečiau?
Ir kada geriau patartumėt parsisiųsti lapelių dauginimui, norėčiau dabar, bet gal pavasarį geriau prigyja ar jokio skirtumo?

Dabar jau jokio tręšimo nereikia, jeigu sanpaulijos šiuo metu žydi, jos naudoja sukauptas maisto medžiagas. Paskui ateis poilsio metas.
Lapelius dauginimui patariama sodinti nuo pavasario iki vasaros pabaigos, tačiau jeigu turite stelažą arba naudojate atskiras dienos šviesos lempas, galite dauginti ištisus metus. Kad lapelis išleistų šaknis, daug šviesos nereikia (o pakankamai šilumos - būtina), tačiau vaikučių auginimą labai gerai stimuliuoja pakankamas šviesos intensyvumas.

Dzūke, labai gražūs žiedai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 01 spalio 2010 - 14:26
Joms širdyje dar ne ruduo...
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2010 10 01, 14:02)

Tai čia dėl to , kad oras atšalo , turit omeny , nes stovi ant tos pačios palangės ir skirtumas ne pilnas mėnuo pirmi ir antro žydėjimo ; Tai jei bus šilčiau gėlės bus labiau violetinės o jei šalta baltos? blush2.gif
Atsakyti
Ačiū,, ausrazs 4u.gif
Koks dar ruduo gali būt sanpaulijoms?! umn.gif laugh.gif

Lavrynaka, nežinau kaip ten bus biggrin.gif Čia tik mano toks pastebėjimas, o kad metų laikas, temperatūros pokyčiai, šviesa...turi įtakos kai kurių veislių žiedams, tai tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Lavrynka @ 2010 10 01, 10:54)
alionka oho kokia kolekcija aš apakus  bigsmile.gif

smile.gif+2010 10 01, 12:27-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2010 10 01, 12:27)
Apie kolekciją iš pavydo nesakysiu nieko  beee.gif

biggrin.gif

Oj nepavydekit,LYGA lotuliukas.gif bet va kada reikia visas palaistiti, apziureti doh.gif ...nors man patinka,va kiti i soda vazioja,o as nevairoju,na ir su mano darbu doh.gif o cia atejai i namus ir turi tokia atgaiva nuo visu darbu, lauke salta, o pas mus tikrai "dar ne ruduo"...daug kas klauso, kam tau tek,o as nezinau,sakau nu va, kiti pasto zenklus kolekcionoja,manetas, nu o as blush2.gif

ausrazs wub.gif

o del zydejimo tai pastebejau kad nuo karsciu daug veisliu patamseja, nors turiu viena,kuri atvirksciai praranda pigmenta ir tampa marga, o atvesus orams vel zydi teisingai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alio-nka: 02 spalio 2010 - 00:01
QUOTE(dzūkė @ 2010 10 01, 22:32)

Koks dar ruduo gali būt sanpaulijoms?! umn.gif  laugh.gif

Gali, ir dar koks! Daugiabučiuose gyvenančioms sanpaulijoms ir jų augintojams prasidėjo nemaloniausias laikas - iki šildymo sezono. Pvz., pas mane kambariuose dabar būna 16-17 laipsnių šilumos. Ant palangių dar mažiau, ypač šalnotomis. Esant +15 sanpaulijos nustoja augti, dar žemesnė temperatūra joms pražūtinga. Esant drėgnam ir vėsiam orui gerokai padidėja puvinių tikimybė (sienų vėl pradeda augti pelėsiai). Todėl nakčiai jau nukraustau augintines nuo palangių, o didžioji jų dalis persikraustė į šviesesnę ir šiltesnę vietą, kur žiemos. Šiemet, žinoma, ir vėl vyresnio amžiaus kaimynai šildymo sezono pradžią temps iki kritinės ribos verysad.gif ...

Ačiū, Alio-nka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 02 spalio 2010 - 09:11