QUOTE(ausrazs @ 2010 10 02, 14:31)
Merginos, 18-21 laipsnių - komfortiška temperatūra žmogui, jei ji aukštesnė, oras darosi labai sausas ir žinoma, nelabai sveikas. Sanpaulijoms tokia temperatūra tinkama nakties metu, dieną optimali - 20-24, čia suaugusiems augalams, vaikučiams, kad gerai vystytųsi, reikėtų dar pora laispnių aukštesnės.
O 11-13 laipsnių bute (tokios sulaukiame kiekvieną rudenį) man jau kritiška, net ir pačiai jau nemalonu, nes net šiltai apsiklojus nosis jau šala. Aplinkiniai pensininkai linkę kentėti ir dar žemesnę, nors paskui išleidžia taupomus pinigus vaistams. Žemos temperatūros mano sanpaulijoms nėra pavojingps - jos turi stelažą, apie kurį orą lempos reikiamai prišildo (tuo pasirūpinau jau patį pirmą rudenį, pradėjusi auginti veislinukes), po truputį jos ten ir kraustosi.
Tačiau mane puikiai supranta žmonės, auginantys vaikus su bronchine astma, kuriems nuo šalto, drėgno oro ir pelėsių sporų sveika žymiai pablogėja. Belieka kentėti arba pleškinti elektrą šildytuvais, kad oras jei ne šiltesnis, tai bent kiek sausesnis būtų.
Ne nu aišku 11-13 tai jau per mažai , bet čia gal nuo buto priklauso itt; Nes pas mus būna kokie 18-19 pradeda jau šildyti, tai langai visada atidaryti budavo , tai irgi nelabai protinga, o sąskaitos tai ateina, gerai , kad vėliau padarė reguliuojama šildymą , tai užsuki ir ramu , už aptarnavimą moki ir tiek;( čia senam bute taip buvo , žiūrėsim kaip naujam žiemosis , kolkas tai 20-22 būna