Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(ausrazs @ 2010 10 02, 10:10)
Šiemet, žinoma, ir vėl vyresnio amžiaus kaimynai šildymo sezono pradžią temps iki kritinės ribos verysad.gif ...

Ačiū, Alio-nka smile.gif

Aš irgi iš tų senų žmonių biggrin.gif ne iki kritinės , bet iki logiškos tongue.gif Namie sveikiausia žmogui kai 18-21 laipsnis, gaila kad ne visoms gėlėms tai tinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lavrynka @ 2010 10 02, 11:18)
Aš irgi iš tų senų žmonių  biggrin.gif  ne iki kritinės , bet iki logiškos  tongue.gif Namie sveikiausia žmogui kai 18-21 laipsnis, gaila kad ne visoms gėlėms tai tinka  4u.gif

Manau ir gelems tokia temp. patinka biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, 18-21 laipsnių - komfortiška temperatūra žmogui, jei ji aukštesnė, oras darosi labai sausas ir žinoma, nelabai sveikas. Sanpaulijoms tokia temperatūra tinkama nakties metu, dieną optimali - 20-24, čia suaugusiems augalams, vaikučiams, kad gerai vystytųsi, reikėtų dar pora laispnių aukštesnės.
O 11-13 laipsnių bute (tokios sulaukiame kiekvieną rudenį) man jau kritiška, net ir pačiai jau nemalonu, nes net šiltai apsiklojus nosis jau šala. Aplinkiniai pensininkai linkę kentėti ir dar žemesnę, nors paskui išleidžia taupomus pinigus vaistams. Žemos temperatūros mano sanpaulijoms nėra pavojingps - jos turi stelažą, apie kurį orą lempos reikiamai prišildo (tuo pasirūpinau jau patį pirmą rudenį, pradėjusi auginti veislinukes), po truputį jos ten ir kraustosi.
Tačiau mane puikiai supranta žmonės, auginantys vaikus su bronchine astma, kuriems nuo šalto, drėgno oro ir pelėsių sporų sveika žymiai pablogėja. Belieka kentėti arba pleškinti elektrą šildytuvais, kad oras jei ne šiltesnis, tai bent kiek sausesnis būtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 02 spalio 2010 - 13:42
QUOTE(ausrazs @ 2010 10 02, 14:31)
Merginos, 18-21 laipsnių - komfortiška temperatūra žmogui, jei ji aukštesnė, oras darosi labai sausas ir žinoma, nelabai sveikas. Sanpaulijoms tokia temperatūra tinkama nakties metu, dieną optimali - 20-24, čia suaugusiems augalams, vaikučiams, kad gerai vystytųsi, reikėtų dar pora laispnių aukštesnės.
O 11-13 laipsnių bute (tokios sulaukiame kiekvieną rudenį) man jau kritiška, net ir pačiai jau nemalonu, nes net šiltai apsiklojus nosis jau šala. Aplinkiniai pensininkai linkę kentėti ir dar žemesnę, nors paskui išleidžia taupomus pinigus vaistams. Žemos temperatūros mano sanpaulijoms nėra pavojingps - jos turi stelažą, apie kurį orą lempos reikiamai prišildo (tuo pasirūpinau jau patį pirmą rudenį, pradėjusi auginti veislinukes), po truputį jos ten ir kraustosi.
Tačiau mane puikiai supranta žmonės, auginantys vaikus su bronchine astma, kuriems nuo šalto, drėgno oro ir pelėsių sporų sveika žymiai pablogėja. Belieka kentėti arba pleškinti elektrą šildytuvais, kad oras jei ne šiltesnis, tai bent kiek sausesnis būtų.

Ne nu aišku 11-13 tai jau per mažai , bet čia gal nuo buto priklauso itt; Nes pas mus būna kokie 18-19 pradeda jau šildyti, tai langai visada atidaryti budavo , tai irgi nelabai protinga, o sąskaitos tai ateina, gerai , kad vėliau padarė reguliuojama šildymą , tai užsuki ir ramu , už aptarnavimą moki ir tiek;( čia senam bute taip buvo , žiūrėsim kaip naujam žiemosis , kolkas tai 20-22 būna
Atsakyti
Šitoms dar taip pat ne ruduo biggrin.gif
user posted image
user posted image
Šiandien pasisveikino pirmasis mažylės 'Balčiūg Poliot' žiedas
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 02 spalio 2010 - 15:39
QUOTE(ausrazs @ 2010 10 02, 16:39)

Šiandien pasisveikino pirmasis mažylės 'Balčiūg Poliot' žiedas

Labai grazus ziedelis bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikutes, noriu paklausti: ar siusti gelytes i kita miesta dar nepersalta?
Atsakyti
Flaminija, gana keblu į tokį klausimą atsakymą. Žiūrint, kaip supakuotas, ar naudojanmos šaltą orą izoliuojančios medžiagos ar ne ir pan. Šaltesniam metui pakuojama rimčiau, stengiantis apsaugoti nuo šalčio poveikio. Vėsus orai dar nenusistovėjo, kitą savaitę žada šiltesnę. Visai neseniai aptarėme, kokią temperatūrą pakelia sanpaulijos, tad ir kelionėje ji neturėtų nukristi gerokai žemiau.
Taip pat neaišku, kur siuntiniai laikomi pašte iki perduodant gavėjui - įprastame pašto biure ar kokiame nors vėsiame sandėlyje, kokia aplinka būna kelionė ir t.t. Išmoningai supakuotos gėlytės, manau, dar gali keliauti. Užsienio pardavėjai naudoja specialius apšiltintus konteinerius, pas mus tokių, ko gero, nėra. Vežant automobiliu šaltuoju metų laiko galima naudoti šaltkrepšius, kurie savo viduje išlaiko ne tik vėsų, bet ir šiltą orą.
Na, štai, nieko konkretaus ir neatsakiau g.gif
Atsakyti
Sveikutės gražuolyčių augintojos, šios gėlytės man visada buvo prie širdies, bet peržiūrėjus jūsu sanpaulijas nesusilaikiau jų nenusipirkus ( o kai dar nukainotas radau po 1,60 Lt bigsmile.gif ) . kiek supratau vienas vazonėlis buvo perlaistytas, nes jo paviršiuje buvo pilna baltų taškelių ir kvapas buvo kaip grybų, tai persodinant nuvaliau tas balstelejusias žemes tikiuosi viskas su ja bus gerai 4u.gif . Ir turiu klausimą, kaip atrodo lapai kai sanpaulija suserga miltlige? Nes pas mama kokie 3 lapai pavirsiuje lyg balstelėję kaip milteliais pabarstyta, ar gali buti kad čia tik nuo perlaistymo, nes mama sako truputi perlaistė ( dabar laukia kol žemė pradžius )
Atsakyti
Nuo perlaistymo taip būti negali (nors perlaistymas sanpaulijai - tiesus kelias į rojų), tikriausiai tai tikroji miltlligė, jos būdingas simptonas - tarsi miltais apibarstyti lapai, žiedai.
Atsakyti
Ačiū, Ausrazs. O konkrečiau: kokias naudojate tas apšiltinimo medžiagas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flaminija: 03 spalio 2010 - 13:10
Aš nenaudoju, kiti, girdėjau. pritaiko plonus putų polistirolo sluoksnius ar dar ką sugalvoja
Atsakyti