QUOTE(Juodabagyra @ 2011 03 17, 10:54)
taip, Vilniuje Liremoje naujesnis lazeris, nei Klaipedoje, bet gydytoja Klaipedoje apziurejusi sake kad pas mane be jokiu astigmatizmu, nukrypimu ir minusas nedidelis, tad su paprastu lazeriu galima padaryti korekcija, wavefront man nereikalingas, tik rekomendavo Lasek metoda. sake kitais atvejais siuncia zmones i Vilniu. tad jei jau as ryztuosi vaziuoti i Vilniu, tai ir atsiranda pasirinkimo teise, nes Klaipedoje nera is ko rinktis.
del kainu gali buti keli variantai, bet man rodos kad cia Lietuvoje ispustas burbulas su visomis kainomis. nesgi yra variantas arba padaryti 100 operaciju po 2000 lt arba 50 po 4000 lt

as pradzioje ju nenorejau nes galvojau kad daro tik Lasik, o pasirodo ne. o kodel tas kainu skirtumas tarp tu metodu turi buti nesuprantu, juk daro tuo paciu lazeriu, tik ne pjauna o garina ragena
zinoma esu kaip ir dauguma dar nepasidariusiu svarstyme, bet siai dienai galvoju apie Novoje Zrenije
Lasek metodas ne toks jau paprastas, man net atrodo, kad reikalauja daugiau gydytojo darbo patyrimo. Lasik metode viską padaro lazeris ir kompas (ir apskaičiuoja kiek ragenos nupjauti ir nupajauna), Lasek metodu nėra nugarinamas epitelis , o jis paveikiamas alkoholiu, kad lengviau "atšoktų" kaip aš įsivaizuoju, tada ragenos paviršius veikiamas lazeriu ir po to pats gydytojas atkelia ir vėliau gražina į vietą. Yra kitas, pats seniausias metodas PRK, kuris iš esmės labai panašus į Lasek - taip pat veikiamas tik ragenos paviršius, tačiau PRK taip pat nugarinamas ir epitelinis sluoksnis.
Aš taip pat neturiu jokių astigmtizmų ir nukrypimų, tačiau labai daug prisikaičiau info ir tiesiog žinau, kad wavefront naudojimas duoda naudos ir naktiniam regėjimui, todėl jie yra bent nedidelė tikimybė, kad naudojant šį metodą aš geriau matysiu vakare - būtinai renkuosi jį

nors mane taip pat Liremoje informavo, kad man jis nebūtinas