Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu- 2

QUOTE(Juodabagyra @ 2011 03 17, 23:14)
jei ne lasik metodu daryta tai ir nemato, nes nieks ragenos nepjauna unsure.gif nors esu girdejusi kad ir po lasik buna uzgyja idealiai ir nesimato  smile.gif cia matyt individualu, ir nuo gydytojo ir nuo organizmo priklauso  smile.gif

Man gydytoja sake, kad rando dydis priklauso nuo organizmo, kiekvienam individualiai, vieniems graziai sugyja ir nieko nelieka, o kitiems lieka mazesnis ar didesnis randelis, plika akim jo nematyti, bet gydytojas pamato ir apziurejus nustebo, kad pas mane ne mazas randas.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*Ievka* @ 2011 03 17, 21:02)
Na va... 6 valandos po Lasek operacijos smile.gif Kol kas viskas ok, aišku skauda šiek tiek ir peršti, prisėdau trumpam tiesiog pasižiūrėt ar įžiūrėsiu ką nors smile.gif Jau dabar galiu šiek tiek rašyt ir skaityt kompe smile.gif tik pamirksėjus tarsi viskas išskysta smile.gif Vėliau kai viskas bus geriau parašysiu daugiau smile.gif tik tiek, kad nieko baisaus tas skausmas (mano skausmo kartelė ganėtinai žema, labai anksti jaučiu skausmą), jei kam dantį skaudėjo, tai tikrai didesnis nepatogumas  doh.gif
Bet kokiu atveju jau dabar matau geriau nei be akinių matydavau  thumbup.gif tik šiek tiek per rūką,  lkartais kaip fotike nefokusuoja smile.gif
Manau, kad daugiau nevarginsiu akių, jei kam bus įdomu daugiau galėsiu papasakot poryt smile.gif

laukiam komentarų apie savijautą ax.gif
koks gyd. operavo? kiek sumokėjote? kiek konsultacija? po konsultacijos, po kiek dienų padarė operaciją?
p.s. kaip supratau rinkotės Liremoje wavefront Lasek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodabagyra @ 2011 03 17, 22:14)
jei ne lasik metodu daryta tai ir nemato, nes nieks ragenos nepjauna unsure.gif nors esu girdejusi kad ir po lasik buna uzgyja idealiai ir nesimato  smile.gif cia matyt individualu, ir nuo gydytojo ir nuo organizmo priklauso  smile.gif

Pjovė man rageną. Operavo Gutauskas.
Gydytoja, kuri žiūrėjo kompu akis, pasakė, kad nė žymės nėra, kad akys operuotos.
Atsakyti
QUOTE(charizmaa @ 2011 03 18, 07:42)
Man gydytoja sake, kad rando dydis priklauso nuo organizmo, kiekvienam individualiai, vieniems graziai sugyja ir nieko nelieka, o kitiems lieka mazesnis ar didesnis randelis, plika akim jo nematyti, bet gydytojas pamato ir apziurejus nustebo, kad pas mane ne mazas randas.... verysad.gif

O man atrodo,kad randas-gydytojo brokas .Tuo labiau,kad minėjote,jog tik vienoje akyje randas jaučiasi..
Na,dar variantas,kad pats pacientas ,tarkim, netyčia pajudina lopelį iš vietos .(matyt ne be reikalo po operacijos griežtai prisakė netrinti ir net neliesti akių ir aplink akis.)
Atsakyti
QUOTE(ylli @ 2011 03 18, 12:22)
O man atrodo,kad randas-gydytojo brokas .Tuo labiau,kad minėjote,jog tik vienoje akyje randas jaučiasi..
Na,dar variantas,kad pats pacientas ,tarkim, netyčia pajudina lopelį iš vietos .(matyt ne be reikalo po operacijos griežtai prisakė netrinti ir net neliesti akių ir aplink akis.)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 18, 12:05)
Pjovė man rageną. Operavo Gutauskas.
Gydytoja, kuri žiūrėjo kompu akis, pasakė, kad nė žymės nėra, kad akys operuotos.

dziugu uz jus. 4u.gif nezinau nuo ko konkreciai tai priklauso, bet jei galiu isvegti to, pameginsiu smile.gif
Atsakyti
As jau irgi kaupiuosi operacijai ax.gif. Kadangi esu is pajurio, tai buvau Klaipedoje Liremoje konsultacijoje, kur suzinojau, kad man galima atlikti operacija (-1,5 ir 1,5 astigmatizmas, apie kuri net nezinojau, kad jis yra unsure.gif ). Daktare rekomendavo Lasek buda, kurio as ir pati noreciau, taciau pacia operacija del kainu skirtumo noreciau atlikti Novoye Zreniye, kur paskambinus man aiskino, kad siaip jie atlieka Lasik budu, o Lasek tik tiems, kuriems sis budas yra butinas ir tai nustato vos ne pats daktaras unsure.gif . Gal gali parasyti mamytes, kurios daresi akiu operacijas klinikoje Novoye Zreniye, kaip ten yra su tuo pasirinkimu, ar galima paciam nuspresti ir pasirinkti operacijos buda? Noriu tik Lasek budo ir nenoriu nuvaziavus kelis simtus km suzinoti, kad jie man jos nedarytu schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(ylli @ 2011 03 18, 15:22)

Akiu tikrai neprilieciau nes saugojausi ziauriai, del to esu rami smile.gif na bet vienas toks niuanselis, itariu tas turejo itakos, kai atliko korekcija, gydytoja apziurejus pamate, kad po lopeliu yra kazkokiu nereikalingu pasaliniu dariniu ir todel ejau pakartotinai, atidenge lopeli, isvale ir uzdejo atgal ir koks sutapimas, kad butent su ta akim ir yra blogiau, nors mane patikino, kad su tuo nesusije, na o dar kitas dalykas, kad gydytoja atlikusi korekcija jokio rando nemate ir nesugebejo paaiskinti, kodel toks diskomfortas ir kai nuejau pas ne taip suinteresuota daktara visai is kitos klinikos man buvo pasakyta, kad yra randelis ir del to gali jaustis tas diskomfortas..... g.gif
Atsakyti
smile.gif+2011 03 17, 22:15-->
QUOTE(Snieguole smile.gif @ 2011 03 17, 22:15)
Jei bus taip kaip man, tai aš jums rytoj nepavydžiu. Ketvirtadienį ir aš puikiai jaučiausi, bet penktadienis tai siaubingas buvo  doh.gif  O aš dar taupiau tuos raminamuosius, galvojau, kad dar ir šeštadienį bus taip blogai, bet šeštadienį atsibudau kaip nauja  bigsmile.gif  taip, kad netaupykit vaistų, jei reiks  biggrin.gif
O šiaip sėkmės gyjant, kiekvieną dieną bus ryškiau  thumbup.gif

Sveiki smile.gif
Tikra teisybė drinks_cheers.gif Penktadienis buvo tikrai sunkesnis už ketvirtadienį smile.gif Nors mane gydytoja dėl to buvo perspėjusi - minėjo, kad antrą dieną gali būti blogiau smile.gif

Šiaip dienos gale jau buvo visai neblogai, tik mano viena akis atsistatinėja greičiau (dėšnė), tai labai erzina tas skirtumas. Ir iš esmės pats blogiausias ir erzinantis dalykas, tai, kad kol kas gerai nematau, tiesiog nežinau kuo užsiimt doh.gif lotuliukas.gif
Ir šiandien regėjimas toks, kad tiesiog norisi išsiimti lešius ir gerai juos nuplauti, tarsi su riebaluotom rankom juos būčiau įdėjusi smile.gif Ir būtna taip, kad paklankamai gerai matau ir staiga viskas kaip per rūką... Todėl jei bus klaidų - Sory smile.gif
Operavausi Liremoje Lasek būdu su tam tikra wavefront variacija smile.gif pas gydytoją Socevičienę, planavau konkrečiai wavefront, bet po pokalbio su gydyotoja operavausi Lasek būdu, naudojant smart abbrevation system (jei gerai parašiau) iš esmės tai yra tas pats wavefront, tiesiog kita technologija. Jie turi ir wavefront sistemą, tik pačios operacijos eiga operuojant su būtent su wavefront tecnologija būtų šiek tiek kitokia, pirmiausia būtų akys veikiamos lazeriu, o po to daroma wavefront korekcija (aš gal kiek supaprastinu, bet esmė tokia), naudojant smart technologiją - viskas daroma vienu metu, be to rezultatas būtent tas, kuris man ir buvo svarbus - geresnis regėjimas naktį.

Mokėjau 4400, tiek kiek man gydytoja pasakė per pirmą konsultaciją (jau tada minėjo, kad tokia kaina bus man su visais "pribumbasais"). Manau, kad tiems, kurie jau anksčiau konsultavosi, kaina liko ta pati, kurią sakė konsultacijos metu, nes man nieko neaiškino apie naujus mokėjimo būdus, tiesiog gavau sutartį tokią pačią, kurią jau buvau skaičiusi anksčiau.
Konsultavausi pirmą kartą jau prieš kokias 4 savaites, taip gavosi, kad iškart negalėjau daryt, nes reikia linzių kurį laiką nenešiot, po to vieną savaitę jie nedarė operacijų, o dar po to man pačiai neišėjo smile.gif

Tiesa, dėl Lasik operacijos, prieš savo operaciją perskaičiau laaabai daug info ir anglų ir rusų ir lietuvių kalbom (net per daug,nes po to tik stresas didėja einant operuotis) ir visdėlto yra pripažįstama, kad po Lasik operacijos lopelis niekada pilnai neprigyja... jis sugyja geriau ar blogiau, tačiau visiškai neprigyja... Jei operacija padaryta tinkamai ir gerai, tas visiškai netrukdo. Tiesiog, reikia žinoti, kad ragena yra "žele" konsistencijos, kai ją nupjauna ir vėl uždeda atgal, ji gana lengvai sulimpa, tačiau ragena neturi savybės regeneruoti (turiu omeny ataugti) tame ir slypi visų operacijų paslaptis wink.gif todėl tas toks vadinamas "randelis" nors jis nėra randas tikrąja ta žodžio prasme lieka visiems, tačiau jis ir nėra matomas. Yra dar ir kitokių niuansų dėl to jei prireikia pakartotinos operacijos ir t.t.
Bet kokiu atveju nenoriu pasakyt, kad Lasik operacijos blogis, labai daug žmonių vaikšto išsioperavę ir laimingi ir jiems viskas ok smile.gif Be to jiems nereikia pereiti šito nemalonaus pooperacinio laikotarpio smile.gif
tiesiog, kai tiesk daug prisiskaičiau, man jau nebuvo drąsos operuotis Lasik būdu.

Atsakyti
QUOTE(*Ievka* @ 2011 03 19, 12:00)
Sveiki smile.gif
Tikra teisybė  drinks_cheers.gif Penktadienis buvo tikrai sunkesnis už ketvirtadienį smile.gif Nors mane gydytoja dėl to buvo perspėjusi - minėjo, kad antrą dieną gali būti blogiau smile.gif

Šiaip dienos gale jau buvo visai neblogai, tik mano viena akis atsistatinėja greičiau (dėšnė), tai labai erzina tas skirtumas. Ir iš esmės pats blogiausias ir erzinantis dalykas, tai, kad kol kas gerai nematau, tiesiog nežinau kuo užsiimt  doh.gif  lotuliukas.gif
Ir šiandien regėjimas toks, kad tiesiog norisi išsiimti lešius ir gerai juos nuplauti, tarsi su riebaluotom rankom juos būčiau įdėjusi smile.gif Ir būtna taip, kad paklankamai gerai matau ir staiga viskas kaip per rūką... Todėl jei bus klaidų - Sory smile.gif
Operavausi Liremoje Lasek būdu su tam tikra wavefront variacija smile.gif pas gydytoją Socevičienę, planavau konkrečiai wavefront, bet po pokalbio su gydyotoja operavausi Lasek būdu, naudojant smart abbrevation system (jei gerai parašiau) iš esmės tai yra tas pats wavefront, tiesiog kita technologija. Jie turi ir wavefront sistemą, tik pačios operacijos eiga operuojant su būtent su wavefront tecnologija būtų šiek tiek kitokia, pirmiausia būtų akys veikiamos lazeriu, o po to daroma wavefront korekcija (aš gal kiek supaprastinu, bet esmė tokia), naudojant smart technologiją - viskas daroma vienu metu, be to rezultatas būtent tas, kuris man ir buvo svarbus - geresnis regėjimas naktį.

Mokėjau 4400, tiek kiek man gydytoja pasakė per pirmą konsultaciją (jau tada minėjo, kad tokia kaina bus man su visais "pribumbasais"). Manau, kad tiems, kurie jau anksčiau konsultavosi, kaina liko ta pati, kurią sakė konsultacijos metu, nes man nieko neaiškino apie naujus mokėjimo būdus, tiesiog gavau sutartį tokią pačią, kurią jau buvau skaičiusi anksčiau.
Konsultavausi pirmą kartą jau prieš kokias 4 savaites, taip gavosi, kad iškart negalėjau daryt, nes reikia linzių kurį laiką nenešiot, po to vieną savaitę jie nedarė operacijų, o dar po to man pačiai neišėjo smile.gif

Tiesa, dėl Lasik operacijos, prieš savo operaciją perskaičiau laaabai daug info ir anglų ir rusų ir lietuvių kalbom (net per daug,nes po to tik stresas didėja einant operuotis) ir visdėlto yra pripažįstama, kad po Lasik operacijos lopelis niekada pilnai neprigyja... jis sugyja geriau ar blogiau, tačiau visiškai neprigyja... Jei operacija padaryta tinkamai ir gerai, tas visiškai netrukdo. Tiesiog, reikia žinoti, kad ragena yra "žele" konsistencijos, kai ją nupjauna ir vėl uždeda atgal, ji gana lengvai sulimpa, tačiau ragena neturi savybės regeneruoti (turiu omeny ataugti) tame ir slypi visų operacijų paslaptis wink.gif todėl tas toks vadinamas "randelis" nors jis nėra randas tikrąja ta žodžio prasme lieka visiems, tačiau jis ir nėra matomas.  Yra dar ir kitokių niuansų dėl to jei prireikia pakartotinos operacijos ir t.t.
Bet kokiu atveju nenoriu pasakyt, kad Lasik operacijos blogis, labai daug žmonių vaikšto išsioperavę ir laimingi ir jiems viskas ok smile.gif Be to jiems nereikia pereiti šito nemalonaus pooperacinio laikotarpio smile.gif
tiesiog, kai tiesk daug prisiskaičiau, man jau nebuvo drąsos operuotis Lasik būdu.

ačiū už išsamią informaciją smile.gif
tikrai verta dėmesio drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Bamboskinas @ 2011 03 18, 18:55)
As jau irgi kaupiuosi operacijai ax.gif. Kadangi esu is pajurio, tai buvau Klaipedoje Liremoje konsultacijoje, kur suzinojau, kad man galima atlikti operacija (-1,5 ir 1,5 astigmatizmas, apie kuri net nezinojau, kad jis yra unsure.gif ). Daktare rekomendavo Lasek buda, kurio as ir pati noreciau, taciau pacia operacija del kainu skirtumo noreciau atlikti Novoye Zreniye, kur paskambinus man aiskino, kad siaip jie atlieka Lasik budu, o Lasek tik tiems, kuriems sis budas yra butinas ir tai nustato vos ne pats daktaras unsure.gif . Gal gali parasyti mamytes, kurios daresi akiu operacijas klinikoje Novoye Zreniye, kaip ten yra su tuo pasirinkimu, ar galima paciam nuspresti ir pasirinkti operacijos buda? Noriu tik Lasek budo ir nenoriu nuvaziavus kelis simtus km suzinoti, kad jie man jos nedarytu schmoll.gif .

Merginos, as vel pasikartosiu ir dar karteli paprasysiou mane paprotinti, nes visai viska susimaisiau unsure.gif. Noriu operuotis Lasek budu, kad tik mazesnis butu poveikis akiai. Siandien dar karta skambinau i Novoye Zreniye (nes planavau operuotis sioje klinikoje, kad pataupyt), taciau man aiskina, kad jie tik uz Lasik buda, kuris vos ne saugesnis akiai ir net brangiau jiems kainuoja ji atlikti (naudojamas kazkoks brangus viernkartinis peiliukas ir pan.) ir net norint Lasek budo negalima pasirinkti ir jei uztenka ragenos storio (o mano atveju jo tikrai uztenka), tai jie atlieka Lasik buda. Kaip cia dabar yra is tiesu? Visur rasoma, kad Lasek budas saugesnis, tai ko jie nenori jo atlikti, jei turi galimybes tai daryti ir pacientas to nori? unsure.gif g.gif Gal kas kalbejote su daktaru sioje klinikoje, gal galit placiau aprasyti savo patirti ir info, kuria ten gavot? 4u.gif Atrode, kad buvau jau visai apsisprendusi, o dabar visai nezinia ir panika uzpuole, nes nebezinau ko cia beklausyti ir ka bedaryti.
Pati konsultavausi kol kas tik Liremoje, kur man patare Lasek buda, o Novoye Zreniye dar nebuvau, ns reiktu specialiai vaziuoti is pajurio, tai pradziai norisi per atstuma susizinoti daugiau. Liksiu labai dekinga uz jusu nuomones, patirti ir patarimus 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Bamboskinas @ 2011 03 22, 15:14)
Merginos, as vel pasikartosiu ir dar karteli paprasysiou mane paprotinti, nes visai viska susimaisiau unsure.gif. Noriu operuotis Lasek budu, kad tik mazesnis butu poveikis akiai. Siandien dar karta skambinau i Novoye Zreniye (nes planavau operuotis sioje klinikoje, kad pataupyt), taciau man aiskina, kad jie tik uz Lasik buda, kuris vos ne saugesnis akiai ir net brangiau jiems kainuoja ji atlikti (naudojamas kazkoks brangus viernkartinis peiliukas ir pan.) ir net norint Lasek budo negalima pasirinkti ir jei uztenka ragenos storio (o mano atveju jo tikrai uztenka), tai jie atlieka Lasik buda. Kaip cia dabar yra is tiesu? Visur rasoma, kad Lasek budas saugesnis, tai ko jie nenori jo atlikti, jei turi galimybes tai daryti ir pacientas to nori? unsure.gif  g.gif Gal kas kalbejote su daktaru sioje klinikoje, gal galit placiau aprasyti savo patirti ir info, kuria ten gavot? 4u.gif Atrode, kad buvau jau visai apsisprendusi, o dabar visai nezinia ir panika uzpuole, nes nebezinau ko cia beklausyti ir ka bedaryti.
Pati konsultavausi kol kas tik Liremoje, kur man patare Lasek buda, o Novoye Zreniye dar nebuvau, ns reiktu specialiai vaziuoti is pajurio, tai pradziai norisi per atstuma susizinoti daugiau. Liksiu labai dekinga uz jusu nuomones, patirti ir patarimus 4u.gif .

Na... patirties su šia klinika neturiu, tiesiog pasakysiu savo nuomonę (nes prisimenu kaip man buvo sunku apsispręsti ar išvis daryti šią operaciją)
Man atrodo su Novoje Zrenije viskas labai paprasta smile.gif gydytojas, kuris turi n tūkstančių operacijų patirties, visas tas operacijas atliko Lasik būdu, tiesiog Lasek būdas
jam visiškai neįprastas ir sudėtingesnis smile.gif O apie saugumą... na jų pasakymai, kad Lasik saugesnė, visiškai užtvirtino mano neigiamą nuomonę apie šią "firmą" smile.gif Galima daug diskutuoti, bet viską parodo galimos komplikacijos po vienos ar kitos operacijos (geriausia apie jas pasiskaityti angliškai, pvz. suvedus LAsik vs Lasek ir pan.) taip pat viską parodo tai, kad Lasik išradėjas graikas daugiausia operacijų padaro paviršinės abliacijos (Lasek, PRK) būdu. Be to reikia žinoti, kad Lasek būten ir buvo išrasta kaip alternatyva Lasik operacijai, dėl Lasik komplikacijų ilgąjame pooperaciniame laikotarpyje (t.y. tokių, kurios nepraeina po pusės metų nuo operacijos, akių saugumas, dvejinimasis, naktinio matymo minusai ir pan. smile.gif
Gal kalbėdami apie operacijos saugumą Novoje Zrenije tikriausiai turi omeny, kad turi tokį lazerį, kuris formuoja ploną lopelį, todėl labai saugus... (ankstesni lazeriai fomuodavo iki 120 keratomų???(nepamenu tikslaus matmens pavadinimo), o naujesni apie 80 smile.gif bet tai daro ir didžioji dalis Lt klinikų (bent jau Vilniuje)...

Vienu žodžiu mano nuomone, jei pati klinika apriboja paciento pasirinkimą, darydama tai kas jai patogu... tikrai nereiktų rinktis tokios klinikos... nepaisant viliojamos kainos... akys visdėlto labai svarbus dalykas... O norint naujesniu lazeriu operuotis galima nuvažiuoti iš Klaipėdos į Vilnių į bet kurią kitą Lt kliniką...

Aišku, nusprendus operuotis Lasik būdu, manau ir Novoje Zrenije išoperuotų kiek galima tokiu būdų gerai, visdėlto gydytojas turi pakankamai patirties šiuo metodu smile.gif

Tiesa, kalbant apie pasirinkimo galimybes, man konsultacijoje taip pat rekomendavo Lasek operaciją, bet kadangi tuo pačiu metu aš klausinėjau ir apie Lasik, gydyoja pasakė, kad puikiausiai gali padaryti ir šiuo metodu smile.gif
Atsakyti