Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu- 2

QUOTE(ylli @ 2011 06 03, 14:27)
Būkim objektyvūs - Lirema varo irgi pagal vieną šabloną  mirksiukas.gif  Tik tas jų  rūpestingumas paciento akimis, mano asmenine nuomone-ne kas daugiau ,nei savireklama. Čia forume buvo vienas žmogus,kuris labai peikė ,savo konkurentus,tačiau  paskui pasišlykštėjau,(rašysiu tiesiai) Liremos reklama,kai keliose skirtingose temose tas pats žmogus teigia :"oi,netyčia sužinojau apie Liremą,ten tą ir tą daro..."
  Suprantu,čia ne rodiklis,kad klinika ar gydytoja bloga, bet man tai buvo toks atstumiantis dalykas,kad nepasitikėjimas liko viskuo ,ką jie sako.Tuo labiau,kad užsienio straipsniuose tokio kategoriškumo niekur neradau (kad tik LASEK pats saugiausias).
Na,pasakykit kas nors,kuri dar klinika,be Liremos, rekomenduoja TIK Lasek? Man girdėti neteko  blush2.gif

Tik nepagalvokit, kad as Liremai reklama darau, man tikrai visai tas pats, kur kas darysis, as tik manau, kad Lasek yra saugiau. Mokejau pinigus kaip ir visi. As irgi mielai buviau NZ pasirinkusi ir sutaupiusi, bet kazko issigandau, kad visus pjauna is eiles mano kalbintus pazistamus Lasik'u ir tai sukele man nepasitikejima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltė: 03 birželio 2011 - 16:11
Ne,ne,tikrai ne jus turėjau omenyje 4u.gif Kiek seku temą, tai tas žmogus čia jau seniai nieko neberašo mirksiukas.gif
Visa tai vyko tada,kai man teko apsispręsti,kur operuotis (maždaug prieš pusę metų).
Atsakyti
As kaip minejau, labai sunku paciam pacientui susivokti, manau iki galo to niekas nesuzinos, kas cia saugiau. Jeigu patys daktarai konferenciijose kaip minejau nesutaria, buna 2 stovyklos. As bandau mastyti logiskai ir atsirinkti is visos gausos info. Tikrai nesu pries NZ, as tik pamasciau, jei tie daktarai labiau megsta ir propaguoja Lasik, o man del indikaciju galima buvo tik Lasek, kazkaip pabijojau pataupyti, kas butu, jei kas nors negerai man butu, kaip su visa atsakomybe ir kt. reikalai, pamaniau, kad sau neatleisciau, kad nepasirinkau klinika, kuri is tikro uz Lasek. Be to mane labai paskatino susimastyti pavyzdys, kaip buvo padaryti tyrimai is mirusio zmogaus, kuris buvo operuotas Lasik budu. Tai rado, kad ragena nebuvo tas pjuvis iki galo suauges, lieka kaip zele drebutis (jei teisingai isivazduoju-nesuauga), tai jei gyvenime gautum gera smugi i aki, ar neatsoktu tas randelis, kodel visi boksininkai operuojasi Lasek? Ir dar daug visokiu jau anksciau minetu pavyzdziu.

As noriu pasidziaugti, kad man siandien yra 9 diena operacijos, as 7 diena jau nebeturejau jokiu atspindziu, 8 diena jau vairavau ir puikiai matau. Nezinau, kiek matau, suzinosiu pirmadieni,bet atrodo, kad geriau nei su linzemis. Tamsoj tai tikrai geriau matau nei anksciau su linzemis thumbup.gif Tuo ir dziaugiuosi. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltė: 03 birželio 2011 - 22:29
Kažkodėl "užsivedžiau" ta tema smile.gif .Mat vienu tarpu pasijaučiau apgauta,kad man niekas nepasiulė Lasek. Galvojau,kaip čia tokią svarbią informaciją pražiūrėjau,besidomėdama operacija.
Dar į tą pačią temą,nukopijavau žodžius žmogaus,išradusio Lasik (manau ir Lasek):
" I.Pallikaris, išgirdęs lietuvės klausimus, atsakė paprastai: „Geriausių nėra. Viskas turi privalumų ar trūkumų. Svarbiausia, kad pacientas būtų laimingas.“
(Kalbama apie geriausią metodą. )
Va iš čia : http://www.lrytas.lt...7...acinės.htm
Atsakyti
Tai gerai, kad uzsivedei, diskusijose gimsta tiesa. Mane tik uznervino vienas dalykas, kad keli pacientai, kurie ten buvo, isisoperavo. Daznai pakartojo toki posaki daktaras, - ,,ai jus ten skaitot forumus, kur diskutuoja visokios supermamkos, o mes daktarai juk geriau zinom" Nu blyn ir kaip tik Mari taip man parase. smile.gif Zodziu, tai neturetu buti Lasik'o saugumo irodymas, noreciau konkreciu faktu, kuo nesaugesnis uz Lasik yra Lasek, kuo Lasik yra geriau, bet man iki siol to niekas neatsake. Bet jau nebesuku galvos, man jau viskas gerai. Tik kitiems turbut nebus niekada aiskiau, nes mano tie keli issiaiskinti teiginiai, tikrai man neatrodo baisus, todel manysiu, kad saugesnis Lasek. smile.gif
Papildyta:
Ylli, nu taip jis pats taip pasake, bet padaro daugiau Lasek/o-pavirsines abliacijos budu. Nugi aiskiai parasyta.

Bukit visi laimingi issioperave, svarbu kad tik butu gerai, nebutu komplikaciju.

Papildyta:
Nukopijuoju is to paties straipsnio, nu man tikrai viskas aisku del saugumo.

Regos korekcijos lazeriu metodai:

Atliekant LASEK operaciją, iš paviršinio ragenos sluoksnio (epitelio) formuojamas lopelis, lazerio spinduliu pakeičiamas vidinio ragenos sluoksnio (stromos) išorinės pusės gaubtumas, galiausiai užklojama epitelio lopeliu. Po operacijos kelioms dienoms uždedamas gydomasis kontaktinis lęšis.

Tai saugiausias regos korekcijos lazeriu metodas akiai, nesukeliantis pašalinių poveikių po operacijos. Atliekant LASEK, ragenoje nedaromas pjūvis, išlaikomas ragenos vientisumas, ji nesusilpninama, nėra lopelio formavimo komplikacijų rizikos. Šis metodas leidžia saugiai atlikti operaciją maksimaliai plačioje optinėje zonoje, dėl to nelieka pooperacinių regėjimo kokybės sutrikimų (atspindžių) prietemoje ar naktį.

Kadangi LASEK atliekama nepažeidžiant vidinių ragenos sluoksnių, nesutrikdomas ragenos nervinis jautrumas – akys po šios operacijos netampa jautresnės, pacientai nesiskundžia akių sausumu. Vis dėlto po šios operacijos pirmas kelias dienas juntami nemalonūs pojūčiai akyse – svetimkūnio jausmas, perštėjimas, ašarojimas.

Per jau minėtą LASIK operaciją specialiu prietaisu mikrokeratomu formuojamas ragenos lopelis iš paviršinio ragenos sluoksnio ir dalies vidurinio sluoksnio. Lopelis atverčiamas, eksimeriniu lazeriu pakeičiamas stromos vidinės dalies gaubtumas, o tada lopelis grąžinamas atgal.

Šis metodas pasaulyje yra labai populiarus, nes jau kitą dieną po operacijos pacientai gali džiaugtis geru regėjimu. Tačiau tai didžiausią poveikį ragenai turinti operacija, nes lopelis, kurio storis siekia apie 150 mikronų, niekada visiškai nesuauga su po juo esančia ragena – tai ją susilpnina, mažina biomechaninį stabilumą. Dėl to pirmais mėnesiais po operacijos akys yra labai jautrios bet kokiam mechaniniam poveikiui, o vėliau, nors ir labai retai, tačiau gali pasitaikyti savaiminis ragenos gaubimasis (atsiranda astigmatizmas, blogėja regėjimas).

Per operaciją po lopelio atkėlimo lieka plonesnė ragenos dalis, dėl to atliekant abliaciją ragenos audinį reikia „taupyti“ optinės zonos sąskaita. Tai reiškia, kad vėliau gali kilti regėjimo kokybės sutrikimų – vargina atspindžiai, būna sunku vairuoti prietemoje arba naktį. Atliekant pjūvį giliuosiuose ragenos sluoksniuose, sutrikdomas nervinis ragenos jautrumas – akys po šios operacijos tampa jautresnės, pacientai skundžiasi akių sausumu.
[I]
Atsakyti
Taip,straipsnyje parašyta,kad Lasek yra saugesnis,bet pažiūrėkim,kas tuos žodžius rašė....ogi mūsų taip aptariamos klinikos gydytoja...Todėl aš išskyriau TIK to graiko gydytojo žodžius smile.gif Nesu psichologijos ekspertė,ir ar tai "užsakytas"straipsnis- teigti negaliu,bet komentarai po straipsniu irgi kai ką išduoda. mirksiukas.gif Kita vertus sutinku,kad komentarai yra visiškai netinkamas šaltinis,kuriuo būtu remiamasi rolleyes.gif
Atsakyti
Kažkoks keistas jausmas apima beskaitinėjant info -vokiečių puslapiuose rašoma,kad lasek daroma nuo 1986 m,kaip alternatyva PRK,o lasik -naujesnis 1990 metų ( http://www.a-a-m.de/...-operation.html ).
Bet anglų kalba (kiek neša mano anglų žinios blush2.gif )-priešingai! Tai jau ir nebežinau išvis kuo tikėti... Galbūt net neverta per daug gilintis, juk bet kokiu atveju, turbūt, beveik visi,pasidarę operaciją yra laimingi, nepriklausomai nuo to, kokiu metodu thumbup.gif Tuo ir pasidžiaukim ! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ylli: 04 birželio 2011 - 14:02
cia minusai aptarti, bet jei skaitot anglu kalba tada prasom. gal kas paverstu, nes pati angliskai nelabai suprantu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ylli @ 2011 06 04, 14:44)
Taip,straipsnyje parašyta,kad Lasek yra saugesnis,bet pažiūrėkim,kas tuos žodžius rašė....ogi mūsų taip aptariamos klinikos gydytoja...Todėl aš išskyriau TIK to graiko gydytojo žodžius  smile.gif Nesu psichologijos ekspertė,ir ar tai "užsakytas"straipsnis- teigti negaliu,bet komentarai po straipsniu irgi kai ką išduoda. mirksiukas.gif  Kita vertus sutinku,kad komentarai yra visiškai netinkamas šaltinis,kuriuo būtu remiamasi  rolleyes.gif

O as mastau logiskai, kodel tada graikas - isradejas daro daugiau Lasek/o operaciju, jei ji yra alternatyva, kai negalima Lasik/o, ta prasme, kai per plona ragena. Taigi su plona ragena, kaip as, tokiu mazuma, o kodel daro daugiau Lasek? Juk jei uztenka ragenos galima daryti ir Lasik ir Lasek, o jeigu neuztenka-tik Lasek. Taigi galetu graikas daryti vien Lasik, o kam negalima tik Lasek, bet kazkodel daro daugiau Lasek. O gydyoja matyt teigia, kad saugesnis del to, kad daug stazavosi ir pasji buvo, ir matyt, tikrai taip yra. As gaila angliskai tokiu lygiu neskaitau, kad mediciniskai gerai isversciau ir interpretuociau, neapsiimu interpretuoti. Ievka isvis neberaso, jau jai nusibodo tie patys per tie patys plepalai biggrin.gif Ji daug angliskai skaite, jei gerai pamenu. bigsmile.gif Is tikruju, man reikejo paaukoti kokius 300-400 Lt vien kosnultacijoms ivairiose klinikose, kad man aiskiai isdestytu pliusus ir minusus kiekvienos operacijos. O dabar atsirinkau pagal zmoniu pasakojimus, kurie operavosi NZ kalbejau turbut su kokiais 5, ir forume is Liremos operuotais. dar per viena gydytoja is Laserwiew klinikos, jei gerai pamenu klinikos pavadinima-jie irgi uz Lasik.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltė: 04 birželio 2011 - 20:07
Pas mane naujienos 10 d. matau su desine akimi -0,8, su kaire 1 . Buvo D -3.25, K - 3. Kazin, ar yra man vilties, kad datrauksiu iki 1 ir su desine. Atpindziai vel atsirado, siek tiek, nedideli, nesuprantu, kas itaka daro, bet sestadieni man teko irgi nepamiegoti, gal tai turejo itakos?
Ievka, koks tavo buvo minusas ir kiek dabar matai? Jei nenori cia, gali i AZ.
Butu malonu, kad ir Pekolis parasytu.
Atsakyti
QUOTE(Viltė @ 2011 06 06, 19:19)
Pas mane naujienos 10 d. matau su desine akimi -0,8, su kaire 1 . Buvo D -3.25, K - 3. Kazin, ar yra man vilties, kad datrauksiu iki 1 ir su desine.

dar tik 10 dienu, dar laabai ankstoka spresti, kaip rasiau as tik uz dvieju menesiu normaliai praregejau mirksiukas.gif Kantrybes biggrin.gif nors kiek save pamenu, man jos irgi nebuvo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(LAALA @ 2011 06 06, 23:09)
dar tik 10 dienu, dar laabai ankstoka spresti, kaip rasiau as tik uz dvieju menesiu normaliai praregejau mirksiukas.gif  Kantrybes  biggrin.gif  nors kiek save pamenu, man jos irgi nebuvo  rolleyes.gif

Tikrai taip, bet kai su kuo nors pasikalbi ne taip baisu. Visi klausia, ar man pageres dar, o as nezinau, ka atsakyti, sakau galbut. Su desine ir maciau silpniau realiai, gal todel ir dabar taip liko. Todel idomu butu suzinoti, kaip likimo draugams?
Atsakyti