QUOTE(Cerera @ 2011 06 26, 17:17)
Prisiskaičiau USA forume, kad akių sausumas viena nemaloniausių pooperacinių pasekmių, kartais trukančių gan ilgai, kai kuriems net iki pusmečio. Jie ten skundžiasi, kaip po operacijos akių rytais negali atplėšt, o
kai kurie net keliasi naktį ir vis pasilašina, kad galėtų ryte atsimerkt.
Kažkur skaičiau, kad LASEK mažiau sausina akis, bet kaip nuo sausų akių nuplėšt tuos apsauginius lęšius, bijau, kad jie man su visa tinklaine nusilups
Ar buvo pas ką nors sausos akys prieš operaciją, būkit geri, pasidalinkit patirtim
As tikrai neapsiimu patarti 100 proc. kaip tau bus, tikrai kreipkis i specus, bet galiu pasidalinti apie save. Mano sausumas pries operacija buvo, bet nebaisiai, tikrai nepatologiskai, be to, kraujagysles taip ir liko issipletusios. Labai gaila, nes akys atrodo raudonos visada.
Po operacijos tenka pasilasinti asaras, bet dienomis normaliai, uztenka ryte- vakare, jei prisimenu, tai ir diena pasilasinu, man po lasek tik po miego sunkiau atplesti. Diena visai normaliai. Be to, nezinau, kaip kitiems, bet man dar tikrai prisideda nemiegojimas, jau trecia savaite nemiegu normaliai per vaikus. Kazkoks juodas periodas pas mus. Pirma sirgo mazius, dabar dickis dar neissveiko 7 paras karsciavo, tai neissimiegodavau. Dabar sianakt uzsiisterikavo mazius pora valandu nakti. Tai kai tik vaikai prikelia, tai ir iskart lasinuosi, jauciu sausuma, su asaromis einu gultis kartu. O diena normaliai. Tai manau, kaip prie tokios situacijos, as visai gerai jauciuosi su savo akimis.
O del apsauginiu lesiu, jei leis tau operuotis Lasek, patariu nesukineti atmerkus akiu, nes tikrai gali prilipti prie voko linze ir sukelti skausma, ar netgi pasislinkti, iskart prilasinti asaru, manau, neturetu jie ten taip prilipti. Bet sunku pasakyti, cia gydytojos reikia klausti. Yra visokiu asaru, kur ne tik drekina, bet dar aptraukia apsaugine plevele, tarsi pamaitina akis, kad greiciau gytu. Nezinau, ar ka as patariau, bet tiesiog pasidalinau patirtimi, pas tave tikrai nestandartinis atvejis, turi konsultuoti gydytojas.