Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu- 2

QUOTE(*Ievka* @ 2011 06 21, 13:06)
1) Na, va Pekoli... koks tu lengvabūdis, vienintele tikėjaus būt, o dabar jau ir haremas  unsure.gif
Na, bet tavo bukietas papirko, tiek to pasirašau ir į haremą  lotuliukas.gif bet pirmu numeriu  lotuliukas.gif

2) O su tuo ėjimu į pliusą... trumparegiui senatvėje norint matyti labai gerai arba kelių akinių reikia, arba super duper stiklų akiniams smile.gif
1) Na, kuri dabar trečia eis? hihihi.gif Pradėsim į eilę rikiuotis! lotuliukas.gif Kažin, kiek į haremą bus priimama... g.gif

2) Tai va, išsioperavus akis ir pradėjus eit "į pliusą", jau vien tai bus didelė paguoda, kad nereikės kelerių akuliorių, o ir tų vienintelių, jei jų ir reikės, tai bent nereiks pastoviai nešiot! thumbup.gif sunglasses2.gif
Atsakyti
Oooo..kaip malonu..Ievka ir Kristigri užsirašė pas mane į haremą..sąrašą tuo ir baigsiu, kadangi sveikata ne geležinė, mano amžiui ir pailsėti reikia biggrin.gif
Ievka, kadangi taip puikiai vizgini uodegą- tikrai pažadu jog būsi pirmu numeriu smile.gif
Kristigri- o tu numero uno biggrin.gif
Ok? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltė @ 2011 06 20, 00:07)
Laala, aciu uz vilti smile.gif

Kristigri, zinai, ka as pasakysiu, ogi, kad gailiuosi tik vieno dalyko, kad anksciau negalejau issioperuoti akiu del ivairiu priezasciu-buvo kiti prioritetai ir aisku finansai viska leme. Kai paskaitau, kad galima geriausia operuotis 25 m., tai as jau 10 metu galejau gerai matyti. Man atrodo, kad nedaug laiko liko pasidziaugti tuo geru matymu, po to akys eis i pliusa-vel bus akiniai. Aisku, paguoda man buvo linzes-bet kai dabar matau, jau niekada nesustraukiancias kraujagysles, nes linzes nesiojau 17 metu ir istisai, nepaisant visokiu uzdegimu ir nepatogumu, tai ko noreti. Taip kad linkiu greiciau pasidaryti ir dziaugtis gyvenimu, o iki Kaledu daug dar laiko smile.gif

Sveika, atrodo suradau su panašiom problemom susidūrusią ir jau išsioeravusią, tai bandysiu paklausinėt smile.gif
Aš irgi ilgai nešiojau lęšius (apie 13 m.), paskutiniu metu atsirado daug problemų, iš kurių didžiausios: į rageną besikėsinančios įaugt kraujagyslės ir baisus akių išsausėjimas, paskutiniu metu linzes vos išsilupdavau iš akies, kol gyd. apskritai neuždraudė jų nešiot verysad.gif
Galvoju apie operaciją, bet baisiai bijau. Be visų įmanomų komplikacijų dar mąstau, kaip mano akys atrodys po spaudimo žiedu, kai ir taip iki pat ragenos išsidriekusios kraujagyslės ir jau netgi lęšių nebegaliu įsidėt, nes pradėjo spaust kraujagyslių pakraščius? Ir kaip su tuo akių sausumu, kai jos pas mane ir taip sausos???
Prisiskaičiau USA forume, kad akių sausumas viena nemaloniausių pooperacinių pasekmių, kartais trukančių gan ilgai, kai kuriems net iki pusmečio. Jie ten skundžiasi, kaip po operacijos akių rytais negali atplėšt, o kai kurie net keliasi naktį ir vis pasilašina, kad galėtų ryte atsimerkt.
Kažkur skaičiau, kad LASEK mažiau sausina akis, bet kaip nuo sausų akių nuplėšt tuos apsauginius lęšius, bijau, kad jie man su visa tinklaine nusilups wub.gif
Ar buvo pas ką nors sausos akys prieš operaciją, būkit geri, pasidalinkit patirtim smile.gif
Atsakyti
Sveikos Mamos,

Jeigu galima, norėčiau išgirsti šiak tiek turinčiųjų patirtį konsultaciją. Kaip dėl tos operacijos trumparegystei. Esu 16 -likos metų vaikinas, kadangi žinau kad jau nuo pilnametystės daro "akių koregacijos" operacijas (ir net gi pažangiomis technologijomis) galvoju kuo greičiau ją darytis. Nešiojau akinius, dabar persimetęs (ne pirmi metai) ant kontaktinių lęšių. Mano dioptrijos akiniams: 4,25 | 4,75 (lęšiams mažiau turėtų būti). Tai va, bet mano matomumas tikrai mažėja (akinius keisdavau kas maždaug metai). Daktarai sako kad tai natūralu, ir daugumai taip, nes nespėja akys vystytis kaip vystosi sparčiai kūnas (kiti organai). Beje, ankščiau truputi dariau tas manškteles kur tas su barzda "tėvukas" prie lentos moko (rusų kalba), o dabar paskaitęs kad Jums iš tiesų jos padeda - darysiu be perstojo! Ir kaip skaičiau kitų žmonių pasisakymus, supratau jog po operacijos darant mankštdles nesunku išsaugoti puikų regėjimą? Tai tiek, jeigu kam nesunku, kas darėte tą operaciją ir jei kam pavyko išsaugoti po jos nebesugadintą matomumą - pasidalinkite patirtimi kaip ten kas ir t.t. Ačiū Jums labai ir atsiprašau už sutrugdymą.

Pagarbiai Tomas.
Atsakyti
QUOTE(Cerera @ 2011 06 26, 17:17)
Sveika, atrodo suradau su panašiom problemom susidūrusią ir jau išsioeravusią, tai bandysiu paklausinėt smile.gif
Aš irgi ilgai nešiojau lęšius (apie 13 m.), paskutiniu metu atsirado daug problemų, iš kurių didžiausios: į rageną besikėsinančios įaugt kraujagyslės ir baisus akių išsausėjimas, paskutiniu metu linzes vos išsilupdavau iš akies, kol gyd. apskritai neuždraudė jų nešiot verysad.gif
Galvoju apie operaciją, bet baisiai bijau. Be visų įmanomų komplikacijų dar mąstau, kaip mano akys atrodys po spaudimo žiedu, kai ir taip iki pat ragenos išsidriekusios kraujagyslės ir jau netgi lęšių nebegaliu įsidėt, nes pradėjo spaust kraujagyslių pakraščius? Ir kaip su tuo akių sausumu, kai jos pas mane ir taip sausos???
Prisiskaičiau USA forume, kad akių sausumas viena nemaloniausių pooperacinių pasekmių, kartais trukančių gan ilgai, kai kuriems net iki pusmečio. Jie ten skundžiasi, kaip po operacijos akių rytais negali atplėšt, o kai kurie net keliasi naktį ir vis pasilašina, kad galėtų ryte atsimerkt.
Kažkur skaičiau, kad LASEK mažiau sausina akis, bet kaip nuo sausų akių nuplėšt tuos apsauginius lęšius, bijau, kad jie man su visa tinklaine nusilups wub.gif
Ar buvo pas ką nors sausos akys prieš operaciją, būkit geri, pasidalinkit patirtim smile.gif

Laba. Na manau su tokiomis komplikacijomis ar geriau pasakius nukrypimais nuo normos, geriau užsirašyk pas gydytoją konsultacijai. O dar geriau pasikonsultuoti su keliais gydytojais. O čia, patarsiu geriau nesikonsultuoti biggrin.gif , nes manau jog kompetentingo, galinčio atsakyti į tavo klausimus tikrai neatsiras. Manau iš nuotraukų ir simptomų aprašymų, konsultuoti ir nustatyti diagnozę gali tik šarlatanai smile.gif.
Atsakyti
o tu zinai apie tokia Ortokorekcija ? imesiu siek tiek reklamos: http://www.akiuklini...s/ortokorekcija
labai atsiprasau, kad pareklamavau Lirema, bet kiek zinau ji vienintele siulo tokius lesius, todel prasau nenuzudykite manes, kad paminejau sia klinika
as pati pries apsisprendzian darytis akiu korekcija buvau nuejusi del tu lesiu, tik beda, kad del stipraus akiu sausumo mano akys tu lesiu neprieme, bet siaip pasirode visai nieko dalykas, nakti pamiegi su lesiais, o diena puikiai matai

quote=Fanto,2011 06 27, 00:02]Sveikos Mamos,

Jeigu galima, norėčiau išgirsti šiak tiek turinčiųjų patirtį konsultaciją. Kaip dėl tos operacijos trumparegystei. Esu 16 -likos metų vaikinas, kadangi žinau kad jau nuo pilnametystės daro "akių koregacijos" operacijas (ir net gi pažangiomis technologijomis) galvoju kuo greičiau ją darytis. Nešiojau akinius, dabar persimetęs (ne pirmi metai) ant kontaktinių lęšių. Mano dioptrijos akiniams: 4,25 | 4,75 (lęšiams mažiau turėtų būti). Tai va, bet mano matomumas tikrai mažėja (akinius keisdavau kas maždaug metai). Daktarai sako kad tai natūralu, ir daugumai taip, nes nespėja akys vystytis kaip vystosi sparčiai kūnas (kiti organai). Beje, ankščiau truputi dariau tas manškteles kur tas su barzda "tėvukas" prie lentos moko (rusų kalba), o dabar paskaitęs kad Jums iš tiesų jos padeda - darysiu be perstojo! Ir kaip skaičiau kitų žmonių pasisakymus, supratau jog po operacijos darant mankštdles nesunku išsaugoti puikų regėjimą? Tai tiek, jeigu kam nesunku, kas darėte tą operaciją ir jei kam pavyko išsaugoti po jos nebesugadintą matomumą - pasidalinkite patirtimi kaip ten kas ir t.t. Ačiū Jums labai ir atsiprašau už sutrugdymą.

Pagarbiai Tomas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charizmaa: 27 birželio 2011 - 06:37
Charizma, čia rašo, kad šis dalykas taikomas vaikams (9-10 metukų) ir dioptrijoms nedidesnėms nei -4,5, o mano dešinioji akytė jau regis -4,75... Manau darysiu operaciją už poros metų (kai tik jau galima bus), dar tikiuosi kainos nukris, technika patobūlės, tik vat ta nežinomybė "ar negryš tas pats". Fielmann konsultantai ten pasakoja kaip ten gryšta po operacijų žmonės po 30-tiems metų ir vėl su -3 kaž kur... sad.gif bet kokiu atveju, manau rizikuoti neišvengiama.

O kaip yra su tom to Rusų mokslininko (kur palminga daryti liepa ir "pamargajam-pamargajam") vat ar jo darant mankšteles įmanoma dar sutaisyti -4,75 ir -4,25 trumparegystę? Nes gydytojai visi kategoriškai sako - ne..., nors man atrodo, kad jie kaip susitarę, nes ir tas Rusų mokslininkas teigia, jog labai daug kas įmanoma su tomis mankštelėmis. Tai kaip yra ?

BEJE, norintiems mankštelių, vienam žurnale man davė nusirašyti taip pat trumparegystei gerinti, žodžiu - užsiklijuoti ant lango stiklo (akių aukštyje) reikia raudoną ar juodą skrituliuką 0,5cm skersmens. Tada atsistojate 33cm toliau nuo skrituliuko ir žiūrite į jį, tai į tolį (asmeniškai gyvenu ant kalno, tai žiūriu į pusę kilometro tolumoje namus), ir taip kartoti pirmas dvi dienas 3 minutes, kitas dvi dienas - 5, sekančias šešioliką dienų po - 7 minutes, likusias dešimt dienų po - 10 minučių. Po mėnesio darote dviejų savaičių pertrauką ir vėl viską pradėkit iš naujo. Be to, nešiojant akinius - darykite su jais (kaip dėl linzių - nežinau, asmeniškai darau su linzėm).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fanto: 27 birželio 2011 - 09:59
ortokorekcija taikoma IR VAIKAMS nuo 10 metu, man tuo metu buvo 24 metai ir prieme be problemu biggrin.gif cia iseitis tiems kas nenori darytis korekcijos arba negali del amziaus smile.gif tik minusas, kad su didesniu minusu netinka.... bet gal kam nors toks budas tiks ir kazkas jausis laimingesnis biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(Fanto @ 2011 06 27, 10:51)
Charizma, čia rašo, kad šis dalykas taikomas vaikams (9-10 metukų) ir dioptrijoms nedidesnėms nei -4,5, o mano dešinioji akytė jau regis -4,75... Manau darysiu operaciją už poros metų (kai tik jau galima bus), dar tikiuosi kainos nukris, technika patobūlės, tik vat ta nežinomybė "ar negryš tas pats". Fielmann konsultantai ten pasakoja kaip ten gryšta po operacijų žmonės po 30-tiems metų ir vėl su -3 kaž kur... sad.gif bet kokiu atveju, manau rizikuoti neišvengiama.

O kaip yra su tom to Rusų mokslininko (kur palminga daryti liepa ir "pamargajam-pamargajam") vat ar jo darant mankšteles įmanoma dar sutaisyti -4,75 ir -4,25 trumparegystę? Nes gydytojai visi kategoriškai sako - ne..., nors man atrodo, kad jie kaip susitarę, nes ir tas Rusų mokslininkas teigia, jog labai daug kas įmanoma su tomis mankštelėmis. Tai kaip yra ?
BEJE, norintiems mankštelių, vienam žurnale man davė nusirašyti taip pat trumparegystei gerinti, žodžiu - užsiklijuoti ant lango stiklo (akių aukštyje) reikia raudoną ar juodą skrituliuką 0,5cm skersmens. Tada atsistojate 33cm toliau nuo skrituliuko ir žiūrite į jį, tai į tolį (asmeniškai gyvenu ant kalno, tai žiūriu į pusę kilometro tolumoje namus), ir taip kartoti pirmas dvi dienas 3 minutes, kitas dvi dienas - 5, sekančias šešioliką dienų po - 7 minutes, likusias dešimt dienų po - 10 minučių. Po mėnesio darote dviejų savaičių pertrauką ir vėl viską pradėkit iš naujo. Be to, nešiojant akinius - darykite su jais (kaip dėl linzių - nežinau, asmeniškai darau su linzėm).

Atsakyti
O daugiau tokių nėra "gudrybių" nėra kaip ši? Nes atrodo aš jau su šiak tiek perdideliu minusu - netinku. Kaip dėl to Rusų mokslininko mankštelių? Ar pasitaiko jomis stebuklų?
Atsakyti
Sveiki, skaicau visa tema ir uzkliuvo vienos forumietes pasiskaymas, kad geriausia lazerine korekcija atlikti wavefront metodu, o Lietuvoje niekas to nedaro. Nereklamuoju nei vienos gydymo istaigos, nes pati dar tik renku info, taciau stai ka radau "LIREMA" puslapyje:
Mūsų lazeriu korekcija gali būti atliekama keliomis nomogramomis, kai viena iš jų parenkama ištyrus paciento akis. Daugeliu atveju atliekama asferinė korekcija, kurios metu išlaikomas natūralus ragenos asferiškumas – tai užtikrina gerą ir kontrastingą matymo kokybę ir šviesiu paros metu, ir prietemoje. Individuali wavefront ar topo guided korekcija papildomai koreguoja sudėtingesnes refrakcijos ydas, pvz. aukštesnės eilės aberacijas, jei tai yra būtina. Aberacijos – akies optinės sistemos nukrypimai nuo geometrinės optikos, kurie blogina matymo ryškumą. Dažniau tai pastebima esant blogam apšvietimui. Aukštesnio laipsnio aberacijos gali būti koreguojamos wavefront programos pagalba, veikiančioje ir lazeryje MEL 80

Is tikro nesupratau, ar cia tas pats ka forumiete turejo omenyje, nes anot jos, prieblandoje, tamsoje, su wavefront, ryskumas islieka toks pats kaip ir dienos sviesoje, taciau Lietuvoje tokiu metodu operacijos nealiekamos. Taip iseina, kad atliekamos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zalia_22: 27 birželio 2011 - 14:21
QUOTE(Cerera @ 2011 06 26, 17:17)

As tikrai neapsiimu patarti 100 proc. kaip tau bus, tikrai kreipkis i specus, bet galiu pasidalinti apie save. Mano sausumas pries operacija buvo, bet nebaisiai, tikrai nepatologiskai, be to, kraujagysles taip ir liko issipletusios. Labai gaila, nes akys atrodo raudonos visada.
Po operacijos tenka pasilasinti asaras, bet dienomis normaliai, uztenka ryte- vakare, jei prisimenu, tai ir diena pasilasinu, man po lasek tik po miego sunkiau atplesti. Diena visai normaliai. Be to, nezinau, kaip kitiems, bet man dar tikrai prisideda nemiegojimas, jau trecia savaite nemiegu normaliai per vaikus. Kazkoks juodas periodas pas mus. Pirma sirgo mazius, dabar dickis dar neissveiko 7 paras karsciavo, tai neissimiegodavau. Dabar sianakt uzsiisterikavo mazius pora valandu nakti. Tai kai tik vaikai prikelia, tai ir iskart lasinuosi, jauciu sausuma, su asaromis einu gultis kartu. O diena normaliai. Tai manau, kaip prie tokios situacijos, as visai gerai jauciuosi su savo akimis.
O del apsauginiu lesiu, jei leis tau operuotis Lasek, patariu nesukineti atmerkus akiu, nes tikrai gali prilipti prie voko linze ir sukelti skausma, ar netgi pasislinkti, iskart prilasinti asaru, manau, neturetu jie ten taip prilipti. Bet sunku pasakyti, cia gydytojos reikia klausti. Yra visokiu asaru, kur ne tik drekina, bet dar aptraukia apsaugine plevele, tarsi pamaitina akis, kad greiciau gytu. Nezinau, ar ka as patariau, bet tiesiog pasidalinau patirtimi, pas tave tikrai nestandartinis atvejis, turi konsultuoti gydytojas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltė: 27 birželio 2011 - 15:57
sveikos:)
ar yra merginų pastojusių iškart po lasik operacijos? rašo, kad pusmetį nerekomenduojama, bet gal kuriai vis dėlto atskrido gandas ? ar nieko neatsitiko akims?
Atsakyti