Na tikrai nepyragai po 3 menesiu, reikia, kad Laala parasytu. Ji rase apie pora menesiu nemate, idomu iki 6 menesiu jau visai viskas susitvarko? Drauge nori operuotis rugseji, as dabar turiu motyvuoti jai viska, apsviesti, nes ji cia neskaitys, nedalyvauja SM, teks viska man atraportuoti. Beje, ruosiasi eiti NZ del pinigeliu stygiaus, bet nori LASEK. Sake mane vesis, kad jos neperkalbetu i LASIK

QUOTE(Viltė @ 2011 06 15, 19:25)
1) mano mazylis sia savaite sunkiai susirgo, teko nepamiegoti ne viena nakti, sianakt vel teko nemiegoti, numigau 2,5 val tik. Lekiau ryte uz vairo i ligonine, tai nieko baisaus, nuvairavau, leciau vaziavau, labiau trukde nedamiegojimas toks. Gal tai irgi turi itakos. Ievkai berods nepasilsejimas irgi turejo itakos regejimui,sakau, gal ir man susitvarkys.
2) Man tai patinka jo jumoras, gerai, kad cia turim nors viena vyra, vis ne bobaturgis
3) Aciu
, matau, kad aktyviai domites, tikiuosi pasirinksite geriausia varianta ir dalinsites ispudziais cia su mumis, manau, kiekviena patirtis yra neikainuojama.
1) Žinoma, Vilte, kad tai turi įtakos - ir nervai, ir nuovargis, nedamiegojimas, taigi (pritariu Pekoliui), tiesiog kai tik turėsi galimybę, stenkis skirti daugiau laiko sau, poilsiui, be to, labai svarbu - nusiramink ir mažiau galvok apie negerumus, ir pamatysi - viskas susitvarkys... Linkiu kantrybės ir ramybės tau visa tai ištverti! 2) Man tai patinka jo jumoras, gerai, kad cia turim nors viena vyra, vis ne bobaturgis

3) Aciu

2) Tikrai puikus tas Pekolio humoras, jis čia lyg visus suvienija ir sutaiko

3) Taip, susidomėjau jau nuo praeito rudens, kai pamačiau laikrašty reklamą, kad NZ atidarymo proga taikomos didelės nuolaidos lazerio operacijoms (tuomet jie reklamavo vien tik LASIK) ir staiga susigundžiau, nes seniai svajojau atsikratyt akinių... Taigi užsiregistravau konsultacijai, o per tą skubėjimą informacijos pasiieškot nesumąsčiau... Ir tik paskutinę naktį pradėjau skaityt intere straipsnius ir forumus ir tik tuomet sužinojau, kad egzistuoja dar ir skirtingi metodai ir skirtingos rizikos... Išsigandau LASIK galimo akių sausumo, nes tokią problemą pastoviai turėdavau nešiodama lęšius, dėl ko juos dabar deduosi tik ypatingomis progomis... Taigi nukėliau konsultacijas ir tik viską išsistudijavusi vėl užsiregistravau... bet jau į Liremą... Tik va ta konsultuojanti, bet neoperuojanti gydytoja Tolutienė nepatiko...
Todėl ir sakau (aukščiau rašiau), kad turbūt ir didžioji dauguma tokių kaip aš nuvažiuoja nieko nepasiskaitę bei nežinodami ir išsioperuoja tuo metodu, kurį pasiūlo ir pareklamuoja konsultavęs gydytojas... Gerai, jei viskas gerai baigiasi... Aišku, daugeliui ir baigiasi gerai, bet niekada negali žinot, ar būtent tu nepakliūsi į tą mažytę mažumą tų, kuriems ne viskas pasisekė... Pvz., kaip čia, berods, charizmaa, ačiū jai už tai, kad dalinasi su visais savo patirtimi...
Taigi dabar jau praėjo nemažai mėnesių nuo tos konsultacijos, o aš ir toliau domiuosi šia tema... Na, savo variantą jau kaip ir turiu pasirinkusi, tik dabar vėl laukiu tinkamos progos... Prižadu, kai/jei išsioperuosiu, būtinai čia pasidalinsiu savo įspūdžiais! Tikiuosi, ir jūs visi, čia dabar berašantys ir besidalinantys neįkainojama patirtimi bei informacija, niekur nedingsite ir paguosite mus, besioperuosiančius ateityje...

Na, ir aš, kaip Ievka, nemoku trumpai drūtai parašyt - vis išsiplečiu...

QUOTE(*Ievka* @ 2011 06 16, 21:55)
Bet kokiu atveju jumoras yra gerai ypač jei jis praskaidrina nuotaiką ir palieka šypseną veide
P.S. o liepos mėnesio pradžioje tikrai eisiu į patikrinimą
Tik nepamiršk pavizgint uodegos, Ievka! 
P.S. o liepos mėnesio pradžioje tikrai eisiu į patikrinimą

QUOTE(Viltė @ 2011 06 16, 22:56)
Drauge nori operuotis rugseji, as dabar turiu motyvuoti jai viska, apsviesti, nes ji cia neskaitys, nedalyvauja SM, teks viska man atraportuoti. Beje, ruosiasi eiti NZ del pinigeliu stygiaus, bet nori LASEK. Sake mane vesis, kad jos neperkalbetu i LASIK 
Tai gal galėtumėt užklaust NZ, kiek jų gydytojai yra atlikę LASEK operacijų? Labai norėčiau tai sužinot...
O kažin ar rugsėjį NZ dar bus taikomos nuolaidos?

QUOTE(Kristigri @ 2011 06 17, 02:28)
ihihi:
Šaunuolis, Pekoli!
Gaila, kad aš neturiu tokios uodegos kaip Ievka...

Na va Kristigri....Jau dabar supratau ir tavo intencijas...Tu pastebėjau kad įsimylėjau

Gerai gerai, tuoj įsimylėsiu ir tave.. Ot bus puikus haremas

Tai ką..nedaug ir teliko ir šitos temos uždarymui- pora puslapių ir bus nauja

Vilte, kaip akys? Ar pailsėjai? Ar geriau?
Visoms siunčiu bukietą gėlių

QUOTE(Pekolis @ 2011 06 17, 09:12)
Na va Kristigri....Jau dabar supratau ir tavo intencijas...Tu pastebėjau kad įsimylėjau
Ievką, ir užpavydėjai
. Du erelio akimis, viena dar besiruošainti erelio akis įsitaisyti 
(tik tokių radau) ir dar pridedu nuo savęs ---<---@

Labutis, na smagu cia pas jus, nuotaikos geros, mano akys stabiliai vienodai - neblogai, bet noriu geriau

Nezinau, kur pasiulyti naujas savo linzes, net nezinau, ar i reikiama skyreli ikeliau. Gal kam reikia?
http://www.supermama...howtopic=745119
QUOTE(Viltė @ 2011 06 16, 20:56)
Na tikrai nepyragai po 3 menesiu, reikia, kad Laala parasytu. Ji rase apie pora menesiu nemate, idomu iki 6 menesiu jau visai viskas susitvarko?
Skirtuma pamaciau po dvieju menesiu, bet tikrai reikia islaukti bent 6 menesius, o kai skaiciau uzsienieciu forumus, tai ten tikrai keli buvo, kuriem pagerejo matymas po 9 menesiu

Sekmes

QUOTE(Pekolis @ 2011 06 17, 08:12)
Ievką, ir užpavydėjai
. Du erelio akimis, viena dar besiruošainti erelio akis įsitaisyti 
(tik tokių radau) ir dar pridedu nuo savęs ---<---@
Uoj... Nejau ir man vaikystė grįžta... 

Laala, aciu uz vilti 
Kristigri, zinai, ka as pasakysiu, ogi, kad gailiuosi tik vieno dalyko, kad anksciau negalejau issioperuoti akiu del ivairiu priezasciu-buvo kiti prioritetai ir aisku finansai viska leme. Kai paskaitau, kad galima geriausia operuotis 25 m., tai as jau 10 metu galejau gerai matyti. Man atrodo, kad nedaug laiko liko pasidziaugti tuo geru matymu, po to akys eis i pliusa-vel bus akiniai. Aisku, paguoda man buvo linzes-bet kai dabar matau, jau niekada nesustraukiancias kraujagysles, nes linzes nesiojau 17 metu ir istisai, nepaisant visokiu uzdegimu ir nepatogumu, tai ko noreti. Taip kad linkiu greiciau pasidaryti ir dziaugtis gyvenimu, o iki Kaledu daug dar laiko

Kristigri, zinai, ka as pasakysiu, ogi, kad gailiuosi tik vieno dalyko, kad anksciau negalejau issioperuoti akiu del ivairiu priezasciu-buvo kiti prioritetai ir aisku finansai viska leme. Kai paskaitau, kad galima geriausia operuotis 25 m., tai as jau 10 metu galejau gerai matyti. Man atrodo, kad nedaug laiko liko pasidziaugti tuo geru matymu, po to akys eis i pliusa-vel bus akiniai. Aisku, paguoda man buvo linzes-bet kai dabar matau, jau niekada nesustraukiancias kraujagysles, nes linzes nesiojau 17 metu ir istisai, nepaisant visokiu uzdegimu ir nepatogumu, tai ko noreti. Taip kad linkiu greiciau pasidaryti ir dziaugtis gyvenimu, o iki Kaledu daug dar laiko

Na kagi, grizau po apziuros, mano akys siuo metu mato po 0,8, viena buvo 1, tai paprastejo. Tai yra tikriausiai ne tik del epitelio gijimo, bet ir nuo kortikosteroidu-turejau sia savaite lasintis po 1 lasiuka, bet gydytoja nutrauke is viso. Lieku tik su dirbtinem asaromis, turetu pagereti regejimas. Pagal visus kitus tyrimus-refrakcija ir akispudi ziurejo, tureciau matyti 1. Dar truksta ir ryskumo. Zodziu, gal nuo Dexa paprastejo man. Taciau esu laiminga, tik truksta kantrybes islaukti to gero matymo. Gyvenu normalu gyvenima, vairuoju. Viskas puikiai.
QUOTE(Viltė @ 2011 06 20, 00:07)
Laala, aciu uz vilti 

Vilte, nevisiems tinka nuo tų 25...man šast ir ties kokiais 34 ėmė ir paprastėjo nuo -1,5 ir -1,75 iki -3 ir -3,5... Va tau ir 25eri...
Papildyta:
QUOTE(Kristigri @ 2011 06 18, 20:29)
Uoj... Nejau ir man vaikystė grįžta...
Na, bet į haremą turbūt tiksiu tik išsioperavusi akis...
Bet šiaip ar taip, ačiū, Pekoli, už gėles!..
Maž tavo "bukietas" atneš čia mums visoms kokį Kalėdų stebuklą... 

Aj nu ką jau čia...nesikuklink..su regėjimu padėsim...tai vienas tai kitas už tave pažiūrėtų...

QUOTE(Pekolis @ 2011 06 20, 22:26)
Vilte, nevisiems tinka nuo tų 25...man šast ir ties kokiais 34 ėmė ir paprastėjo nuo -1,5 ir -1,75 iki -3 ir -3,5... Va tau ir 25eri...
Eina sau

QUOTE(Viltė @ 2011 06 20, 00:07)
Kristigri, zinai, ka as pasakysiu, ogi, kad gailiuosi tik vieno dalyko, kad anksciau negalejau issioperuoti akiu del ivairiu priezasciu-buvo kiti prioritetai ir aisku finansai viska leme. Man atrodo, kad nedaug laiko liko pasidziaugti tuo geru matymu, po to akys eis i pliusa-vel bus akiniai. Taip kad linkiu greiciau pasidaryti ir dziaugtis gyvenimu, o iki Kaledu daug dar laiko 
Ačiū, Vilte, už padrąsinimą, visa šita aš ir pati žinau, na bet, manau, kai akys eis "į pliusą", vis tiek nebebus taip bjauru kaip dabar, nes akinių bereikės, kiek suprantu, tik skaitymui, t.y. žiūrėjimui į arti, bet užtat nekils tokių nepatogumų kaip dabar, pvz., baseinuose ir pirtyse, šaltu metu dėl rasojimo, vasarą - dėl būtinybės kaitalioti paprastus ir saulės akinius ir t.t. ir panašiai. Vien tai jau kokį pasitenkinimą suteiks! 
Vilte, smagu, kad tau viskas neblogai, dabar pasiektas 0,8 regėjimas - juk irgi geras palyginus su tuo, koks buvo anksčiau, ir pagal LAALA, jis tikrai dar turi laiko gerėti! Na, o jei netyčia ir liktų ne iki galo idealus, tai gal už kokių 10-15 metų būtų kaip tik į gera - tuomet "į pliusą" einantis regėjimas gal taptų puikus!

QUOTE(Pekolis @ 2011 06 20, 22:26)
man šast ir ties kokiais 34 ėmė ir paprastėjo nuo -1,5 ir -1,75 iki -3 ir -3,5... Va tau ir 25eri...
Aj nu ką jau čia...nesikuklink..su regėjimu padėsim...tai vienas tai kitas už tave pažiūrėtų...
Na neliūdna čia su tavimi, Pekoli!!! Aj nu ką jau čia...nesikuklink..su regėjimu padėsim...tai vienas tai kitas už tave pažiūrėtų...

O dėl regėjimo - tai tikrai kad eina sau...

QUOTE(Viltė @ 2011 06 20, 23:18)
mano vienai draugei 36 metu dabar, pries pora metu pasilpo 0,25 dioptrijomis, tai dabar kazkur netoli abi -4 ir dar yra astigmatizmas nedidelis. Irgi labai nori operuotis. Kazin, ar jai galima Lasek? Jau taupo pinigus.
Regėjimas -4D su astigmatizmu neturėtų būt jokia kliūtis LASEK operacijai. Pvz., mano akys kažkur -4,5D ir plius (tik dabar sužinojau) turiu nedidelį astigmatizmą, ir man kaip tik patarė darytis LASEK. Na nebent dėl to, kad akys šiek tiek susilpnėjo, bet tai juk nežymiai ir jau nemažai laiko praėjo - 2 metai... Aišku, jei taip - regėjimas gali turėt tendenciją ir po operacijos kada nors vėl pablogėt, bet čia niekada negali būti tikras... Manau, tiesiog reikia stengtis akių nepervargint... 

QUOTE(Kristigri @ 2011 06 17, 02:28)

Būtinai bandysiu, tik bijau, kad taip gerai kaip čia nesigaus

Na va Kristigri....Jau dabar supratau ir tavo intencijas...Tu pastebėjau kad įsimylėjau blush2.gif Ievką, ir užpavydėjai rolleyes.gif
Gerai gerai, tuoj įsimylėsiu ir tave.. Ot bus puikus haremas lotuliukas.gif . Du erelio akimis, viena dar besiruošainti erelio akis įsitaisyti smile.gif
Tai ką..nedaug ir teliko ir šitos temos uždarymui- pora puslapių ir bus nauja smile.gif
Visoms siunčiu bukietą gėlių 000059.gif (tik tokių radau) ir dar pridedu nuo savęs ---<---@
Gerai gerai, tuoj įsimylėsiu ir tave.. Ot bus puikus haremas lotuliukas.gif . Du erelio akimis, viena dar besiruošainti erelio akis įsitaisyti smile.gif
Tai ką..nedaug ir teliko ir šitos temos uždarymui- pora puslapių ir bus nauja smile.gif
Visoms siunčiu bukietą gėlių 000059.gif (tik tokių radau) ir dar pridedu nuo savęs ---<---@
Na, va Pekoli... koks tu lengvabūdis, vienintele tikėjaus būt, o dabar jau ir haremas

Na, bet tavo bukietas papirko, tiek to pasirašau ir į haremą

Žinai situacija mano labai panaši (metai tie patys

Vilte, smagu, kad tau viskas neblogai, dabar pasiektas 0,8 regėjimas - juk irgi geras palyginus su tuo, koks buvo anksčiau, ir pagal LAALA, jis tikrai dar turi laiko gerėti! Na, o jei netyčia ir liktų ne iki galo idealus, tai gal už kokių 10-15 metų būtų kaip tik į gera - tuomet "į pliusą" einantis regėjimas gal taptų puikus! mirksiukas.gif
Kai yra gerai, visada norisi dar geriau

O su tuo ėjimu į pliusą... kadangi priežastys senatvinės toliaregystės visai kitos, nei trumparegystės ar paprastos toliaregystės, deja ji neištaiso minuso į pliusą

Papildyta:
QUOTE(Viltė @ 2011 06 20, 23:18)
Eina sau
, kaip daug nusilpo regejimas, tikrai pirma karta sutinku toki atveji, na mano vienai draugei 36 metu dabar, pries pora metu pasilpo 0,25 dioptrijomis, tai dabar kazkur netoli abi -4 ir dar yra astigmatizmas nedidelis. Irgi labai nori operuotis. Kazin, ar jai galima Lasek? Jau taupo pinigus.
Bet tau tikrai daug 

Kristigri jau ir atsakė, tikrai nebus problema operuotis Lasek, be to tas pasilpimas gali būti sąlygotas per didelės apkrovos akims, pvz. gal ji paskutiniu metu daug dirbo prie kompo? Net mano pavyzdys daug ką rodo - daug metų nešiojau linzes ir akinius visu vienetu stipresnius ir aparatai rodė tokį patį minusą, bet visus tuos 12 metų ištisai mokiausi, dirbau, vienu žodžiu ištisai varginau akis