Saunu,kad yra pritarianciu mano nuomonei
nereikia,leisti kad ant galvos uzliptu,aisku nereikia ir rekauti per daug,bet tvarka turi buti
Nesenai buvo susirinkimas, po jo priėjau ir paklausiau auklėtojos (kitiems negirdint) ar tiesa , kad ji pravardžiuoja kai kuriuos vaikus.... Ji atsakė, jog negražiai nevadina, kad visa tai metaforos ar pokštai....
Na nenorėjau prie kitų tėvų veltis į diskusijas, bet tikiuosi ji bus "atidesnė" savo "pokštams"...
Dėl tų baimių. O aš gyvenime galvoju, kad laikas išmokti mums mąstyti ir gyventi kitaip. Nebijoti kalbėti, aiškintis, "kovoti" už savo teises..per daug nutylime, per daug bijome.
Nematau reikalo tylėti. Pvz. aš dirbu ir turiu laikytis begalės taisyklių, jei aš jų nesilaikysiu, bet koks žmogus ir bet kada gali pranešti vadovybei ir aš nieko prieš. Jei aš netinkamai elgiuosi ar blogai dirbu, tai visiškai teisinga, kad man bus išaiškinta kaip reikia dirbti ir elgtis. Gyvenime man irgi taip buvo, aš tai labai aiškiai pamenu, bet man tai niekuo nepakenkė, tik padėjo
Bet visuomet ir visur atsiranda išskirtinių, kurių reikia bijoti, kad jie "nepadarytų" nieko mūsų vaikams, kad su mumis pačiais gražiai elgtųsi. Keliaklupsčiaujama visur: gydymo, ugdymo įstaigose, darbovietėse ir pan. Aš rimtai gimiau ne tuo laiku, kad to negaliu suprasti..
Jei jau žmogus toks bukas (atsiprašau už pasakymą, bet...), kad ims "keršyti" nieko dėtam vaikui, tai gal tada tikrai geriau kuo anksčiau tai pamatyti ir kažką keisti
Na ir šaunu, kad pasakei
Aišku, kad turėtų susiprasti ir į vaiką išmokti žvelgti kaip į žmogų.
Juk kažin ar jai, suaugusiai moteriai būtų smagu, jei ateitų už butą sumokėti ir banke kas pavadintų "balų gražuole"..oi kiek būtų nepasitenkinimo..tai kodėl vaikams turi būti tas pats?
Nematau reikalo tylėti. Pvz. aš dirbu ir turiu laikytis begalės taisyklių, jei aš jų nesilaikysiu, bet koks žmogus ir bet kada gali pranešti vadovybei ir aš nieko prieš. Jei aš netinkamai elgiuosi ar blogai dirbu, tai visiškai teisinga, kad man bus išaiškinta kaip reikia dirbti ir elgtis. Gyvenime man irgi taip buvo, aš tai labai aiškiai pamenu, bet man tai niekuo nepakenkė, tik padėjo
Bet visuomet ir visur atsiranda išskirtinių, kurių reikia bijoti, kad jie "nepadarytų" nieko mūsų vaikams, kad su mumis pačiais gražiai elgtųsi. Keliaklupsčiaujama visur: gydymo, ugdymo įstaigose, darbovietėse ir pan. Aš rimtai gimiau ne tuo laiku, kad to negaliu suprasti..
Jei jau žmogus toks bukas (atsiprašau už pasakymą, bet...), kad ims "keršyti" nieko dėtam vaikui, tai gal tada tikrai geriau kuo anksčiau tai pamatyti ir kažką keisti
QUOTE(murzinyte @ 2006 11 02, 07:50)
Nesenai buvo susirinkimas, po jo priėjau ir paklausiau auklėtojos (kitiems negirdint) ar tiesa , kad ji pravardžiuoja kai kuriuos vaikus.... Ji atsakė, jog negražiai nevadina, kad visa tai metaforos ar pokštai....
Na nenorėjau prie kitų tėvų veltis į diskusijas, bet tikiuosi ji bus "atidesnė" savo "pokštams"... 
Na ir šaunu, kad pasakei
Juk kažin ar jai, suaugusiai moteriai būtų smagu, jei ateitų už butą sumokėti ir banke kas pavadintų "balų gražuole"..oi kiek būtų nepasitenkinimo..tai kodėl vaikams turi būti tas pats?
O aš būčiau tos auklėtojos paklaususi, iš kur vaikas išmoko tokių naujų žodžių, kurių niekas jų artimųjų tarpe nenaudoja. Manau kad būtų supratusi, ko iš jos norima.
Buvau patekus į panašią situaciją, tik dėl kitokių dalykų. Iškart kitą rytą, kadangi tos auklėtojos nebuvo, pakalbėjau su kita, maždaug "kaip čia taip, ar galėjo būti?".Vakare jau sulaukiau pasiaiškinimų, pasiteisinimų, net pati pas vedėją jau buvo nulėkus iš anksto pasipasakot (nors aš net nesiruošiau jos skųsti valdžiai).Tai pasikalbėjom, pasakiau, kad "gal nelabai vieni kitus supratom ir, tikiuosi, ateity draugausim" ir to užteko-paskui net tėveliai padėkojo, nes, pasirodo, ne mums vieniem buvo problemų, bet visi tylėjo, tai auklėtoja ir manė esanti labai teisi.
Taigi isvada-mamos netylekit
QUOTE(ringa @ 2004 03 05, 16:13)
Iki šiol atrodė, kad visai nieko ta auklėtoja, vaikui ji labai patinka, sako aš ją labai myliu. Tai ir nesinori jos ir įskūsti. Bet net nžn. jei tokie fokusai kartosis?
tai reikejo tau tada aukletoja apkirpt,pasiulyt reikejo
Stai jau kelinta karta atejus parsivesti vaiko namo,aukletoja skundziasi,kad musu grupeje tokie isdyke ir nepaklusnus vaikai,islepinti,kad jau nebezino ka daryti...
Tikiu kad taip yra,bet pradejau galvoti,gal aukletojos jau kiek per senos ir jau tingi uzsiimti su vaikais.
Juk jos galetu sugalvoti ivairiausiu zaidimu,kad vaikams butu idomu,bet kiek teko matyt,tai jos sedi an fotelio,o vaikai siunta.Nu juk jie nesedes kaip ir jos.Lauke kai buna tai irgi jos pliurpiasi susedusios,o vaikai laksto sau.Dar prisiminiau save pries kokius 5metus,iki tol svajodavau kaip noreciau dirbti su vaikais,o jau dabar nebetureciau kantrybes.
Tai gal ir joms jau tas pats,joms jau gerokai virs 40m.Parasykit ka jus apie tai galvojat,ar cia vaikai per daug isdyke,ar aukletojos paseno?[/COLOR][/COLOR]
Pas mus tai grupėj viskas gerai, ir žaidžia, ir užsiema su vaikais. Bet reikia suprasti ir auklėtojas kai grupėja būna 16 ar daugiau vaikų, ir jos kartais nespėja visų sužiūrėti.
Net nežinau ka pasakyt pagal tavo situacija, gal ir pavargusios, visko būna.O jūs čia Klaipėdoje lankot darželį?
Net nežinau ka pasakyt pagal tavo situacija, gal ir pavargusios, visko būna.O jūs čia Klaipėdoje lankot darželį?
[quote]petelne. Mes Kretingoje lankome...
Tikiu,kad pavargsta,nespeja,bet kam dejuot,viena net susiraukusi vaiksto
Juk mes irgi dirbame sunkius darbus,bet ka padarysi,toks gyvenimas...Dar manau,kad galetu but daromi tevu susirinkimai,kad zinotume kaip elgiasi musu vaikai darzelyje,ka blogai daro.Gal bandytume visi issprest ta klausima?
[COLOR=deeppink]
[quote=petelne,2008 01 25, 16:06]
Tikiu,kad pavargsta,nespeja,bet kam dejuot,viena net susiraukusi vaiksto
Juk mes irgi dirbame sunkius darbus,bet ka padarysi,toks gyvenimas...Dar manau,kad galetu but daromi tevu susirinkimai,kad zinotume kaip elgiasi musu vaikai darzelyje,ka blogai daro.Gal bandytume visi issprest ta klausima?
[COLOR=deeppink]
[/quote]
O tai jus nedarot susirinkimų?
[/quote]
O tai jus nedarot susirinkimų?
aisku kad aukeltojos nesustvarko su vaikasi
nes vaiaki islepe be jokiu auklejimu ir ribu ateina
ir dar kai dvi auletojos ant kruvos vaiku
pacios mamos nuolta skundziasi kad su savu vienu ar dviem nesustvarko...
mano vaiko grupej tai vieni bernai,tai patikekit, aukletojos su kvadratinem galvom vaiksto
ir situacija
4,5 m berniukas sulauze
stala 2 kartus
ir ka mama - nu pasitaiko, gi berniukai i viso
jokio sudrausminimo vaikui
per pietu miega aukletoja turi stovet kaip budelis kad tokie keli sustrekai netrukdytu kitiems
nes tie sustriakai kaip pravadyriai uzveda ir kitus
nu karoce tikrai nelengva
o tevai nedaro jokiu isvadu i aukletoju nusiskundimus ir pastabas del vaiku elgesio
vaikai daro ka nori nes ju tevam dzin
nes vaiaki islepe be jokiu auklejimu ir ribu ateina
ir dar kai dvi auletojos ant kruvos vaiku
pacios mamos nuolta skundziasi kad su savu vienu ar dviem nesustvarko...
mano vaiko grupej tai vieni bernai,tai patikekit, aukletojos su kvadratinem galvom vaiksto
ir situacija
4,5 m berniukas sulauze
ir ka mama - nu pasitaiko, gi berniukai i viso
jokio sudrausminimo vaikui
per pietu miega aukletoja turi stovet kaip budelis kad tokie keli sustrekai netrukdytu kitiems
nes tie sustriakai kaip pravadyriai uzveda ir kitus
nu karoce tikrai nelengva
o tevai nedaro jokiu isvadu i aukletoju nusiskundimus ir pastabas del vaiku elgesio
vaikai daro ka nori nes ju tevam dzin