Įkraunama...
Įkraunama...

Darželio aukletojų pareigos,taisyklės

nu ne visi tėvai gi taip išlepina, kad neina susitvarkyt. ax.gif
Atsakyti
Kazkaip keista girdet, kad aukletojos su vaikais nesusitvarko. AS visada labai nustembu, kai nueinu pasiimt saviskio, kaip ten jie ramiai ir graziai zaidzia. Ir ne kart maciau kaip aukletoja savo darbus dirba , ovaikai tai piesia, tai deliones delioja. Tiesa pasakius man namie nevisada pasiseka su dviem taip susitvarkyt. Vyras vienas kart net juokesi, sako atejau stoviu, nieks i mane demesio nekreipia , nei vaikai mato, nei aukletoja, sako kokias 5 minutes taip prastovejau tycia. tik paskui kazkoks vaikas sureagovo. O amzius tai namaanau, kad yra riba bendravimui su vaikais, kitos jaunos, gal tikrai maziau kantrybes turi, nei tos pagyvenusios. O kieme budavo aukletoja tupi smelio dezej vidury, o vaikai aplink kaip kokie kiskiai sutupe ir visi kazka veikia.
Manau priklauso nuo poziurio : man nedaug moka , kodel turiu cia plesitis.
O vaiakai kaip vaikai , visais laikais buvo ir islepintu, ir hyperaktyviu ir letu ir museiku ir kokiu tik ne..... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 01 25, 16:46)
aisku kad aukeltojos nesustvarko su vaikasi
nes vaiaki islepe be jokiu auklejimu ir ribu ateina

as is kitos puses galiu pasisakyti.
Pries tai tik girdejau, kaip su mano vaiku neina susitvarkyti, kaip neklauso, skriaudzia kitus ( ir pai buna skriaudziama), esu girdejusi ir pasiulyma, kad gal kokiu raminanciu atnesti vaikui pagirdyti.
Pakeitus darzely skundai kazkodel dingo - atvirksciai yra pagiriama, kad saunuole, padeda aukletojai tvarkyti, globoja silpnesnius uz save ir t.t

Taip sakant vienas vaikas ir dvi visiskai skirtingos aukletoju nuomones.
Ir ar tikrai sioje situacijoje yra kaltas vaikas, ar vistik tai yra aukletojos kompetencijos ir ziniu stoka, o gal ir noro gerai atlikti darba.
Atsakyti
QUOTE(petelne @ 2008 01 25, 01:11)
Tai gal ir joms jau tas pats,joms jau gerokai virs 40m.Parasykit ka jus apie tai galvojat,ar cia vaikai per daug isdyke,ar aukletojos paseno?[

Virš 40 ir jau pasenus blink.gif ? Manyčiau pats tas. Mano dukros abiems auklėtojoms per 50., ir aš jomis be galo patenkinta. Ne amžiuje problema.
Jaunų žmonių darželyje už 800 Lt per mėnesį nelabai kas tikisi rasti verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2008 01 25, 23:17)
Virš 40 ir jau pasenus blink.gif ? Manyčiau pats tas. Mano dukros abiems auklėtojoms per 50., ir aš jomis be galo patenkinta. Ne amžiuje problema.
Jaunų žmonių darželyje už 800 Lt per mėnesį nelabai kas tikisi rasti  verysad.gif .

Tai tiesa už tokį atlyginima niekas nenori dirbt. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 01 25, 19:52)
as is kitos puses galiu pasisakyti.
Pries tai tik girdejau, kaip su mano vaiku neina susitvarkyti, kaip neklauso, skriaudzia kitus ( ir pai buna skriaudziama), esu girdejusi ir pasiulyma, kad gal kokiu raminanciu atnesti vaikui pagirdyti.
Pakeitus darzely skundai kazkodel dingo - atvirksciai yra pagiriama, kad saunuole, padeda aukletojai tvarkyti, globoja silpnesnius uz save ir t.t

Taip sakant vienas vaikas ir dvi visiskai skirtingos aukletoju nuomones.
Ir ar tikrai sioje situacijoje yra kaltas vaikas, ar vistik tai yra aukletojos kompetencijos ir ziniu stoka, o gal ir noro gerai atlikti darba.

bigsmile.gif
taip ir tu tesii

maniskis niekad nesimusa
bet as ji mokinu - kad jei lenda nereikia leistis buti skriaudziama - sakau duok atgal ir i nosi doh.gif blogai bet ka daryti

viena savaite buvo "sukvailiojes" tai kasdien ir sakydovo - vaikas nmusasi neklauso ir tt - nugi ne is sio nei is to aisku taip nebuna, aiskinomes situacija..kalbejiom mokinom ir tt...nu nustojo mustis

aisku daug kas nuo aplinkos priklauso
bet visas vaiku auklejimo grozis dazniausiai ir atsiskleidzia kolektyve
Atsakyti
aisku daug kas nuo aplinkos priklauso
bet visas vaiku auklejimo grozis dazniausiai ir atsiskleidzia kolektyve
User is online!Profile CardPM

Go to the top of the page

O pas mus tai atvirksciai , is darzelio kol kas jokiu skundu, nors zinau, kad vaikas pakankamai judrus, bet namie broli mazaji visko primoko ir mustis pradejo
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 01 25, 16:46)
aisku kad aukeltojos nesustvarko su vaikasi
nes vaiaki islepe be jokiu auklejimu ir ribu ateina

ir dar kai dvi auletojos ant kruvos vaiku
pacios mamos nuolta skundziasi kad su savu vienu ar dviem nesustvarko...

mano vaiko grupej tai vieni bernai,tai patikekit, aukletojos su kvadratinem galvom vaiksto

ir situacija
4,5 m berniukas sulauze  blink.gif  stala 2 kartus  blink.gif  doh.gif
ir ka mama - nu pasitaiko, gi berniukai i viso
jokio sudrausminimo vaikui

per pietu miega aukletoja turi stovet kaip budelis kad tokie keli sustrekai netrukdytu kitiems
nes tie sustriakai kaip pravadyriai uzveda ir kitus doh.gif

nu karoce tikrai nelengva

o tevai nedaro jokiu isvadu i aukletoju nusiskundimus ir pastabas del vaiku elgesio
vaikai daro ka nori nes ju tevam dzin

Petelne                                                                                                                    Tokia situacija nupasakojo ir musu aukletoja.As tai reaguoju i tokias pastabas,todel sunui ryte paaiskinu,kad butu geras,klausytu aukletojos.Vakare paklausiu kaip elgesi.Jei pasako,kad buvo geras pagiriu,jei neklause,tai pabaru ir aiskinu,kaip aukletojai sunku.Bet nemanau,kad judrus vaikas,yra islepes vaikas.Jis tiesiog toks gime,o kai grupeje tokiu yra keli,tai ir duksta jie....Juk negali visi but ramus....Gal darzelyje turetu but sporto sale aktyviems  vaikams g.gif [COLOR=red]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo petelne: 28 sausio 2008 - 22:33
Tai žinoma nebūs visad ramūs, jug ne bobutės yra. tokio amžiaus vaikai labai aktyvus ir viskom domisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Margarita23 @ 2008 01 29, 10:43)
Tai žinoma nebūs visad ramūs, jug ne bobutės yra.  tokio amžiaus vaikai labai aktyvus ir viskom domisi smile.gif

judrus , ramus, isdyke tai cia normalu rolleyes.gif

bet kai isdyke ir judrus pasidaro nebevaldomi - spaudosi, kandziojasi, musasi spardosi ir dar visokiu nekokiu zodziu moka - tai cia jau tikrai viskas is seimos, jei namie nekalbi negraziai tai ir vaikas nemoka
a kai 4-5 m pyplys jau zino tokiu nemazai suaugusiuju keiksmazodziu tai brangiosiso mamos paziurekim kaip pacios snekam ir elgemes

vaiku elgesys tai musu elgesio kopija cool.gif
Atsakyti
na del pykcio, kandziojimosi ir elgesio bendrai pritariu, kad is seimos.. As ir pati bandau analizuot kodel mano dickis kartais buna piktas ir net agresyvus..nors seimoj tikrai nieko panasaus. bet gal as kur nors suklydau, o gal amziaus tarpsnis toks (labai to noreciau). Bet va del zodziu tai patikekit is kiemo ir darzo tiek prisinese, tik aciu dievui dar rusisku keiksmazodziu negirdejau. O mazasis is brolio ismokes visas kaimynes senom bobom isvadino, aiskinu pykstu , bet jam tada dar graziau. Net pries kaimynes geda. bigsmile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saguciukas @ 2008 01 30, 12:32)
na del pykcio, kandziojimosi ir elgesio bendrai pritariu, kad is seimos.. As ir pati bandau analizuot kodel mano dickis kartais buna piktas ir net agresyvus..nors seimoj tikrai nieko panasaus. bet gal as kur nors suklydau, o gal amziaus tarpsnis toks (labai to noreciau). Bet va del zodziu tai patikekit is kiemo ir darzo tiek prisinese, tik aciu dievui dar rusisku keiksmazodziu negirdejau. O mazasis is brolio ismokes visas kaimynes senom bobom isvadino, aiskinu pykstu , bet jam tada dar graziau. Net pries kaimynes geda. bigsmile.gif  blush2.gif

a jusu dickis jau vienas kieme buna g.gif unsure.gif
is darzelio tai aisku parsinesa,,tada vadinas ten jau vaiku yra kurie tokiu zodziu prisiklause
mano ir buvo pora pasigaves doh.gif bet gan greit atprato rolleyes.gif

a kad kartais buna piktas ar agresyvus tai ir normaliai, gi mum paciom ir PMS visokie uzeina, tai ir ne sventuolem patampam lotuliukas.gif

cia tiesiog gal daugiau kalba apie tai kai jau piktybiskas neklausymas pasidaro..kai taip buna nuolatos, kai nebegirdi ka sako nei tevai nei aukletojos ir dar blogiau kad tevam dzinn

buvo pas mum taip, vienas berniukas per uzsiemima kitam vos akies neisdure (su piestuku ar kuom) doh.gif tai aukletoja viska pasake mamai prie abieju vaiku (nes nuskriaustojo mama dar nebuvo atejus)
tai ta mama ne puse zodzio nepasake nei aukletojai nei savo vaikui unsure.gif a auletoja galvojo kad bent mama privers vaika atsiprasyti prie aukletojos ir nuskriaustojo.....bet..ta mama aprenge vaika ir esjojo kaip niekur nieko - gi pasitaiko.....berniukai,.....bet kai ne pirmas kartas...kai tas vaikas nuolat kazka tokio padaro...ir yra nebaudziamas tai jis ir nezino ar cia blogai ar ne...
Atsakyti