Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 70 tema

QUOTE(klopedija @ 2010 10 07, 18:47)
Dar reiktų "Mistas ir šunys" bei "Žali namai".

Aš jau šiandien visas 4 bibliotekoje susirinkau ... blush2.gif
Pradėsiu greičiausiai nuo "Tetos Chulijos".. Kiek girdėjau, tai "Žali namai" bei "Miestas ir šunys" sunkokos... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 10 08, 08:03)
Vilnietės po susitikimo kažkur pradingo  g.gif
O aš vakar įveikiau Wm. Paul Young "Trobelė" - kažkodėl sunku rašyti atsiliepimą apie šią knygą  g.gif Gal todėl, kad ji man labia netolygiai skaitėsi: buvo akimirkų, kai ašarodavau mikriuke, gąsdindama bendrakeleivius, buvo ir kad verčiau puslapius, nes jie man atrodė tiesiog bla-bla-bla. Knyga įdomi ir verčianti susimąstyti, nors parašyta visai paprastai. Daugelis minčių man patiko ir aš jas supratau, bet buvo ir kažkas, kas mane erzino, tik dar nemoku aiškiai pasakyti, kas g.gif Kaip ten beūtų, yra noras ją dar kartą perskaityti ramiai, o ne gabaliukais mikriuke. Kada nors. Ir drąsiai galiu pasakyti, kad lengvai šios knygos nepamiršiu,tačiau visai neįsivaizduoju kam ją rekomenduoti  g.gif

Gal man ? biggrin.gif ,nes turiu ja,vistiek skaitysiu kazkada...Beje atsiliepimu apie ja girdejau daugiau neigiamu,nei teigiamu...

QUOTE(zis @ 2010 10 08, 12:55)
Savaitgali pasistengsiu ikelti meetuko nuotraukas 4u.gif

Lauksim lauksim 4u.gif

Alexia
,didziulis dekui uz skirtuka,gavau siandien,labai labai fainas,man patinka tokie senoviniai vaizdeliai thumbup.gif wub.gif Ikeliau paziureti cia: http://public.fotki....kai-/page4.html,paskutinis su masina mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luiziana: 08 spalio 2010 - 13:39
QUOTE(Mamce @ 2010 10 08, 08:38)

Ot kokia biggrin.gif Stengiuosi tobulėti, literatūrines spragas užpildyti, ir še tau koks pastangų įvertinimas. lotuliukas.gif biggrin.gif bigsmile.gif
O jei rimčiau, tai jau "po nosim" pasidėjau M. Vargos Ljosos "Miestą ir šunis". Baigsiu K. Isiguro knygą rusų kalba ir galbūt kibsiu į "Šunis...". smile.gif
Papildyta:
Beje,Mamce, Helianta-Prancūzijos mylėtojos. 4u.gif Gal sudomins Valdo Papievio romanas "Eiti"? Išmetu "koziriį - veiksmas vyksta Provanse. biggrin.gif mirksiukas.gif Jei norėsit, sakykit - paskolinsiu. 4u.gif
http://www.rsleidykl...eview,1;id,1655
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 08 spalio 2010 - 14:07
QUOTE(dista @ 2010 10 08, 14:38)
Kiek girdėjau, tai "Žali namai" bei "Miestas ir šunys" sunkokos...  ax.gif
Man seniai, labai seniai labai patiko. biggrin.gif
"Tetulė Chulija" truputį muilooperiškų siužetų, bet nuo "muilo" skiriasi tuo, kad tie siužetai labai įdomiai pinasi, o pabaiga jau visai link filosofijos pasuka hihihi.gif . Norėjau įkelti savo atsiliepimo nuorodą, bet pagalvojau, kad ten per daug atskleista. biggrin.gif

Jei "Tetulė" subalansuota plačiam skaitytojų ratui, tai "Miestas ir šunys" bei "Žali namai" gvildena ne labai patogias, skaudžias temas: skurdą, smurtą, prostituciją ir t.t. Gal dėl to ir buvo "sunkių" vertinimų. Bet šiaip tos knygos skaitosi lengvai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Bruksniuk, su gimtadieniu praejusiu, bet geriau veliau nei niekad biggrin.gif

Gal baisia nesibarsit, kad nebuvau pas jus visus 8 men biggrin.gif

QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 10 08, 08:03)
Vilnietės po susitikimo kažkur pradingo  g.gif
O aš vakar įveikiau Wm. Paul Young "Trobelė" - kažkodėl sunku rašyti atsiliepimą apie šią knygą  g.gif Gal todėl, kad ji man labia netolygiai skaitėsi: buvo akimirkų, kai ašarodavau mikriuke, gąsdindama bendrakeleivius, buvo ir kad verčiau puslapius, nes jie man atrodė tiesiog bla-bla-bla. Knyga įdomi ir verčianti susimąstyti, nors parašyta visai paprastai. Daugelis minčių man patiko ir aš jas supratau, bet buvo ir kažkas, kas mane erzino, tik dar nemoku aiškiai pasakyti, kas g.gif Kaip ten beūtų, yra noras ją dar kartą perskaityti ramiai, o ne gabaliukais mikriuke. Kada nors. Ir drąsiai galiu pasakyti, kad lengvai šios knygos nepamiršiu,tačiau visai neįsivaizduoju kam ją rekomenduoti  g.gif

Ta knyga ir as vakar baigiau. Jei ne ta fantastika, tai butu buve gerai. Ji pati nera idomi, bet daug dalyku atradau joje tokiu paprastu tiesu apie kasdienini gyvenima. Kai pagalvoju, kad visi mes ji patys tiek komplikuojame, kai galime ta pacia situacija vertinti tiesiog ir kitaip. Gyvenimas toks, kaip mes ji norime suvokti. Tai VIENINTELE knyga, kuria skaitysiu antra karta, o gal ir trecia. Tik labai jau slyktu buvo paskutiniai keli puslapiai su agitacijomis nusipirkti daugiau egzemplioriu, dovanoti draugams, perpardavineti ir kitaip platinti. Visai nedera prie knygos turinio schmoll.gif

QUOTE(luiziana @ 2010 10 08, 13:39)
Gal man ?  biggrin.gif ,nes turiu ja,vistiek skaitysiu kazkada...Beje atsiliepimu apie ja girdejau daugiau neigiamu,nei teigiamu...
Lauksim lauksim  4u.gif

O as nesakysiu nei gerai, nei blogai. nes ji visai kitokia, daugiau sakyciau knyga bandanti ne kazkuo suzaveti savo turiniu, o itegti tam tikrus dalykus, ar leisti suprasti kitoki gyvenima ax.gif
Atsakyti
Radau informaciją apie metų knygos rinkimus. Jau paskelbti pretendenčių penketukai:
„Metų knygos rinkimai 2010“
Į Metų knygos titulą suaugusiųjų kategorijoje pretenduoja šie kūriniai:
1. Marcelijus Martinaitis. „Mes gyvenome“ (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla). Autorius atsiminimų knygoje ne tik kalba apie savo vaikystę ir paauglystę, bet ir vaizdžiai pasakoja apie anų laikų Lietuvos kaimo gyvenimą, atskleidžia žmonių pasaulėžiūrą ir mąstyseną, įžvalgiai lygina su smarkiai pasikeitusiu vėlesnių laikų pasauliu.

2. Valdas Papievis. „Eiti“ (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla). Romanas, nukeliantis skaitytoją į Pietų Prancūziją, vaizdinga kalba pasakoja apie vienišo stebėtojo viešnagę svetimame krašte, jo išgyvenimus ir netikėtus susitikimus, čia atsiveria tylioji egzistencija, toli nuo šiandieninės civilizacijos triukšmo.

3. Giedra Radvilavičiūtė. „Šiąnakt aš miegosiu prie sienos“ („Baltų lankų“ leidyba). Šiame esė rinkinyje kasdieninės gyvenimo detalės, žmonių santykių peripetijos po autorės lupa sužėri savita šviesa. Literatūrine raiška šie pasakojimai artimi novelės žanrui.

4. Rolandas Rastauskas. „Privati teritorija“ (Apostrofa). Tai eseistikos knyga, kurios autorius pasitelkdamas erudiciją, pasaulio kultūros pažinimą, kūrybinę vaizduotę, savitu, meistrišku stiliumi dėsto įžvalgas į sudėtingas šių laikų gyvenimo erdves Lietuvoje ir užsienyje.

5. Jolita Skablauskaitė. „Sado sindromas“ (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla). Romane pasakojant dizainerio gyvenimo istoriją bylojama apie paslaptingą žmogaus prigimtį, nenuspėjamus poelgius, kūrybinių ir antgamtinių galių ryšį.

Knygų vaikams penketuką sudaro šios knygos
1. Rimantas Černiauskas. „Vaikai ir vaiduokliai“ (Versus aureus). Kaip smagu būtų eiti į mokyklą, jei tavęs ten kasdien lauktų mažas vaiduokliukas. Su juo ne tik galima pasitarti, jei nežinai atsakymo į mokytojos klausimą, bet ir pasikalbėti, nes jis – tikras draugas. O svarbiausia – jo niekas nemato.

2. Kęstutis Kasparavičius. „Baltasis Dramblys“ (Nieko rimto). Tai kelionė į tolimus kraštus, kur ne tik galima susipažinti su egzotiškais veikėjais – keistuoliu Triušiu, ant abiejų letenėlių seginčiu po du laikrodžius ar Kampažmogiu, bet ir pabuvoti atvirkščiame papūgų pasaulyje.

3. Selemonas Paltanavičius. „Kur išskrido pasakėlė“ (Gimtasis žodis). Tai pasakos jauniesiems skaitytojams apie gamtą, jos reiškinius, kuriose veikia ne tik gyvūnai, bet ir saulė, mėnulis bei vėjas. Jos sušildys kiekvieno širdį.

4. Renata Šerelytė. „Krakatukų jūra“ (Alma littera). Šioje apysakoje – pasakoje vaikai džiaugsis ypatinga veiksmo dinamika, daugybe humoristinių žodžių ir situacijų, o suaugusieji atras nūdienos realijų.

5. Urtė Uliūnė. „Kitokia svirplelio diena“ (Nieko rimto). Tai jaukūs trumpi pasakojimai apie Samanų miestelio gyventojus – drąsius, talentingus, sąžiningus ir nelabai…

Paaugliai jiems labiausiai patikusią knygą rinks iš šio knygų penketuko:

1. Ona Jautakė. „Kai aš buvau Kleo“ (Gimtasis žodis). Knygos herojus – dvylikametis Kleopas. Apysakoje skaitytojai ras nemažai intrigos, nuotykio ir net detektyvo elementų.

2. Remigijus Misiūnas. „Sutrumpintas meilės terapijos kursas“ (Bonus animus). Miesto paauglių gyvenimą vaizduojanti apysaka atskleidžia besiformuojantį paauglių charakterį, mąstymą, vertybių pasaulį. Siužetas nukelia skaitytoją trejetą dešimtmečių atgal, tačiau daugelis jaunystės problemų laikui nepavaldžios.

3. Gendrutis Morkūnas. „Velniškai karštos atostogos“ (Nieko rimto). Tai paskutinė autoriaus knyga, išleista jam gyvam esant. Nors apysakos veiksmas prasideda gana realistiškai, viskas pasikeičia, kai vaikai netikėtai užtinka kluone kiūtantį Padarą. Prasideda pilnas įtampos ir paslapties pasakojimas…

4. Vytautas Račickas. „Baltos durys“ (leidėjas Vytautas Račickas). Tai romanas apie paauglius, jų svajones, ieškojimus ir klystkelius. Išties liūdna istorija, kuri gali paliesti kiekvieną iš mūsų.

5. Kazys Saja. „Čia kažkas yra“ (Alma littera). Šia knyga palieka paslapties pojūtį, kuris neleidžia užgesti vilčiai. Tai jautrus pasakojimas apie nelengvą paauglio Barto likimą.

http://metuknygosrin....php?1780859724
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2010 10 08, 15:32)
Radau informaciją apie metų knygos rinkimus. Jau paskelbti pretendenčių penketukai:
Ir šiemet nerinksiu metų knygos, nes nieko iš minėtų neskaičiau... schmoll.gif unsure.gif
Papildyta:
SoftSkin, sveika sugrįžus! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(luiziana @ 2010 10 08, 14:39)
Alexia,didziulis dekui uz skirtuka,gavau siandien,labai labai fainas,man patinka tokie senoviniai vaizdeliai  thumbup.gif  wub.gif  Ikeliau paziureti cia: http://public.fotki....kai-/page4.html,paskutinis su masina  mirksiukas.gif
Ir aš galų gale šiandien išsiunčiau... doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tik už Radvilaviūtę smile.gif Nes kitos nei vienos neskaičiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2010 10 08, 14:55)
Beje, Sofija5, taip ir nepaklausiau tavo nuomones apie "Seseliu verpeja", o tu apie ja jokio atsiliepimo neparasei... schmoll.gif

blush2.gif Perskaičiau, ruošiausi meetui ir... pamiršau.
Elenos Kurklietytės „Šešėlių verpėja“ - man nelabai patiko. Neįtikino. Gal todėl, kad veikėjas vyras ? g.gif O aš - šovinistė lotuliukas.gif Na, sakykit, ką norit vyras, taip giliai jaučiantis, besikapstantis po mitą, man yra neįtikinamas. Be to nemėgstu pelkės. Ir stilius... toks... toks... migdantis. Žodžiu, nesužavėjo ax.gif

QUOTE(luiziana @ 2010 10 08, 15:39)
Gal man ?  biggrin.gif ,nes turiu ja,vistiek skaitysiu kazkada...Beje atsiliepimu apie ja girdejau daugiau neigiamu,nei teigiamu...

Gal tau g.gif Manau, kad šią knygą verta peskaityti ir pačiai susidaryti nuomonę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 10 08, 17:24)
blush2.gif Perskaičiau, ruošiausi meetui ir... pamiršau.
Elenos Kurklietytės „Šešėlių verpėja“ - man nelabai patiko. Neįtikino. Gal todėl, kad veikėjas vyras ?  g.gif O aš - šovinistė  lotuliukas.gif Na, sakykit, ką norit vyras, taip giliai jaučiantis, besikapstantis po mitą, man yra neįtikinamas. Be to nemėgstu pelkės. Ir stilius... toks... toks... migdantis. Žodžiu, nesužavėjo  ax.gif

Ale matai kaip cia musu nuomones issiskyre ir skoniai nesutapo g.gif Man tai kol kas geriausia siais metais perskaityta knyga... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2010 10 08, 15:52)
Ale matai kaip cia musu nuomones issiskyre ir skoniai nesutapo g.gif Man tai kol kas geriausia siais metais perskaityta knyga... 4u.gif

na palaukit, tuoj tarsiu aš savo svarų žodį.. Kai tik perskaitysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2010 10 08, 15:46)
Ir šiemet nerinksiu metų knygos, nes nieko iš minėtų neskaičiau...  schmoll.gif  unsure.gif

as skaiciau tik Rastauska. Manau, tau patiktu mirksiukas.gif

dabar megaujuosi Woolf "Orlandu". Po ilgo blaskymosi ir nebaigtu knygu sita man iskart prilipo ax.gif
Atsakyti