Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 70 tema

QUOTE(janna @ 2010 11 19, 08:20)
Uzmeciau aki i siulomas knygas. Pstebejau, kad enciklopedija raudonu virseliu "555....." (beje mano galva labai informatyvi, nors ir netokie ryskus paveiksliukai) pigesne. Knygynuose jos kaina 30-35lt. (cia gi 21.50).
Tai jai skirtumas panasus visiems ju leidyniams, manau apsimoka. g.gif

as irgi pastebejau, kad jie nurodo mazesnes kainas, bet gudriai raso kad kaina nurodyta be PVM, o jei su PVM paskaiciuosi, taj gal panasiai iseis... be to, jie man regis kazkokiam uzkampy

QUOTE(Alexia @ 2010 11 19, 09:10)
O tu nuo pradziu visa prarasta laika skaitai?

tikrai taip pioneer.gif tik tarp rimtu skaitiniu vis pamaisau su "desertine literatura"

QUOTE(saintlina @ 2010 11 19, 10:05)
as, kadangi iki Kauno nenuvaziuoju, laukiu knygu muges  biggrin.gif  Ten ir rasiu pigiau nei knygynuose. Isigyt neskubu, namie neskaitytu knygu sociai, o muge jau ne uz kalnu..

o as rupinuos dovanom kaledom 000054.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2010 11 19, 07:20)
Uzmeciau aki i siulomas knygas. Pstebejau, kad enciklopedija raudonu virseliu "555....." (beje mano galva labai informatyvi, nors ir netokie ryskus paveiksliukai) pigesne. Knygynuose jos kaina 30-35lt. (cia gi 21.50).
Tai jai skirtumas panasus visiems ju leidyniams, manau apsimoka. g.gif

tikrai panašus. Apsimoka leidykloje pirkti, jei žinai kaip iki ten nusigauti doh.gif

o visai į temą, tai pabaigiau 2 knygutes:
Jose Saramago 'Evangelija pagal Jėzų Kristų' (rusų kalba).
Tai filosofinis kūrinys pasakojantis Jėzaus gyvenimas, nuo pat gimimo iki jo mirties ant kryžiaus. Bet į jo gyvenimą žvelgiama ne iš teologinės, bet iš žmogiškosios pusės. Tiksliau, tai romanas apie Jėzaus žmogiškąjį gyvenimą, kuriame jis kaip ir kiekvienas iš mūsų, turėjo motiną ir tėvą, turėjo brolių ir seserų, pažinojo praradimo ir nusivylimo jausmą, turėjo abejonių ir klydo, mylėjo moterį ir pažino kūniškąją meilę.
Kūrinyje analizuojama Jėzaus gyvenimo tikslas ir paskirtis. Asmeniškai man, buvo stipriausia ir kiek šokiruojanti ta vieta, kur Dievas jam praneša apie tai kam jis gimė, ką jis turės padaryti ir kokiu tikslu mirė.
Šiame kūrinyje nepateikiama biblijinių dogmų. Dievas ir velnias kaip dvyniai broliai eina šalia vienas kito ir negali vienas be kito gyventi, nes jie papildo vienas kitą. Be velnio, Dievas nebūtų toks geradarys ir gailestingas, nes pasaulyje nebūtų blogio. O be Dievo, velnias neatrodytų toks grėsmingas, blogas ir keliantis baimę, nes pasaulis nepažinotų gėrio. Ir Jėzus Kristus mirė ant kryžiaus ne dėl kažko aukštesnio ir geresnio, o vien todėl kad Dievas nenorėjo prarasti savo valdžios ir galybės žemėje.

Indu Sundaresan 'Šešėlių princesė'.
Skaičiau ją lygiagrečiai su J.Saramago knyga, tai ji man labai nublanko. Pradžia labai įdomi pasirodė, Taj Mahalo istorija, statybos ir pan, o toliau pradėjau kabinėtis prie visko - stiliaus, pateikimo, minties rutuliojimo. Bet po to kažkaip pavyko save pristabdyti ir smagiai pabaigti knygą.
Pasakojama apie imperatoriaus Šah Džahano valdymo laikus, jo vaikų likimus. Mirus mylimiausiai žmonai, jis pastato didingiausią ir brangiausią mauzoliejų - Taj Mahal. Palaidojus motina, vyriausioji duktė Džahanara tampa ne tik vyriausioji zanane (hareme), tačiau be jos pritarimo imperatorius nieko nedaro. Tačiau įgijusį valdžią ir pranašumą, praranda bet kokią teisę į asmeninę laisvę. Tačiau ji išmoksta slapta mylėti, slapta gimta jos pirmagimis, kuris yra užauginamas tėvo ir kurio ji neturi teisės pripažinti.
Tačiau tokio dydžio imperijoje vis tik svarbiausia valdžios troškimas, žiaurumas, klasta, apgavystė. Norėdamas tapti imperatoriumi Šah Džahanas ne tik nuvertė savo tėvą, bet ir išžudė tiek vyresnius, tiek jaunesnius brolius, o taip pat ir pusbrolius. Taip pat pasielgs ir vienas iš jo sūnų.
Imperijoje linksmybės, pramogos, auksas ir brangakmeniai 'liejosi laisvai'. Toks jausmas kad rengėsi jais, miegojo ant jų, sėdėjo ant jų, valgė iš jų ir tualete darė jais. Man šis faktas pasirodė neįtikinamas. Kas ten žino, gal taip ir buvo, bet man kažkaip per banaliai skamba.
Atsakyti
Gemma, tavo knygelės jau pas mane 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 11 21, 15:39)
Gemma, tavo knygelės jau pas mane  4u.gif

aciu aciuks.gif
Atsakyti
SAVE „Vagoj“ mačiau Olgos Tokarczuk knygą „Dienos namai, nakties namai“ už 5 Lt. Gal kuri yra skaičiusi? Aprašymas visai sudomino. Kažkada šiame skyrelyje rašyta apie jos knygą „Bieguni “.
Nusipirkau J. Ivanauskaitės „Švelnius tardymus“ iš ten pat už 7,50 Lt.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2010 11 18, 18:34)

Aha. smile.gif bet ją jau turiu. Tiesa, rusų kalba.Artimiausiu metu turbūt kaip tik į ją ir "kbsiu". smile.gif
Papildyta:
Kaunietės ir Kaune besilankančios knygės. Renkamės antradienį, lapkričio 23 dieną, 16.30 val. Donelaičio Berneliuose. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 21 lapkričio 2010 - 18:48
Ateinu pasiguosti - man Larssono manija... doh.gif lotuliukas.gif Perskaiciau antraja "Millenium" knyga ir ketinau tik po kurio laiko treciaja skaityti - bet pasiskaiciau anotacija, supratau, kad trecioji knyga yra antrosios tesinys, ir tuoj pat puoliau toliau skaityti blush2.gif Jau ipusejau ir ta treciaja, jei butu dar viena savaitgalio diena, tai turbut ir pabaigciau. Itraukiantys tie jo trileriai vis delto... nors vietomis prideta visokiu nuobodziu detaliu, kurias tik greitosiomis permetu ir toliau skaitau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 21 lapkričio 2010 - 23:39
QUOTE(Dolitlė @ 2010 11 21, 19:31)
Aha.  smile.gif bet ją jau turiu. Tiesa, rusų kalba.Artimiausiu metu turbūt kaip tik į ją ir "kbsiu".  smile.gif
Papildyta:
Kaunietės ir Kaune besilankančios knygės. Renkamės antradienį, lapkričio 23 dieną, 16.30 val. Donelaičio Berneliuose.  4u.gif

Valio valio biggrin.gif

QUOTE(Jurzole @ 2010 11 22, 00:39)
Ateinu pasiguosti - man Larssono manija...  doh.gif  lotuliukas.gif Perskaiciau antraja "Millenium" knyga ir ketinau tik po kurio laiko treciaja skaityti - bet pasiskaiciau anotacija, supratau, kad trecioji knyga yra antrosios tesinys, ir tuoj pat puoliau toliau skaityti  blush2.gif Jau ipusejau ir ta treciaja, jei butu dar viena savaitgalio diena, tai turbut ir pabaigciau. Itraukiantys tie jo trileriai vis delto... nors vietomis prideta visokiu nuobodziu detaliu, kurias tik greitosiomis permetu ir toliau skaitau.

Aš labai panašiai jaučiausi skaitydama, lyg ir nuobodu, lyg ir labai girdėta, bet atsitraukti niekaip neišeina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 11 21, 23:39)
Ateinu pasiguosti - man Larssono manija...  doh.gif  lotuliukas.gif Perskaiciau antraja "Millenium" knyga ir ketinau tik po kurio laiko treciaja skaityti - bet pasiskaiciau anotacija, supratau, kad trecioji knyga yra antrosios tesinys, ir tuoj pat puoliau toliau skaityti  blush2.gif Jau ipusejau ir ta treciaja, jei butu dar viena savaitgalio diena, tai turbut ir pabaigciau. Itraukiantys tie jo trileriai vis delto... nors vietomis prideta visokiu nuobodziu detaliu, kurias tik greitosiomis permetu ir toliau skaitau.

biggrin.gif smagu girdeti,nors pamenu skeptiskai nusiteikusi buvai,sakau,kad itraukia ir nepaleidzia,turi kazka tokio biggrin.gif Beje,gavai mano az su adresu?
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2010 11 22, 15:00)
biggrin.gif  smagu girdeti,nors pamenu skeptiskai nusiteikusi buvai,sakau,kad itraukia ir nepaleidzia,turi kazka tokio  biggrin.gif Beje,gavai mano az su adresu?

Tai as ir dabar skeptiskai nusiteikusi biggrin.gif Bet tas skepticizmas prabunda, kai imi galvoti apie tai, ka perskaitei - o kai skaitai, tai itraukia ir negalvoji, tiesiog skaitai ir nori daugiau. Va sita trauka Larssono trileriai tikrai turi, ir man ji beje pasirode ryskesne antroj ir trecioj knygose.

Aciu, gavau adresa, ruosiu laukneseli
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2010 11 21, 18:31)
Kaunietės ir Kaune besilankančios knygės. Renkamės antradienį, lapkričio 23 dieną, 16.30 val. Donelaičio Berneliuose.  4u.gif

prisijungsiu, tik siek tiek veliau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2010 11 22, 20:49)
prisijungsiu, tik siek tiek veliau  drinks_cheers.gif

Lauksim 4u.gif
Papildyta:
Tik paminėjom Hoseini "Saules'...", o šiandien jau jos anonsuojamos LNB leidinyje

Numatomos leisti knygos. Nr. 46. 2010 m. lapkričio 15 - 21 d.

Tūkstantis saulių skaisčių : [romanas] / Khaled Hosseini ; iš anglų kalbos vertė Jonas Čeponis. – Kaunas : Jotema, 2010. – 384 p.

http://www.lnb.lt/ln...p;categoryId=20
Atsakyti