Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gyventi kartu iki vestuvių? II dalis

Skirtumus paaiškinsiu. Jie nedideli, bet biškį yra. Mes, pvz. su MB gyvenam nesisituokę. Turime bandrai pirktą butą. Skyrybų atveju viskas aišku- po polam ir išsiskirstom. mašinos atskiros, baldus pasidalinam, lėkštes suskaičiuojam lotuliukas.gif ...vsio.
O va, jei nugyvenam gražiai amželį ir reikia mirti vienam- jau skirtumai. Jei aš mirštu pirma jo, kaip jo žmona- jis gauna tris ketvirtadalius mūsų buto, o mano vaikai iš pirmos santuokos- tik vieną ketvirtadalį. O jei mes abu laisvi- mano vaikai gauna visą pusę- t.y., mano dalį.
Tai va, jei daba MB, neduok Die, iškeliautų Anapilin- jo dukra mane meta iš buto, nes jai priklauso pusė jo, tektų parduoti, dalintis.
Pasirodo, , man naudingiau mirti pirmai, jeigu ką... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėtoji: 06 spalio 2010 - 16:31
QUOTE(Saulėtoji @ 2010 10 06, 17:28)
Skirtumus paaiškinsiu. Jie nedideli, bet biškį  yra. Mes, pvz.  su MB gyvenam nesisituokę. Turime bandrai pirktą butą.  Skyrybų atveju viskas aišku- po polam ir išsiskirstom. mašinos atskiros, baldus pasidalinam, lėkštes suskaičiuojam lotuliukas.gif ...vsio.
O va, jei nugyvenam gražiai amželį ir reikia mirti vienam- jau skirtumai. Jei aš mirštu pirma jo, kaip jo žmona- jis gauna tris ketvirtadalius mūsų buto, o mano vaikai iš pirmos santuokos- tik vieną ketvirtadalį. O jei mes abu laisvi- mano vaikai gauna visą pusę- t.y., mano dalį.
Tai va, jei daba MB, neduok Die,  iškeliautų Anapilin- jo dukra mane meta iš buto, nes jai priklauso pusė jo, tektų parduoti, dalintis.

na kodel lotuliukas.gif viska gali nulemti testamentas lotuliukas.gif
Atsakyti
Nu baik tu, koks dar testamentas, negi gali pasakyti žmogui- nepalik buto dukrai, palik testamentu man, o aš jau paskui savo vaikams paliksiu paskui lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtoji @ 2010 10 06, 18:07)
Nu baik tu, koks dar testamentas, negi gali pasakyti žmogui- nepalik buto dukrai, palik testamentu man, o aš jau paskui savo vaikams paliksiu paskui lotuliukas.gif

"Jei aš mirštu pirma jo, kaip jo žmona- jis gauna tris ketvirtadalius mūsų buto, o mano vaikai iš pirmos santuokos- tik vieną ketvirtadalį. O jei mes abu laisvi- mano vaikai gauna visą pusę- t.y., mano dalį.
Tai va, jei daba MB, neduok Die, iškeliautų Anapilin- jo dukra mane meta iš buto, nes jai priklauso pusė jo, tektų parduoti, dalintis."

O jūs nesuaugę žmonės, negalit susėsti ir visko aptarti? Tai tokiu atveju, nereiktų pirkt bendro turto išvis...

p.s. ...bet tai kokius absurdus čia rašinėjat...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juraga: 06 spalio 2010 - 17:24
QUOTE(Saulėtoji @ 2010 10 06, 16:28)
Skirtumus paaiškinsiu. Jie nedideli, bet biškį  yra. Mes, pvz.  su MB gyvenam nesisituokę. Turime bandrai pirktą butą.  Skyrybų atveju viskas aišku- po polam ir išsiskirstom. mašinos atskiros, baldus pasidalinam, lėkštes suskaičiuojam lotuliukas.gif ...vsio.
Tai va, jei daba MB, neduok Die,  iškeliautų Anapilin- jo dukra mane meta iš buto, nes jai priklauso pusė jo, tektų parduoti, dalintis.

Kokiu pagrindu ji jus išmestų, jei pusė jūsų?
Atsakyti
na, mes su vyru pries vestuves tik 1.5 menesio pagyvenom susimete smile.gif MB nenorejo gyventi nesusituokes smile.gif
del turto nebuvo jokiu baimiu, nes viska pradejom nuo nulio kartu smile.gif
susituoke jau 5 metus ir kol kas dideliu nusiskundimu neturim vienas kitam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(juraga @ 2010 10 06, 19:22)
"Jei aš mirštu pirma jo, kaip jo žmona- jis gauna tris ketvirtadalius mūsų buto, o mano vaikai iš pirmos santuokos- tik vieną ketvirtadalį. O jei mes abu laisvi- mano vaikai gauna visą pusę- t.y., mano dalį.
Tai va, jei daba MB, neduok Die, iškeliautų Anapilin- jo dukra mane meta iš buto, nes jai priklauso pusė jo, tektų parduoti, dalintis."

O jūs nesuaugę žmonės, negalit susėsti ir visko aptarti? Tai tokiu atveju, nereiktų pirkt bendro turto išvis...

p.s. ...bet tai kokius absurdus čia rašinėjat...

Čia jokios bėdos nėra, realybė ir tiek...A ką čia tartis? Prašyti, kad mane vestų dėl to, kad jam mirus, gaučiau daugiau buto? Ar geriau nevestų, vdrug mirsiu pirma- vaikams mano nuslkils.... g.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Koks dar absurdas? Gryna realybė, šiek tiek jumoristiškai perteikta.. biggrin.gif

QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 10 06, 19:27)
Kokiu pagrindu ji jus išmestų, jei pusė jūsų?

Nu neišmestų- nuomininką į vieną kambarį įkeltų, tada pati parduočiau..... O šitą, perkeltinės prasmės jau niekaip neina suvokti? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėtoji: 07 spalio 2010 - 12:44
QUOTE(Saulėtoji @ 2010 10 07, 13:43)
Čia jokios bėdos nėra, realybė ir tiek...A ką čia tartis?  Prašyti, kad mane vestų dėl to, kad jam mirus, gaučiau daugiau buto? Ar geriau nevestų, vdrug mirsiu pirma- vaikams mano nuslkils.... g.gif

Saulėtoji, yra labai nebloga teisiškai sutvarkoma išeitis tavo atveju, kai ir avis sveika, ir vilkai sotūs lieka, ir ženytis nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laumupė: 07 spalio 2010 - 13:03
Nu taim paporink visoms, maž dar kam prireiks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2010 10 06, 17:16)

Elementarus istatymu ir savo teisiu nezinojimas. Elementarus. Uztenka keleto liudininku, kad gyveno kartu ilgiau nei 5 metus ir viskas dalinama kaip ir sutuoktinis turtas.

a ne 2 metu uztenka,kad dalintu kaip bendra turta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtoji @ 2010 10 07, 14:08)
Nu taim paporink visoms, maž dar kam prireiks mirksiukas.gif

NU gerai, porinu biggrin.gif
Žinau atvejį, kai vyras gerokai vyresnis už žmoną ir jie gyvena jam priklausančiame bute. Na jo sveikata ne kokia ir visa kita, bet jis turi sūnų iš ankstesnės santuokos, kuris yra tiesioginis paveldėtojas. Tai va, tas vyras, puikiai suvokdamas, kad jo kur kas jaunesnė žmona gali gyventi kur kas ilgiau nei jis, yra notariškai sutvarkęs dokumentus, jog po jo mirties butas atitenka tiesioginiam paveldėtojui jo sūnui, o žmonai paliekama teisė gyventi tame bute iki pat jos mirties arba tiek, kiek ji pati norės ir sūnus, nors ir būdamas paveldėtojas, neturi jokios teisės jos iš ten krapštyti prieš jos valią.
Todėl manau ir jus galėtumėt vienas kitam suteikti tokias teises gyventi tame bendros nuosavybės bute po kurio nors mirties (3 k.tpfu) kiek nori, nors tikrieji to turto savininkai būtų jūsų vaikai iš ankstesnių santuokų.
Aš tavo vietoj taip susitvarkyčiau. Nesinori, gali negyventi, bet vis kažkokie saugikliai, jog kuriam nors mirus, kito vaikai nebaksnos į nugarą... nu davaj davaj... kraustykis iš čia, greičiau parduodam tą butą, man pinigų reikia, o pusę buto sunkiai parsidavinėja doh.gif
Atsakyti
Nu jo, ale reiks saugotis, kad kokių žiurknuodžių už durų nepabarstytų lotuliukas.gif

O šiaip, visai neblogas sprendimas, tikrai... thumbup.gif
Atsakyti