Įkraunama...
Įkraunama...

Kaprizai ir isterijos

QUOTE(anzu @ 2006 09 04, 15:25)
Labai teisingai viena mamyte parase, kad vaiko elgesys, tai seimos veidrodis. thumbup.gif Su vyru ziurim i savo mazaja ir vis stebimes, kaip ji mus paradijuoja. Is paradziu nesuprasdavom, is kur tokiu "bajeriu" prisigaude, bet, kai pradejom stebeti savo elgesi, oi, kiek daug pamatem klaudu. blush2.gif Svarbu laiku suvokti, ka neteisingai mes darom aukledami savo atzaleles. Gal tada kaprizu ir isteriju galima butu isvengti. g.gif

Labai gražiai pasakyta drinks_cheers.gif Tačiau bėda tame,kad norint to pasiekti,reikia pirmiausiai labai daug padirbėti patiems su savimi smile.gif O tam reikia tikrai nemažai pastangų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(anzu @ 2006 09 04, 15:25)
Labai teisingai viena mamyte parase, kad vaiko elgesys, tai seimos veidrodis. thumbup.gif Su vyru ziurim i savo mazaja ir vis stebimes, kaip ji mus paradijuoja. Is paradziu nesuprasdavom, is kur tokiu "bajeriu" prisigaude, bet, kai pradejom stebeti savo elgesi, oi, kiek daug pamatem klaudu. blush2.gif Svarbu laiku suvokti, ka neteisingai mes darom aukledami savo atzaleles. Gal tada kaprizu ir isteriju galima butu isvengti. g.gif

QUOTE(adrija @ 2006 09 04, 15:42)
Labai gražiai pasakyta drinks_cheers.gif Tačiau bėda tame,kad norint to pasiekti,reikia pirmiausiai labai daug padirbėti patiems su savimi smile.gif O tam reikia tikrai nemažai pastangų doh.gif

na mergaitės tikrai gerai parašyta,nei pridėsi nei atimsi.Sutinku
Atsakyti
QUOTE(gagrate @ 2006 09 04, 11:59)
na nematau cia nieko saunaus,pilti vaikui i veida salta vandeny,labai jau zeminantis veiksmas g.gif

Nematau jokio zeminancio veiksmo, kaip ir uzplojimas per uzpakaliuka. Dar karta pakartosiu uzplojimas, o ne musimas ir dauzymas. Lengva kalbeti toms kuriu vaika auga geri, ramus, nerodo jokiu oziuku.O vaikai moka manipuliuoti tevais, ypac didesni...
Atsakyti
QUOTE(sakalina @ 2006 08 14, 03:01)
Sveikos mamytes cia ir vel as biggrin.gif , norejau pasisakyti, kad valerijonas mano vaikui padeda kol kas bigsmile.gif  tikrai ramesnis pasidare, istikruju jis ne tiek isdykes budavo kiek nervuotas ... Tik nerimauju ar nebus tas pats kai nutrauksim ta valerijona duot? g.gif

QUOTE(skruzdeda @ 2006 08 15, 17:12)
O ar nera, kad valerijonas be reikalo vaika slopina, ko neturetu buti? Ar kas nors buvote pas gydytoja paklausti? Siaip tai as ko gero pritariu, kad kai vaikas taip isterikuoja gal nera vien 100proc. tik islepelio uzgaidos. Nes maniskis zymiai daugiau taip daro po ligos kai buna issekes negu tuomet jeigu ilga laika buna sveikas...

Tai rasykit aiskiau,as is tu zodziu supratau,kad pacios mamytes duoda vaikui valerijonu,o kita mamyte nustebusi paklause ar nepripras. Tai gal is kart reikejo parasyti, kad gydytojas israse vaistuku. Ne visos cia mamytes tokios protingos, kad susiprastu is puses zodziu (tame tarpe ir as) doh.gif

QUOTE(svelni @ 2006 09 05, 17:31)
Nematau jokio zeminancio veiksmo, kaip ir uzplojimas per uzpakaliuka. Dar karta pakartosiu uzplojimas, o ne musimas ir dauzymas. Lengva kalbeti toms kuriu vaika auga geri, ramus, nerodo jokiu oziuku.O vaikai moka manipuliuoti tevais, ypac didesni...

Ar kas mate super gera vaika? g.gif Ramus vaikai atrodo tik svetimiems, kurie vaika mato tik pora minuciu. lotuliukas.gif
Atsakyti
kaip mus moke logopede geriau viena karta uzploti per uzpakali, negu -n kartu plekstelti!!! nes tu papleksnojimu vaikas visai nebijo. jis zino kad jei ka nors bloga padarys mama plekstels ir viskas. o labiausiai reikia atkreipti demesi i tai ka mes pacios blogai darom jei vaikai sitaip elgiasi. smile.gif
Atsakyti
Mano dukrytei dabar 1,9m. tai irgi paskutiniu metu pasidarė labai pikta, dėl nieko prasideda isterijos, tai įsigudrinau nekreipti dėmesio, pamato, kad nieko nesakau, pradeda dar garsiau klykti, vistiek nekreipiu dėmesio, paklykia pamato, kad jokio rezultato iš to ir pati nustoja. tongue.gif
Atsakyti
Kazkodel kai kurie zmones isivaizduoja, kad "berzine kose" tai jau kazkoks vaiko primusimas, vos ne uzmusimas g.gif Juk musimas kusimui nelygus.Nepateisinu tevu, kurie sumusa vaikus iki melynumo kai vaikai paenka i ligonines. Sutinku su akimirksnio nuomone. As ir vaikysteje gaudavo dirziuko uz savo ozius (neveltui dar ir oziaragis esu), o dabar kai uzaugau tai tevams aciu milijona kartu galiu pasakyti, kad dave"berzines koses". Vieno zinomo zmogaus atsakymas i klausima kaip jis aukles savo vaikas:"jei bus berniukas auklesiu ji spartietiskai, grieztai, kad nenueitu sunkeliais, o jei mergaite...na ji bus kaip princese..." gal ne tiksliai perrasiau zodzius, bet mintis... smile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes g.gif ,sedejau cia gera valanda ir skaiciau jusu komentarus,nes taip viskas pazystama atrodo,kad net nepastebejau kaip viska nuo pradziu iki galo perskaiciau,ir mano zuikis 2 metuku,tokius cirkus man padaro,kad tikrai kartais bunu per plauka iki isprotejimo,krenta jis man ant zemes rekdamas visur,kur bebutu,bet susitvardai,susimi save i rankas ir vel toliau,bandau itikinti save ,kad dabar toks amzius,periodas,kad praeis laikas ir vaikas uzaugs,kartu ir baigsis tie oziai,dabar jau trecia diena pradejom lankyti darzeli,po valanda kelias bandau palikti ,tai tik ateinam,taip pradeda klykti,tai aukletoja pasiima ji toki ir nusinesa,o man isejus lauk atrodo sirdis sustos,nu taip negera,kad palieku ji,bet vel raminu save ,kad dabar toks naujas etapas,kad jam tai bus tik i nauda...zodziu noriu palinketi visoms mamytems kantrybes ir nepamirskit vieno dalyko,svarbiausia kad vaikuciai butu sveiki,o daugiau viska galima iskesti ir isgyventi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(inguska26 @ 2006 09 06, 13:44)
sveikos mamytes  g.gif ,sedejau cia gera valanda ir skaiciau jusu komentarus,nes taip viskas pazystama atrodo,kad net nepastebejau kaip viska nuo pradziu iki galo perskaiciau,ir mano zuikis 2 metuku,tokius cirkus man padaro,kad tikrai kartais bunu per plauka iki isprotejimo,krenta jis man ant zemes rekdamas visur,kur bebutu,bet susitvardai,susimi save i rankas ir vel toliau,bandau itikinti save ,kad dabar toks amzius,periodas,kad praeis laikas ir vaikas uzaugs,kartu ir baigsis tie oziai,dabar jau trecia diena pradejom lankyti darzeli,po valanda kelias bandau palikti ,tai tik ateinam,taip pradeda klykti,tai aukletoja pasiima ji toki ir nusinesa,o man isejus lauk atrodo sirdis sustos,nu taip negera,kad palieku ji,bet vel raminu save ,kad dabar toks naujas etapas,kad jam tai bus tik i nauda...zodziu noriu palinketi visoms mamytems kantrybes ir nepamirskit vieno dalyko,svarbiausia kad vaikuciai butu sveiki,o daugiau viska galima iskesti ir isgyventi  rolleyes.gif

Jetau,neduok šitaip vaiko kankinti.Jis dar gal per mažas į darželį.Aš savo pirmąjį 2 su puse bandžiau leisti,tai irgi labai verkdavo.O kartą verkiantį kaip griebė seselė ir nusinešė.Man to pakako.Daugiau neleidau.Paskui ėjom už metų ir viskas buvo gerai.
Susimildama,tu neįsivaizduoji,kaip vaikui yra baisu,kaip šitaip daro.Gal geriau kokią auklę,jei galimybės leidžia,nusisamdykit.Tai vis,nors aplinka ta pati liks.
Atsakyti
o gal jis jau pribrendes darzeliui tik ta pradzia tokia baisi? g.gif nes as taip pat buvau nusprendusi vaika leisti i darzeli nuo 3m., bet po keliu apsilankimu pas logopede (mes ten bendraujam su kitais vaikais ir mus moko kaip elgtis su jais) mums pasake, kad mano dukra netik pribrendusi, bet jau ir prisirpusi darzeliui!!! biggrin.gif nors jai dar tik 1,8m.! taigi nuo pavasario jau turbut keliausim i darzeli! biggrin.gif
Atsakyti
sunku pasakyti,ar jis dar permazas i darzeli,ne toks jau jis ir mazas(2 metukai),aisku ir man tokiu abejoniu kilo ar verta cia taip kankintis,tiek man tiek vaikui,bet juk dar tik 3 diena,man aukletoja pasake jeigu paguos tai buna ,kad ir puse metu vaikas verkia,tai tikiuosi,kad taip mums nebus,nors jeigu matysiu,kad jis verkia istisai kelias savaites,menesi,tada gal ir galvosiu,ka nors,o dabar dar tikiuosi,kad vis del to pripraso tai kad aukletoja ji nusinesa verkianti,tai aisku,kad skaudu ir man ir vaikui,bet budama salia as jo nenuraminsiu,jis dar labaiu verkia isikabines i mane ir tikrai niekaip nepaaiskinsi jam kad reikia eiti pas vaikucius doh.gif
Atsakyti
maniske savo harakteri parodo ivairiai-tai klygdama,tai griudama ant gryndu namie.lauke jinai turbut gedijasi verkt,tai sumane kita iseiti-tesiog atsiseda ant zemes ir visiskai mane ignoruodama sedi ir ramiai viska apziurineja aplink lotuliukas.gif daugiausia taip atsitinka,kai nepaemu ant ranku ar kai einam ne ten kur ji nori schmoll.gif parduotuves lankymas praeina labai ramiai.nieko nepraso,o jei ir papraso,tai galima pasakyti ne ir viskas,tai del to tai bedos neturim,bet jau su tou sedejimu doh.gif paskutini karta atsisedo gedimino prospekte ant trotuaro prie pat kavines ir sedejo.mes su vyru atsisedom prie staliuko isgerem kavos,jinai vis sedi,i mus jokio demesio.gerai kad vasara buvo karsta rolleyes.gif uztat kiek is jos ir musu prisijuoke turistai sedintis toje pacioje kavineji doh.gif taip ir isejom su ja ant ranku,neislaikem su vyru,nes jau gana velu buvo doh.gif uzsispirusi-SIAUBAS doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti