Įkraunama...
Įkraunama...

Kaprizai ir isterijos

mano vyresneliui uzeina nervu protrukis ,as vienoj knygoj skaiciau ,kad tokiems vaikams ,kurie isterikuoja jiems labiau reikia veiksmo ,nei mamos moralu , nes jie ju negirdi. buvo parasytas patarimas ,kad tokiu atveju vaika reikia trumpam uzdaryti viena atskirai i kita kambari , ir leisti issiverkti issioziuoti. as tuo patarimu pasinaudojau ir man padejo drinks_cheers.gif . dabar as net nelaukiu kol tas vaikas isiklykia iki pamelinavimo(o taip budavo kol as jam moralizuodavau), as ji tiesiog nuvedu i vonios kambary ir ji viena uzdarau ,zinoma sviesoje(jokiu budu negalima palikti tamsoje), ir ka nepraeina net 2 min maniskis jau ramiu balseliu kviecia mama , paklausiu ar nori iseiti ar nebeverks, ir tada atidarau duris apsikabinam ir atsiprasom viens kito. man tai vaistas numeris pirmas. 4u.gif
Atsakyti
Na mums dar koks pusmetis iki oziuku. smile.gif
O siaip perskaiciau visa tema. Visiskai nepritariu valerijonu ar ten kokiu kt. vaistu naudojimui, nebent kai yra patologija. Musimas ir rekimas ant vaiko irgi ne iseitis- tai atsisuka pries pacius tevus. Vaikai taip elgsis su kitais, nes tai jiems atrodys normali bendravimo priemone sprendziant konfliktines situacijas.
Daug mamu skundziasi, kad vaikas pastatytas i kampa nestovi, ar paliktas kambary, ateina atgal. Cia yra normalu ax.gif Ne tokie ziopliukai tie vaikai- juk bando savo ribas. Kad vaikas isbutu kambary 3- 5 min., reikia padirbet is peties. Paimti ir vel nuvesti. Jei neina nunest. Tik, kad nepavirstu zaidimu, kaip kad kazkuri mama rase, kad nuo sofos uz koju tempia. Ko daugiau noret,- ne bausme, o smagus zaidimas gaunasi. Ir turet kantrybes, nes pirmas kartas gali pora valandu uztrukti. Pamatysit, kita karta bus lengviau, bet is pradziu juodas darbas.
Kitas dalykas- taisykles visur turi buti vienodos. Nes, jei mama nusileis parduotuvej, tai mazylis zinos, kad cia gali valdyti mama. Ir nesigedinkit, kad vaikas rekia. Visi vaikai praeina sita tarpsni ir tai yra normalu. Mamos supras, o kas nesupras, tai nieko nepadarysi. Geriausia iseitis, manau, paimti ir issinesti rekianti vaika, net jeigu pilnas krepsys pirkiniu. Vyras veliau atvaziuos apipirkti.
Vaikas turi pajusti savo elgesio pasekmes cia pat, o ne kt. diena ar kai gris namo. Jie dar per mazi susieti savo elgesi su bausme, jei bausme ne is karto vykdoma.
Sekmes ir stiprybes mum visom 4u.gif Kas sake, kad buti mama lengva?

Atsakyti
jau mano kas per isterikė tai doh.gif kas biski isterikuoja, klykia , rėkia. net nežinau nei kaip auklėt nei ką daryt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(MysticWoman @ 2008 08 02, 15:22)
jau mano kas per isterikė tai  doh.gif  kas biski isterikuoja, klykia , rėkia. net nežinau nei kaip auklėt nei ką daryt verysad.gif

turbut reiketu perskaityt is naujo sita tema ir pritaikyt sau kazkuri metoda ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2008 08 02, 16:24)
turbut reiketu perskaityt is naujo sita tema ir pritaikyt sau kazkuri metoda ax.gif

skaitau visa tema... dar manoji visada kaip pradeda isterikuoti kanda sau i ranką doh.gif net dantų žymės lieka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pliaplia @ 2006 02 09, 12:34)
Labutis, na as norejau pakomentuoti ta " salta dusa " ... kaip tik sia vasara buvo toks atvejis... (per zinias rode) kad tevas sugalvojo saltu vandeniu vaiko isterija nuraminti. baigesi tragiskai - vaikas mire. neatlaike soko jo sirdute. gal ir isivaizduoti niekas negalejo, kad taip gali buti...  tad pamastykit mamytes ar jus 100% zinot kokia jusu vaiko sveikata pries naudojant tokias drastiskas priemones verysad.gif

Aš gal pavėluotai į diskusijas dėl "šalto dušo", bet vis tiek pasisakysiu: esu išbandžius "ant vyresnėlio",bet ne taip drąstiškai - tiesiog nunešdavau į vonios kambarį,atsukdavau čiaupą ir vandeniu veiduką apiprausdavau. Veiksminga thumbup.gif ir tikrai jokio širdies smūgio vaikas negaus, o isterijas (dėl kurių jis jau aplinkinio pasaulio nebesuvokdavo, nebegirdėdavo kas sakoma ir į nieką nereaguodavo) kaip ranka nuimdavo tongue.gif
Va dabar paaugę turim kitų rūpesčių - vaikas protestuoja prieš pasisveikinimą/atsisveikinimą su vyresniais unsure.gif Žinau, kad nemėgsta bučiuotis, neverčiame jo, na bet laba diena ar viso gero turėtų toks pipiras jau ir neprašomas pasakyt ax.gif ir kalbamės apie mandagumą,etiketą, na niekaip doh.gif gal turit idėjų? 4u.gif
Atsakyti
na del pasisveikinimo ir tt... as asmeniskai pati esu tokia ,kad megstu visur kur tik nueinu tai su visais sveikintis ,kad ir mazesnej parduotuvej ,prie kasos aparato su pardaveja,ir t.t.(ta prasme ,kad su nepazystamais zmonemis,bet su kuriais sioje situacijoje yra kontaktuojama). ir mano vaikams nereikia net sakyti ,kad vaikai bukit geri pasisveikinkit su teta ar dede, jie is tolo jau ieje i parduotuve saukia visu balsu ir sveikinasi. kazkada vaikai isejo su tete psivaikscioti ir gryzo susibare ,tipo vyresnelis kuriam dar nera 4m nenorejo sveikintis su kaimyne ,o tevas kuo daugiau verte tai daryti ,tuo vaikas labiau oziavosi. as net apsaukiau vyra ,kam reikia vaika versti daryti ta ko jis siuo metu daryti nenori. manau kad versdami vaika kazka daryti ko jis nenori ,mes galime susilaukti atvirkstines reakcijos. tiesiog bukime patys mandagus vaiku akyse, tegu jie mato kokie yra tevai,kaip jie isreiskia pagarba suaugusiems, kaip jie bendrauja su svetimais zmonemis, ir vienam vaikui tai ateina i pasamone anksciau, kitam veliau . manau kad vaikai yra tevu veidrodis, kokie busime mes patys ,tokie bus ir vaikai. versdami ju nieko neismokinsime.o del liepimo pabuciuoti ,tai manau kad cia labai asmeniskas reikalas,o ypac vaikams. kai as buvau vaikas man net slykstu buvo buciuoti visas senas babulytes, kai jos sveikindavosi su tevais ir taip pat mums vaikams liepdavo jas buciuoti , man net dabar suaugus yra palike kazkas nemalonaus. pasibuciuoju sveikindamasi tik su labai artimais man zmonemis, su kitais uztenka ir rankos paspaudimo. neivarykim vaikams nereikalingu kompleksu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo editalč11: 03 rugpjūčio 2008 - 12:22
QUOTE(MysticWoman @ 2008 08 02, 16:49)
skaitau visa tema... dar manoji visada kaip pradeda isterikuoti kanda sau i ranką  doh.gif  net dantų žymės lieka doh.gif

O jūs puolate "gelbėti" jos ranką? Ir ji džiaugiasi atkreipusi dėmesį. O ką darot, kai puola į isterijas?

QUOTE(Juratikas @ 2008 08 03, 12:00)
Va dabar paaugę turim kitų rūpesčių - vaikas protestuoja prieš pasisveikinimą/atsisveikinimą su vyresniais  unsure.gif Žinau, kad nemėgsta bučiuotis, neverčiame jo, na bet laba diena ar viso gero turėtų toks pipiras jau ir neprašomas pasakyt  ax.gif ir kalbamės apie mandagumą,etiketą, na niekaip  doh.gif gal turit idėjų? 4u.gif

Aš tai neversčiau to daryt doh.gif Pati irgi ne su visais sveikinuosi biggrin.gif O dar jeigu bučiuotis, brrr unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jiesia @ 2008 07 28, 23:55)
Geriausia iseitis, manau, paimti ir issinesti rekianti vaika, net jeigu pilnas krepsys pirkiniu. Vyras veliau atvaziuos apipirkti.
Vaikas turi pajusti savo elgesio pasekmes cia pat, o ne kt. diena ar kai gris namo. Jie dar per mazi susieti savo elgesi su bausme, jei bausme ne is karto vykdoma.
Sekmes ir stiprybes mum visom  4u.gif  Kas sake, kad buti mama lengva?

Va kaip tik sestadieni turejom tokia situacija: mazasis nugriuvo parduotuveje ant grindu, reke, klyke - o zmonems gi labai idomu. Tai ka - apsisukom ir is parduotuves. Paskui vyras vienas nuejo apsipirkti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(editalč11 @ 2008 08 03, 12:20)
na del pasisveikinimo ir tt... as asmeniskai pati esu tokia ,kad megstu visur kur tik nueinu tai su visais sveikintis ,kad ir mazesnej parduotuvej ,prie kasos aparato su pardaveja,ir t.t.(ta prasme ,kad su nepazystamais zmonemis,bet su kuriais sioje situacijoje yra kontaktuojama). ir mano vaikams nereikia net sakyti ,kad vaikai bukit geri pasisveikinkit su teta ar dede, jie is tolo jau ieje i parduotuve saukia visu balsu ir sveikinasi. kazkada vaikai isejo su tete psivaikscioti ir gryzo susibare ,tipo vyresnelis kuriam dar nera 4m nenorejo sveikintis su kaimyne ,o tevas kuo daugiau verte tai daryti ,tuo vaikas labiau oziavosi. as net apsaukiau vyra ,kam reikia vaika versti daryti ta ko jis siuo metu daryti nenori. manau kad versdami vaika kazka daryti ko jis nenori ,mes galime susilaukti atvirkstines reakcijos. tiesiog bukime patys mandagus vaiku akyse, tegu jie mato kokie yra tevai,kaip jie isreiskia pagarba suaugusiems, kaip jie bendrauja su svetimais zmonemis, ir vienam vaikui tai ateina i pasamone anksciau, kitam veliau . manau kad vaikai yra tevu veidrodis, kokie busime mes patys ,tokie bus ir vaikai. versdami ju nieko neismokinsime.o del liepimo pabuciuoti ,tai manau kad cia labai asmeniskas reikalas,o ypac vaikams. kai as buvau vaikas man net slykstu buvo buciuoti visas senas babulytes, kai jos sveikindavosi su tevais ir taip  pat mums vaikams liepdavo jas buciuoti , man net dabar suaugus yra palike kazkas nemalonaus. pasibuciuoju sveikindamasi tik su labai artimais man zmonemis, su kitais uztenka ir rankos paspaudimo. neivarykim vaikams nereikalingu kompleksu.

Na mes taip viską ir darome, bet rezultatų kol kas nėra g.gif tiesa, noras sveikintis dingo pradėjus lankyti darželį ...gal čia kokia mada pas juos? g.gif
Ačiū už "paskaitėlę" 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Voverė @ 2006 01 27, 16:20)
O aš nekreipiu dėmesio. Tai pats geriausias vaistas.  thumbup.gif  Nes jei pradedi gražiuoju tartis, tai dar labiau įsisiautėja, o piktuoju, tai iš viso neverta net pradėti  doh.gif , nes nesusišnekėčiau visai.

Pritariu, su maniskiu tas pats drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mano mažius beveik vaikščiojantis ožiukas. Niekada nežinai, kada kas šaus į galvą, kris ant žemės, rėks, spardysis. Dėmesio nekreipimas nepadėjo, nes prilekia, kanda, mušasi ir pan. Tikrai kažkuriuo metu buvau pasimetusi. Dabar, jei tik ožys, nesusitariam gražiuoju, šast į savo lovytę, buteliuko atsigerti ir pailsėti. Tfu tfu tfu, kažkaip stebuklingai padeda. Išlipa, ir ateina jau be ožių biggrin.gif

O dičkis, jei tik ožys įlenda, būna nuvedamas į vonią pailsėti. Pailsi, ateina ir vėl draugaujam.
Atsakyti