Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralūs aliejai plaukams, veidui, kūnui

Gali naudoti ir rafinuotus kosmetikai, tik iš jų naudos jokios smile.gif juose po rafinavimo nebelieka tiek gerų dalykų, kaip šalto spaudimo aliejuose ir nerafinuotuose.
Atsakyti
Sugalvojau surasyti aliejus kuriuos esu naudojusi: 4u.gif

1.Kokosu aliejus. Tepu juo plauku galiukus po plovimo, o taip pat ir po duso naudoju kaip kuno krema. MB tai vienintelis itikes aliejus, kuri galima ir jam patepti kai oda sauseja smile.gif
2.Migdolu aliejus. Naudoju blakstienoms, plauku saknims (kaip skatinancia augima priemone), taip pat tepu krutine nes migdolu aliejus turi stangrinanti poveiki. Jis man dar vienas geriausiu alieju veidui - tiek drekinimui, tiek makiazo valymui.
3.Avokadu aliejus. Labai patinka kaip plauku galiuku kauke pries plovima. Tai geriausias aliejus plaukams iki siol naudotu.
4.Makadamijos riesutu aliejus. Taip pat naudojamas plaukams, patinka, taciau vargu ar pirkciau antra karta.
5. Jojobos aliejus. Nepatinko nei kunui, nei plaukams. Stebuklu nedare 4u.gif
6.Kanapiu aliejus. Vienas labiausiai plaukus suglotninanciu alieju kuriuos esu bandziusi. Tuo ir nepatiko, nes as puriu plauku gerbeja smile.gif Nuramina oda po depiliacijos.
7.Vynuogiu kauliuku aliejus. Gerai susigeria, naudojau kaip bazini alieju i kuri lasinau EA ir naudojau kaip alieju nuo celiulito.
8.Linu semenu aliejus. Ji geriau kaip vitaminus, bet didelio poveikio nepastebejau, na nebent tai kad sutvarke-sureguliavo virskinima smile.gif
9.Alyvuogiu aliejus. Sunkiai issiplaunantis is plauku, gal tiesiog maniskiams jis netiko.
10.Ricinos aliejus. Bandziau naudoti ir viena, ir maisyti su kitais skystesniais aliejais bet jokio poveikio nepastebejau.
11.Taukmedzio sviestas (jei skaitosi prie alieju) - nepamainoma priemone kosmetikos krepselyje. Puikiai gelbsti nuo odos serpetojimo, tiek veido tiek kuno odai. Taip pat tepu nuo nagu odeles.
Atsakyti
QUOTE(Scurry @ 2010 10 05, 13:14)
nes jei teisingai žinau, tinkami kosmetikai yra nerafinuoti, šalto spaudimo?


yra ir verdamų aliejų, kaip pvz. sviestmedis. Todėl jei ant tokio būtų parašyta šalto spaudimo, rimtai suabejočiau smile.gif

Afrikoje tikras natūralus ir nerafinuotas sviestmedžių aliejus iki šiol gaunamas tokiu pat būdu kaip prieš tūkstantį metų. Išdžiūvusios sėklos sutrinamos medinėje grūstuvėje. Miltai supilami į vandenį ir jame kaitinami tol, kol gaunama žalsva aliejinga masė, plūduriuojanti vandens paviršiuje. Masė išimama iš vandens, keletą kartų perplaunama ir paliekama atvėsti, kol sustingsta.

šaltinis: Kvapų namai
Atsakyti
Mano patirtis (perku tik ekologiškus interneto parduotuvėse, nes pigiau):
Alyvuogių aliejus - kadangi jis žalsvas, kremai mano gaminami gaunasi ne kokios spalvos, todėl jį naudoju plaukams stiprinti. Užsitepu kartą per savaitę ir susrišusi į kuoduką palaikau per naktį. Plaukų galai nebelūžinėja, gražiai žvilga ir nesielektrina žiemą.
Abrokosų kauliukų - neultralaus kvapo, dedu į savos gamybos kremus kad drėkintų ir maitintų odą, suteikia kremui baltą spalvą.
Kokosų aliejus - naudoju kaip kūno losjoną, super kvepia, gerai įsigeria ir nepalieka riebios plėvelės ant odos. Oda minkšta ir švelni, pradėjus naudoti baigėsi sausėjimai ir visi šerpetojimai ypač žiemą.
Sviestmedžio sviestas - labai riebus, tepu rankas žiemos metu, dedu į kremus. super maitina.
Nilinis sviestmedžio sviestas - naudoju vietoj naktinio kremo veidui, nes jis minkštesnis nei paprastas sviestmedžio sviestas. Minkština ir maitina, tikrai juntamas poveikis.
Kakavos sviestas - dievinu jo kvapą, dedu į kremus, maišau su kokosų aliejumi kūno losjone.
Ricinos aliejus - darausi su juo veido valymus, receptą radau http://love-eco.lt/blogas/?cat=8 na man padeda, nors oda nėra labai problemiška, bet inkštirus pavalo ir suminkština veido odą smile.gif
Atsakyti
Mano patirtis dar labai labai mažytė biggrin.gif

Alyvuogių aliejus - vartoju kaip maisto papildą, kas rytą po šaukštą ant tuščio skrandžio. Po metų pastebėjau, kad nebeslenka plaukai, ir ataugo visai neblogai, nors anksčiau niekaip nepavyko atsiauginti. Mamai, geriant alyvugių aliejų, nustojo sausėti oda.
Avokadų aliejus - veidui netiko, prastai susigeria (mano mišri oda), plaukams ypatingo poveikio nepastebėjau, nepatiko ir kvapas.
Makadamijų riešutų aliejus - naudojau kūnui po dušo, labai patiko, malonus riešutinis kvapas, dažant plaukus chna, pilu į dažus, suminština plaukus.
Jojobos aliejus - labai patinka veidui, gana greitai susigeria, nelieka nei pertekliaus. Tepu nakčiai veidą, ypač pasausėjusį po ilgesnio vėsaus oro ir vėjo poveikio. Taip pat įpilu į dažus, kai dažau plaukus - plaukai minkštesni.
Argano aliejus - irgi labai tiko veidui, labai skalsus, užtenka vos kelių lašų, gerai susigeria. Nelabai patinka kvapas, bet jis ilgai nesilaiko.
Rozmarinų EA - įpilu į plaukų dažus galvos odos kraujotakai skatinti, plaukų slinkimo profilaktikai.
Ricinų aliejus - tepu pigmentines dėmes veide (liaudies receptas), jei efektas ir yra, tai mažas, bet dar tik mėnesį naudoju. Minkština odą. Pasitepu ir antakius - va čia pastebėjau, kad tamsina. Labai gerai rankų odai, nakčiai pasitepus ir užsimovus medvilnines pirštines, oda ryte kaip aksominė.
Linų sėmenų aliejus - tepu plaukus, pilu į dažus, vartoju į vidų. Nepatinka, kad reikia greitai sunaudoti, nes apkarsta, bet plaukams labai labai patiko - švelnūs, minkšti lieka.
Kokosų aliejus - kūnui ir veidui netiko visai, nesusigeria, odą tempia. Naudoju plaukams, ištepu prieš plovimą, ypatingo poveikio nepastebėjau, bet kvepia skaniai, plaukus kažkiek suminkština, po kokosinės kaukės kondicionieriaus jau nereikia.
Atsakyti
jeigu norite, kad kokosų aliejus geriau įsigertų į odą ir neliktų riebaus sluoksnio, pabandykite ji tempti ant odos iš karto tik nusimaudžius ir nenusausinus odos. tada aliejus geriaus pasiskirsto ir įsigeria kuo puikiausiai, na bent man... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shiwa @ 2010 10 06, 10:11)
jeigu norite, kad kokosų aliejus geriau įsigertų į odą ir neliktų riebaus sluoksnio, pabandykite ji tempti ant odos iš karto tik nusimaudžius ir nenusausinus odos. tada aliejus geriaus pasiskirsto ir įsigeria kuo puikiausiai, na bent man... smile.gif


Visus aliejus taip tepu, taip pat ir kokosų. Tepiau net ant šlapios odos, tepiau ant drėgnos, tepiau ant ką tik nupraustos ir nusausintos, rezultatas visada tas pats: odos paviršiuje riebi plėvelė, tuo tarpu odą tempia ir jaučiasi nemalonus sausumas. Aliejus pirktas "Sveiki produktai" parduotuvėje, nemanau, kad koks blogietis, tiesiog mano odai aiškiai netinka.
Atsakyti
O man kokosų aliejus labai sunkiai iš plaukų išsiplauna. unsure.gif Nežinau, gal reikia mėginti laikyti trumpiau, ne per naktį...
Atsakyti
kuo ilgiau laikome aliejų užteptą tuo daugiau jo susigeria į plaukus. Kokosų aliejus yra linkęs tirštėti prie žemesnės nei kūno temperatūros, todėl gal blogiau plaunasi iš plaukų. Bandyk plauti po šiltesniu vandeniu ir porą kartų su šampūnu perplauti.
Atsakyti
QUOTE(Dezdemona* @ 2010 10 05, 11:37)

Migdolu aliejus. Naudoju blakstienoms, plauku saknims (kaip skatinancia augima priemone),

o blakstienos ar padeda? stiprina? skatina augima?

nes dauguma tai ricina tepa blakstienas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shiwa @ 2010 10 06, 12:00)
kuo ilgiau laikome aliejų užteptą tuo daugiau jo susigeria į plaukus. Kokosų aliejus yra linkęs tirštėti prie žemesnės nei kūno temperatūros, todėl gal blogiau plaunasi iš plaukų. Bandyk plauti po šiltesniu vandeniu ir porą kartų su šampūnu perplauti.


Tai aš po šiltu ir plaunu... Ir galvą su šampūnu kokius 3-4 kartus perplaunu, kondicionieriaus nenaudoju, vis tiek kažkaip sunkiai išsiplauna... Gal reiktų pabandyti sumaišyti kartu su kokiu kitu aliejumi.
Atsakyti
Kokiose internetinese parduotuves perkate aliejus? 4u.gif
Atsakyti