Įkraunama...
Įkraunama...

Bendrauja Klaipėdos kraštų "statybininkės"

O as labai netgi pritariu RK. 4u.gif Man tai reikia pabuti tik vieniems su MB, nes kai vaikas salia tai tik tenkini jo norus ir eini is paskos kur jis eina. Norisi, kad ir apie mane kas pasokinetu biggrin.gif

Turiu klausimeli, kaip reikia psiskaiciuoti kiek turi buti kieto kuros katilo KW? Ar cia nuo kvadraturos priklauso?
Atsakyti
QUOTE(Ziviliuke_ @ 2010 10 04, 18:15)

Ziviliuke_, aciu uz nuoroda thumbup.gif Labai idomiu ideju pamaciau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2010 10 04, 17:50)
Ir net jei darbo reikalais kur nors važiuoju į kokį kurortą tai irgi  tempiuosi visą šeimą  doh.gif Atostogas be vaikų sunkiai įsivaizduoju, būtų nesmagu vieniems, nebūtų ką veikt. Su MB esam nusprendę, kad spėsim prisibūt vieni, kai paaugs dukrytės ir pačios nebenorės su seniais laiką leist  biggrin.gif Nepasakyčiau, kad būtume dėl to labai nelaimingi...

Pas mus irgi labai panaši situacija. Iš kitos pusės turime ir nuolatinius ritualus dviese: bendrus pietus bent kartą per savaitę, kai aš dirbdavau (kol nedirbu, tai rečiau, bet irgi tradiciją palaikome kiekviena proga), pavakarojimus vaikams sumigus, palepiname vienas kitą (ir vaikai tam tikrai netrukdo, kartais netgi padeda), nustebiname asmeninėmis staigmenomis. Ir visai nepasigendame kažkokių išvykų, atostogų ar tuo labiau pasivoliojimo lovoje dviese. Atvirkščiai, net ir viena kur išvykus dažnai pagalvoju, kaip smagu būtų tą ar kitą dalyką parodyti visai šeimynai, išbandyti su visais. Taip, kol nebuvo vaikų, gyvenome aktyviau: daugiau laiko leidome kelionėse, dviračiais išmaišėme pusę Europos, bet šį rudenį jau vėl visa šeima mynėme pedalus ir kuriame planus kitai vasarai rimtesniems pasivažinėjimams, gal net už Lietuvos ribų; tranzavome, bet dabar nemažiau keliaujame savo automobiliu ir būtinai kiekviena proga pavežėjame tokius pat tranzuotojus, kaip kad kažkada buvome mes; kopėme į kalnus, bet šiemet po 10 metų pertraukos sėkmingai vėl ten lipome tik su visa šeima ir vos 2 kilometrus viršijančioje viršūnėje matydama beprotiškai laimingus berniukų veidus, girdėdama Elzės susižavėjimo kupinus šūksnius aš nė sekundei nepasigailėjau, kad sudėtinguosius maršrutus dar tenka kuriam laikui atidėti.

Pamąsčiau, kad kaip kadaise, pradėję bendrą gyvenimą, vienas prie kito taikėmės su vyru, taip dabar vieni prie kitų taikomės su vaikais. Yra šeimų, kur sutuoktiniai išlaiko didesnę nepriklausomybę vienas nuo kito, o yra tokių, kur geriausiai jaučiasi būdami kartu, kad ir 24 valandas per parą. Panašiai ir su vaikais. Matyt, mes iš tų, kuriems nereikia atokvėpio vieniems nuo kitų, kuriems geriausia drauge ir darbuose, ir pramogose, ir šventėse...

Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2010 10 04, 19:47)
Nepykstu  biggrin.gif  Mes iš tiesų labai skirtingos, bet juk tai netrukdo mums kuo puikiausiai bendraut ax.gif Mes neatprantam vienas nuo kito, juk visada kartu, tik keturiese, o ne dviese. Užtenka laiko ir dviese pabūt, kai vaikai užmiega...Aš kažkaip iš viso nemėgstu po kokius barus su vyru vaikščiot ar klubus. Ten atsivaikščiojau jaunystėj, kai prasidėdavo tūsas ketvirtadienį ir baigdavosi sekmadienį. Gal persisotinau, man namie geriau  blush2.gif

Bendrausim bendrausim friends.gif
Kaip as sakau, buvimas po vienu stogu tai dar ne laikas praleistas kartu biggrin.gif . Jei abu uzsiima kazkokiais darbais, tai dar ne demesys viens kitam biggrin.gif
Aplamai gerai kartais vaikams pasisveciuot pas senelius ir praleisti vakara tik dviese wub.gif
O kai kazkur iseini dviese, tai nieks nezyzia ir netampo sijono. Yr laikas vaikams, yra laikas ir tevams, o vaikai tikrai gauna pakankamai demesio, o daznai buna, kad vat teveliams ir pritruksta demesio, intymumo ir panasiai. Tada isivelia vien kasdienybe ir rutina, o as kazko sito kaip baubo bijau lotuliukas.gif
Kai sese dar turejo 1 vaika, tai per valentino diena dare vyrui siurpriza, nupirko bilietus savaitgaliui i Italija ir ryte ji issiveze su taxi i orouosta, su uzristom akim biggrin.gif , sake buvo labai faina. O dabar kai buvau pas sese, tai isleidau ja su vyru viena vakara i kina, kita vakara i restorana, reikia tikrai pabuti ir be vaiku.
Drauge dabar neseniai paliko 3 metu vaika seneliams ir isvare atostogu 10 dienu, sake buvo super.
MB kai mus pasitiko is Vilniaus, tai su gelem, abi su mazaja gavom geliu ir buvo tikrai malonus toks demesys, kai zinau, kad jis buvo musu labai pasiilges ir pirko geles is visos sirdies wub.gif
Kai susitvarkysim nama, labai noriu atostogu tik dviese ax.gif . Vat as noreciau 2 normaliu atostogu metuose, viena karta su vaikais, kita karta tik su vyru bigsmile.gif
Na sita tema galiu pliurpt ir pliurpt, bet gal uzteks lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Baltike @ 2010 10 04, 22:09)
Pas mus irgi labai panaši situacija. Iš kitos pusės turime ir nuolatinius ritualus dviese: bendrus pietus bent kartą per savaitę, kai aš dirbdavau (kol nedirbu, tai rečiau, bet irgi tradiciją palaikome kiekviena proga), pavakarojimus vaikams sumigus, palepiname vienas kitą (ir vaikai tam tikrai netrukdo, kartais netgi padeda), nustebiname asmeninėmis staigmenomis. Ir visai nepasigendame kažkokių išvykų, atostogų ar tuo labiau pasivoliojimo lovoje dviese. Atvirkščiai, net ir viena kur išvykus dažnai pagalvoju, kaip smagu būtų tą ar kitą dalyką parodyti visai šeimynai, išbandyti su visais. Taip, kol nebuvo vaikų, gyvenome aktyviau: daugiau laiko leidome kelionėse, dviračiais išmaišėme pusę Europos, bet šį rudenį jau vėl visa šeima mynėme pedalus ir kuriame planus kitai vasarai rimtesniems pasivažinėjimams, gal net už Lietuvos ribų; tranzavome, bet dabar nemažiau keliaujame savo automobiliu ir būtinai kiekviena proga pavežėjame tokius pat tranzuotojus, kaip kad kažkada buvome mes; kopėme į kalnus, bet šiemet po 10 metų pertraukos sėkmingai vėl ten lipome tik su visa šeima ir vos 2 kilometrus viršijančioje viršūnėje matydama beprotiškai laimingus berniukų veidus, girdėdama Elzės susižavėjimo kupinus šūksnius aš nė sekundei nepasigailėjau, kad sudėtinguosius maršrutus dar tenka kuriam laikui atidėti.

Pamąsčiau, kad kaip kadaise, pradėję bendrą gyvenimą, vienas prie kito taikėmės su vyru, taip dabar vieni prie kitų taikomės su vaikais. Yra šeimų, kur sutuoktiniai išlaiko didesnę nepriklausomybę vienas nuo kito, o yra tokių, kur geriausiai jaučiasi būdami kartu, kad ir 24 valandas per parą. Panašiai ir su vaikais. Matyt, mes iš tų, kuriems nereikia atokvėpio vieniems nuo kitų, kuriems geriausia drauge ir darbuose, ir pramogose, ir šventėse...

Super, saunuoliai thumbup.gif . Labai graziai viska aprasei wub.gif . Ir viens kito nepamirstat ir vaiku ax.gif ir dar net su 4 vaikais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE('RK' @ 2010 10 04, 23:21)
Super, saunuoliai  thumbup.gif . Labai graziai viska aprasei wub.gif . Ir viens kito nepamirstat ir vaiku ax.gif  ir dar net su 4 vaikais thumbup.gif

Pamąsčiau, kad jei kažkuriam kažko truktų nemanau, kad vaikų mūsų šeimoje būtų tiek biggrin.gif ... Mes išties skirtingos.

O dėl palikimo seneliams, tai MB iki šiol jaučia nuoskaudą, kad per kiekvienas tėvų atostogas ir praktiškai kiekvieną savaitgalį buvo jiems palikinėjamas. Todėl bent jau savo mamai mūsų vaikus patiki tik išskirtiniais atvejais. Man pačiai laikas pas senelius siejasi su pačiais gražiausiais vaikystės prisiminimais, tik to laiko visada būdavo per mažai. Tad aš kiek kitos nuomonės biggrin.gif .
Atsakyti

Kazko tokio noreciau dviese, grynai relaxo rolleyes.gif

http://www.timamoonl...Main/Lodges.htm
cia jau seniau nusiziurejau rolleyes.gif

Papildyta:

QUOTE(Baltike @ 2010 10 04, 22:34)
Pamąsčiau, kad jei kažkuriam kažko truktų nemanau, kad vaikų mūsų šeimoje būtų tiek biggrin.gif ... Mes išties skirtingos.

O dėl palikimo seneliams, tai MB iki šiol jaučia nuoskaudą, kad per kiekvienas tėvų atostogas ir praktiškai kiekvieną savaitgalį buvo jiems palikinėjamas. Todėl bent jau savo mamai mūsų vaikus patiki tik išskirtiniais atvejais. Man pačiai laikas pas senelius siejasi su pačiais gražiausiais vaikystės prisiminimais, tik to laiko visada būdavo per mažai. Tad aš kiek kitos nuomonės biggrin.gif .

Nu kaip rasai, kad TB buvo pastoviai palikinejamas pas senelius, tai cia jau kas per daug, tas nesveika. Niekada taip nedaryciau. As viska rasiau turedama omeny KARTAIS, tikiuosi nenuskambejo, kad man vaikas dzin, kad tik kazkur iskist ji blink.gif .
As irgi pas mociute kaime praleidusi daug laiko, tai prisiminimai tikrai super.
Atsakyti
QUOTE('RK' @ 2010 10 04, 23:44)
Nu kaip rasai, kad TB buvo pastoviai palikinejamas pas senelius, tai cia jau kas per daug, tas nesveika. Niekada taip nedaryciau. As viska rasiau turedama omeny KARTAIS, tikiuosi nenuskambejo, kad man vaikas dzin, kad tik kazkur iskist ji blink.gif .
As irgi pas mociute kaime praleidusi daug laiko, tai prisiminimai tikrai super.

Na, matai, kaip tie "kartai" pačiam vaikui atrodo... MB sesė tuo buvo visai patenkinta, jos sūnus irgi praktiškai pas močiutę auga. O MB turi didelę nuoskaudą, dėl kurios, beje, labai išgyvena ir jo mama - pas juos iš kartos į kartą įprasta, kad seneliai anūkus augina, tad ji kaskart labai stresavo, kai mes vaikams aukles samdydavome, pyko, kad jai išėjus į pensiją vaikus vistik darželin leidome. Jau nekalbu apie jos reakcijas, kai kartu su vaikais važiuodavome į statybas ar kokias keliones. Juk net ir prie jūros išsiruošti su 4 vaikais jos nuomone yra grynas vargas biggrin.gif , ji iš geros širdies pagelbėti mums nori.

Na, o pabaigai, kad visai OT nebūtų, tai pas mus ryt jau pastolius stato. Orus gerus žada, tai tikimės spalvoto namuko dar net šią savaitę thumbup.gif . MB tik ką nuo pastogės nusileido - užbaiginėjo polistirolo glaistymus doh.gif . Einu palepinti jo karštais naktipiečiais ir miegoti. Man, kaip vyturiukui, čia jau didvyriškas panaktinėjimas gavosi. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2010 10 04, 23:09)
Atvirkščiai, net ir viena kur išvykus dažnai pagalvoju, kaip smagu būtų tą ar kitą dalyką parodyti visai šeimynai, išbandyti su visais.

Aš jaučiuosi lygiai taip pat drinks_cheers.gif

QUOTE('RK' @ 2010 10 04, 23:21)

O kai kazkur iseini dviese, tai nieks nezyzia ir netampo sijono. Yr laikas vaikams, yra laikas ir tevams, o vaikai tikrai gauna pakankamai demesio, o daznai buna, kad vat teveliams ir pritruksta demesio, intymumo ir panasiai. Tada isivelia vien kasdienybe ir rutina, o as kazko sito kaip baubo bijau lotuliukas.gif

Aš tai kasdienybės nebijau, man ji patinka mirksiukas.gif Šiaip dar pagalvojau, kad jei leisčiau laiką su vaiku namie ir neturėčiau kito užsiėmimo, tai gal ir imtų slėgti kasdienybė, o dabar kartais apsidairyt nespėji, kaip diena pralekia įvykių sūkuryje. Ir kasdienybė, kai visi namie tampa švente...
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2010 10 04, 22:59)
Na, matai, kaip tie "kartai" pačiam vaikui atrodo...

1-2 kartai i menesi tikrai normaliai atrodytu ir tikrai vaikai nebutu del to nuskriausti.
Papildyta:
QUOTE(ilonux @ 2010 10 04, 23:10)
Aš tai kasdienybės nebijau, man ji patinka mirksiukas.gif 

Tai aisku nebus gyvenimo be kasdienybes. Smagus tas surmulys vakarais wub.gif
As tai tiesiog uzsisedejus namie 3 metus lotuliukas.gif

Tavo zidinistas uzsiemes kai skambinom, tik spalio gale galetu mums kapsule pastatyt.
Kaip tu manai, yra sansu ilyst i montesori darzeli? Kazkada noriu vesti mazaja i darzeli, tik nezinau i kuri....
Papildyta:

Pas sese kieme tokia ciuozykla buvo, tai pasirode labai patogus tas galas nuciuozt:

user posted image
Atsakyti
Dabar sakiau kai vaziuosiu i Vilniu, tai paliksim su sese savo vaikus ir visos 3 seses vaziuosim i Oza ar Panorama visai dienai, pasivaiksciot, pasimatuot kazka, apsipirkt, pavalgyt, pasneket, o su vaikais kai buvom, tai tik is paskos eik, ziurek, kad kazko nepaimtu, nesudauzytu ar aplamai nedingtu biggrin.gif . Ir vis dazniau pagalvoju, kad noriu antros mergaites, nes vienodiems (ar 2 mergaites ar 2 berniukai) smagiau augti ar uzaugus bendraut, nes daugiau bendru interesu ir t.t.t.t.................
Man cia labiau pritartu tos, kur sedi namie nuo ryto iki vakaro su vaikais. O tu Ilonux ir dirbi ir aukle turi ir darbo reikalais vis vaziuoji kazkur ar net i kita sali, kaip sakant, bent jau aplinka pakeiti biggrin.gif
Reik jau man krapstytis miegot, uzteks siandienai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 'RK': 05 spalio 2010 - 00:27
QUOTE('RK' @ 2010 10 05, 01:25)
Man cia labiau pritartu tos, kur sedi namie nuo ryto iki vakaro su vaikais. O tu Ilonux ir dirbi ir aukle turi ir darbo reikalais vis vaziuoji kazkur ar net i kita sali, kaip sakant, bent jau aplinka pakeiti biggrin.gif
Reik jau man krapstytis miegot, uzteks siandienai lotuliukas.gif

nebūtinai, aš metai laiko sėdžiu namie, bet daugeliu atveju nesutinku su tavim smile.gif Tiesiog skirtingi žmonės esam su skirtingais poreikiais ir požiūriais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE('RK' @ 2010 10 05, 00:27)

Kaip tu manai, yra sansu ilyst i montesori darzeli? Kazkada noriu vesti mazaja i darzeli, tik nezinau i kuri....

Manau, kad galima, bet pirma reikia nueit užsirašyt...Tik ar bus patogu vežiot, jis Debreceno g., mes ten vedam, nes šalia močiutė gyvena (MB mama) ir kartais paima, kai mes nespėjam...
Atsakyti