Įkraunama...
Įkraunama...

Mišrus raidos sutrikimas

vava del tu eiliu tai siaubas doh.gif skambinau tai tipo mes jums paskambisnsim kaip bus vieta........ unsure.gif tai kol sulauksim.... blink.gif o noriu paklausti ....buvau vienoj temoj klaususi bet kaskaip nesulaukiu atsakymo ax.gif ar gavus invalidumo pazymejima jiau galima is kart naudotis nuolaidomis.....ar reikia kreiptis vel kitur...tarkim autobusu bilietai......?
Atsakyti
QUOTE(Darling @ 2011 02 03, 16:13)
Turi. Ji dirba RC ir su raidos problemom skirtame daržely mirksiukas.gif Ji bando rezultatą pasiekti per žaidimus.

mes buvom RC ir teko bendraut su logopede dėl maitinimo, bet gulėjom tik savaitė, nes susirgo vaikas, tai daugiau nesusidūrėm. O darželį planuojam Žolynėlį rinktis, nes daugiau nelabai yra kur, gal ji ten ir dirba? Tik niekaip nesigauna pradėt su darželiu, nes tai operacija, tai mankštos, tai serga... bet tuoj trys metai sueis ir nebus kur atidėliot
Atsakyti
QUOTE(SOLVEIGUSIA @ 2011 02 04, 14:24)
vava del tu eiliu tai siaubas doh.gif skambinau tai tipo mes jums paskambisnsim kaip bus vieta........ unsure.gif tai kol sulauksim.... blink.gif o noriu paklausti ....buvau vienoj temoj klaususi bet kaskaip nesulaukiu atsakymo ax.gif ar gavus invalidumo pazymejima jiau galima is kart naudotis nuolaidomis.....ar reikia kreiptis vel kitur...tarkim  autobusu bilietai......?

na as tai manau kad galima iskart naudotis,perki talonelius su nuolaida,o jei kontrole juk turi prie saves vaikiuko pazymejima,cia pagrindinis dokumentas g.gif tik aisku kartu vaikas turi vaziuoti kad tas talonelis galiotu mirksiukas.gif na as taip manau nes mes tik po VRC zinosim savo visas diagnozes ir ar skirs grupe unsure.gif
Atsakyti
mums uzteko ir ppt po to poliklynikoj viska tvarkem
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2011 02 04, 15:36)
na as tai manau kad galima iskart naudotis,perki talonelius su nuolaida,o jei kontrole juk turi prie saves vaikiuko pazymejima,cia pagrindinis dokumentas g.gif  tik aisku kartu vaikas turi vaziuoti kad tas talonelis galiotu mirksiukas.gif  na as taip manau nes mes tik po VRC zinosim savo visas diagnozes ir ar skirs grupe unsure.gif

mums irgi tik ppt tyrimu uzteko....na bandysim vazinet mirksiukas.gif maniske rami...tai su ja nors i pasaulio krasta galiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(SOLVEIGUSIA @ 2011 02 04, 13:24)
vava del tu eiliu tai siaubas doh.gif skambinau tai tipo mes jums paskambisnsim kaip bus vieta........ unsure.gif tai kol sulauksim.... blink.gif o noriu paklausti ....buvau vienoj temoj klaususi bet kaskaip nesulaukiu atsakymo ax.gif ar gavus invalidumo pazymejima jiau galima is kart naudotis nuolaidomis.....ar reikia kreiptis vel kitur...tarkim  autobusu bilietai......?

iškart, pažymėjimas tai dokumentas suteikiantis tas nuolaidas. jei autobuse tai vaikui ir kartu važiuojančiam lydinčiam asmeniui 80% nuolaida
Atsakyti
QUOTE(as. @ 2011 02 04, 14:15)
mes buvom RC ir teko bendraut su logopede dėl maitinimo, bet gulėjom tik savaitė, nes susirgo vaikas, tai daugiau nesusidūrėm. O darželį planuojam Žolynėlį rinktis, nes daugiau nelabai yra kur, gal ji ten ir dirba? Tik niekaip nesigauna pradėt su darželiu, nes tai operacija, tai mankštos, tai serga... bet tuoj trys metai sueis ir nebus kur atidėliot

Taip, tam pačiam mirksiukas.gif Tik neaišku, ar būtent pas ją pakliūtumėt ir lankydami tą darželį. Nors aišku vistiek gausit logopedą , jei lankysit.
Atsakyti
sveiki, mūsų vaikučiui2m ir 3mėn, jam taip pat mišrus raidos sutrikimas.bent jau tokią diagnozę nustatė prieš 1,5m, prieš metus irgi patvirtino.mūsiškis gal nuo gimimo atsilikinėjo labiau stambiosios motorikos srity, bet tą greitai sutvarkėm masažų ir mankštų pagalba. vėliau visos sritys atsiliko po kelis mėnesius. dabar žiūrim, kad ir smulkioji motorika jau pasivijo. šiuo metu dar dėmesį sunkiai sukaupia, gana neblogai supranta kalbą ir kažkaip skirtingai nuo daugumos jūsų vaikučių sparčiai tobulėja pati kalba, ištaria net keturskiemenius žodžius, tik nelabai nori jungti į frazes.dar neištaria daug garsų. kas labiausiai atsilieka mūsų raidoj- tai savarankiškummas. verysad.gif jis visai nesidomi puoduku, varo toliau į pampersus ir net nepasako, kada pridaro, vaikšto taip ir toliau, pats nenori valgyti su įrankiais, tik su rankom, geria iš buteliuko, rengtis pats irgi net negalvoja, tik tiek, kad nesipriešina,o padeda rengti. nelabai jam įdomu mėgdžiojimai, išskyrus gėlių laistymas ar kartais dulkių valymas. net neįsivaizduoju, kaip jį to savarankiškumo išmokyti ar sudominti tuo. šiaip nuo rudens lankome logopedę kai nesergame, tik jau labai nenori pas ją sėdėti. tai va tokios mūsų bėdos. gal kas turi paaugusių vaikučių,kurie turi panašių savarankiškumo problemų. Kaip jums sekasi jas spręsti?gal su laiku vaikai patys tampa savarankiškesni?
Atsakyti
QUOTE(linytes @ 2011 02 20, 14:21)
sveiki, mūsų vaikučiui2m ir 3mėn, jam  taip pat mišrus raidos sutrikimas.bent jau tokią diagnozę nustatė prieš 1,5m, prieš metus irgi patvirtino.mūsiškis gal nuo gimimo atsilikinėjo labiau  stambiosios motorikos  srity, bet tą greitai sutvarkėm masažų ir mankštų pagalba. vėliau visos sritys atsiliko po kelis mėnesius. dabar žiūrim, kad ir smulkioji motorika jau pasivijo. šiuo metu dar dėmesį sunkiai sukaupia, gana neblogai supranta kalbą ir kažkaip skirtingai nuo daugumos jūsų vaikučių sparčiai tobulėja pati kalba, ištaria net keturskiemenius žodžius, tik nelabai nori jungti į frazes.dar neištaria daug garsų.  kas labiausiai atsilieka mūsų raidoj- tai savarankiškummas. verysad.gif  jis visai nesidomi puoduku, varo toliau į pampersus ir net nepasako, kada pridaro, vaikšto taip ir toliau, pats nenori valgyti su įrankiais, tik su rankom, geria iš buteliuko, rengtis pats irgi net negalvoja, tik tiek, kad nesipriešina,o padeda rengti. nelabai jam įdomu mėgdžiojimai, išskyrus gėlių laistymas ar kartais dulkių valymas. net neįsivaizduoju, kaip jį to savarankiškumo išmokyti ar sudominti tuo. šiaip nuo rudens lankome logopedę kai nesergame, tik jau labai nenori pas ją sėdėti. tai va tokios mūsų bėdos. gal kas turi paaugusių vaikučių,kurie turi panašių savarankiškumo problemų. Kaip jums sekasi jas spręsti?gal su laiku vaikai patys tampa savarankiškesni?

sveika 4u.gif mano maziui dabar 3metukai,mums irgi kolkas ta pati diagnoze ne dar laukiame laisko is vrc ateinancia savaite,ten jau bus issamios diagnozes.pas mus irgi tas savarankiskumas velavo,tokio amziaus kaip jusu irgi valgyti pats nenorejo,nuo pampersu atpratinau kai jam buvo 2.5m tiesiog atsilo oras,nupirkau grazu grojanti puoduka,ir vis sodinau visa diena.buvau moraliskai pasiruosusi kamuotis maziausiai menesi,bet mano nuostabai mazius jau 3 diena atsisedo savarankiskai,virtuveje indus plaudama isgirdau puoduka grojant thumbup.gif ir kazkaip po kokios savaites jau ismiegodavo ir nakti sausas,ir diena pats nueidavo ant puoduko thumbup.gif valgo pats mazdaug nuo 3 metuku,taip kad jau tikrai tvarkingai,nusirengti moka viska,apsirengti stengiasi,ne viskas iseina,dar padedu.o megdzioti kitus vaikus,ar mus irgi pradejo sakyciau pries 3 gimtadieni,dabar jam dziaugsmas,daryti taip pat kaip daro kitas vaikas.be to pasidare LABAI tvarkingas,susitvarko savo rubelius nusirenges,niekada nevaiksto murzinas,pasideda zaisliukus ir pan..o su kalba pas mus sunkiai verysad.gif lyg ir yra pazanga nuo rudens,bent man tai tikrai matosi,bet iki kalbejimo toli... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2011 02 20, 16:47)
sveika 4u.gif  mano maziui dabar 3metukai,mums irgi kolkas ta pati diagnoze ne dar laukiame laisko is vrc ateinancia savaite,ten jau bus issamios diagnozes.pas mus irgi tas savarankiskumas velavo,tokio amziaus kaip jusu irgi valgyti pats nenorejo,nuo pampersu atpratinau kai jam buvo 2.5m tiesiog atsilo oras,nupirkau grazu grojanti puoduka,ir vis sodinau visa diena.buvau moraliskai pasiruosusi kamuotis maziausiai menesi,bet mano nuostabai mazius jau 3 diena atsisedo savarankiskai,virtuveje indus plaudama isgirdau puoduka grojant thumbup.gif  ir kazkaip po kokios savaites jau ismiegodavo ir nakti sausas,ir diena pats nueidavo ant puoduko thumbup.gif valgo pats mazdaug nuo 3 metuku,taip kad jau tikrai tvarkingai,nusirengti moka viska,apsirengti stengiasi,ne viskas iseina,dar padedu.o megdzioti kitus vaikus,ar mus irgi pradejo sakyciau pries 3 gimtadieni,dabar jam dziaugsmas,daryti taip pat kaip daro kitas vaikas.be to pasidare LABAI tvarkingas,susitvarko savo rubelius nusirenges,niekada nevaiksto murzinas,pasideda zaisliukus ir pan..o su kalba pas mus sunkiai verysad.gif  lyg ir yra pazanga nuo rudens,bent man tai tikrai matosi,bet iki kalbejimo toli... verysad.gif

oi kaip dėkui už padrasinimą bigsmile.gif tikiuosi pasivys ir mūsiškis kitus su tuo savarankiškumu. apie grojantį puoduką ir aš pagalvoju. tik bijau pradėti per anksti pratinti. galvoju vasarą irgi kai šilta bus pabandysiu, nes dabar dar tik vienąkart pasakė, kad kakū padarė, gal vėliau pradės sakyti, tai tą momentą pagausiu ir išmokysiu. beje mano didžioji mergytė, kuriai su raida viskas gerai ir net lenkia bendraamžius, su puoduku irgi nedraugavo iki2,5 m, o tada per 2 savaites atpratinau. ir dar, kur jūs pirkot grojantį puoduką?
Atsakyti
QUOTE(linytes @ 2011 02 20, 21:14)
oi kaip dėkui už padrasinimą bigsmile.gif tikiuosi pasivys ir mūsiškis kitus su tuo savarankiškumu. apie grojantį puoduką ir aš pagalvoju. tik bijau pradėti per anksti pratinti. galvoju vasarą irgi kai šilta bus pabandysiu, nes dabar dar tik vienąkart pasakė, kad kakū padarė, gal vėliau pradės sakyti, tai tą momentą pagausiu ir išmokysiu. beje mano didžioji mergytė, kuriai su raida viskas gerai ir net lenkia bendraamžius, su puoduku irgi nedraugavo iki2,5 m, o tada per 2 savaites atpratinau. ir dar, kur jūs pirkot grojantį puoduką?

mes pirkom paprastoj vaiku prekiu parduotuvej puoduka,tik ziurejau kad butu grojantis,ir kad platesni krastai,kad patogu butu vaikui sedeti.na iki 2 metuku as irgi keliskart bandziau,bet jis nesisedo ir viskas,matyt nebuvo pribrendes suvokti ko is jo noriu,palaukit siltesniu oru,bus lengviau tikrai ok.gif
na bet saunu kad kalba jusu zuikis thumbup.gif ,juk vis paprasciau,maniskis tai mane uz rankos visur veda ir rodo ko nori jei pats nepasiekia pasiimti..
Atsakyti
Sveikos mamytės, mano sūneliui 2,2m. Visiškai nekalba, sako karš, kai karšta, ati- ačiū ir glostydamas zaza. Na burbuliuoja tai daug, bet suprantamo nieko.
Ilgą laiką aplinkiniai ramino, kad berniukams viskas vėliau, tokio amžiaus dukra jau pilnai kalbėjo, pažinojo 15 raidžių. Tačiau kai pusantrų metų man nesakė net mama, tai užsiregistravom pas logopedę. Logopedė pasiūlė kreiptis į raidos centrą. Kol sulaukėm savo eilės, nuo pradinio kreipimosi dėl siuntimo, praėjo beveik pusmetis. Na o neurologė paaiškino, kad pas jį netolygiai vystosi suvokimas, girdimasis labai vėluoja, o regimasis norma. Jis viską parodo, nuveda arba atsineša, bet nerodo savo kūno dalių, nors paprašius, kad ranką kištų į pirštinę, tai daro, tas pat ir su batais, maunantis kelnes, bet gydytoja paaiškino, kad tai jau regimasis suvokimas, taip daro, nes pripratęs. Šiaip ir paliepimų dažniausiai nevykdo. Pavalgo pats, tik sriuba apsilaisto, geria iš puodelio pats, labai noriai pilsto iš vieno puodelio į kitą. Šluosto balutes, jei pripila šalia. Bet visai nekalba. Ant puoduko, jei pasodinu, tai padaro, o pats nesiprašo, jei pridaro į kelnes (namie būna su palom) nieko nesako, laksto šlapias, bet ir dukra nejautė diskomforto, tik jai nepatiko, kad per kojytes nubėga, tai vasarą lauke ir atpratinom, kai jai buvo 1,10m. Nelabai nori žiūrėt į akis. Jis lanko darželį, bet dažnai serga. Jau pradėjo eiti prie vaikų, juos liesti, kad bėgtų, nes namie sesuo nuo jo pradeda bėgti, o jis gaudo. Na darželyje vaikai dar to nesupranta. Labai mėgsta magnetukus klijuoti ir ypač nulupinėti. Dėlioja mozaikas, net smulkias. Knygutes varto, tik neseniai pradėjo leisti man vartyti kartu, nes anksčiau užversdavo ir numesdavo. Net nežinau ką dar papasakoti. Mums ketvirtadienį darys tą disco tyrimą, kad paaiškėtų, kiek vėluoja. Gal galit papasakoti, kaip daromas tas tyrimas. Kažkaip jau neramu darosi jo laukiant. O kaip padedat savo vaikučiam lavinti girdimąjį suvokimą? Gal kokią knygą galit parekomenduoti?
Atsakyti