QUOTE(linytes @ 2011 02 20, 14:21)
sveiki, mūsų vaikučiui2m ir 3mėn, jam taip pat mišrus raidos sutrikimas.bent jau tokią diagnozę nustatė prieš 1,5m, prieš metus irgi patvirtino.mūsiškis gal nuo gimimo atsilikinėjo labiau stambiosios motorikos srity, bet tą greitai sutvarkėm masažų ir mankštų pagalba. vėliau visos sritys atsiliko po kelis mėnesius. dabar žiūrim, kad ir smulkioji motorika jau pasivijo. šiuo metu dar dėmesį sunkiai sukaupia, gana neblogai supranta kalbą ir kažkaip skirtingai nuo daugumos jūsų vaikučių sparčiai tobulėja pati kalba, ištaria net keturskiemenius žodžius, tik nelabai nori jungti į frazes.dar neištaria daug garsų. kas labiausiai atsilieka mūsų raidoj- tai savarankiškummas.

jis visai nesidomi puoduku, varo toliau į pampersus ir net nepasako, kada pridaro, vaikšto taip ir toliau, pats nenori valgyti su įrankiais, tik su rankom, geria iš buteliuko, rengtis pats irgi net negalvoja, tik tiek, kad nesipriešina,o padeda rengti. nelabai jam įdomu mėgdžiojimai, išskyrus gėlių laistymas ar kartais dulkių valymas. net neįsivaizduoju, kaip jį to savarankiškumo išmokyti ar sudominti tuo. šiaip nuo rudens lankome logopedę kai nesergame, tik jau labai nenori pas ją sėdėti. tai va tokios mūsų bėdos. gal kas turi paaugusių vaikučių,kurie turi panašių savarankiškumo problemų. Kaip jums sekasi jas spręsti?gal su laiku vaikai patys tampa savarankiškesni?
sveika

mano maziui dabar 3metukai,mums irgi kolkas ta pati diagnoze ne dar laukiame laisko is vrc ateinancia savaite,ten jau bus issamios diagnozes.pas mus irgi tas savarankiskumas velavo,tokio amziaus kaip jusu irgi valgyti pats nenorejo,nuo pampersu atpratinau kai jam buvo 2.5m tiesiog atsilo oras,nupirkau grazu grojanti puoduka,ir vis sodinau visa diena.buvau moraliskai pasiruosusi kamuotis maziausiai menesi,bet mano nuostabai mazius jau 3 diena atsisedo savarankiskai,virtuveje indus plaudama isgirdau puoduka grojant

ir kazkaip po kokios savaites jau ismiegodavo ir nakti sausas,ir diena pats nueidavo ant puoduko

valgo pats mazdaug nuo 3 metuku,taip kad jau tikrai tvarkingai,nusirengti moka viska,apsirengti stengiasi,ne viskas iseina,dar padedu.o megdzioti kitus vaikus,ar mus irgi pradejo sakyciau pries 3 gimtadieni,dabar jam dziaugsmas,daryti taip pat kaip daro kitas vaikas.be to pasidare LABAI tvarkingas,susitvarko savo rubelius nusirenges,niekada nevaiksto murzinas,pasideda zaisliukus ir pan..o su kalba pas mus sunkiai

lyg ir yra pazanga nuo rudens,bent man tai tikrai matosi,bet iki kalbejimo toli...