Įkraunama...
Įkraunama...

Karjera ar vaikas?

QUOTE(Diana24 @ 2012 04 23, 15:55)
Nejuokaukit tik... doh.gif ar jūsų nuomone jau pirmakursės studentės turi gimdyt?

Na nebūtina pulti prie studenčių iškart - laukiau tokio komentaro biggrin.gif Manau pats tas pirmojo susilaukti yra ~ 24-26 m. - turiu galvoje fiziologiją. Net gydytojai rekomenduoja pirmąjį vaiką pasigimdytų iki 30 metų amžiaus. Nes kai pirmakartė yra 30+ yra žymiai sunkiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 23 balandžio 2012 - 15:16
Dėl fiziologijos pritariu, žinau šį dalyką, bet emocinė žmogaus branda yra daug daug daug kartų svarbiau 4u.gif
Atsakyti
šiaip tikrai nesiūlyčiau merginoms iš karto po mokslų 'apnėštėti'.. nemažai aplink pavyzdžių, kai mokslai baigti, bet po jų 2 vaikai namie auginti ir nei vienam darbdavui nesi reikalingas..
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 04 23, 15:09)
Na nebūtina pulti prie studenčių iškart  - laukiau tokio komentaro  biggrin.gif  Manau pats tas pirmojo susilaukti yra ~ 24-26 m. - turiu galvoje fiziologiją. Net gydytojai rekomenduoja pirmąjį vaiką pasigimdytų iki 30 metų amžiaus.  Nes kai pirmakartė yra 30+ yra žymiai sunkiau.

gerai, kai nesiekus aukštojo, gali sau nėštėt planuot. Na, dar galima nėštėt ir studijuot. Bet kuri jau čia taip planuotų, a? biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 04 23, 05:56)
Pavydžiu Jums optimistiškumo, jei sakote, kad 28 dar jauna biggrin.gif Na taip, amžius jaunas, bet nėštumo ir gimdymo prasme sakyčiau jau ne pirma jaunystė... Aš panašaus amžiaus, bet labai stengiuosi viską dėliotis taip, kad iki kokių 33 būtų antras. Nes kažkaip dar vėliau jau bijočiau gimdyti...  g.gif

lotuliukas.gif baisiausia, kad esat vidum sena.
Atsakyti
Gerb. Montekrista, aš nekalbėjau apie senatvę tiesiogiai, matau tai jūs puikiausiai supratote, bet kaip sakoma knieti pakomentuoti matyt.
Bet kuris ginekologas jums patvirtintų, kad gimdant pvz 35+ yra didesnė rizika tiek mamai, tiek vaikui dėl visokių apsigimimų/komplikacijų ir t.t. Jau vien ir pastoti gali būti žymiai sunkiau. Todėl manau, kad 28 m. moteris tikrai per optimistiškai mano, kad jai "marios laiko".
Jauni mes galime jaustis kad ir iki žilos senatvės, bet fiziologija diktuoja savo, kas liečia vaikų gimdymą.
Kiekvienai savo, renkasi ir planuojasi kaip tinkamos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 23 balandžio 2012 - 19:27
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 04 23, 20:20)
Gerb. Moteriška,

Cia kuriai Moteriskai dedikuota? Mes cia visos moteriskes ax.gif

Siaip, mano galva yra kvaila gimdyti vaikus vien del fiziologijos, mat laikrodis tiksi. Juos reikia gimdyti, kai jauti, jog gali jam kazka duoti, nekalbu apie pinigus, bet ir tie neprosal.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 23 balandžio 2012 - 19:27
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 04 23, 06:56)
Pavydžiu Jums optimistiškumo, jei sakote, kad 28 dar jauna biggrin.gif Na taip, amžius jaunas, bet nėštumo ir gimdymo prasme sakyčiau jau ne pirma jaunystė... Aš panašaus amžiaus, bet labai stengiuosi viską dėliotis taip, kad iki kokių 33 būtų antras. Nes kažkaip dar vėliau jau bijočiau gimdyti...  g.gif

Be abejo 28 yra labai jauna smile.gif Pvz. Skandinavijoj anksčiau nei tiek niekas nė negalvoja apie vaikus. Jaunesnės nei 25 vaikų susilaukusios laikomos itin jaunom mamom, į jas kaip į fenomeną žiūrima. Bet ir šiaip visi mažiau skuba gyvent, pamažu baigia gimnaziją kokių 20, tada universitetą maždaug 27, pakeliauja dar kiek tarp studijų. Tada jau po truputį ieško darbo, būsto ir tik tada laikas vaikams. Ir nėra nieko labai baisaus dėl to amžiaus. Aišku, yra nevaisingų šeimų ir t.t., bet tikrai ta problema ne didesnė nei Lt, kur skubama viską kuo greičiau suspėt...
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 04 23, 06:56)
Pavydžiu Jums optimistiškumo, jei sakote, kad 28 dar jauna biggrin.gif

iš kur tokie kompleksai blink.gif aišku, kad labai jauna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensi: 23 balandžio 2012 - 22:34
QUOTE(Diana24 @ 2012 04 23, 15:12)
Dėl fiziologijos pritariu, žinau šį dalyką, bet emocinė žmogaus branda yra daug daug daug kartų svarbiau 4u.gif

QUOTE(Moonte @ 2012 04 23, 19:26)
Siaip, mano galva yra kvaila gimdyti vaikus vien del fiziologijos, mat laikrodis tiksi.

pritariu thumbup.gif turi buti emocine branda, noras ir galimybes taip pat. Ir is meiles, o ne todel, kad laikas. Juk pvz. jei man jau 30, jei neturiu nei vyro, nei vaiko, o gal ir darbo, tai reikia skubet gimdyt, nes likrodis tiksi? Nesamone.

QUOTE(Stirniukai @ 2012 04 23, 21:08)
Be abejo 28 yra labai jauna smile.gif Pvz. Skandinavijoj anksčiau nei tiek niekas nė negalvoja apie vaikus.

Japonijoj, kiek zinau, zmones tik nuo 30 metu vestuves ir vaikus planuoja. Ir nieko, tauta neissigimus, netgi issivyscius.
Atsakyti
QUOTE(Monmorensi @ 2012 04 23, 23:32)
iš kur tokie kompleksai  blink.gif aišku, kad labai jauna.

Juk aš ir nesakau, kad sena. Kažkaip visos įsikando tą senatvę... Aš kalbu tik apie fiziologiją. Juk ne veltui yra medikų rekomendacijos pirmą vaiką pagimdyti iki 30 m., juk ne iš lubų tai ištrauktą. Ir tai nėra kažkokia taisyklė, tai tik rekomendacijos. O kiekviena daro kaip nori, gali net ir 50 gimdyti - niekas nedraudžia.

Mano teta dirba akušere jau daug metų, tai sako tokių vėlyvų pirmakarčių mamų dabar pilna (kalbu apie 35+). Bet kas iš to - jos jau rizikos grupėje yra, nėštumai komplikuoti, patologiniuose skyriuose pilna tokių. Nesakau, kad visų, bet tendencija tokia deja. Gerai, jei viskas laimingai baigiasi...
Todėl ir manau, kad su gamta nelabai pakovosi, yra savas laikas viskam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 24 balandžio 2012 - 05:03
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 04 24, 05:49)
Juk aš ir nesakau, kad sena. Kažkaip visos įsikando tą senatvę... Aš kalbu tik apie fiziologiją. Juk ne veltui yra medikų rekomendacijos pirmą vaiką pagimdyti iki 30 m., juk ne iš lubų tai ištrauktą. Ir tai nėra kažkokia taisyklė, tai tik rekomendacijos. O kiekviena daro kaip nori, gali net ir 50 gimdyti - niekas nedraudžia.

Mano teta dirba akušere jau daug metų, tai sako tokių vėlyvų pirmakarčių mamų dabar pilna (kalbu apie 35+). Bet kas iš to - jos jau rizikos grupėje yra, nėštumai komplikuoti, patologiniuose skyriuose pilna tokių. Nesakau, kad visų, bet tendencija tokia deja. Gerai, jei viskas laimingai baigiasi...

Bet jeigu moterys nevalgytu kontraceptiku nuo 15 metu iki 30, tai gal ir tie pastojimai butu kitokie, ta prasme lengvesni ir vyresnems nei 30. O tai dabar valgo tuos vaistus ir stebisi poto, kodel komplikacijos tokios, kodel pastot negali. g.gif Bet cia tik mano ismastymai.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 04 23, 19:26)
Cia kuriai Moteriskai dedikuota? Mes cia visos moteriskes  ax.gif

Siaip, mano galva yra kvaila gimdyti vaikus vien del fiziologijos, mat laikrodis tiksi. Juos reikia gimdyti, kai jauti, jog gali jam kazka duoti, nekalbu apie pinigus, bet ir tie neprosal.

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 04 24, 04:49)

taip, tiesos yra. Bet visos 30 mano draugės, gimdžiusios kaip ir aš, puikiausiai nešiojo, pagimdė ir tt, o va kelios jaunos draugės gulėjo su gresiančiais ir vargo gimdydamos...tokia ta mano patirtis, nestandartinė gal, nzn.
Atsakyti