Įkraunama...
Įkraunama...

Karjera ar vaikas?

QUOTE(*Liepa18* @ 2012 12 28, 18:21)

matot, visu pirma tai nuo vaiku amziaus priklauso. Antra, manau yra didelis skirtumas ar mociute, turinti laiko, paskambina dukrai ar marciai ir sako: "gal atvezk man anukele pusdieniui", nuo tokio dalyko, kai dukra/marti neatsizvelgia i mociutes gyvenima, tik paskambina ir pareiskia, kad tuoj atvesim anuka ir pati/patys kur i kluba islekia.
Noras turi buti is mociuciu puses, o ne "as noriu, kad mociutes man padetu"
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 12 28, 19:47)
na, ir kas, kad jus norit???? Seneliai VISISKAI neprivalo priziuret (net ir kelias val) savo anuku. Gali, bet neprivalo. Tevai patys atsako uz savo vaikus ir patys juos privalo uzaugint, o ne prie progos numest pvz. mociutem ir patys "turiningai praleist laisvalaiki". Laisvalaikis ir tom paciom mociutem reikalingas. Todel keiskit savo norus, paciai bus lengviau.

ko cia puolat? argi sakau, jog tai prievole...ar tik pati pikta mociute nebusit, kad akis draskot 4u.gif nei pasisakyt nebegalima, tuoj interpretuoja ir supranta viska savaip doh.gif
Papildyta:
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 12 28, 20:21)
Na man asmeniškai dar neteko matyti/girdėti tokio varianto, kad seneliai nenorėtų arba pasirinktų savo laisvę vietoj pabuvimo su anūkais... Juk tai tokia laimė.

ta ir norejau pasakyti, tiesiog musu seneliai toli, kiti dirbantys, uztat taip ir rasiau...o kartais tas laisvalaikis, netgi paciai nuejimas pas gydytojus, yra buve, kad einu su vaiku (pirmagyme), arba isvis atidedu vizita...
o jau norai mano tikrai nera dideli, kad tureciau dar kazko atsisakyti...
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2012 12 28, 20:31)
ir pati/patys kur i kluba islekia.

i klubus senai nebevaikstau, ir amzius netas, ir noro-0, ir finansai neleistu... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2012 12 28, 20:15)
ko cia puolat? argi sakau, jog  tai prievole...ar tik pati pikta mociute nebusit, kad akis draskot 4u.gif nei pasisakyt nebegalima, tuoj interpretuoja ir supranta viska savaip doh.gif

prie ko cia puolu? Tai jau man negalima pasisakyt??? Parasiau savo nuomone, tai jau akis draskau??? Gal nereikia taip nusisneket, ka?
Ir pikta mociute nesu ir nebusiu nes savo dukra palaidojau, jei taip jau rupi mano seimynine padetis.
Atsakyti
Baikit mergaitės peštis cool.gif
Karjera ar vaikai? manau čia mūsų laikmečio moterų problema - peržvelgusios istroiją rasite tik vienetus tokių besiblaškančių biggrin.gif Moters vieta namie su vaikais - taip gamtos surėdyta, o jei mes laužome tos gamtos priedermes - tai pačios dėl to ir kankinamės, ir ieškome tad visų aplinkui kaltų ir turinčių mums padėti - vyrų (kuriems visada pirmoje vietoje karjera), senelių (kad padėtų prižiūrėti vaikus, ko tikrai ne visada gali ir turi norėti)......
Aš ištekėjau 26 m., tačiau pirmagimė atsirado tik tada, kai jau visas mokslų aukštumas pasiekiau (trečios pakopos mirksiukas.gif ). Po penkių metų - antroji dukrelė. Tad esu vėlyva mamytė (gimdžiau 31 m. ir 36 m.).
Dabar dirbu vadovaujantį darbą aukštojoje mokykloje plius dar viename darbelyje - taip kad plėšausi tarp namų-vaikų-darbų. Vyras karjerą daro Lietuvoje arba užsienyje - šiuo metu būtent ten unsure.gif Padeda mano mama..........

Sunki situacija pasirinkime, bet niekada nenorėjau tik sėdėti ir vaikus žiūrėti. Bet labai sąžinė graužia, kai tenka vaikus atstumti, nes "mamytė turi dirbti". Iš kitos pusės - ne paskutinis veiksnys ir pinigai - o už kokius pinigėlius namie sėdėti? biggrin.gif

Taip kad atsakymo į temos klausimą neturiu - bandau derinti šiuos abu atrodo nesuderinamus polius. Grėsmė dabar pagrindinė mano sveikata - kiek ilgai tiek pavešiu doh.gif Ir labai dažnai kankina mane vidinis diskomfortas - ar gerai darau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 28 gruodžio 2012 - 20:57
QUOTE(Leksa @ 2012 12 28, 19:31)

noras ir sutarimas turi buti is abieju pusiu, nes as irgi zmogus, o ne tarnaite, kad tik kazkokios ponios norus vykdyciau

QUOTE(Mazule @ 2012 12 28, 21:54)
Moters vieta namie su vaikais - taip gamtos surėdyta, o jei mes laužome tos gamtos priedermes - tai pačios dėl to ir kankinamės, ir ieškome tad visų aplinkui kaltų ir turinčių mums padėti - vyrų (kuriems visada pirmoje vietoje karjera), senelių (kad padėtų prižiūrėti vaikus, ko tikrai ne visada gali ir turi norėti)......

na jeigu paziuresime i istorija - ypac LT naturini uki, tai siek tiek kitaip buvo. Butent seneliai ir priziuredavo anukus, kol jaunoji seimos dalis dirbdavo fizines jegos reikalaujancius darbus.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2012 12 28, 21:29)
na jeigu paziuresime i istorija - ypac LT naturini uki, tai siek tiek kitaip buvo. Butent seneliai ir priziuredavo anukus, kol jaunoji seimos dalis dirbdavo fizines jegos reikalaujancius darbus.

biggrin.gif
Ne tą turėjau omenyje - kad moterys nesiekdavo karjeros ir neturėjo dilemos vaikai ar karjera mirksiukas.gif Namų ūkio darbus ir mes iki šiol dirbame, ir dažniausiai jau be senelių pagalbos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2012 12 28, 21:39)
Namų ūkio darbus ir mes iki šiol dirbame, ir dažniausiai jau be senelių pagalbos  4u.gif

na, siais laikais tikriausiai jau niekas nenori, kad tevai ar uosviai kartu gyventu, bet vis dar nori, kad anukais rupintusi/padetu rupintis.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 12 28, 21:44)
na, siais laikais tikriausiai jau niekas nenori, kad tevai ar uosviai kartu gyventu, bet vis dar nori, kad anukais rupintusi/padetu rupintis.

drinks_cheers.gif ir aš taip pat sutinku su nuomone, kad negalima vaikų seneliams primesti. Tai mūsų šalies reliktas - nežinau - geras jis ar blogas. Pažiūrėtumėt, kaip tokius reikalus skandinavai tvarko - matyt nesuprastų močiutė ko jos vaikai čia savo vaikus jai kiša, kai ji gali užtarnautame poilsyje su draugėm į kavinę-koncertą-kelionę traukti biggrin.gif Prancūzijoje panašiai (kalbu tik apie tas šalis, kuriose teko gyventi). Tėvų gyvenimo palengvinimui yra auklė smile.gif
Mano panelės pas močiutę nėra abi nė karto nė nakties nakvojusios blush2.gif brandinu tokią mintį kitais metais padaryti, bet dičkei tada jau bus 10 metų biggrin.gif
Žinoma - tai jau visai kita tema 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 28 gruodžio 2012 - 22:04
QUOTE(Leksa @ 2012 12 28, 22:41)
prie ko cia puolu? Tai jau man negalima pasisakyt??? Parasiau savo nuomone, tai jau akis draskau??? Gal nereikia taip nusisneket, ka?
Ir pikta mociute nesu ir nebusiu nes savo dukra palaidojau, jei taip jau rupi mano seimynine padetis.

tai, kai tokiu isakmiu tonu parasyta, nebera ka ir galvoti...ir tikrai nenusišneku...nerūpi man Jūsų šeimyninė padėtis, į avatarus ar parašus nežiūriu, ir nematau reikalo afišuotis dėl dukters to neklausiau...nes šiuo kalusimu mes lygios...
tiiesiog ne taip supratot mano mintis, kurias išdėsčiau...yra kas paaiškino 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2012 12 28, 23:44)

padėjimas netolygu padėjimui, aš jau rašiau, kad kartais aš net neturiu kam palikti vaikų, netgi, jei sirgčiau pati...o ne dėlto, kad aš kažkokia ponia, va įsigeidžiau, numečiau savo lelių ir gastroliuoju...nu kaip paaiškint suprantamiau??? žinau,kad tokių yra kurios taip daro, reikia nereikia, praktiškai seneliai augina, bet aš to nenorėčiau, kad ir būtų galimybė, nes pati NORIU uginti ir auklėti vaikus doh.gif ar dabar suprantamai išdėsčiau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Mazule @ 2012 12 29, 00:03)
Tėvų gyvenimo palengvinimui yra auklė  smile.gif
Mano panelės pas močiutę nėra abi nė karto nė nakties nakvojusios  blush2.gif brandinu tokią mintį kitais metais padaryti, bet dičkei tada jau bus 10 metų  biggrin.gif
Žinoma - tai jau visai kita tema  4u.gif

gerai, jei tai auklei yra už ką susimokėti...ir dar rask gerą... ax.gif
mano vyresnėlė taip pat nėra miegojusi pas senelius...vieną kartą mažesnė pasiliko, teko 1val nakties parsivežti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 12 28, 21:41)

Gal tiesiog rašydama nedėkit tiek klaustukų, paryškinimų ir pan. smile.gif Nes tikrai paskaičius jūsų postus galima pamanyti, kad jūs ten ardotės belenkaip rašydama smile.gif Tikrai jaučiasi kažkoks vidinis pyktis, graužatis, na žodžiu negeros emocijos...

Bet tai tik mano nuomonė, gink Dieve nieko čia nebandau įpiršti, primesti ir pan. smile.gif)
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 29 gruodžio 2012 - 09:54
QUOTE(xiuke @ 2012 12 29, 01:23)
padėjimas netolygu padėjimui, aš jau rašiau, kad kartais aš net neturiu kam palikti vaikų, netgi, jei sirgčiau pati...o ne dėlto, kad aš kažkokia ponia, va įsigeidžiau, numečiau savo lelių ir gastroliuoju...nu kaip paaiškint suprantamiau??? žinau,kad tokių yra kurios taip daro, reikia nereikia, praktiškai seneliai augina, bet aš to nenorėčiau, kad ir būtų galimybė, nes pati NORIU uginti ir auklėti vaikus doh.gif ar dabar suprantamai išdėsčiau biggrin.gif

Aš taip pat nieko blogo nematau, kai seneliai ar artimi žmonės padeda, kai to tikrai reikia.
Man va pačiai prieš šventes buvo situacija, kad dukra tik tik po ligos ir aš pati susirgau, vyras komandiruotėje. Vieni seneliai toli, kiti dirba. Draugės ar pažįstamos taip pat savo rūpesčiuose, na natūraliai nėra kam palikti vaiko, kad pačiai nueiti pas gydytoją. Tai irgi vedžiausi kartu. Prasėdėjom beveik dvi valandas eilėje tarp kosinčių ir temperatūruotų. Dukra pabuvusi tokioje terpėje matyt kažką pasigavo vėl, nes nepilnai išsveikusi buvo ir vakare vėl temperatūra ir t.t.

Čia tikrai daugelis labai neįsiskaito kas ką rašo. Užtenka užsiminti apie pagalbą, tai tuoj kaltinimai, kad negalima vaikų primesti seneliams smile.gif Bet gi šeima tam ir yra, kad vienas kitam padėtume, kai to reikia. Negi taip visi esate susvetimėję ir jau prašyti pagalbos artimųjų yra blogis...?
Žinoma, kad yra pilna variantų, kad vaikai tikrai vos ne gyvena pas senelius, bet čia kita tema ir xiuke aiškiai rašo, kad tokio modelio ji nenori, bet kažkodėl vis toliau užkliūnama už varčios ir vėl nuo pradžios... biggrin.gif Siūloma keisti norus ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2012 12 28, 22:03)
Pažiūrėtumėt, kaip tokius reikalus skandinavai tvarko - matyt nesuprastų močiutė ko jos vaikai čia savo vaikus jai kiša, kai ji gali užtarnautame poilsyje su draugėm į kavinę-koncertą-kelionę traukti  biggrin.gif  Prancūzijoje panašiai (kalbu tik apie tas šalis, kuriose teko gyventi). Tėvų gyvenimo palengvinimui yra auklė  smile.gif

man irgi taip atrodo turetu buti. Uz vaikus atsako, juos privalo islaikyti ir uzauginti tevai. Ir pagalba galima turetu buti tik jei patys seneliai skambina ir sako, kad nori su anukais pabut. Stai tada reiskia, kad jie tikrai nori, kad jiems tai ne problema, kad nebus trugdoma, griaunami ju planai, nes kai vakai paskambina ir sako: "atvesim savo vaikus", tada jau seneliai kur desis, nori nenori turi sutikt (jei nesutiks, taigi blogieciai bus).

QUOTE(xiuke @ 2012 12 29, 00:23)
tai, kai tokiu isakmiu tonu parasyta, nebera ka ir galvoti...

QUOTE(*Liepa18* @ 2012 12 29, 09:14)
Gal tiesiog rašydama nedėkit tiek klaustukų, paryškinimų ir pan. smile.gif Nes tikrai paskaičius jūsų postus galima pamanyti, kad jūs ten ardotės belenkaip rašydama smile.gif Tikrai jaučiasi kažkoks vidinis pyktis, graužatis, na žodžiu negeros emocijos...

xiuke ir liepa18
ardymasis, isakmus tonas, rekimas ir pan. forume isreiskiamas DIDZIOSIOMIS RAIDEMIS, KAIP AS DABAR RASAU bigsmile.gif Didziosiom raidem rasydamas zmogus rekia ir ardosi, o normaliom tai ne, nebent kokiu piktu veiduku prideta.
O jei kazkas pareiskia nuomone, kuri nesutampa su jusu, ar deda klaustukus, sauktukus ar dar ka, tai nera nei ardymasis, nei pyktis. Tiesiog kitokia nuomone. Normali nuomone. Be rekimo, be draskymosi. Man regis, taip forume priimtina ir visi supranta g.gif na, gal ir ne visi unsure.gif
Atsakyti