Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinės santuokos anuliavimas

QUOTE(URAGANASS @ 2006 02 03, 16:27)
Nu is kur tokiu durnu bobu atsiranda tai as stebiuosi.Koks tau skirtumas ar tu *** baznycioje tuoksiesi ar meceteje koks tau skirtumas laimingu galima buti ir be jokiu baznyciu.Bet matau tau laimingai buti neskirta nes tokios mintys kaip pas tave gali kilti tik pas issipiesciusias ir nulepintas mergiotes.
Jei tu tiketum i dieva tai mintys tau tokios nekiltu nes zmogus prisiekes savo gera valia pries dieva ir dievo akivaizdoje gali nutraukti sia sutarti tik mires.
Ko tu cia kisi baznycia , kokius tai kunigus.
Is tavo minciu destymo  galima daryti prielaida kad tu esi netikinti ir negerbianti zmoniu kurie tiki dieva TAI KAM TAU TA PRIESAIKA JEI TU NETIKINTI?

o tai visai ne tavo f***** reikalas, ko mes norim skirtis ar tuoktis baznycioj bigsmile.gif dievo avineli tu lotuliukas.gif
Atsakyti
O man tai baisu, kokios vertybes budingos siuolaikines visuomenes moterims: sumokekime pinigus uz baznytines santuokos anuliavima doh.gif

Tai gal viena is jusu vede mano buves vyras, kuris del santuokos anuliavimo pinigus sumokejo? Tiesa, ne tribunolui - gydytojui, kad mano sveikatos pazyma manes akyse nemates "pagamintu". Irgi LABAI reikejo istrinti savo praeiti, kurioje as buvau jo zmona g.gif Beje, tai ne kiek nepadejo: vis dar svarstoma galimybe pazyma sukurusiam gydytojui ir mano exvyrui atsidurti teisme uz tokius darbus, o santuoka anuliuojama mano parodymu tribunole pagrindu.

Jeigu susiejate savo gyvenima su vyriskiu, kuris kadaise buvo vedes, tai turekite drasos tai pripazinti ir priimti ji toki, koks yra - su visa jo praeitimi. Na, jau nebusite pirmosios, nebusite, kad ir kiek uz santuokos anuliavima sumokesite, kad ir kokia balta suknele apsirengsite ar kad ir kokios grazios nuotraukos baznycioje, kuri, beje, tik jums pirma karta butu! Bet galite buti paskutinemis - kas yra kur kas svarbiau.

Nepykite, bet man baznytines santuokos anuliavimas uz pinigus primena mergystes pleves "sutaisymo" operacijas. Ka bandote apgauti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2006 02 03, 21:13)
O man tai baisu, kokios vertybes budingos siuolaikines visuomenes moterims: sumokekime pinigus uz baznytines santuokos anuliavima  doh.gif

Tai gal viena is jusu vede mano buves vyras, kuris del santuokos anuliavimo pinigus sumokejo? Tiesa, ne tribunolui - gydytojui, kad mano sveikatos pazyma manes akyse nemates "pagamintu". Irgi LABAI reikejo istrinti savo praeiti, kurioje as buvau jo zmona g.gif Beje, tai ne kiek nepadejo: vis dar svarstoma galimybe pazyma sukurusiam gydytojui ir mano exvyrui atsidurti teisme uz tokius darbus, o santuoka anuliuojama mano parodymu tribunole pagrindu. 

Jeigu susiejate savo gyvenima su vyriskiu, kuris kadaise buvo vedes, tai turekite drasos tai pripazinti ir priimti ji toki, koks yra - su visa jo praeitimi. Na, jau nebusite pirmosios, nebusite, kad ir kiek uz santuokos anuliavima sumokesite, kad ir kokia balta suknele apsirengsite ar kad ir kokios grazios nuotraukos baznycioje, kuri, beje, tik jums pirma karta butu! Bet galite buti paskutinemis - kas yra kur kas svarbiau.

Nepykite, bet man baznytines santuokos anuliavimas uz pinigus primena mergystes pleves "sutaisymo" operacijas. Ka bandote apgauti?  g.gif

tu visiskai teisi, bet mes nieko nebandom apgaut. man irgi nepriimtinas anuliavimas uz pinigus, bet pamegint galima. neanuliuos, na ir ka darysi, gyvensim toliau mirksiukas.gif ir taip nesusituoke gyvenam. bet butu smagu baznycioj isteketi, as labai noreciau, tiesiog grazi tradicija ax.gif
Atsakyti

Pritariu Minervai, ne viska galima nupirki, siulyciau mergaitem pasikaityti apie baznytine santuoka daugiau, kad negalvotu, jog tai trali vali
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2006 02 03, 20:13)
vis dar svarstoma galimybe pazyma sukurusiam gydytojui ir mano exvyrui atsidurti teisme uz tokius darbus, o santuoka anuliuojama mano parodymu tribunole pagrindu. 

Nepykite, bet man baznytines santuokos anuliavimas uz pinigus primena mergystes pleves "sutaisymo" operacijas. Ka bandote apgauti?  g.gif

drinks_cheers.gif tiesiai i taikini thumbup.gif

beto, kaip suprantu, pati dabar esi padavusi i tribunola ieskini, ir ex uodega dega...?
Atsakyti
Mano santuoka yra paskelbta negaliojančia victory.gif
Man siek tiek skaudu girdeti apie pasakymus"tokiais tempais" "Laukti gali tekti 25 metus". Tai yra visiška nesąmonė. Šiais laikais tiek niekas nebelaukia. Laukti 9-10 metų tekdavo anksčiau, kai bažnytinis teismas buvo Romoj. Dabar, kai galima kreiptis pagal savo vyskupiją Lietuvoj, laukti gali tekti daugiausia du metus. Ir tai tik ne dėl to, kad tempai maži. Bylų daugybė. Tokia daugybė, kad nukloti stalai. O tempas normalus, kiekvieną mėnesį paskelbia kelias santuokas negaliojančiomis. Jeigu atmeta ieškinį, kaip nenagrinėtiną, tai jau laukti reikia visai nedaug smile.gif Tiesiog jūsų pareiškimo po pirmo Tribunolo posėdžio nesvarsto ir tiek. Laukti gali tekti kelias savaites.
O kriterijų, pagal kuriuos santuoka gali būti paskelbta negaliojančia yra ne trys, kaip rašė Smurka, o, man rodos, devyni. Tiesiog žiūrima visa situacija ir visas kontekstas.
Kad sumokėjimas gali pakreipti vienaip ar kitaips sprendimą-visiškas absurdas. Net jeigu ir pakreiptų, ir jis būtų melagingas, antroji santuoka būtų sudaroma negaliojančiai. Kam tada tuoktis bažnyčioj? taigi tas pats, kaip ir nebažnyčioj.
Atsakyti
QUOTE(brangute @ 2006 02 06, 15:11)
Mano santuoka yra paskelbta negaliojančia victory.gif
Kad sumokėjimas gali pakreipti vienaip ar kitaips sprendimą-visiškas absurdas. Net jeigu ir pakreiptų, ir jis būtų melagingas, antroji santuoka būtų sudaroma negaliojančiai. Kam tada tuoktis bažnyčioj? taigi tas pats, kaip ir nebažnyčioj.

drinks_cheers.gif thumbup.gif
as vis apie tave pamastau...labia baltai pavydziu...ir...svajoju,kad ir kadanors ir as tuo galesiu taip pat dziaugtis, kaip kad ir tu siandiena 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Nu moterys, garbės žodis doh.gif Gal galit įsiskaityti prieš pradėdamos rėkti apie "vertybes būdingas šiuolaikinėms moterims" doh.gif Nu nors užmušk neprisimenu kad būčiau rašius, kad noriu bet kokiu atveju "nusipirkti" bažnytines skyrybas. Aš rašiau, kad sumokėčiau jei žinočiau kad tai pagreitins patį procesą, o ne faktą ar aplamai tai bus. Nesiruošiu nieko juodinti ir ruošti kažkokių nesamų popierių ar pripiešti kažkokių blogybių kitų žmonių atžvilgiu.
Tiesiog, kaip rašiau yra pateisinama priežastis dėl kurios galėtų būti pripažintas santuokos negaliojimo faktas, be jokių kaltinimų ir be jokių juodinimų. Ir mes norim kiek galima greičiau sužinoti ar tai pasitvirtins ar ne.
Todėl man šiek tiek keista kai kurių nuomonė, kad to pakeisti negalima, kad tai amoralu ir panašiai. Kažkur skaičiau kai viena jau ne -niolikinė moteris sužinojo kad vyras padavė prašymą bažnytinėms skyryboms. Tai jos reakcija buvo tokia, o tai kaip aš čia dabar atrodysiu, tai vadinasi visa gyvenimą būsiu be šliūbo gyvenusi, na jau ne, kaip galima tokį dalyka iš manęs atimti. Na jau jūs man atleiskit, bet toks požiūris mažių mažiausiai kvailas.Jei tos šeimos ir taip nelikę, jie išsiskyrę oficialiai, tai kam tada šitą faktą apsižergus laikyti? g.gif
Nieko asmeniško 4u.gif
Atsakyti
Nėra bažnytiniams teisme tokio mokesčio už proceso pagretinimą. Nėra.
Atsakyti
Galiu trumpai pasidalinti savo patirtimi, nes dabar kaip tik esu šiame procese verysad.gif . Nuoširdžiai patariu nepradėti šio reikalo, tikrai kainuos daug daug daug nervų.....
Esmė tokia: mano buvusi santuoka atitinka visus punktus pagal kuriuos galėtų būti paskelbta niekine, bet deja....
Ištekėjau 18m., vyras buvo neištikimas, bet čia kaip sakant ne priežastis dėl kurios bažnytinę santuoką galima anuliuoti, kaip man pasakė vienas kunigėlis:" jei vyras eina pas kitas, vadinasi kalta tu pati".... tai čia dar nieko, bet svarbiausia, mano ex vyras yra psichinis ligonis, tai nuo manęs nuslėpė ir jis ir jo šeima, daug kartų gulėjęs ligoninėse ir t.t . Aišku tai supratau tada kai buvo vėlu. Išsiskyrę esam jau 4 metai, o štai su tribunolu vis dar vargtu.... Buvau aš tam bažnytiniam teisme, ką galiu pasakyti, neteisingi žmonės ten jie, klausinėja to ko neįmanoma atsakyti ir net suprasti paprastam žmogui...
Padėtį būtų palengvinusi pažyma iš ligoninės, bet ne taip lengva ją gauti, kadangi esame išsiskyrę, jos gauti negaliu, tai padaryti galėčiau tik su teismo sprendimu, mat bažnytinio teismo niekas nepripažysta, o tribunolui tokių pažymų ligoninės neteikia.. tai va žodžiu istorija be pabaigos, dar vis tikiu laiminga pabaiga biggrin.gif . Antrą kart tuoksiuosi šią vasarą ir tikrai tai darysiu bažnyčioj, jei iki to laiko nepavyks visko išspręsti, tai tiesiog nuo kunigo arba nuslėpsiu, kad buvau ištekėjusi, ir tikrai nesijausiu dėl to kalta, o jei neišeis - prašysiu palaiminimo...
Galiu tik tiek pasakyti, jei jau neišskiria tokių šeimų kaip mano tai ką iš vis kalbėti tada, o tuo labiau apie teisingumą, jei jo nėra net bažnyčioje....
Atsakyti
Sėkmės ir stiprybės, kristi, tikuosi kad viskas išsispręs gerai.
Mes dabar taip pat tame procese, norėčiau kad tai kuo greičiau baigtųsi.
Atsakyti
Deja, nuslėpti neišeis. nes informacija apie santuoką arba jos anuliavimą atžymima krikšto knygoje, tai yra toje bažnyčioje, kur buvai krikštyta. O santuokos sudarymo atveju, laiminantis kunigas prašo iš krikšto bažnyčios dokumento apie laisvą stovį. Nuslėpti tikrai neįmanoma. Netuoks, kol neturės vienokio ar kitokio dokumento.
Atsakyti