Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinės santuokos anuliavimas

QUOTE(kutosiukas @ 2006 02 10, 08:12)
Mes negalim prieiti išpažinties, negalim priimti komunijos, nes šitai yra neleidžiama.
Gaunasi taip, kad jei įsimyli žmogų kuris jau buvo susituokęs tai tu bažnyčiai kaip ir tampi nereikalingas, nors jie labai gražiai kalba,kad viskas atleidžiama ir pan. Aš noriu bažnytinių skirybų dėl to, kad bažnyčioj nesijausčiau atstumta, o kažkokios ceremonijos man nereikia, aš ir taip žinau, kad jei mums pavyks, tai mes tai padarysim tik dviese.

Ispazinties galima eiti, tik Sv.Komunijos ne.

Beto, taip istiesu yra, kad jeigu jau issikiri, ir pradedi nauja gyvenima su kitu zmogumi, esi atskiriamas nuo Baznycios, ta prasme, kad negali eiti sakramentu.
Bet dabar pradedant AA pop.Jonu Paulium II, Baznycia svelniau pradejo ziureti i tuos, kurie issiskyre yra, noredama susigrazinti atitolusius jos vaksu i savo glebi:)
Todel, pasvelnejo santuokos anuliavimo proceduros (jei neklystu) ir dar...ju labai daug paskelbiama negaliojanciomis... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mjk @ 2006 02 10, 18:18)
Ispazinties galima eiti, tik Sv.Komunijos ne.

Beto, taip istiesu yra, kad jeigu jau issikiri, ir pradedi nauja gyvenima su kitu zmogumi, esi atskiriamas nuo Baznycios, ta prasme, kad negali eiti sakramentu.

Deja, taip. Todel as ir nebesituokciau kataliku baznycioje antra karta bet kokiu atveju - jeigu ji atsizada manes tik del to, kad kadaise vyras mane paliko.
Po tribunolo isvis nebeeinu i baznycia - o ko ten eiti? Kad jaustis isvarytai? g.gif

Atsakyti
laba 4u.gif

ar yra čia dar mergyčių, kurioms šnd aktuali ši tema? rolleyes.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif
Atsakyti
Visai netyčia radau šia temą ir, žinoma, susidomėjau, nes ir aš turiu klausimą šia tema. gal kas susidūrė ir man patars blush2.gif .
Aš buvau susituokusi su vyru ir po 4 bendro gyvenimo metų išsiskyrėm, bet bažnytinė santuoka taip ir liko. Po to susituokiau su kitu vyru bet be bažnyčios ir nėjom nei išpažinties nei komunijos, o prieš 1,5 metų mirė pirmas vyras. Tai kaip dabar man elgtis? Ar jau galiu eiti išpažinties ir komunijos, juk skaitausi kad gyvenu kaip ir be bažnytinės santuokos su savo dabartiniu vyru? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusiukas @ 2008 05 15, 09:49)
Tai kaip dabar man elgtis? Ar jau galiu eiti išpažinties ir komunijos, juk skaitausi kad gyvenu kaip ir be bažnytinės santuokos su savo dabartiniu vyru?  g.gif

Išpažinties jūs visada galėjote eiti, tik išrišimo būtumėte negavusi. Galite ir dabar - darote nuodėmę, bet gal kunigėlis pasigailės...
Atsakyti
QUOTE(Dusiukas @ 2008 05 15, 08:49)
Visai netyčia radau šia temą ir, žinoma, susidomėjau, nes ir aš turiu klausimą šia tema. gal kas susidūrė ir man patars  blush2.gif .
Aš buvau susituokusi su vyru ir po 4 bendro gyvenimo metų išsiskyrėm, bet bažnytinė santuoka taip ir liko. Po to susituokiau su kitu vyru bet be bažnyčios ir nėjom nei išpažinties nei komunijos, o prieš 1,5 metų mirė pirmas vyras. Tai kaip dabar man elgtis? Ar jau galiu eiti išpažinties ir komunijos, juk skaitausi kad gyvenu kaip ir be bažnytinės santuokos su savo dabartiniu vyru?  g.gif

dabar jau gali antra kart tuoktis baznycioje, nes skaitaisi nasle
Nasliai turi galimybe tuoktis pagal baznycios istatymus...

Papildyta:
QUOTE(Minerva @ 2006 02 11, 10:25)
Deja, taip. Todel as ir nebesituokciau kataliku baznycioje antra karta bet kokiu atveju - jeigu ji atsizada manes tik del to, kad kadaise vyras mane paliko.
Po tribunolo isvis nebeeinu i baznycia - o ko ten eiti? Kad jaustis isvarytai? g.gif

o as nueinu, nors irgi nesu labai jau saziningai pagal baznycios istatymus gyvenanti....pirma santuoka nepavyko, anuliuoti nepasistengiau, gal ir butu anuliave, nes buvo smurto ir rimtu priezasciu, bet nebenorejau dar karta visko isgyvent ir nera kol kas reikalo
Bet i baznycia nueinu ir nesijauciu isvaryta, nes nera man ten jokio poreikio nei ispazintims nei dar kam..pasiklausau muzikos, pamokslu, sudalyvauju misiose, o kas ka galvoja smerkia ar ne - man nei motais. As ju gyvenimu negyvenu, nei jie mano nenugyvens tai kas kam rupi kaip kas gyvena.
As nesijauciu del to blogai baznycioje, manau Dievas man atleis tokias "nuodemes" wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2008 05 15, 08:52)
Išpažinties jūs visada galėjote eiti, tik išrišimo būtumėte negavusi. Galite ir dabar - darote nuodėmę, bet gal kunigėlis pasigailės...

nesamone, kad uz tokia nuodeme isrisimo neduoda...
o be to koks skirtumas kaip ten kunigelis pasigailes ar ne, svarbiausia, kad Dievas ir pats sau sirdy atleidi
Papildyta:
QUOTE(melana @ 2006 02 10, 17:02)
O, kad tą dalyką dar kunigai pasistengtų labiau suprasti tai būtų  thumbup.gif

nuo eiliniu kunigu cia niekas nepriklauso - tokie yra baznycios istatymai
Atsakyti
QUOTE(Dusiukas @ 2008 05 15, 09:49)
Visai netyčia radau šia temą ir, žinoma, susidomėjau, nes ir aš turiu klausimą šia tema. gal kas susidūrė ir man patars  blush2.gif .
Aš buvau susituokusi su vyru ir po 4 bendro gyvenimo metų išsiskyrėm, bet bažnytinė santuoka taip ir liko. Po to susituokiau su kitu vyru bet be bažnyčios ir nėjom nei išpažinties nei komunijos, o prieš 1,5 metų mirė pirmas vyras. Tai kaip dabar man elgtis? Ar jau galiu eiti išpažinties ir komunijos, juk skaitausi kad gyvenu kaip ir be bažnytinės santuokos su savo dabartiniu vyru?  g.gif

Gali susituokti bažnyčioje dabar kaip našlė, aišku, jei tavo antroji pusė nebuvo tuokusis bažnyčioje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(#Antradiene# @ 2008 05 15, 12:57)
o be to koks skirtumas kaip ten kunigelis pasigailes ar ne, svarbiausia, kad Dievas ir pats sau sirdy atleidi

o kaip žinoti, kad Dievas atleido g.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2008 05 21, 22:58)
o kaip žinoti, kad Dievas atleido  g.gif

O kaip žinoti, kad neatleido?
Ir iš viso, o gal čia tik žmonių sugalvotos tos taisyklės, jums taip neatrodo?
Atsakyti
QUOTE(ad libitum @ 2008 05 21, 23:09)
O kaip žinoti, kad neatleido?
Ir iš viso, o gal čia tik žmonių sugalvotos tos taisyklės, jums taip neatrodo?

vat būtent pagal žmonių taisykles kunigas leidžia suprast, kad Dievas atleido smile.gif O Antradienė rašė, kad nesvarbu ar kunigėlis pasigailės.
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2008 05 21, 22:58)
o kaip žinoti, kad Dievas atleido  g.gif

Jei atleis - jūs tikrai tai pajusit. Dievas jusyse biggrin.gif
Atsakyti