Įkraunama...
Įkraunama...

Tuštinimosi problemos

Musu 5-iu menesiu dukryte antra savaite viduriuoja. Maitinu savo pienu. Anksciau tustindavomes karta per diena ar net karta per dvi. Sakyciau buvo linkusi i viduriuku kietejima. Pradzioje pradejo tustintis kasdien, po to dukart, triskart per diena... Uzvakar net 8, vakar 6. Kol konsistencija buvo iprasta, perdaug nepanikavau. Na bet vakar tustinosi visai vandeneliu... Kitokiu negalavimu nepastebime - temperatura laikosi apie 37, valgo, miega iprastu rezimu, nuotaikos pakitimu nejauciu.
Sakau, gal cia dantukai? Ar ne ankstoka? O jei jie isdygs po menesio, negi taip ir viduriuosim? Kiek laiko gali trukti "dantuku simptomai"?
Bijau, kad vaiko organizmas neissektu, bijau, kad neteks skysciu, neteks svorio. Kokie yra issekimo, skysciu netekimo pozymiai?
Gal primaitinti papildomai? Bet bijau pradeti ka nors ivedineti, kai zarnynas ir taip negaluoja... Rodos tik pavalgo, po kurio laiko viska "iskrato"? Ar jai lieka kazkiek tu maistingu medziagu? Kazin, ar ji nors kiek pavalgo? Kaip isvengti issekimo?
Visi vis klausia, ar ismatos nezalios. Na nezinau, vakar man atrode, kad ismatos geltonai zalios, tipo salotines. Vyras sako - prisigalvoji. Kodel reikia bijoti zaliu ismatu, ka jos gali rodyti? Ka gali rodyti gleivingos ismatos?
Kelias dienas valgiau daugiau nei iprastai darzoviu - agurku, pomidoru, bet dabar savo maista reguliuoju. Taip susikietinau, kad pati vos padarau, bet dukrytei nieko...
Sveciavomes pas zmones, kurie augina neskiepijama kate, gal ji ka nors uznese? Jei taip, tai kas tai galetu buti?
Dantuku dukryte apziuret neleidzia, tuoj kisa liezuvuka. Na as nepastebiu, kad dygtu. Gal tokios pagalveles po mesyte lyg ir matyti, bet nezymiai.
Kadangi kitu pozymiu nera, pediatre atmete infekcija. Rekomendavo gerti Jogurt ir Smecta, ir kreiptis jei pabloges. Tfu tfu neblogeja, bet ir negereja... Va ir dabar dukryte guli ir stena. Vaiko gaila...
Tiesa, na man atrodo, kad visi tie viduriavimai prasidejo po to didziojo skiepo. Darem ta branguji, antrakart. Gal cia tik sutapimas... Turbut negali reakcija tiek ilgai testis.
Ka patartumet? Aciu.
Atsakyti
Viduriavimas, manau, yra funkcinės klimės (nuo Jūsų dietos-agurkų, pomidorų). Reikėtų susilaikyti nuo visų žalumynų, ypač kol jie neauga daržų lysvėse. Kadangi vaiko būklė neblogėja, tikimybė, kad viduriavimas yra bakterinės kilmės , nedidelė. Bet jei viduriavimas nesiliaus, reikėtų atlikti išmatų bakteriologinį ir koprologinius tyrimus.
Naujo, papildomo maisto viduriuojančiam vaikui įvesti negalima.
Dantų dygimas, draugų katė, manau, yra nekalti.
Labai svarbu, kad vaikas gautų pakankamai skysčių - tinka Gastrolit po200 ml per parą, HiPP ramunėlių, skrandžio arbatos ir kūdikiams labiau tiktų Gefilus tabl. po 1tabl. 2 kartus dienoje. Tęskite Smectą ( po 1/3 milt. 3 kartus dienoje)
Jei kūdikis pasidarys mieguistas, vangus, oda taps raukšlėta, didysis momenėlis įdubs sukarščiuos, tokiu atveju reiks važiuoti į ligoninę, kad jam atstatytų skysčius.
heart.gif
Atsakyti
Mano 3 mėnesių dukrelė tuštinasi kas 6-8 dienas. Kartą buvo net po 9 dienų. Iki 2 mėnesio buvo viskas gerai, t.y. kiekvieną dieną po kelis kartus. Maitinu pati savo pienu, jokių primaitinimų. Išsituština pati be pagalbos. Bet kaip po tokios pertraukos tai padaro nelabai daug. Anksčiau tiek padarydavo kas dieną. Po pirmo mėnesio priaugo 1 kg, po 2 500 g, dabar nežinau nes dar nesvėrėm, bet ji visai ne rubuilė kaip kiti kūdikėliai. Gydytoja sako, kad tai normalu, bet man keista. Juk per tokį ilgą laiką kaupiasi visokie toksinai. Klizmučių daryti nenoriu.
Atsakyti
Jei mergaitės pasituština pati ir išmatos nėra kietos, tai ne vidurių užkietėjimas.MP maitinamas kūdikis gali tuštintis 1 k į savaitę-motinos pienas yra gerai įsisavinimas,toksinai nesikaupia.
Retas tuštinimasis gali būti požymis,kad trūksta MP.Jei mergaitė per 1 mėn. užaugs iki 500 gr.gali trūkti maisto. Pabandykite HiPP žindyvių arbatą, dažnai žindykite ir viskas turėtų būti gerai.Jei išmatos nekietos ir vaikas ramus,klizmų daryti nereikia.
heart.gif
Atsakyti
Sveiki, reiketu kuo skubesnio atsakymo...
jau ketvirta diena mazyle labai irzli, temperatura kartais sokteli iki 38 tada idedu Eferelgan zvakute, kakoja zaliai.
Pradejom valgyti ryziu kose su vaisiais, gal tai gali buti priezastis? laisvoki viduriai, bet kadangi pries tai buvo uzkieteje, tai gerem slyvu sultis ir valgem slyvu tyrele.
Tiesa, pries savaite prie nosytes buvo mazas spuogiukas, toks kaip pulinukas, bijau kad nebutu kokia infekcija ar virusas.
Atsakyti
Sveiki,
Mano dukrytei 3.1men. tustinasi su gleivem geltonai, valgo mano pieniuka ar nieko blogo cia nera?
Atsakyti
Jeigu mergaitė rami, žvali, tuštinasi geltonomis išmatomis ir daugiau nėra jokių nusiskundimų- nieko blogo. Tikriausia tai nuo Jūsų dietos. heart.gif
Atsakyti
Jeigu mergaitė karščiuoja ketvirta diena, irzli, pikta, aišku, serga. Kuo- tikrai sunku pasakyti, neįvertinus vaiko būklės. Žaliai, skystai tuštintis gali ir nuo žvakučių, ir nuo viruso, ir nuo slyvų. Todėl ją šiandien turi pamatyti gydytojas ir paskirti gydymą ir, jei reikia, tyrimus . heart.gif
Atsakyti
Mano dukrelė 2 metų ir 3 mėn. Prieš pusę metų mes dienos metu atsisakėme vienkartinių sauskelnių. Kai nori šlapintis, ji jau pati nueina ant puodelio. Kalnytės prišlapinmos labai retai - 1 ar 2 kartus per savaitę. Taip pat sausa išmiega pietų miego, dažnai neprisiioja ir nakties miego metu. Ji prašosi ir tuštintis. Bet dažniausiai pasėdejus tik nusišlapina ir pastena. O atsistojus už keleto žingsnių padaro į kelnytes. Anksčiau ateidavo pasisakyti. Dabar pradėjo eiti į darželį. Ji supranta, kad negerai daryti į kelnytes, nes darželyje vaikai vyresni, pasišaipo ir gėdija. Tai dabar praėjo nesakyti, kad pridarė kelnytes, labai stengiasi stenėti, bet vis tiek puodelis lieka tuščias, o po keleto minučių pilnos kelnytės. Viduriukai normalūs. Ar tai yra kokia nors problema, ar tiesiog reikia dar palaukti ir ji įpras daryti į puodelį?
Ačiū.
Atsakyti
Vaikai, kurie augo su sauskelnėmis, dažnai turi problemą: vėliau pradeda šlapintis ir tuštintis į puodelį. Ši problema išnyksta apie 2-2,5 metų. Taigi manau ir jums viskas susitvarkys, tik nereikėtų mergaitės prievartauti ilgai sėdėti ant puodelio,o juo labiau gėdinti ar barti. Reikia tik turėti kantrybės vaikui nuolat aiškinti, kad tuštintis reikia į puodelį ir kad visi tai daro. heart.gif
Atsakyti
mazyle jau gera para kakoja su kraujo siuleliais. Ka tai reiskia?
Jai buvo diagnozuota disbakterioze, nes daktare sake visai nera bifido bakteriju, tai dabar geriam omniflora. Pilvas visada baisiai ispustas, daug iseina duju, kakoja su gleivem ir dabar dar ir su krauju.KAkoja beveik vandeniu su geltonais gumuliukais jame.
Tiesa, dar jai rado citomegalija, bet istyrem visus organus, echoskopavom ir smegenis sviete, sake pakenkimu jokiu nera.
Ka gali reiksti pasirode kraujo siuleliai?
Dabar maitinu APtamil misiniu? Gal ji keisti kitu? Dar bandem Tutteli Peptidi alergiskiem, tai labai atpylinejo, kakot buvo pradejusi tamsiai zaliai, tai grizau prie Aptamil. Patarkit ka daryti. Ar vel is naujo imti paseli? Gal cia stafilokoko pozymiai?
Atsakyti
Priežastį tikrai sunku surasti. Jūsų nusiskundimai leistų įtarti alerginį žarnyno pakenkimą. Manau, kad reikėtų pereiti prie mišinio, kuriame baltymas būtų susmulkintas, t.y. hidrolizuotas. Kiek suprantu, Jūs pati mergaitę maitinote labai trumpai, todėl labai svarbu parinkti mišinį,kad gerai bręstų jo žarnyno gleivinė,o tam padeda hidrolizuoti mišiniai.
Rekomenduočiau HiPPHA1 pieno mišinį. Keletą dienų, kai pakeisite pieno mišinį, tęskite probiotikus, o vėliau,jei susitvarkys žarnyno veikla, bus galima jų atsisakyti.
Tuštinimasis su gleivėmis ir krauju gali būti ir dėl auksinio stafilokoko. Gal būt ir reikėtų atlikti išmatų pasėlį.
heart.gif
Atsakyti