Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip saugotis po gimdymo?

O kuo ji geresne uz Mirena? Pigesne?...

ji nera nei geresne nei blogesne, tiesiog ji kitokia. Nors man didziulis pliusas buvo tai kad jos kaina tik 40Lt, o statytis mirena uz 600Lt nezinant ar ji tiks ar jos neatmes, as nerizikuociau. Tik spirales su variu minusas yra tas kad ji GALI (bet tai ne taisykle) paiilgint menesines.
Atsakyti
Nors jau kalba eina apie kontraceptikus, isiterpsiu dar ir as.
Pastojau kai mano vyresnelei buvo 3 men ohmy.gif, taip menesiniu ir nesulaukus. Maitinau tik pati, jokio ciulptuko, jokio buteliuko, leliukas su manim miegodavo... patikekit ilgai ziurejau i teigiama nestumo testa ??? ir akis pasitryniau, ir is vienos puses ir is kitos apziurejau.... vat turiu dabar vyresneles savo tarp kuriu skirtumas metai be triju dienu... buvo labai sunku pradzioj bet dabar uztat liux. Vienzo nieko tas maitinimas neapsaugo.

Pritariu viksreli tau del spiraliu
Naktine, geras, tikrai nezinojau kad oralinia kontraceptikai panasiai veikia.
Atsakyti
tik 40lt.?negali but.as visad maniau ,kad be 500lt.cia nieko neisidesi.tai reiks ir man.Naktine,papasakok veliau,kai sekasi su ta novaT ar kaip ji ten.bet as bijau spirale deti.as tabletes tai mielai gerciau,bet kad maitinsiu leliu.tai ir negalesiu ju naudoti.....jau buvau pradejus galvoti apie zvakutes.bet nezinau kokia ju kaina.ir aplamai nieko nezinau.kai viksrelis sukurs puslapi apie kontracepcija iskart apsilankysiu.[img]http://www.mainzelahr.de/smile/tiere/1304.gif[/img]
Atsakyti
Pastojau kai mano vyresnelei buvo 3 men ohmy.gif, taip menesiniu ir nesulaukus. Maitinau tik pati, jokio ciulptuko, jokio buteliuko, leliukas su manim miegodavo... patikekit ilgai ziurejau i teigiama nestumo testa ??? ir akis pasitryniau, ir is vienos puses ir is kitos apziurejau.... vat turiu dabar vyresneles savo tarp kuriu skirtumas metai be triju dienu... buvo labai sunku pradzioj bet dabar uztat liux. Vienzo nieko tas maitinimas neapsaugo.

mano situacija panaši, maitinau penkis mėnesius tik pati, dar plius naudojau tai pharmatex žvakutes, tai kremą, vienu žodžiu, išėjo taip, kad nieko patikimo-po 5 mėn. susirgau, o šeštą-jau laukiaus antros  :o, bet dabar viskas O.K., džiaugiuos, kad taip įvyko, gyvenimas truputį nuskriaudė, bet ir su kaupu atlygino  ;D
Atsakyti
tiesa, o tos žvakutės, šiaip jau, ne kartą girdėjau, kad vyrams truputį "graužia", maniškiui-irgi  :smile.gif.
O ar kas nors naudojat apskaičiavimo metodą, man mama buvo sakiusi, kad 3d. prieš sirgimą ir 3 po, galima nesisaugot, bet su pirmąja kažkaip tas metodas pavedė  :smile.gif, dabar neseniai išgirdau, kad per mėnesines ir po jų - tikrai negalima nesisaugot, jei nebenori beibio  :smile.gif
Atsakyti
 Tiesa, noriu paklausti, kaip buvo su ciklu, kai jau pradedi sirgti po gimdymo? Ar reguliarus jis būna?Ar turi poveikį į ciklą tai, kad aš vis dar maitinu?
Atsakyti
Iki nėštumo bandžiau oralinę kontracepciją. Bet dabar kai maitinu, tablečių vartoti negaliu.

tarp kitko, kažkokios tabletės yra, ir maitinant jas galima vartoti, su mažesniu tų vaistų kiekiu wink.gif, reikia pasidomėt pas gydytoją...
O dėl sirgimų ciklo maitinant nežinau, neatsimenu, sorry sad.gif, gal kitos mamytės patars smile.gif
Atsakyti
"O ar kas nors naudojat apskaičiavimo metodą, man mama buvo sakiusi, kad 3d. prieš sirgimą ir 3 po, galima nesisaugot"

Viskas priklauso nuo to, kiek dienu trunka ciklas - kai kam teoriskai pavojinga net per menesines.
O po gimdymo is pradziu buna nereguliarus, daznai juk ir ovuliaciaja ivyksta dar pries pirmas menesines sad.gif Maitinimas itakos  turi paciam menesiniu atsiradimui - maitinant (daznai, ir naktimis nedarant pertrauku), galima pailginti nevaisinga laikotarpi iki dvieju metu.
Atsakyti
Paskaiciau Liutes ir Ingrid atsiliepimus...jus mane gasdinat!  RImtai maitinot tik krutimi, naktimis, nedarydamos ilgesniu nei 4 val pertrauku? Begu nestumo testa darytis... ohmy.gif
Atsakyti
Aišku, šiek tiek nuraminot.Dabar eina 29- ta ciklo diena, bet kol kas mėnesinių nėra.Paprastai būdavo 26-27 dienos , ne daugiau, o po gimdymo dabar laukiu dar tik antrų "dienų", tad nelabai įsivaizduoju, kaip čia turi būti. Jei neatsiras dar kokią savaitėlę, reikės iš juostelės burti 8), nors tikimybė minimali, bet ko gyvenime nepasitaiko smile.gif, nors ir maitinu, ir su spyruokle ;D(vyrelis taip per dantį traukia)
Atsakyti
Man jau atsirade menesines, nors dar maitinu (aisku dabar daug reciau), bet ciklas nereguliarus.
Atsakyti
Vasara, o pats menesiniu pobudis pasikeites? Pvz, skausmingumas, ilgumas , t.y. ju trukme?
Nes man pvz pabuna viena diena (anksciau budavo net 6 ) ir dingsta..tai net nespeju sureaguoti... :smile.gif
Atsakyti