Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip saugotis po gimdymo?

Ilgesnes. Nors kaip cia pasakius. Iki nestumo geriau kontraceptines tabletes, tai tada jos budavo neskausmingos ir trumpesnes. O dabar negeriu, tai turbut ir ilgesnes ir skausmingesnes. Bet sakau, nereguliariai. Jei butu reguliariai gal irgi butu trumpesnes ir neskausmingos.
Atsakyti
kai dar laukiaus, o cia buvo praeita pavasari, tai per paskaiteles pasakojo, kad nuo rudens zada i Lietuva ivezt geriamus kontraceptikus ir maitinancioms. kiek teisybes cia - nezinau. bet gali pasiklaust vaistinej, pasakys.

taip, teisybe. Juose nera kazkurio komponento, kuris kenkia pienui. Vadinasi CERAZETTE, parduodamas Vokieciu vaistinej.
Atsakyti
jamaika,tu rimtai?na tai po menesio begsiu i vaistine ieskot.......o kiek kainuoja gal zinai?
Atsakyti
jamaika,tu rimtai?na tai po menesio begsiu i vaistine ieskot.......o kiek kainuoja gal zinai?

aisku kad rimtai  ;) ir delfyje ginekologe apie jas rase. O kiek kainuoja tai nezinau, bet speju ad brangesnes uz yprastas. Jei nusipirksi, parasyk kiek kainavo  :) idomu.
Atsakyti
Na, tai gi rasiau as savo zinuteje apie tas tabletes...  >:( ;D
Nueikit i pirma puslapiuka, ir paskaitykite...
Kaina priklauso nuo gamintojo, jos kolkas su receptu, norint tiksliau- reik skambint i vaistine.
8)
Atsakyti
Sveikos!
Parasysiu ir as kaip as saugojausi. Ogi antra diena po gimdymo i palata iguzejusi gydytoja padave pluosta reklaminiu bukleteliu, apie visokius kontraceptikus. Be to jinai sake, kad ju negalima vartoti, kol vaikui nesuejo trys menesiai, o veliau galima ir maitinti ir gerti kontraceptikus. Taigi kai mano dukrai suejo trys menesiai as pradejau vartoti tuos kontraceptikus kuriuos vartojau ir pries pastojant (Regulon'a). Maitinau krutimi dar ilgokai ir jokiu problemu nebuvo.
Sekmes!
Atsakyti
Sveikos!
Parasysiu ir as kaip as saugojausi. Ogi antra diena po gimdymo i palata iguzejusi gydytoja padave pluosta reklaminiu bukleteliu, apie visokius kontraceptikus. Be to jinai sake, kad ju negalima vartoti, kol vaikui nesuejo trys menesiai, o veliau galima ir maitinti ir gerti kontraceptikus. Taigi kai mano dukrai suejo trys menesiai as pradejau vartoti tuos kontraceptikus kuriuos vartojau ir pries pastojant (Regulon'a). Maitinau krutimi dar ilgokai ir jokiu problemu nebuvo.
Sekmes!

Tai tie visi hormonai su mamos pienu nepersiduoda mažiukui? Kažkur ir aš esu girdėjusi apie tai, kad į pieną patenka labai maža jų dozė ir vaikui jie nekenkia, bet pati maitinu jau metai, ir kažkaip nesiryžtų grįžti prie kontraceptikų. Jei gaučiau įtaigios informacijos, gal ir naudočiau juos.
Atsakyti
Na ir a6 papasakosiu

Iki pastojant iš pradžių vartojau geriamus kontraceptikus. Paskui su vyru nusprendėm kad chemija, kad ir ką besakytų vienur padeda - kitur kenkia.
Kadangi mano ciklai buvo gana ilgi ir ne visad reguliarūs (susiję su tuo kokioj sudėtingoj kelionėj esu ir pan.) Tai skaičiavimai būtų buvę nelabai prasmingi.
Įsigijau 'MaybeBaby'  :D smagus daiktas panašus į lūpdažį  :smile.gif
Ryte atsikėlus užlašini lašiuką seilių ir po kelių min. kai išdžiūsta pasižiūri.
Manot mistika? Oi neeee... Sėkmingai 2 metelius ir veikė.

Kai laukiausi sužinojau kad visi kontraceptikai turi vieną pašalinį poveikį - n kartų padidina galimybę sirgti įvairiom grybelinėm ir kt. infekcijom nes pakeičia natūralią gleivinės sekreciją (taip ir buvo - kol vartojau geriamus niekaip negalejau atsikratyti pienliges, vis atsinaujindavo nors tu ka)

O dabar menesines vis dar neatsirado, vaikeliui jau 1 m ir 3 men. Ziuriu i 'Maybebaby' ir galvoju kad jau pats laikas vel pradet juo naudotis smile.gif
Jei ka domina galesiu paaiskinti kaip issirinkti gera tokio tipo aparaciuka. Yra ir kitokių tokio tipo, bet toli grazu ne visi tokie patogus
Atsakyti
Gudra, o tas maybe baby nustato ovuliacija? AR kaip? Ar jau parodo nestuma?  ;D
Idomus aparaciukas. Kiek jis kainuoja? Ar yra ju vaistinej pirkt?
Atsakyti
Gudra !!! Pasakok greiciau - labai norim suzinot ! As irgi pries chemija, pries spirales, tai kas lieka ?  ???
Beja, kaip jum kitom sekasi, man menesines prasidejo jau ketvirtas menuo po gimdimo, nors maitinau diena - nakty, su pertraukom neilgiau, kaip 3 val. Dabar ciklas nereguliarus, menesines skaudzios, gausios. O kaip apskaiciuot vaisingas dienas ? Gal bent savaite po menesiniu yra nevaisinga ? Kas zinot ?
Laukiam Gudros pasakojimo !
Atsakyti
Pasakoju pasakoju  :)

Tas aparačiukas parodo ir kada ovuliacija artėja ir kada vaisingiausia diena ir kada nevaisingos dienos.
T.y. jis tinka tiek apsisaugojimui tiek ir tam kad pasirinkti laika kada geriausia pradeti vaikiuką.
Esmė tokia:
seilių struktūra (kaip beje ir kai kurių kitų gleivių) keičiasi priklausomai nuo hormonų pokyčių organizme. Kai išdžiuvusių seiliu lašelyje nera jokių raštų arba taškiukai ar keli brūkšniukai - dienos nevaisingos. Kai pradeda rastis struktūros primenenčios paparčio lapą (na gal kitoms tai bus panašiau i šerkšno raštus ant lango) - prasideda vaisingos dienos.
Beje turbūt dauguma žinot vaisingos dienos prasideda prieš ovuliacija ir tęsiasi 3 paras po jos

Aš tą aparačiuką pirkau vaistinėje. Kainavo 50 Lt (dabar turbūt jau pigiau - tada tai buvo mažai žinomas dalykas). Paskaičiavus kad tiek kainuoja 2 men kontracepcija tai ekonomija pačios matot kokia  ;) o ir organizmas nenukenčia ir dar grybeliai nepuola  8)
Vadinasi jis 'MaybeBaby'.
Atsakyti
Nors lialių maitinau savo pienų  dieną naktį, tačiau susirgau jau po šešių savaičių. Lialiui jau tuoj penki, vis dar maitinu savo pienu, taip pat ir naktimis, o sergu tiksliai, kaip laikrodukas. Na, žodžiu, nepasisekė....pailsėti nuo tos bjaurasties.  Labai jau skirtingos visos esame, tad tik pačios ir galim nuspręst kaip geriausia saugotis.
Atsakyti