Įkraunama...
Įkraunama...

O kaip norisi būti dar jaunai, tačiau, deja...

QUOTE(boruzelee @ 2006 01 28, 01:22)
Keturiasdesimt-geriau nei trisdesimt.As esu moteris,kurios siela jau subrendusi ir puikiai zinau,kad uzejus liudesiui,drasiai galiu eiti kazkur,kur pilna nematytu akiu ir pabut su savimi.As nebijau vyrisku zvilgsniu,nes gerai zinau ka jie reiskia.Tai didziule ir reikalinga patirtis.O ir savo zvigsniu pasakau daugiau nei 30-mete.As moku atskirti ir br anginti tikrus draugus,as zinau ka reiskia stabili ir laiminga seima,todel niekada jos nepastatysiu ant kortos.As jau moku paslaptingai nusisypsoti,kai drauges klausia:kas yra,kad taip gerai atrodai?As jau esu atradusi save,zinau,kas tinka ir kas ne,todel niekada neatrodau juokingai,nepuolu i krastutinumus.As-subrendusi moteris,pazystanti gyvenima.Man 40-desimt ir as pagaliau turiu suprast,kad nera ko su asarom akyse zvalgytis i praejusias dienas.Ateinancios,jai tik panoresiu atnes visko!

Atleiskit,mielos moterytes,kad rasiau pirmu asmeniu,bet tai gali ir privalo pasakyt kiekviena is musu.Tad ne su baime,o dziaugsmu zenkim gyvenimo keliu ir pasitikekim savimi 4u.gif

Sveikinu,kad taip gali jaustis.As taip pat bandau sau tau pasakyti,deja nevisada pavyksta.Pati jauciuosi vos ne vienmete su savo vaikais,kai reikia suaugus,kai reikia tokia vaikiska.Aplinkiniai sako,kad moku priziureti save,bet juk nieko specialiai nedarau,tiesiog dusioje tokia.Dirbu jaunam kolektyve,mane vertina kaip bendraamzią tik su gyvenimo patirtim,niekam neleidziu saves vadinti Jūs.Turbūt kiekviena taip galetų,metai juk ne veide,o sirdyje. bigsmile.gif
Atsakyti
mano mama dabar yra pati graziausia kokia buvo per savo gyvenima,pamenu,kai man pagimdzius ji atvaziavo aplankyti katik gimusios anukes,ji atrode graziau uz mane...man graziausios graziai issilaikiusios moterys.grazus ir jaunas zmogus atrodo tada,kai yra laimingas...paprastai
Atsakyti
O aš neikada nebenorėčiau būti 18-kos. Nes kai prisimenu, kuo tada gyvenau, apie ką svajojau ir dėl ko "parinausi"... doh.gif

Ir kažkaip jau nuo vaikystės labiausiai norėjau... pasenti blush2.gif Rimtai. Man gražūs seni žmonės, jų akyse šviečia gyvenimas. O tas bandymas žūt būt užsidažyti žilus plaukus, patempti raukšles ir t.t. na, man tai tas pats, kas atkakliai neigti, kad atėjo žiema ir vaikščioti trumpomis rankovėmis. Nesakau, kad reikia būti apsileidusiai, tiesiog gal nereikia tos desperacijos ax.gif

Kiekvienas amžius yra gražus. Žiemą yra žiemiškų pramogų. Senatvė graži man savo laisvumu - gali būti stora ir gera ir nesukti sau dėl to galvos, ir ką bepriglaustum prie širdies, kaip į ką bepažiūrėtum, niekam nekils dviprasmiškų minčių, nebereikia bijoti vienatvės... smile.gif
Manau, kad gražiai pasenti reikia mokėti ir geriau jau mokytis taip pasenti, nei atkakliai senatvę neigti. Juk ji vis tiek ateis...

O kai dar tik 40, pagalvokit, juk prieš akis dar tiek pat, kiek nugyvenot. Man labai patinka toks užrašas virš lovos " Šiandien yra pirma mano likusio gyvenimo diena" thumbup.gif

Čia tik mano ir tik nuomonė mirksiukas.gif
Atsakyti
Pasiskaičiau čia gražių minčių... Taip, ir man kartais užplaukia minčių mintelių, kai prieš šviesą į veidrodį pasižiūriu, arba kai naktį nubundu nuo veriančio širdies skausmo, tada prisimenu, kad mano tėvelis mirė būdamas tik 8 metais vyresnis, nei aš esu dabar... Tada tik liūdnai pasidžiaugiu, kad mano dukros jau vyresnės, nei aš tada buvau.
Retai tos mintys būna, bet prisipažįstu - būna.
Nors tikrai nenorėčiau būti vėl 18-kos, ar vėl 25-rių... Kažkaip sunkiau tada gyventi buvo. Dabar požiūris į daugelį dalykų paprastesnis, ramesnis, neatrodo, kad gyvenimas baigėsi, kai kokia bėda ištinka. Žinau, kad per savo metus jau sukaupiau didžiulį turtą: mylimiausias dukras, visai neblogą vyrą, dvi geriausias pasaulyje drauges, laimingas ir nelaimingas meiles, namus, išsilavinimą, įvairią patirtį... Kuri ilgakojė nepražilusi aštuoniolikinė tai turi? biggrin.gif Esu labai turtinga visu tuo, ir nepamirštu kas vakarą Dievuliui už tai padėkoti. Net kai pykstu, ar sergu, ar jaučiuosi nelaiminga.

P. S. po 23 dienų man sueis 35 metai.
Atsakyti
Kaip jau daugelis pastebėjo, branda graži tuo, kad nereikia kažką įrodinėti. Vaikystėje leipdavom juokais žiūrėdami į senučiukę kaimynę, kuri kieme dainuodavo sau atsileidusi, paskui pasimankštindavo. Tik dabar ją supratu: jai dzin, kas ką pagalvos. Jaučiu, ir aš greitai taip darysiu. Visa bėda, kad nejauti to amžiaus. Kartais pamatau kokią nuotrauką ar juostą, bliamba, čia aš doh.gif Jaunystėj tokios nuotraukos buvo naikinamos, dabar - ignoruojamos. Nuvalkiota, bet patirtim patikrinta tiesa: kad kas duotų jaunystę ir šių dienų protą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2006 02 13, 15:32)
O aš neikada nebenorėčiau būti 18-kos. Nes kai prisimenu, kuo tada gyvenau, apie ką svajojau ir dėl ko "parinausi"...  doh.gif

Ir kažkaip jau nuo vaikystės labiausiai norėjau... pasenti  blush2.gif Rimtai. Man gražūs seni žmonės, jų akyse šviečia gyvenimas. O tas bandymas žūt būt užsidažyti žilus plaukus, patempti raukšles ir t.t. na, man tai tas pats, kas atkakliai neigti, kad atėjo žiema ir vaikščioti trumpomis rankovėmis. Nesakau, kad reikia būti apsileidusiai, tiesiog gal nereikia tos desperacijos ax.gif

Kiekvienas amžius yra gražus. Žiemą yra žiemiškų pramogų. Senatvė graži man savo laisvumu - gali būti stora ir gera ir nesukti sau dėl to galvos, ir ką bepriglaustum prie širdies, kaip į ką bepažiūrėtum, niekam nekils dviprasmiškų minčių, nebereikia bijoti vienatvės... smile.gif
Manau, kad gražiai pasenti reikia mokėti ir geriau jau mokytis taip pasenti, nei atkakliai senatvę neigti. Juk ji vis tiek ateis...

O kai dar tik 40, pagalvokit, juk prieš akis dar tiek pat, kiek nugyvenot. Man labai patinka toks užrašas virš lovos " Šiandien yra pirma mano likusio gyvenimo diena"  thumbup.gif

Čia tik mano ir tik nuomonė  mirksiukas.gif

Su viskuo sutinku ax.gif
Na žilus plaukus seniai slepiu, nes labai jauna jų įsigijau. Gal čia genai, nes mama mano jauna pražilo.
Tikrai neslepiu savo amžiaus, na gal kartais pažiūrėjus į veidrodį, kai nepasidažau ir esu nesveikutė, truputį "papyksu" ir tiek.
Man patinka "aš". thumbup.gif
Atsakyti
o aš žiauriai, paniškai, liguistai bijau dviejų dalykų: kad man sugęs dantis (dantistų nebijau, o ir dantys negenda) ir kad aš pasensiu (ne senatvės). Tai jau mano fobijos, su kuriomis turiu gyventi.
Fantastiškai gražu matyti pasipuošusius senukus keliaujančius į bažnyčią, susikibusius parankėm, gerbiu pagyvenusias moteris, sugebančias laikytis elegantiškai.
Ne sanatvė mane gasdina, o senėjimo faktas. Kartais vyrui sakau, kaip laukiu, kad užaugtų mūsų vaikai, kad dukros keptų mums pyragus, kad atvežtų anūkus, laukiu to laiko, kaip dvasios ramybės, kai nereik plėšytis, daužyt galva sieną, kad kažką kažkam kažkada įrodytum. Bet įkandint gražių minčių atsėlina ta, mane gasdinanti, kad tai įvyktų, aš turėsiu senti. Su tuo ir pasibaigia mano gražios svajonės ir įsigraužia baimė.

Atsakyti
kai man stuktelejo 40 turejau sieloj problemyciu ir baimiu ir stresu,kad jau viskas,jau senstu,jau vaikai dideli,tuoj sustoresiu,niekas nemyles ir pan.,bet mane nuramino viena diena netiketai sovusi mintis.Niekas nepasikeis,kartu su manim sens ir mano draugai,mano pazistami,niekas manes vienos kazkur ten senti nepaliks ir viskas toliau eis savo vaga.Daugiau tokiu liudnu gimtadieniu neturejau.priesingai,kuo toliau,tuo smagiau gyventi:)
Atsakyti
lotuliukas.gif Bijojau 30-vajėė, kokia sena jau, bijojau 40-nuuu šakės. Dabar drąsiai sakau-nuostabiausias amžius. Vaikai jau dideli, tėvai dar sveiki, pati -duok Dieve kiekvienai, o priešaky-erdvės plačiausios ir... jokių kliūčių. Ir viskas man. Čia tai bent gyvenimėlis clap.gif
Gera ta SuzanKubelkos knyga "pagaliau 40" Nu tiesiog superinė-visi amžiaus pliusai išvardinti.
Atsakyti
Lenkiu galva pries jus visas blush2.gif .Man smagu kad neto platybese Jus tiek naudingu patarimu duodat, savo isgyvenimais pasidalinat . Man netoli 30, bet apie amziu dar nepagalvojau. Jauciuos laiminga blush2.gif Visa laika sau sakau, kad kas atsitinka tas atsitinka tik i gera. Delto daug sunkiu situaciju man lengvesnemis tampa. Man taip pat smagu matyti kad mano mamyte nuo 40 m tapo vis grazesne ir ju su tete meile man yra pavydetina.Zinoma, visko pasitaiko, bet sunkiausia jau praeity. Ir tai pastebime mes ir mums gera su jais. Mes tiek juokiames kai buname kartu, kad net is sono pagalvotumei jog mums fool.gif
Dar kas man istrige yra, nete mes visos esam vienmetes lotuliukas.gif Niekad nesusimasciau kiek kam galetu buti metu schmoll.gif ,man rodos tiek pat kiek ir man paciai thumbup.gif
Atsakyti
nedejuosiu as ca del amziaus. bet tkrai pritariu tai minciai, kad skaiciams pasiduoti nereiketu. esu be 5 sekundziu 25-mete. blink.gif negaliu pati patiketi... pries metus atsimenu su seserim gincijausi kiek man metu ( as rimtai, nejuokauju). ji tvirtino, kad man 24, o as dievagojausi ir buvau pasirengusi duot danti israuti, kad man 23 blink.gif ir juokinga ir verkti norisi, kai dabar pagalvoju. ax.gif
Atsakyti
Būna visokių tų jausmų..Stresavau prieš sueinant 40..žiauriai stresavau doh.gif Kai suėjo-atlėgo biggrin.gif Dabar jau 41,visaip būna..Nors visi sako,kad tikrai tiek neatrodau,vistiek save matai geriausiai gi.Turi tas amžius ir privalumų tikrai nemažai,turi ir trūkumų(nemyliu veidrodžio ir viskas) lotuliukas.gif
Nors..jei kas leistų grįžti,tikrai negrįžčiau į 20 metus schmoll.gif Norėčiau į 35-sius grįžti ir juose pasilikti thumbup.gif Auksinis amžius 4u.gif

O minėta knyga- thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sommer: 29 balandžio 2008 - 09:35