Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Juknele @ 2010 10 29, 16:28)
Aciu. Mazas skirtumas, ar viena kleckiuka salia guldytis, ar viena salia, o kita ant pilvo. Tik reikia spet zvilgsnius isdalint, nes abu ziuri i akis  wub.gif
Ir man butu labai idomu suzinoti  bigsmile.gif

O pas mus siaucia slogos. Mazieji serga gal tik antra karta savo gyvenime. Bet su 39 temperaturos  doh.gif Visa seima sloguoja, o as, kiek maitinau, tiek manes sloga nekabina  thumbup.gif Gal cia sutapimas, ka? Ar dar vienas pienuko stebuklas? Jauciuosi gerai, vitaminu negeriu, nes kazkaip visada nuo ju supykina.

mums buvo nuo dantukų tempera ir kai sirgo tridienę karštinę , nei slogom, nei kosuleis dar tfu tfu tfu kolkas nesirgo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2010 10 29, 16:20)
Manau be reikalo as taip, ateis laikas ir jis tikrai valgys pats, tik astrinu situacija ir paskui abu nelaimingi vaisktom.

O del to susitarimo su savo mazium as abejoju labai, dbr jam toks laikotarpis, kai jis viska daro priesingai.
Gal jum lengviau sekesi nutraukti nes lauketes, gal pasikeite pieno skonis, o gal jusu maziukai ne tokie uzsispyre ir ambicingi smile.gif maniskis tai ojoj su charakteriu.Tikriausiai i mane biggrin.gif

to Ausra RO jus saunuole, kad net 2 sugebejot ismaitinti taip ilgai. Sekmes laukiant stebuklo 4u.gif  4u.gif  smile.gif

aciu uz palinkejimus smile.gif
del to valgymo tai cia jau pati nuspreskit. Pirmiausia tai sau atsakykit kodel jums taip svarbu kad jis pats valgytu? Kaip as supratau - jis moka, tik nenori. Ateis laikas ir nores. As kazkaip nesusimaciau, bet dabar supratau kad savo vaikus irgi maitinu...man taip greiciau smile.gif bet ne visada, kartais jie nori patys valgyt.
Del MP - maniskiai irgi laaabai uzsispyre, aisku nemaciau jusu vaiko. Buna uzsispiria ir nesirengia ko nors, nori tik tu ar anu triusikeliu., na ir tegu - skoni ugdo biggrin.gif O su MP tai manau jo tiesiog neliko kai pastojau, nes jie ciulpdavo bet negirdejau kad rytu ka nors...tai kai as jiems sakiau kad jus jau dideli, neber pas mamyte pienuko r tt, tai praktiskai manau kad ir nemelavau. O dar tas argumentas kad sesyte pilvuke ir jai reik palikt jiems suveike stebuklingai, labai jau jie tos sesytes laukia (nors dar nieks nezino ar tikrai sesyte) O jus taigi nenutraukit MP, jei vaikas nori, pieno yra, jums tinka - tia ir pirmyn.
Atsakyti
QUOTE(Olkin @ 2010 10 12, 09:20)
Pasiguosiu. Mano dukrai prasidejo kazkoks negeras etapas. Su viskuo nesutinka. Ir taip raudoja, kad negaliu. I darzeli per 4 menesius juokiu problemu nebuvo, o dabar nepaleidzia. Verkia. Naktimis nepaleidzia manes. Nori zisti be perstojo. O as negaliu miegoti maitindama. O taip graziai praso, po to verkia. Nori multikus ziureti, o kokius net parinkti negali. Kazkokios isterijos kas 15 minuciu. O man jau jegu truksta...  doh.gif

Skaitau,ir toks jausmas,kad rasot apie mano dukryte smile.gif
Paskutiniu metu labai sunkiai sekas susitart su dukryte,viskas ne taip,viskas negerai,as bandau suverst kalte dantukam,dar laukiam paskutiniu 4,bet kaip ir nematyt,net nezinau.
O nakti mes vis dar ,taip pat valgom MP,jau noreciau nutraukt maitinima,bet vis nesiryztu,jau taip noreciau ismiegot visa nakti,kazkur 3-4 kartus nakti,vis dar reikia papo.
Papildyta:
QUOTE(mazute2008 @ 2010 10 14, 16:51)
Mano mazius sianakt ir kas valanda kelesi, tai per anksti emiau dziaugtis, kad vel eme ramiau miegoti, matyt vel kazokiu ispudziu per daug buvo, nes buvome pusbrolio gimtadienyje!O ir siaip daznai zinda ir diena. Mazesnis buvo, tikrai maziau zysdavo, o dbr vos ne kas 2val jei namie bunam, o vakarais dar dazniau. Matyt cia kazkoks naujas raidos etapas?
Dbr mes turim kita problema; jei tik mazylis veliau ryte atsikelia, nebenori eiti miegoti pietu miegelio, bandau ji migdyti, bet tai trunka po pusantros valandos, as pati vos ne kelis kartus nuluztu, o jis man sako:As jau pamiegojau, einam zaisti. Ar gali tokio amziaus vaikas neiti miegoti pietu miego? Nejau cia vel kaprizai, bet jis tikrai zvalus jauciasi.

Del pietu miegelio-mes bunam migdomes po valanda,as butinai turiu gulet salia,pastebejau,kad kuo vyresne darosi,tuo sunkiau eina diena pietu miego.As apsisarvuoju kantrybe,ir migdomes,koldukryte neuzmiega smile.gif
Atsakyti
Mamos as Pas jus patarimo ilindau 4u.gif
Aisku as palyginus su jumis dar neilgai maitinu, bet turiu kai kuriubabejoniu, todel noriu pasikonsultuoti su daugiau ismanancipmis sita reikala.
Mano sunuciui metai, bet mes turim dideliu problemu su rimto maisto valgymu. Jis labai mazai suvalgo, 100-150 g. Yra viskas ka jis suvalgo. Jei galetu valgytu tik mano piena. Ar neturi itakos maitinimas tam jo nevalgumui, gal jis sotus nuo pieno? Gal tiesiog tingi kramtyti, pienuko juk paprasciau atsigerti g.gif
Paklausiau pediatres, tai liepe neduotbpieno ir leist pabadauti... Bet kaip ta padaryt kai vaikas rekia ir plesia rubus blink.gif
Valgom diena kokius 3-4 kartus, pora kart nakti. Beda ta, kad to pienonjau ne prudai Pas mane.. Vienu zodziu laukiu patarimo, is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
kisulia,
Siulau nusiraminti ir gyventi vaikelio ritmu. 4u.gif Kai kuriems vaikuciams reikia ilgesnio laiko, kad pamegtu 'suaugusiuju' maista. Iki metuku MP pirmoje vietoje, po metu jau galima dazniau pasiulyti 'rimtesnio' maisto, bet tai nereiskia, kad jis turi visiskai pakeisti Mamos Pieneli. Tiesiog vis pasiulyk, bet be prievartos, kiek suvalgys - tiek pakaks. mirksiukas.gif Tikrai ateis laikas, kai mazylis, istustines maza porcija, paprasys dar smile.gif
MP visuomet bus tiek, kiek jo reikes vaikeliui. Jis negali be priezasties isnykti (kol zindymas vyksta, kad ir karta per para).
Cia siek tiek informacijos anglu kalba:

"Breast milk continues to provide substantial amounts of key nutrients well beyond the first year of life, especially protein, fat, and most vitamins."

In the second year (12-23 months), 448 mL of breastmilk provides:
◦29% of energy requirements
◦43% of protein requirements
◦36% of calcium requirements
◦75% of vitamin A requirements
◦76% of folate requirements
◦94% of vitamin B12 requirements
◦60% of vitamin C requirements

Tokiu atveju gydytojai turetu rekomenduoti ne nutraukti zindyma (nes tai dazniausiai nepadeda mirksiukas.gif), bet paciai mamytei stengtis sveikiau maitintis ir bandyti siulyti ivairesni maista mazyliui.
Aukit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 04 lapkričio 2010 - 21:08
QUOTE(kisulia @ 2010 11 04, 19:52)
Mano sunuciui metai, bet mes turim dideliu problemu su rimto maisto valgymu. Jis labai mazai suvalgo, 100-150 g.

Pas mane analogiskai. Kartais net baisu, kaip nevalgo! Va siandien siuliau: 3 rusiu koses, makaronu, tarkuotu obuoliu. Visko tik paragavo po 1-3 saukstelius. Papildomu skysciu irgi tik po keleta gurksniu. Uz tai puse dienos lovoj valge MP.
O gydytojos tai visiskai nieko neismano ir nesidomi doh.gif

QUOTE(ast_alaus @ 2010 11 04, 22:07)
Cia siek tiek informacijos anglu kalba:

"Breast milk continues to provide substantial amounts of key nutrients well beyond the first year of life, especially protein, fat, and most vitamins."

In the second year (12-23 months), 448 mL of breastmilk provides:
◦29% of energy requirements
◦43% of protein requirements
◦36% of calcium requirements
◦75% of vitamin A requirements
◦76% of folate requirements
◦94% of vitamin B12 requirements
◦60% of vitamin C requirements

Aciu 4u.gif
Atsakyti
pas mus irgi bedos su maistu... Tiesa, pienuo panasu kad padaugejo pas mane. Kartais atrodo, kad vaikui ne beveik 1,5 m, o 3 men smile.gif
Atsakyti
Aciu , mamos, siek tiek nuraminot, nes kai Gydytoja pareiske, kad musu tikslas pripratint vaika prie kieto maisto, o ne maitint MP, ir liepe leist jam pabadaut, tipo isalks kaip reikiant viska valgys blink.gif tai kazkaip supanikavau.. Galvoju badu marinu vaika su tuo savo pienu..
Beja, problemu ryjant maista neturi, moka nuryt ir bando kramtyt kiek imanoma, bet nenori kito maisto, panasu, kad jam nieks neskanu...
Atsakyti
QUOTE(kisulia @ 2010 11 06, 11:45)
Aciu , mamos, siek tiek nuraminot, nes kai Gydytoja pareiske, kad musu tikslas pripratint vaika prie kieto maisto, o ne maitint MP, ir liepe leist jam pabadaut, tipo isalks kaip reikiant viska valgys  blink.gif  tai kazkaip supanikavau.. Galvoju badu marinu vaika su tuo savo pienu..
Beja, problemu ryjant maista neturi, moka nuryt ir bando kramtyt kiek imanoma, bet nenori kito maisto, panasu, kad jam nieks neskanu...

Ne jokia čia ne problema dėl to kito maisto nevalgymo,kiekvienas vaikutis individualiai jaučia poreikį pereiti prie jo,ateis laikas ir pradės valgyt,jeigu jam dar labaiu norisi pienelio,tai jį ir duokit,geriau stenkitės pati sveikai maitintis mirksiukas.gif .Dabar jau kai kur užsienyje išvis kalbama ir pereinama prie pradėjimo primaitinti nuo 10mėn maitinant MP
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 06 lapkričio 2010 - 18:39
Dar apie valgyma. Va, siandien vakarienei prikepiau blyneliu. Miltine tesla uzmaisiau is kiausinio, miltu, jogurto, itarkavau obuoliuka, idejau truputi varskes. Gavosi tokie skanuciai. Ir po kiek, manot, blynu suvalge mano dvyniai? Ogi abu lygiai po ketvertuka blyno lotuliukas.gif Jau tikriausiai nori, kad mama storesne butu, ne kitaip lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Juknele @ 2010 11 07, 01:23)
Dar apie valgyma. Va, siandien vakarienei prikepiau blyneliu. Miltine tesla uzmaisiau is kiausinio, miltu, jogurto, itarkavau obuoliuka, idejau truputi varskes. Gavosi tokie skanuciai. Ir po kiek, manot, blynu suvalge mano dvyniai? Ogi abu lygiai po ketvertuka blyno  lotuliukas.gif  Jau tikriausiai nori, kad mama storesne butu, ne kitaip  lotuliukas.gif

Labai jau pazistama situacija biggrin.gif

Vaikai matyt nori, kad mama daugiau pavalgytu, kad neduok dieve pienuko nesumazetu smile.gif

AS tai kepu blynus ir arbatinio saukstelio teslos, tai tada suvalgo 2-5 vnt.
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2010 11 08, 13:54)
AS tai kepu blynus ir arbatinio saukstelio teslos, tai tada suvalgo 2-5 vnt.

thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti