Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

QUOTE (Silvute @ 2003 12 10, 12:06)
Koks paradoksas gaunasi, kol vaikai mazi lyg ir butu patogiau bute gyventi ( man sunu nuvesti i darzeli uztenka 10-15 min, per ta laika mazoji viena namie pabuna), bet kaip tik del tu paciu vaiku ir norisi erdves, kad jie galetu iseiti pazaisti i kiema ant zolytes ir nereiktu tikrinti ar kaimynas ten pries jus nenusprende savo suns pavedzioti.

Būtent..Viena pažįstamų šeima irgi statėsi namą dėl vaikų, o dabar vaikas visai dienai paliekamas pas močiutę mieste, "ant asfalto" , ir tik vėlai vakare (tėvai ilgai dirba) parvežamas į namą, gamtoje, pernakvoti. Va tau ir dėl vaikų... rolleyes.gif

Ech..bet vis tiek to namo norisi..

Mums iškilo dar vienas klausimas - kas geriau, ar parduoti butą ir neėmus jokios paskolos statyti namuką ( lyg ir turėtų užtekti, jei tik, aišku, pavyks parudoti..), ar imti paskolą ir butą nuomoti...
Atsakyti
rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 11 gruodžio 2003 - 09:28
Name gyventi pigiau, nes žinai už ką kiek moki (yra ir butų su autonominiu šildymu, bet dar vistiek visokių mokesčių mūsų valstybė sugalvoja, o jei nėra autonominio šildymo, tai išeina žymiai brangiau mokėti)wink.gif O po dvi mašinas ir šiaip šiais laikais daug kas turi, be to nereikia mokėti už aikštelėj paliktą mašiną. Gyvenant name nereikia pėdinti per lauką blogu oru, o iš karto gali patekti į garažą tongue.gif
Kiekvienu atveju argumentų galima sugalvoti marias, o ir nuo konkrečios situacijos daug kas priklauso. Turbūt, būtų nemalonu, jei kaimynai vištas laikytų, ar šuo palaidas lakstytų rolleyes.gif

Gal, Liepsnele, ten tuo tavo atveju taip ir yra, negaliu ginčytis dėl to, ko tikrai nežinau. Gal tame name super paprasta viskas? Gal ir langus po poros metų reiktų keisti? Na, ko nežinau, tai tikrai nežinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2003 12 10, 15:15)
Mums iškilo dar vienas klausimas - kas geriau, ar parduoti butą ir neėmus jokios paskolos statyti namuką ( lyg ir turėtų užtekti, jei tik, aišku, pavyks parudoti..), ar imti paskolą ir butą nuomoti...

Nu čia jau konkrečiu atveju skaičiuot reikia - ar nuoma duos pelno daugiau negu kad bankui palūkanų teks atiduot... Tik dar bet kokiu atveju - paplanuot , kur patys gyvensit kol nuomosit ar pardavę būsit ir tik pradėję statytis (ir tas išlaidas įtraukt galima būtų pasiskaičiavime) wink.gif
Atsakyti
O kodėl jau galvojat, kad gyvenent bute už namo ir kiemo priežiūrą skičiuot nereikai, aišku nereikia jei yra kaimynai kurie tai sumoka, labai šaunu. Gerai grižti namo pereini per apmyžtą laiptinę, per besivoliojant girtą kaimyną įleki į savo butą ir tos betvarkės nematai, šaunu jei galima taip gyvent. Pati nuomuojuosi butą teko visokiuose namuose būt, bet tikrai nesinuomavau nei vieno buto, ten kur buvo apšnekšta laptinė ir netvarkingi kaimynai, negalėčiau kiekvieną dieną grižt namo ir laipiot per apmižtus laiptus ir besivoliojantį girtą kaimyna, tikrai man tai nemalonu. Kodėl galvojat, kad po kelių dešimčių metų namas reikalaus išorės remonto o daugiabutis ne? Jis ką iš kitokių medžiagų pastatyta, gal auksinis? deja ir ten ir ten reiks pinigus įkišt. Ar matėt bent vieną seną daugiabutį, kuris butų nekiauru stogu? Aišku gerai kai gyveni ketvirtam ir žemesniuose aukštuose, tau neskauda, kad kaimynui ant galvos letus lyja. O kaip jus manot tos kitos paslaugos už kurias mokat, pinigus, tai kas tik šiukšlių išvežimas ir buhalterės alga? Ar ne per daug tada 20-23 lt kas mėnesi mokėt, aš ir pati mokčiau tokį dalyką pasisakičiuot. Na gal važinėjimas tai ir pigiau išeina, bet galva sukt kaip čia grižus vėliau namo kur rast mašiną pastatyt, arba pinigus mokėt už saugojimo aikštelę tai ne tas pats. Juk nereikėtų namo statytis Molėtuos ir tada važinėt į Vilnių (beja daug kas taip daro ir problemų nemato) O nuo kiauliškų kaimynų kurie vištas į svetimus kiemus leidžai, tai galima nors menkutę tvorą pasistatyt. Beja del brangumo namo išlaikimo, manau jau geriau mokėt tiek kiek tu pats energijos sunaudoji, o ne tai ką tau priskaičiuoja už butą. Bendradarbis skundėsi, kad pas juos laiptinėj bomžiukas gyvena už butą nemoka, tai tad buhalterė paskirsto tą šildymą ant visų butų ir moka kaimynai už tą bomžiuką, toks gyvenimas tada tikrai priimtinas ir aš taip norėčiau gyvent. Aišku labia faina kai name tik keletas butų, tikrai problemų mažiau, o aš nuomuojuosi butą kur vienoj laiptinėj 20 butų, tai yra nieko kaimynų ir tokių, kad pamato jaunas žmogus ir kainasi, bet čia jau pensininkai, juk jie neturi ką veikia tai ir ieško priekabų
Atsakyti
Čia tik mano pačios nuomone. Jei gali apsisaugot nuo kiauliško kaimyno vištų tvora, tai tikrai negalėsi apsisaugot nuo paties kiauliško kaimyno. Mano tėvai gyvena kaime, kaip ne keista, namai buvo pastatyti vienas šalia kito, toks buvo tuometinio tarybinio ūkio direktoriaus noras, vieni kaimynai nieko, o kiti kaimynai visai dėmesio nekreipia ir vyšnias apaskainioja (jos ties rubežium auga, žinom tai nors gal jiem atrodo, kad tai visas nesimato), ir per kiemą savo takus mina, ir pro užuolaidos kampą žoipso kas į svečius atvažiuoja. O kita kaiminė negaliu nieko pasakyt, labia gerai su mama sutaria viena kitai kai reik padeda pas vaikus išleidžai, gyvulius apruošia. Viskas nuo žmonių priklauso. Tiagi aš lyginu savo pačios gyvenimą name ir bute. Tikrai kas gyveno bent kiek savo gyvenimo name, dažniausiai ir renkasi ar bent norėtų name ir gyvent, gal man tai jau į kraują įaugę
Atsakyti
O dėl to autonominio šildumo. Mūsų bute dujinis autonominis, bet šaltu sezonu oi kaip brangiai išeina ohmy.gif Beje, nakčiai mes paliekam minimumą, bet vistiek nemažai susidaro...Tai mūsų butas dar palyginti nedidelis, o kaip būtų name? Nebent taupyti ir šalti...
Atsakyti
Kad ir autonominis sildymas, bet labai daug priklauso nuo paties buto. Pas mus visa ziema silta ir mes nepatenkinti, kad per silta ( jei ryte buna 21-23), o kita namo puse skundziasi, kad pas juos 16-18, gal ir biski vesoka atsikelti, bet galvos neskauda. O tai pas mus kaip pas laukinius visa ziema langas atidarytas ( ne orlaide).
O as tik uz nama, bet kad biski pasidare atidejom svajones, labai fainai kai nereikia isleidus vaiku sekti kiekvieno zingsnio, kai gali palikti roges, dviracius ir t.t. lauke, kai gali isejus atsisesti ant zoles. Labai fainai, o islaikymas kaip paskaiciuosi ir ka skaiciuosi.
Atsakyti
As taip pat priklausau buriui ,,Uz nama" . Kas liecia kainas, tai namas - dezute t.y be apdailos langu, firmose galima rasti ir uz 400lt kv/m, su daline - 750 lt uz kv/m ( pvz www.domus.lt) taigi plikas 120 kv.m namas kainuos apie 50000.
Kas liecia islaikyma namo - nieko nera geriau kaip pats sau seimininkas, vietine kanalizacija, grezinys liuks. Kaip sako mano vyras - kiek prishik......i vamzdi, uz tiek ir sumoku biggrin.gif . Na o zolyte nupjauti siltu vakaru - vienas malonumas, jei po to dar gali pasikepti mesgali ir ishgerti alaus. As - tik uz nama ! cool.gif
Atsakyti
shita dilema - namas ar butas - sprendem pernai pavasari... Deliojom ant popieriaus pliusus ir minusus, skaichiavom ishlaidas, svarstem, kaip reiks vaikus vezhiot ir tt ir tt. Labai padrasino netoliese gyvenanchiu keleto draugu sheimu patirtis - ramiai sukasi, vezhioja vieni kitu vaikus, tiesiog kitaip deliojasi laika ir tiek, ir ne uzh ka negrizhtu i miesta. Taigi, pasiryzhom - nusipirkom sodo namuka grazhioj vietoj, su dideliu sklypu ir va persirito i antra puse jo rekonstrukcija. Jau svajojam, kaip vaikai lakstys kieme ir pushyne, braidys upely... Ash augusi miestely, nuosavam name - tai nelabai gasdina ir kurenimas, ir sniegu nukasinejimas, ir kuitimasis po soda. Uzhtat koks geeris ryte basom ant zholes ar sniego isheiti... biggrin.gif Aishku, paskola ilgam ramybes neduos, bet vien jau savo ir vaiku plauchiu labui verta pabegti ish miesto - taip nusprendem. O kaip bus - matysme.
Atsakyti
namas ir dar karta namas smile.gif
Atsakyti
As ir visom keturiom tik uz nama.Taciau truksta pinigeliu...O kokia nuomone butu apie puses namo pirkima?Kokie uz ir pries?
Atsakyti