Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VI)

na va, panasu, kad baigesi sis mano 29 d. ciklas.. O taip ir neivyko sad.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Pagaliau pirmą kartą visą ciklą ištikimai bendravau su termometru biggrin.gif Man net gražu pažiūrėt į savo grafikėlį, kaip iš vadovėlio koks biggrin.gif Dar tik belieka mmm sulaukti blush2.gif
(pirmom dienom maniau, kad termometras kažkoks ne toks, kad kasryt vis tą pačią temperatūrą pamatydavau blink.gif )

user posted image

Gal galėtumėte man savais žodžiais paaiškinti, kaip kaklelį stebėti? Ne reikšmes kada ir koks jis turi būti, bet konkrečiai kaip tai daryti? blush2.gif
Papildyta:
Dar turiu vieną klausimuką.. Kai žinau, jog nebeišeis iki matavimo pamiegoti 3 val, tai geriau matavimą nukelti valandai (kad pamiegojusi būčiau 3), ar matuoti įprastu laiku (bet miego būtų tarkim tik 2 val)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nesigilink: 26 lapkričio 2010 - 12:16
O ką tu turi omeny sakydama, kad iki matavimo neišeis pamiegoti 3 val? Taip anksti matuoju, taip mažai miegi ar tiesiog keliesi naktį kažkokiu tikslu (pvz.: pamaitinti vaikelį ir t.t.)?
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 11 26, 17:06)
O ką tu turi omeny sakydama, kad iki matavimo neišeis pamiegoti 3 val? Taip anksti matuoju, taip mažai miegi ar tiesiog keliesi naktį kažkokiu tikslu (pvz.: pamaitinti vaikelį ir t.t.)?

Na tarkim šį ciklą matuodavau teperatūrą 6 val. Tai net ir savaitgaliais, kai nereikia taip anksti keltis, vistiek tokiu laiku pamatuodavau ir vėl miegodavau. Bat va kaip tik vieną savaitgalį turėjom svečių ir miegoti nuėjau tik po 3. Vadinasi, turėjau arba nepamiegoti 3 val, bet matuoti įprastu laiku, arba matuoti vėliau, bet pamiegoti rekomenduojamas 3 val iki matavimo. Konkrečiai tuo atveju nusprendžiau matuoti 7val.
Nedažni tokie atvejai, bet įdomu kaip geriau daryti.
Atsakyti
QUOTE(nesigilink @ 2010 11 26, 17:47)
Na tarkim šį ciklą matuodavau teperatūrą 6 val. Tai net ir savaitgaliais, kai nereikia taip anksti keltis, vistiek tokiu laiku pamatuodavau ir vėl miegodavau. Bat va kaip tik vieną savaitgalį turėjom svečių ir miegoti nuėjau tik po 3. Vadinasi, turėjau arba nepamiegoti 3 val, bet matuoti įprastu laiku, arba matuoti vėliau, bet pamiegoti rekomenduojamas 3 val iki matavimo. Konkrečiai tuo atveju nusprendžiau matuoti 7val.
Nedažni tokie atvejai, bet įdomu kaip geriau daryti.

Mane kartais kankina nemiga ir aš užmiegu likus porai valandų iki kėlimosi, arba pabundu žymiai anksčiau ir porą valandų nemiegu. Bet vis tiek matuoju įprastu laiku, tik sau pasižymiu. Kol kas nepastebėjau, kad tos temperatūros labai iškristų iš konteksto, nes vis tiek guliu, nesikeliu. Bet jei jei būna svečių, geriamas alkoholis, ta temperatūra jau gali būti stipriai įtakota, todėl "neužskaitoma" net ir po 3 val. miego.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 11 26, 18:48)
geriamas alkoholis, ta temperatūra jau gali būti stipriai įtakota, todėl "neužskaitoma" net ir po 3 val. miego.

Aš kai negerianti, tai man tik nemiegotos valandos aktualu būna rolleyes.gif
Atsakyti
As matuociau tuo paciu metu, 3val miego nereiskia, kad taip iki minutes jos turi but ismiegotos smile.gif Svarbu,kad butu kazkiek pamiegota, sakyciau, kad butu kazkiek gilaus miego. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nesigilink @ 2010 11 26, 13:13)
Gal galėtumėte man savais žodžiais paaiškinti, kaip kaklelį stebėti? Ne reikšmes kada ir koks jis turi būti, bet konkrečiai kaip tai daryti? blush2.gif

O Kiplių vadovėlyje skaitei? Ten labai aiškiai aprašyta. Kitur tikrai daugiau aptariami tik patys požymiai.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 11 26, 20:30)
O Kiplių vadovėlyje skaitei? Ten labai aiškiai aprašyta. Kitur tikrai daugiau aptariami tik patys požymiai.

Neskaičiau, man su užsienio kalbom labai ne kas, na bent jau ne knygas skaityti. Bet ačiū už idėją, tikiuosi ne puse knyos tas aprašymas, tai bandysiu išsiversti smile.gif
Atsakyti
Na va, baigėsi 12-tas mano ciklas. rekordiškai ilgas - net 27 dienos biggrin.gif O šiaip tai tikrai ilgiausias per visus stebėjimo metus.

Va grafikėlis:

user posted image

Manau, kad fertilitis interpretavo nevisai teisingai - pirma temperatūros pakilimo diena buvo 16CD, gleivių pikas (labai aiškus) - 14CD.

Nesigilink, dėl to kaklelio tikrinimo, aš tiesiog stovėdama šiek tiek sulenkiu kelius, įvedu pirštus į makštį ir apčiuopiu kaklelį. Bėda, kad kol kas sugebu suprasti tik tiek, ar jis aukštai, ar žemai, tai gal neteisingai tikrinu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 11 28, 21:27)
Manau, kad fertilitis interpretavo nevisai teisingai - pirma temperatūros pakilimo diena buvo 16CD

Gal ir taip (dėl "pertikslaus" termometro), bet tarp 13 CD ir 16 CD BT nėra 0,1 C skirtumo, todėl interpretacija nėra neteisinga, net jei ir toks nemenkas skirtumas tarp piko dienos ir BT pakilimo. (Nors Fertiličiui lyg ir nebūdingas toks griežtas vertinimas unsure.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 28 lapkričio 2010 - 20:58
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 11 28, 20:51)
Gal ir taip (dėl "pertikslaus" termometro), bet tarp 13 CD ir 16 CD BT nėra 0,1 C skirtumo, todėl interpretacija nėra neteisinga, net jei ir toks nemenkas skirtumas tarp piko dienos ir BT pakilimo. (Nors Fertiličiui lyg ir nebūdingas toks griežtas vertinimas unsure.gif ).

Taip, iš tiesų nėra 0,1 net ir suapvalinus (pildau ir popierinį grafiką, kur tenka suapvalinti). Yra tik 0,05. Bet trečią pakilimo dieną (jei skaičiuosime, kad pirmoji yra 16CD), jau yra 0,2. Sunk8s man tie grafikai, kai bt kyla ne staigiai, o po truputį verysad.gif
Atsakyti