na va, panasu, kad baigesi sis mano 29 d. ciklas.. O taip ir neivyko

Sveikos 
Pagaliau pirmą kartą visą ciklą ištikimai bendravau su termometru
Man net gražu pažiūrėt į savo grafikėlį, kaip iš vadovėlio koks
Dar tik belieka mmm sulaukti
(pirmom dienom maniau, kad termometras kažkoks ne toks, kad kasryt vis tą pačią temperatūrą pamatydavau
)

Gal galėtumėte man savais žodžiais paaiškinti, kaip kaklelį stebėti? Ne reikšmes kada ir koks jis turi būti, bet konkrečiai kaip tai daryti?
Papildyta:
Dar turiu vieną klausimuką.. Kai žinau, jog nebeišeis iki matavimo pamiegoti 3 val, tai geriau matavimą nukelti valandai (kad pamiegojusi būčiau 3), ar matuoti įprastu laiku (bet miego būtų tarkim tik 2 val)?

Pagaliau pirmą kartą visą ciklą ištikimai bendravau su termometru

(pirmom dienom maniau, kad termometras kažkoks ne toks, kad kasryt vis tą pačią temperatūrą pamatydavau

Gal galėtumėte man savais žodžiais paaiškinti, kaip kaklelį stebėti? Ne reikšmes kada ir koks jis turi būti, bet konkrečiai kaip tai daryti?

Papildyta:
Dar turiu vieną klausimuką.. Kai žinau, jog nebeišeis iki matavimo pamiegoti 3 val, tai geriau matavimą nukelti valandai (kad pamiegojusi būčiau 3), ar matuoti įprastu laiku (bet miego būtų tarkim tik 2 val)?
QUOTE(Žiogelis @ 2010 11 26, 17:06)
O ką tu turi omeny sakydama, kad iki matavimo neišeis pamiegoti 3 val? Taip anksti matuoju, taip mažai miegi ar tiesiog keliesi naktį kažkokiu tikslu (pvz.: pamaitinti vaikelį ir t.t.)?
Na tarkim šį ciklą matuodavau teperatūrą 6 val. Tai net ir savaitgaliais, kai nereikia taip anksti keltis, vistiek tokiu laiku pamatuodavau ir vėl miegodavau. Bat va kaip tik vieną savaitgalį turėjom svečių ir miegoti nuėjau tik po 3. Vadinasi, turėjau arba nepamiegoti 3 val, bet matuoti įprastu laiku, arba matuoti vėliau, bet pamiegoti rekomenduojamas 3 val iki matavimo. Konkrečiai tuo atveju nusprendžiau matuoti 7val.
Nedažni tokie atvejai, bet įdomu kaip geriau daryti.
QUOTE(nesigilink @ 2010 11 26, 17:47)
Na tarkim šį ciklą matuodavau teperatūrą 6 val. Tai net ir savaitgaliais, kai nereikia taip anksti keltis, vistiek tokiu laiku pamatuodavau ir vėl miegodavau. Bat va kaip tik vieną savaitgalį turėjom svečių ir miegoti nuėjau tik po 3. Vadinasi, turėjau arba nepamiegoti 3 val, bet matuoti įprastu laiku, arba matuoti vėliau, bet pamiegoti rekomenduojamas 3 val iki matavimo. Konkrečiai tuo atveju nusprendžiau matuoti 7val.
Mane kartais kankina nemiga ir aš užmiegu likus porai valandų iki kėlimosi, arba pabundu žymiai anksčiau ir porą valandų nemiegu. Bet vis tiek matuoju įprastu laiku, tik sau pasižymiu. Kol kas nepastebėjau, kad tos temperatūros labai iškristų iš konteksto, nes vis tiek guliu, nesikeliu. Bet jei jei būna svečių, geriamas alkoholis, ta temperatūra jau gali būti stipriai įtakota, todėl "neužskaitoma" net ir po 3 val. miego.
QUOTE(Žiogelis @ 2010 11 26, 18:48)
geriamas alkoholis, ta temperatūra jau gali būti stipriai įtakota, todėl "neužskaitoma" net ir po 3 val. miego.
Aš kai negerianti, tai man tik nemiegotos valandos aktualu būna

As matuociau tuo paciu metu, 3val miego nereiskia, kad taip iki minutes jos turi but ismiegotos
Svarbu,kad butu kazkiek pamiegota, sakyciau, kad butu kazkiek gilaus miego.

QUOTE(nesigilink @ 2010 11 26, 13:13)

O Kiplių vadovėlyje skaitei? Ten labai aiškiai aprašyta. Kitur tikrai daugiau aptariami tik patys požymiai.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 11 26, 20:30)
O Kiplių vadovėlyje skaitei? Ten labai aiškiai aprašyta. Kitur tikrai daugiau aptariami tik patys požymiai.
Neskaičiau, man su užsienio kalbom labai ne kas, na bent jau ne knygas skaityti. Bet ačiū už idėją, tikiuosi ne puse knyos tas aprašymas, tai bandysiu išsiversti

Na va, baigėsi 12-tas mano ciklas. rekordiškai ilgas - net 27 dienos
O šiaip tai tikrai ilgiausias per visus stebėjimo metus.
Va grafikėlis:

Manau, kad fertilitis interpretavo nevisai teisingai - pirma temperatūros pakilimo diena buvo 16CD, gleivių pikas (labai aiškus) - 14CD.
Nesigilink, dėl to kaklelio tikrinimo, aš tiesiog stovėdama šiek tiek sulenkiu kelius, įvedu pirštus į makštį ir apčiuopiu kaklelį. Bėda, kad kol kas sugebu suprasti tik tiek, ar jis aukštai, ar žemai, tai gal neteisingai tikrinu

Va grafikėlis:

Manau, kad fertilitis interpretavo nevisai teisingai - pirma temperatūros pakilimo diena buvo 16CD, gleivių pikas (labai aiškus) - 14CD.
Nesigilink, dėl to kaklelio tikrinimo, aš tiesiog stovėdama šiek tiek sulenkiu kelius, įvedu pirštus į makštį ir apčiuopiu kaklelį. Bėda, kad kol kas sugebu suprasti tik tiek, ar jis aukštai, ar žemai, tai gal neteisingai tikrinu

QUOTE(Žiogelis @ 2010 11 28, 21:27)
Manau, kad fertilitis interpretavo nevisai teisingai - pirma temperatūros pakilimo diena buvo 16CD
Gal ir taip (dėl "pertikslaus" termometro), bet tarp 13 CD ir 16 CD BT nėra 0,1 C skirtumo, todėl interpretacija nėra neteisinga, net jei ir toks nemenkas skirtumas tarp piko dienos ir BT pakilimo. (Nors Fertiličiui lyg ir nebūdingas toks griežtas vertinimas

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 11 28, 20:51)
Gal ir taip (dėl "pertikslaus" termometro), bet tarp 13 CD ir 16 CD BT nėra 0,1 C skirtumo, todėl interpretacija nėra neteisinga, net jei ir toks nemenkas skirtumas tarp piko dienos ir BT pakilimo. (Nors Fertiličiui lyg ir nebūdingas toks griežtas vertinimas
).

Taip, iš tiesų nėra 0,1 net ir suapvalinus (pildau ir popierinį grafiką, kur tenka suapvalinti). Yra tik 0,05. Bet trečią pakilimo dieną (jei skaičiuosime, kad pirmoji yra 16CD), jau yra 0,2. Sunk8s man tie grafikai, kai bt kyla ne staigiai, o po truputį