QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 11 30, 12:27)
Manau, kad jei jau gleivės vaisingo tipo, tai visos jų charakteristikos ir rodo tą patį - vaisingo tipo. Juk jei, kaip sakai, "nustojus dominuoti geltonkūniui kraujyje daugėja estrogenų", tai situacija kaip ir analogiška, kaip folikulinėje fazėje, kuomet estrogenai vyrauja (tik tiek, kad naujas folikulas jau aišku, kad nebespės subręsti). Netikiu, kad iš kvapo ar dar ko įmanoma nuspręsti, ar O tikrai įvyko - tos gleivių charakteristikos rodo tik, kad organizmas ruošėsi O, paskui - kad laikas O tuokart jau praėjo, bet jei per užsitęsusį ciklą bus dvi piko dienos (kas reiškia, kad pirmoji - su O tikrai niekaip nesusijusi), tai ir prieš pirmąją vaisingumo požymiai greičiausiai bus ne mažiau ryškūs. Tai juk silpnoji Bilingso metodo vieta, labiausiai nulemianti mažesnį jo patikimumą, lyginant su simptoterminiu.
O požymių reikia kaip tik "iš kitos operos" - tokių, kaip pvz. ovuliacinis skausmas ar krūtų jautrumas. Gerai (aišku sąlyginai gerai

), kurioms tokie dalykai pasireiškia.
Papildyta:
Ne visi žmonės šį klausimą vertina per alergijos lateksui prizmę.
Na, man atrodo, kad Bilingso, kaip ir kiekvienas metodas, turi savų trūkumų ir privalumų. Tačiau taisyklė juk viena - jei tik abejoji, reikia susilaikyti arba kažko imtis. Tada niekas nepaves

Iš pradžių, 11-12 DPO pastebėjusias labai panašias į vaisingas gleives, sutrikau. Visgi mano ovuliacija vyksta 16-29 CD taigi... gauname 13 dienų skirtumą. Tačiau BT buvo aukšta, maudė krūtis, taigi nusprendžiau, kad vis dėlto ovuliacija pas mane jau seniausiai įvykusi. Manau, kad kiekviena moteris, ypač, jei neaiškus temperatūros grafikas, turėtų būti atidi ir liuteininės fazės metu, nes gali būti, kad tik atrodo, jog ovuliacija jau įvykusi.
Na, o tie požymiai iš kitos operos... ir gerai ir nelabai. Man nemalonus tas krūtinės maudimas, sportuoti būna labai nesmagu, na, bet iš kitos pusės labai jau patogu patvirtinti ovuliaciją.
Na, o dėl to amžino klausimo dėl gumučių. Tikrai suprantu, jog yra žmonių, kurie jų negali naudoti dėl religinių įsitikinimų, bet juk kiekviena žiūrim pagal savo prizmę ir aš buvau ir būsiu už prezervatyvų naudojimą dėl kelių priežasčių:
1. Jie suteikia lytinio elgesio laisvę. Ir nors esu tikintis žmogus, nesu katalikė. Man atrodo, kad jei jau Dievulis bus numatęs kokiai porelei atsiųsti vaikelį, tai kažkokia guma bus ne kliūtis
2. Labai būtų gražu, jei visos poros iš karto surastų savo antrą pusę, prieš tai neturėję jokių kitų lytinių santykių su kitais partneriais. Tačiau dažniausiai taip toli gražu nėra

o jei dar pagalvojus, apie partnerių partnerius ir t.t. manau, kad gal ne be reikalo šis reikalas ir vadinamas "Natūraliu šeimos planavimu", nes prieš taikant metodą derėtų išsiaiškinti ar nėra kokių LPL iš kitų santykių, o tai dažniausiai žmonės padaro prieš planuodami šeimą, arba kai yra pasiryžę ilgalaikiams santykiams. Todėl aš esu už prezervatyvus ir manau, kad tokiais atvejais didesnė nuodėmė jų nenaudoti. Bet man pačiai labai gražūs KB propaguojami šeimos santykiai. Gaila, kad šiek tiek utopiški...
Na, o jei grynai apie NŠP: galima sakyti šį ciklą aš ilsiuosi. BT nematuoju, nes sergu, užrašų labai kruopščiai nevedu

matyt nes BT nematuoju

Žiūriu gleives: šiuo metu jos vaisingos, visgi 16CD kaip ir laikas...